blog

Hlavní rozdíly civilizací Západu a Ruska …

Při čtení internetu jsem narazil na zajímavý článek, ale tentokrát jej nebudu překládat. Kdo chce, může si s vědomím určitých rizik nepochopení, nechat přeložit text automaticky v odkazu zdroje. Stojí za to. Zaujala mne však především níže uvedená tabulka srovnání. A tu tabulku pro zvýraznění právě neuvádím v kontextu celého textu. Tentokrát jsem plně využil automatický překlad, i s jeho kouzlem „nechtěného“ paradoxního „upřesnění, či zvýraznění.   Peter 008

Nelze to říct lépe nebo upřímněji. 


Civilizace ponižujícího typu („anglosaský projekt“), hlavním pravidlem je „ty zemřeš dnes a já umřu zítra“ Neomezeně se rozvíjející civilizace – ruský svět. Hlavním významem je „blahobyt každého je zájmem všech, blaho každého je zájmem všech“ 
Člověk “Ty zemřeš dnes a já umřu zítra . ” Organický podvod. Agresivita a nedůvěra. Psychika s prvky sociopatie. Nevědomé emoční reakce (na manipulaci), přežvykování (obsedantní, neplodné myšlenky) “Zemři sám, ale pomoz svému příteli. ” Organická poctivost a hledání spravedlnosti. Vstřícnost a sjednocení. Harmonická psychika, uvědomění v „mysli“ a v „srdci“. Spolupráce a spolupráce založená na Rozumu, poctivosti a spravedlnosti. 
Rodina Všestranná destrukce instituce rodiny. Manželství stejného pohlaví. Sexuální perverze. “Rodina je pilířem štěstí.” Rodina sama o sobě je základní hodnotou. „Rodina není jen základem státu a společnosti, je to duchovní fenomén, zdroj morálky“ (HDP). Rodina je první stupeň výchovy. 
Ekonomika „Lichvářský kapitalismus vyvolává hlad po penězích, který vyvolává agresi podnikatelských subjektů, které se snaží získat peníze za každou cenu“ (V. Yu. Katasonov). Člověk je otrok, nevolník, spotřebitel, dlužník, „nová ropa“ – živý zdroj pro systém. Všestranná atomizace společnosti. “Všechno musí být spravedlivé – nebo vůbec.” “Dobrý život všech je starostí všech, blaho každého je zájmem všech.” Člověk je tvůrcem a stavitelem budoucnosti. „… touha každého prospívat zemi, společnosti a lidem. To je to, co představuje suverénní rozvoj v národních zájmech“ HDP. Všestranné sjednocení lidí. 
Domácí politika Úplná svoboda od všech norem morálky, kultury a etiky. Odmítání zdravého rozumu. Klipové myšlení. Manipulace. Lobbování. Segregace. Slouží vlasti jak „horní“, tak „dolní“. Obecný princip:  “Prosperita vlasti je starostí každé rodiny, prosperita každé rodiny je starostí vlasti.” Asociace a spolupráce. 
Zahraniční politika “Každý je nepřítel, i když někteří z nich teď nepřátelé nejsou.” ” Rozděl a panuj “. Ne první – to znamená mrtvý. Moc kvůli moci a bezpečnosti.  Výsledkem je uzavřený systém, který se „vyvíjí“ podle zásady „všechny zabiju, zůstanu sám“. A pak “Budu v bezpečí a sebevědomí.” “Všichni jsou přátelé, dokud neprokážou opak.”  Důvěra, poctivost, radost, bezpečí, přátelskost. Výsledkem je systém neomezeného rozvoje. Která se snaží o spolupráci a přátelství, protože nejbezpečnější a nejradostnější život je podle definice mezi přáteli.  Podle Naryshkina: „sjednoťte se a veďte“. 

Zdroj: https://aftershock.news/?q=node/1330203 

„Překlad – automat – plus pár slov Peter 008

sdílet na

241 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Standa
7. 1. 2024 01:47
Ohodnotit příspěvek :
     

To je rozdíl.. Z přelomového projevu prez. Putina ,…,,cit: Co znamená suverenita pro náš stát, pro každou rodinu, pro každého člověka? Jaký je její význam, hodnota, skutečný obsah? To je především svoboda.”

… Víte, že již byl podepsán dekret, kterým se příští rok 2024 vyhlásí v Rusku Rokem rodiny.

… V základu rodiny, při narození dítěte, je láska, důvěra a silná morální podpora. Na to bychom nikdy a za žádných okolností neměli zapomínat.

