blog

Jde o záchranu Ukrajiny! Vskutku?

Jde o záchranu Ukrajiny! Vskutku?

MUDr. Ivan David

Opět jsem zabrousil na web Substack – a málokdo tak přesně zhodnotil snahu o „záchranu Ukrajiny“, jako Caitlin Johnstoneová ve svém článku nazvaném „Impérium ví, že leje ukrajinskou krev do nevyhratelné proxy války“.

Článek začíná citátem z The Wall Street Journal:

„Daniel Michaels z listu The Wall Street Journal v novém článku nazvaném „Ukrajinská nedostatečná výzbroj a výcviková rizika patová situace v boji s Ruskem“ uvádí, že západní představitelé věděli, že ukrajinské síly nemají zbraně a výcvik nezbytné k úspěchu ve své velmi propagované protiofenzívě, která byla zahájena minulý měsíc. Michaels píše:

„Když Ukrajina letos na jaře zahájila velkou protiofenzívu, západní vojenští představitelé věděli, že Kyjev nemá veškerý potřebný výcvik ani zbraně – od granátů po válečná letadla –, které potřebuje k vytlačení ruských sil. Ale doufali, že ukrajinská odvaha a vynalézavost zvítězí. Nestalo se. Hluboká a smrtící minová pole, rozsáhlá opevnění a ruské letectvo dohromady do značné míry blokují významný postup ukrajinských jednotek. Místo toho celá kampaň může skončit patovou situací s potenciálem spotřebovat životy a vybavení, aniž by došlo k zásadní změně dynamiky konfliktu.““

Caitlin pokračuje:

„Tvrzení, že západní představitelé upřímně věřili, že ukrajinské síly by mohly být schopny překonat své do očí bijící deficity pomocí pouhého důmyslu a odvahy, je později ve stejném článku podkopáno vyjádřením válečného vědce, který říká, že USA by se nikdy nepokusily o takovou protiofenzívu, aniž by předtím ovládly oblohu, což Ukrajina není schopna udělat:

„Amerika by se nikdy nepokusila porazit připravenou obranu bez vzdušné převahy, ale oni [Ukrajinci] vzdušnou převahu nemají,“ řekl John Nagl WSJ z US Army War College. “Nelze dostatečně ocenit, jak důležitá je vzdušná převaha pro pozemní boj, abychom udrželi počet ztrát v rozumných hranicích.”

Dave DeCamp z Antiwar píše o nejnovějším odhalení WSJ následující:

„V důsledku ukrajinské protiofenzívy, která byla zahájena v červnu, odhalily úniky z internetu a zprávy médií, že USA nikdy nevěřily, že by Ukrajina mohla od Ruska získat zpět významnou část území. Ale Bidenova administrativa útok stejně prosazovala, protože odmítla myšlenku přerušení bojů.

Takže impérium stále vědomě hází ukrajinské životy do mlýnku na maso nevyhratelné proxy války, i když západní představitelé říkají veřejnosti, kdykoli jsou před kamerou, že tato válka je o záchraně ukrajinských životů a drtivé porážce Putina,.

Tento postoj impéria není nový vývoj. Loni v říjnu The Washington Post uvedl, že „soukromě američtí představitelé tvrdí, že ani Rusko, ani Ukrajina nejsou schopny válku přímo vyhrát, ale vyloučili myšlenku donutit nebo jen postrčit Ukrajinu k vyjednávacímu stolu“.

Proč to tak je? Proč západnímu impériu tak vyhovuje povzbuzovat Ukrajince, aby pokračovali v boji, když ví, že nemohou vyhrát?