… Velké rodiny by se měly stát normou, způsobem života pro všechny národy Ruska. A rodina není jen základem státu a společnosti, je to duchovní fenomén, zdroj mravnosti.

… Záchrana a rozmnožování obyvatel Ruska je naším úkolem pro nadcházející desetiletí a hned řeknu více: pro generace příští. Toto je budoucnost ruského světa, tisícileté, věčné Rusko.”…PUTIN V PROJEVU.

———-A u nás Předsedknyně PČR.
Markéta Pekarová (rozhovor pro LGBT server) “Putin je ztělesněné zlo. Už jen fakt, že nechal uzákonit, že existují jen dvě pohlaví, tedy muž a žena, je důvodem ke stíhání. Pokud se někdo cítí jinak, má svaté právo být jím. 79 pohlaví? Ať je jich třeba tisíc. A stížnosti rodičů na společné záchody pro všechny či sprchy na školách jsou jen

Standa
7. 1. 2024 01:51
Odpovědět  Standa

..zoufalým pokusem o návrat do minulosti. TOP09 je jednotná v tomto názoru!” konec cit.předsedkyně Parlamentu ČR!

připravený
7. 1. 2024 09:20
Odpovědět  Standa

pekarová, to je ale kosočtverec!

jiří
7. 1. 2024 09:39
Odpovědět  připravený

comment image

Pravdomluvny
7. 1. 2024 10:28
Odpovědět  jiří

Kráva je užitečné zvíře a má krásné oči…..tohle omylem zachráněný potrat flašky vodky a lav(h)vičky nejmenovaného vlastizrádce 🤮

Gales
7. 1. 2024 10:56
Odpovědět  Pravdomluvny

Že ji raději fotr nevychcal do kopřiv.

Pravdomluvny
7. 1. 2024 11:43
Odpovědět  Gales

Mohla být třeba “”””kvalitní hnojivo “”””🤡

josef
7. 1. 2024 13:54
Odpovědět  Pravdomluvny

A co dračí setba_

Pravdomluvny
7. 1. 2024 14:18
Odpovědět  josef

Ta trvá od roku 1989 a není to jen o Pekari….. bohužel.

josef
7. 1. 2024 13:53
Odpovědět  připravený

Není. To je ztělesněné zlo v kombinaci s tupostí.

Albi
7. 1. 2024 15:45
Odpovědět  připravený

Jenže a hlavně předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu.
Takže odmávnout to jako kosočtverec přináší víc problémů. než kosočtverec anonymní, bez vlivu a do zítřka zapomenutý!

7. 1. 2024 16:42
Odpovědět  připravený

3,14 ča?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pepa
7. 1. 2024 19:24
Odpovědět  připravený

Neurážej vagínu.

jiří
7. 1. 2024 09:28
Odpovědět  Standa

comment image

jiří
7. 1. 2024 09:40
Odpovědět  jiří

comment image

sergej
7. 1. 2024 14:48
Odpovědět  jiří

Trop ušanof

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 10:01
Odpovědět  Standa

Dají se vůbec takoví tvorové komentovat? Já bych dítě okamžitě z takové školy vzal domů. Copak nechápou tito tvorové, že se dopouští hrubého narušení lidské důstojnosti? Co dělají tito tvorové v uzavřené společnosti mezi sebou je jejich věc, ale nemohou tuto ideologii vnucovat celku.

Slovan
7. 1. 2024 10:36
Odpovědět  Pavel z Moravy.

…..a ještě u toho dojetím pláče. 🙄🙄🤦‍♂️

ijn
7. 1. 2024 09:07
Odpovědět  Standa

úvodní obrázek nad článkem vysvětluje VŠECHNO, celou zlotřilost a neurvalost Západu a boží harmonii Slovanů=Východu

ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:05
Odpovědět  Standa

Obě dvě, Prasátko Pekari i Stračena Adamová patří do psychiatrické detence.

katango
9. 1. 2024 18:45
Odpovědět  ModrýKlokan

Ale ne. Ty jsou jen blbý. Patřej do pořádný manuální práce, třeba sklizeň brambor. Pekarová může kopat a Adamová vybírat.,

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 02:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, na Západě je leccos spíš dočasný stav, dokud tam vládne Synagoga Satanova…
Jinak je ta tabulka z větší části téměř fanatická idealizace jedněch a pomlouvání druhých…
V obrysech možná…