Odpověď nalezneme v dalším článku Washington Post s názvem „Západ je skeptický ohledně Ukrajiny. Zde je důvod, proč by neměl”, jehož autorem je zuřivý propagandista impéria David Ignatius. Ve své dychtivosti ukázat americkému publiku klopýtající protiofenzívu v pozitivním světle, nechal Ignatius vyklouznout nepohodlné pravdě:

„Pro Spojené státy a jejich spojence v NATO bylo těchto 18 měsíců války neočekávaným strategickým ziskem, za relativně nízkou cenu (kromě Ukrajinců). Nejbezohlednější protivník Západu byl otřesen. NATO značně posílilo připojením Švédska a Finska. Německo se zbavilo závislosti na ruské energii a v mnoha ohledech znovu objevilo svůj smysl pro hodnoty. V titulcích se objevují hádky uvnitř NATO, ale celkově to bylo pro alianci triumfální léto.“ Tolik Ignatius.

Každý, kdo věří, že tato zástupná válka je o pomoci Ukrajincům, by měl číst tento odstavec znovu a znovu, dokud ho nepochopí. Přiznání, že centralizovaná mocenská struktura USA nesmírně těží z tohoto zástupného konfliktu, je dostatečně odhalující, ale to, že pro Ukrajince je to jiné, což je uvedeno jen tak mimochodem v závorce, to je jádro sdělení. Zní to, jako by to bylo přidáno jako dodatečný nápad, jako „Ach ano, ale ve skutečnosti je to vůči Ukrajincům trochu drsné – – pokud je považujete za lidi.“

Tvrzení, že tato válka je o pomoci Ukrajincům, bylo dále podkopáno jinou zprávou Washington Post, že Ukrajina je nyní více prošpikovaná nášlapnými minami než kterákoli jiná země na světě a že kazetová munice dodaná USA jen přináší další smrt.

Přesně tak děti! Ukrajinu měníme v neobyvatelnou pustinu smrti, abychom zachránili Ukrajince.

Asi bychom se měli více bavit o tom, že impérium USA hlasitě prosazuje cíl dosáhnout míru na Ukrajině porážkou Ruska a zároveň tiše uznává, že tento cíl je nemožný. Je to jako zrychlovat směrem k cihlové zdi a předstírat, že je to otevřená cesta.

Narativ, že Rusko může být poraženo zesílením proxy války proti němu, dává smysl, pokud věříte, že Rusko může být na Ukrajině vojensky poraženo. Ale americké impérium nevěří, že Rusko může být na Ukrajině vojensky poraženo. Ví, že pokračování této války bude jen udržovat smrt a zkázu.

„Nakopejte Putina do zadku a přinuťte ho stáhnout se“ zní skvěle, je egoisticky potěšující a stalo se mainstreamovou odpovědí na problém války na Ukrajině, ale nikdo, kdo tuto odpověď propaguje, nedokáže vyřešit skutečnost, že ti, kdo řídí tuto zástupnou válku, vědí, že je to nemožné. Ve skutečnosti všechny důkazy, které vidíme, naznačují, že USA se nesnaží uštědřit Putinovi drtivou porážku na Ukrajině a donutit ho, aby se stáhl, ale spíše se snaží vytvořit pro Moskvu další dlouhou a nákladnou vojenskou bažinu, jak to opakovaně dělali západní studení bojovníci v případech jako Afghánistán a Sýrie.

Chtít oslabit Rusko a chtít zachraňovat životy a nastolit mír na Ukrajině jsou dva zcela odlišné cíle, tak rozdílné, že v praxi jsou do značné míry protichůdné. Vtáhnout Moskvu do krvavé bažiny znamená, že mnohem více lidí zemře ve válce, která se povleče roky, se vším tím nesmírným lidským utrpením, které to obnáší.

USA nechtějí mír na Ukrajině. Chtějí vysílit Rusko, posílit svou vojenskou a energetickou nadvládu nad Evropou, rozšířit svou válečnou mašinérii a obohatit svůj vojensko-průmyslový komplex. To je důvod, proč vědomě vyvolali tuto válku. Vydávají se za zachránce Ukrajiny, přičemž jasně investují do zničení Ukrajiny.

Není legitimní podporovat tuto zástupnou válku, aniž bychom tento masivní rozpor přímo řešili pomocí tvrdých faktů a robustní argumentace. O to se nikdo nikdy nepokusil.“
https://www.caitlinjohnst.one

Ivan David – fb

sdílet na

42 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
25. 7. 2023 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Pochopení recese v Evropě, kterou si Evropa sama způsobila

https://aktax.cz/pochopeni-recese-v-evrope-kterou-si-evropa-sama-zpusobila/

Markýza
26. 7. 2023 11:07
Odpovědět  zuzana

A Vovan s Lexusem zase zazářili:
https://1url.cz/uueYE

Jaroslav
26. 7. 2023 11:49
Odpovědět  Markýza

Pjakin nejspíše správně vysvětlil, že to byla akce globálního prediktivní, varující Rusko před opětovnými dohodami se západem, který žádné dohody nedodrží. Stařík tu informaci pustil cíleně, Vovan a Lexus posloužili k jejímu rozšíření. Uvidíme, jestli se Rus poučí

Gales
25. 7. 2023 12:54
Ohodnotit příspěvek :
     

A za to můžou šašci dosazeni do Evropských vlád.Hnát je bičem je nedostatečné.

Frank1
25. 7. 2023 13:34
Odpovědět  Gales

Bic si schovej na jejich ridici loutkovodice a ridici centrum geopolitiky.

All
25. 7. 2023 14:21
Odpovědět  Frank1

Přesně tak.Tyhle cypy tam dosadili jiní a na ty si bič třeba nechat,pokud přežijí a budou prudit dál jak jejich velmistr Schwab káže tuná po evropě . Slované, Mor Ho, satanistům kopejme do riti.

Gales
25. 7. 2023 17:52
Odpovědět  Frank1

Trestat se musí i ten navedenej. A tvrdě.

Pavel z Moravy
25. 7. 2023 17:48
Odpovědět  Gales

Galesi, šašci né. Ti jsou tak správně prodejní a dobře vyškolení ke svému úkolu, že pro šaška by to bylo urážka ztotožňovat se s takovými týpky.

jiří
25. 7. 2023 20:53
Odpovědět  Gales
Pavel K
25. 7. 2023 21:07
Odpovědět  jiří

Takový lidský odpad a není zdaleka sám rozhoduje o naší zemi a o našich rodinách. Tady jsem narazil na článek na PL, kde se ústně vysemenil tento evoluční odpad. Ale ono jich je daleko více a my stále čumíme, je mi stydno co jsme to za lidi. Co je tomuhle potratu do toho, koho si Řecko pozve na boj s ohněm na svém území. Co je mu do toho!!!!!

Ruská pomoc Řecku s požárem? Jiří Pospíšil varuje: Dobře víme, jak pomoc od Rusů vypadá | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

eFPe
25. 7. 2023 13:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Není to hloupá strategie.Poštvali ukrajince proti rusům. I lidé, kteří předtím necítili nenávist k druhé straně budou v případě, že jim druhá strana zabije někoho z rodiny nenávidět a budou minimálně škodit.Přirovnal bych to k tomu jakoby se o kořist pral medvěd se smečkou hyen. Hyeny nakonec odtáhnou ale zanechají medvědovi otrávené maso.Vskutku, Jestliže se teďkom NATO z Ukrajiny stáhne co myslíte že bude?Oni nebudou mít na platy, důchody, plno podniků v troskách peníze na opravu nebudou.Kdo za to bude moct? Rus přece. o to se postarají hlavně média.A pokud Rusko obsadí Ukrajinu až po západní hranici, začne partyzánská a teroristická válka. Začnou vybuchovat auta, vykolejovat vlaky apod.Nějak si nedokážu představit, že pokud Rusko banderovce porazí bude sice plot na hranici s polskem ale bude spoustu a spoustu problémů.

Jarda
25. 7. 2023 14:23
Odpovědět  eFPe

Omyl. Ukrajinci pochopí, že byli pouze potravou pro děla a že pro západ jsou a byli jen odpad. Sami Zelenského a jeho režimní poskoky pověsí nebo zabijí. Ukrajina jako taková zanikne. Vytvoří se samostatné oblasti (republiky) a ty samy požádají o vstup do RF. Jinou šanci mít nebudou, protože až to skončí, západ tam nepošle ani korunu, protože Ukrajina bude muset být neutrální a tím pádem pro západ k ničemu. Jedině RF je může do 10 let vytáhnout ze středověku, kam je tato válka poslala.