Nějak vám tam chybí základní kámen Východu a Ruska – Nadzor – Dohled… Roskomnadzor především, a další… Policejní stát, politická věznice… Tam se ani neuprdnete, aby to nekontroloval nějaký úřad…

Ta jejich údajná vstřícnost je spíš jen přetvářka, protože ve skutečnosti jsou velmi nabubřelí – my jsme Rusové a vy nás nezajímáte… Pohrdají a ignorují leckým… (tedy kromě případů, kdy to je výhodné, třeba polichotit Afričanům…) (čímž nemyslím “režim” nebo oficiální pozici, ale jak se ti “prostí” lidé chovají, jak se cítí…)

Naproti tomu Američané (nebo ostatně i leckteří britové) jsou skutečně vstřícní lidé, a narozdíl i od Čechů, kteří jsou mnohem víc zapšklí a uzavření… (a i protože tu v Praze mám dost příležitostí to srovnávat, zažít… to se někdy zkuste seznámit s rusem, nebo s američanem, nebo s čechem, za předpokladu, že ty řeči plynně umíte… anebo tu není dost rusů a ti, co tu jsou, námi pohrdají, a proto se chovají tak pyšně a nadřazeně?)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 03:11
Odpovědět  P.A.Semi

Nebo třeba Kosmický program?

Můžete mi třeba poradit, kde je z Ruského kosmického programu alespoň nějaký užitečný výstup pro dobro lidstva? Možná si tam šušněj něco v azbuce a nenašel jsem to?

Od Američanů si stáhnu vědecká data z velké části jejich misí, sluneční, meteorologické, klimatologické, mapy a data a pozorování, všechno Public Domain a dobře dohledatelné a dostupné… A když si s něčím nevím rady, tak jim napíšu a občas mi i poradí, i když jsem “jenom” Čech…

Protože NASA dělá kosmický program pro dobro lidstva a rozšiřování poznání… Co vlastně dělají Rusové, kromě svých vojensko-kosmických tajných programů?

(Vyrábějí rakety, které ty Americké družice vynášejí nahoru, aspoň něco… ale data si stáhnu od Američanů, protože Rusové to mají bůh-ví-kde… anebo jsem jen nehledal dost??)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 03:21
Odpovědět  P.A.Semi

Kde třeba mají Rusové nějakou veřejnou knihovnu s lékařskými pracemi, s biologickými daty, atd… Něco vzdáleně srovnatelného s Americkým NIH ?
(a ovšem, já to nebudu číst čínsky indicky japonsky rusky nebo tatarsky, potřebuji to v angličtině, které rozumím dost, stejně jako vědec z Indie, Číny nebo třeba z Německa…)

Ohledně klimatologie – viz https://notrickszone.com/ – to dělají Němci, a protože to je věda, dělají to anglicky, pro celé lidstvo…
Tam viz třeba https://notrickszone.com/600-non-warming-graphs-1/ – tam určitě budou i nějaké ruské, samozřejmě v angličtině… To by mě zajímalo, kde se to dá v Rusku stáhnout?
(V USA leccos najít a stáhnout jde… Některé magazíny jsou za paywallem, leccos je ale open source, především data, co dělá NASA a NOAA… A jsou k tomu vyhledávací knihovny, veřejný přístup, a tedy pro dobro lidstva a vědecké komunity odkudkoliv…)

πα½

Standa
7. 1. 2024 07:11
Odpovědět  P.A.Semi

,, Kdo hledá ,najde” Bible Ty hledáš , jako slepé kuře zrno a to selektivně a ideologicky.Nic proti tomu, je spoustu takových , co mají zakryté ideologií jedno oko!Hledáš pod lampou , tam je nejlepší světlo!?Takový aluminiový klíček tam najdeš. Hledej v Číně. Neumíš, že? Tak nehledáš.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:35
Odpovědět  Standa

To jsou jen ideologicky a citově podbarvené řeči, někdo vám tu “uráží” milenku…
(a ty další dole také…)

Ale nikdo jste mi to neodpověděl, kde mají Rusové kosmický program, který by byl dostupný pro třetí stranu, třeba pro Čecha, nebo pro Inda, nebo pro jiné Evropany…?