Standa
25. 7. 2023 15:40
Odpovědět  Jarda

Osobně si myslím, že je to fikce.

Spam Janka
25. 7. 2023 17:07
Odpovědět  Standa

znie to ako sen, ale zasa v Cecensku sa to podarilo

Standa
25. 7. 2023 19:38
Odpovědět  Standa

Je to můj názor a nedám si ho brát nějakými trapnými červenými labely.Zase někdo exhiboval .. Nedokáže ani zdělit vlastní názor. Asi žádný nemá!!!Prostě s touto Sibilou kříženou s Nostradámem,když píše fantazi,nesouhlasím.
Kam se hrabou Delfy…..Ukrajinci se svou rusofobií nikdy nepožádají o vstup do RF.

Pavel z Moravy
25. 7. 2023 18:01
Odpovědět  Jarda

No nevím, Ukrajinci jsou tak indoktrinováni stoletou a i delší nenávistí vůči moskalům, že to vůbec nebude takové jednoduché. Rusko jim možná pomůže, ale to by se museli zbavit absolutně všech nácků. A to není jen tak. Vidíte, ihned po 2.světové válce vznikla v Německu tajná nacistická organizace Pavouk, která se postupem času rozšířila i do dalších zemí západní Evropy. Takže vidíme kolik nácků po válce zůstalo a nejhorší je, že se infiltrovali do různých státních pozic. A to samé probíhá na Ukrajině. Tam bude nepočítaně příznivců Bandery. Kdyby tihle co prý utekli před válkou chtěli doma mír, tak už by tady dávno za ten mír demonstrovali. Přečtěte si od Šolochova Tichý Don, tam jsou veškeré ty problémy kolem Rusko- Ukrajinských vztahů popsány velmi dobře, neb se ten děj odehrává v částech Ukrajiny. A jinak je to zaslouženě světové dílo, dlouhé ale úžasné.

eFPe
25. 7. 2023 20:58
Odpovědět  Jarda

Jardo, kéž by to tak bylo, ale nemyslím si.

All
25. 7. 2023 14:27
Odpovědět  eFPe

Satanisté slaví ůspěch,že postavili slovany proti slovanům.Ale běda,až se karta obrátí a všichni slované se postaví spolu se spojenci proti zlu.Satanismus bude vymýcen nadobro ze Země.

sizok
25. 7. 2023 19:05
Odpovědět  All

Musím opravit. Ukrajinci nejsou slovani. Jsou to chazaři.
Pochází z dalekého východu. Mongolského nebo tatarského původu.

Jaroslav
26. 7. 2023 11:55
Odpovědět  sizok

Ukrajina je směska národů, mluvit o něčem homogenním neodpovídá skutečnosti. Obrázek není černobílý

Vladimír
25. 7. 2023 14:40
Odpovědět  eFPe

Nebo druhý scénář: Skončí SVO, Rusko dostane 4 nebo více oblastí, ale Američané budou chtít možná ještě více, protože není šance, že by jinak Ukrajinci své dluhy splatili. Přidají se Poláci… Já bych nevylučoval, že ve snaze zachránit alespoň něco Ukrajinci požádají Rusko o ochranu.

eFPe
25. 7. 2023 21:05
Odpovědět  Vladimír

Vláďo, představme si, že na západě okrajiny vypíší referenda. No, a ti lidé budou chtít nejspíš do Polska, možná k Maďarsku.Pokud to proběhne v podobném duchu jako ta referenda na východě, nemůžete s tím dělat nic. Lvov prosperuje Kyjev prosperuje a celé to uvázne v mrtvém bodě.Každopádně je okrajina oběť. Pěšák. Špatně vychovaný pes. Spousta lidí s vytetovanými nacistickými symboly.Další obratně využili evropskou vychcanou pohostinnost. A ti nejchudší museli zůstat kde jsou a vyžírat si kalich hořkosti do dna.A někdy je to marné stejně jako u nás kdy kolega v práci sice nehýká nadšením nad kroky vlády ale hlavně že se nedaří babišovi. Důležité. Hlavně že Rusko dostane na frak. Důležité. A to myšlení prostě nepředěláte. Nepředěláte.

Jaroslav
26. 7. 2023 11:57
Odpovědět  eFPe

S tou prosperitu na Ukr je to zajímavé. Zdá se mi, že průmyslový Donbas je nejméně prosperující část Ukr.

Helena
25. 7. 2023 13:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Správně p. Ivan David, správně SPD !! To, co se děje, se děje proto, že ukradinci ani čecháčci, pšonci, maďaříci atd. nemají pro USA a Anglii-pro západ vůbec – pražádný význam, nejsou to pro ně lidi, ani zvířata, ba ani obtížný hmyz. Nejsme pro ně N I C ! Nejsme pro ně lidi, kteří cítí bolest. Nejsme pro ně ani ten špinavý, smradlavý hadr na podlahu, ani smrduté h:ovno. Stejně tak zacházeli s lidmi a dětmi v Iráku, Afghánistánu, Sýrii, Vietnamu, Jugoslávii…

Pavel K
25. 7. 2023 13:44
Odpovědět  Helena

😊 😊 😊
….a že jste se tedy snažila na nic zapomenout s tím naším stavem co vlastně jsme. 🤣
Já bych to bral z rezervou, pro mě jsou oni zase zassraníí vypatlanci, vrazi, banda zkuurvEných deviantů a bezcharakterních hovaad. Když si vzpomenu co dělají v těch jejich válkách, včetně vraždění dětí a odebírání orgánů, nebo to týrání dětí na výrobu chomozonu, nebo jak se to jmenuje, tak přídáme ještě že jsou to zrůdy, které by se měli všechny vymlátit a to do jednoho.

Helena
25. 7. 2023 13:51
Odpovědět  Pavel K

No, nevím, zda to přinutí někoho k myšlení, někoho, kdo si myslí: “Ale to by nám přece neudělali”

Skeletor
25. 7. 2023 14:07
Odpovědět  Helena

Takže se lidičky mezi sebou pěkně hádejte ať má panstvo radost, to přesně potřebují oni vědí že pokud se bude lůza hádat tak se nemají čeho bát. Je třeba stmelit tzv lůzu ( i když si myslím že v česku toho nelze dosáhnout ), teprve potom dostane panstvo strach o svou existenci, za těch skoro 34 let po hadráku dostali národ tam kam potřebovali a nyní si s ním vytírají místo kde jim končí záda, bohužel, pohodlnost, lenost, úbytek šedé kůry mozkové, atd. atd. Výsledky se dostavili.

Helena
25. 7. 2023 14:23
Odpovědět  Skeletor

Ale tohle není hádka :), to je jen slušná a věcná výměna názoru, a tak je to dobře. Trochu ostřejší projev je jen snahou přimět čtenáře k představivosti co se může stát a k myšlení.

Pavel K
25. 7. 2023 14:53
Odpovědět  Helena

😊 🙋‍♂️ 🍀 🍀 ❤ ❤ 😊 😊

Pavel
25. 7. 2023 15:11
Odpovědět  Skeletor

Trefil jste to na hlavičku, bohužel u nás, dokud nebudeme rýt rypákem v zemi se té přeformátované většině v těch makovicích nerozsvítí!Takže, kdo má trochu rozumu a není v letech zdrhne, tak jako mladí Ukrajinci a tu zbudeme jen my.To je důchodci a ovce co moc rozumu nepobraly. Nebude to pěkný obrázek a nečeká nás žádná zářivá budoucnost.

Pavel z Moravy
25. 7. 2023 18:17
Odpovědět  Helena

Ona si ta většina opravdu myslí, že by jim to neudělali. Nemá cenu je urážet, protože to stejně k ničemu nevede. Ale až se jednoho dne probudí a nebude vůbec nic, pak již tou krajinou cizí budou opravdu kráčet o žebrácké holi, která bude ovšem na půjčku.

Frank1
25. 7. 2023 13:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Denni ztraty na zivotech jenom ukrajinskych vojaku se pohybuji kolem 600. Zapad ani USA pritom nehnou ani vrbou! Zadne demostrace za mir, zadne pozadavky politiku, toto zabijeni ukoncit.
Naopak, liji jen olej do ohne dodavkami stale nebezpecnejsich zbrani pro Rusko a tlakem na ukrosskou armadu, ktery vede k bezohlednym nesmyslnym ztratam na zivotech vojaku, civilistu a materialu. Brutalni realita ve ktere zijeme, je nesneditelna!
Humanisticky zapad uz neexistuje. Promenil se v kasu pro nekolik par bohatych, kteri na konfliktu bohatnou. Maji pod palcem i vlady a tak neni nadeje, ze konflikt brzy skonci. Rusove ho proto musi ukoncit sami obsazenim Ukrajiny.

Vladimír
25. 7. 2023 14:53
Odpovědět  Frank1

Humanistický západ?? Nikdy nebyl, pouhá fikce. Británie, vzor humanismu a nejstarší demokracie – což jim ale nebránilo vést za hranicemi Opiové války a střílet “Indiány” a všechno, co se hýbalo. Celé je to jen o pokrytectví a dvojím metru.
PS: Nevěřím, že by Rusové chtěli obsadit víc než max. levý břeh Dněpru a úplně max. Oděsu. O zbytek s banderovci není o co stát.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
25. 7. 2023 18:10
Odpovědět  Vladimír

Co by s těmi západními Ukrajinci dělali. Vždyť ti jsou totálně banderizovaní, to by si teda dali.

zuzana
25. 7. 2023 14:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruská Státní duma oficiálně schválila vlastní CBDC, digitální rubl

https://aktax.cz/ruska-statni-duma-oficialne-schvalila-vlastni-cbdc-digitalni-rubl/

Vladimír
25. 7. 2023 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ a NATO spíš předpokládali, že zvítězí ukrajinská blbost. Ale nestalo se tak a zásoby užitečných idiotů začínají vysychat. Útoky ve stylu bitvy za Stalingrad tomu výborně napomáhají.

unor 2022
25. 7. 2023 16:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina je o americkem krejcikovi Nitkovi, ktery sedm much jednou ranou.
A ukrajinsky clovek? Jedna z tech much?

Pavel z Moravy
25. 7. 2023 18:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Přátelé, něco mimo mísu. Tak jsem se na sk.news-front.info dočetl, že amíci stěhují svoje biolaboratoře z Ukrajiny do Kazachstánu. Takže nic nekončí. Takže Tokajev, kterému Rusové zachránili prd.el před převratem za pár amíckých doláčů provádí tento obchod. Z mého pohledu to tak kolem roku 2032- 34 stejně vypukne a bude z toho celosvětový konflikt. Přesně tak by tomu odpovídal tento vývoj. Amíci a Britové se nezastaví před ničím, oni by museli být jedině navždy odzbrojeni. Však vidíte jak to bylo s odzbrojením němčourů, už nikdy neměli mít armádu. Nedůslednost v tomto ohledu přivodila to, že se nacismus zase obrodil.

Pavel K
25. 7. 2023 19:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍
Hezké datum, ale to už nás hlava boled nebude.

Standa
25. 7. 2023 20:03
Odpovědět  Pavel z Moravy

To bylo už mezi válkami. Němci nesměli mít válečné lodstvo , letectvo, ale budovali armádu ve velkém za blahosklonění velmocí. A jak to dopadlo?Tam se nacismus narodil.

eFPe
25. 7. 2023 21:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

Taky si myslím, že černého petra jako adepta na antirusáka č.1 si vybral Kazachstán.Jako nechápu to,.

Jaroslav
26. 7. 2023 12:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Myslím, že se s těmi laboratořemi nedoceňujeme. Za peníze naši “vědci” vyzkoumaji také cokoli. Nemusíme ani do Kazachstánu