Něco srovnatelného se sdo.gsfc.nasa.gov , http://www.swpc.noaa.gov , nebo https://apod.nasa.gov/apod/ nebo s Hubble teleskopem, nebo MODIS Aqua, nebo NCEP reanalysis…
Evropané se aspoň snaží (Eumesat, Temis, belgický Swap), i z Japonska si něco stáhnu, když to je potřeba…

Z Ruského kosmického programu ale Lidstvo nemá prospěch téměř žádný, pokud něco sledují a měří, kromě vojenské špionáže, tak si to schovávají jen pro sebe…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 17:34
Odpovědět  P.A.Semi

A ovšem, že Roscosmos pro nás obyčejné lidi a amatérské vědce nemá žádný přínos, jsem sice tušil, ale že jsou až tak drsní, že na roscosmos.ru je jen prázdná stránka s chybou 403, to jsem si nemyslel…
πα½

comment image

Albi
7. 1. 2024 18:06
Odpovědět  P.A.Semi

To může být třeba tím, že je zablokovaná protože sankce došly. 🙂 .
Ono vymýšlet pořád další – v nejlepším případě bez efektu, v tom horším jimi donutit ruskou ekonomiku ke stále lepším výsledkům je těžké a navíc frustrující.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 18:21
Odpovědět  Albi

Blokují to Rusové, ne Západ… Zřejmě odveta za sankce… (a blokují to nejen z Čech, ale i z archive.org …)

Koukal jsem mezitím v archivu, co tam bylo v roce 2021 – leda se chlubí, jak si hrajou na kosmonauty, na ISS a jinde, ale nějaký odkaz na stahování dat jsem tam neviděl… (nehledal jsem dost)

Třeba meteorologické družice? Asi také mají polární orbitery, které obíhají a snímkují Zemi jednou za hodinu v poledne z jihu na sever, o půlnoci ze severu na jih, Země se mezitím otočí o hodinu a zase v poledne z jihu na sever o kus vedle atd, za den tu Zemi mají scanovanou celou…
To mají Američané a některé i Evropané, a dají se z toho stahovat data…

Třeba https://www.temis.nl/ v Holandsku, monitoring ozonu a SO2 a NO2 a trošku ale velmi nedostatečně i CO2…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 18:36
Odpovědět  P.A.Semi

Ještě mě napadlo, že možná v rámci sankcí NASA blokuje přístupy z Ruska a tohle je tit-for-tat ruská odpověď…??
(nevím, jen odhaduji…)

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:37
Odpovědět  Standa

Ohledně “hledej v Číně” – jednou jsem našel velmi zajímavou programátorskou informaci, která mi hodně pomohla, na nějakém Čínském fóru, ten rozsypaný čaj okolo jsem nepotřeboval, počítačový kód byl v angličtině a porozuměl jsem mu i bez vysvětlování…

Ale jinak tedy, neumím hledat v Číně… Jestli mají něco pro Svět a pro Lidstvo, tak to mají mít ve Světových jazycích, aby tomu Svět rozumněl…

πα½

Standa
7. 1. 2024 23:34
Odpovědět  P.A.Semi

Semi…..,,tak to mají mít ve Světových jazycích, aby tomu Svět rozumněl…”
—————————-
Pouze naprostý naiva si může myslet, že Čínané ( Rusko) dávají všechny své výsledky výzkumů a technologie na plac a pro všechny. Ostatně Ami také tají , co se dá!Jistě znáte do podrobna tajné technologie-od bio, chem,mikro,farma, psycho, atd. z USSA, že?Jste zajisté vynikající průmyslový špion .
Napište nám tedy výzkumné projekty DARPA a jejich výsledky můžete popsat dopodrobna( i česky)!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 17:54
Odpovědět  Standa

Tajné projekty jsou jistě také, ale jinak vědecká komunita celosvětově zkoumá a publikuje se to veřejně v peer-reviewed žurnálech, a to především anglicky…

πα½

Pal
8. 1. 2024 09:37
Odpovědět  P.A.Semi

P.A.Semi, z Vášho príspevku vyplýva, že Svet a ľudstvo sú len Anglosasi a napríklad Čína, Rusko, Arabi a pod. nie sú podľa toho ani svetom ani ľudstvom a musia všetko vydávať v angličtine. Nenapadlo Vás že je to preto, lebo priemerný Anglosas inú reč nepozná a nechce poznať? (z vlastných skúseností)

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 17:52
Odpovědět  Pal

Víte, ale já třeba znám vědce z Indie, nebo z Bulharska, nebo tady z Čech, nebo z Německa (notrickszone), a my všichni si to přečteme anglicky, a co si píší čínsky rusky nebo arabsky – anebo česky, je pouze pro jejich krajany a zbytek světa má smůlu… Já se nebudu učit čínsky, abych si přečetl nějakou jejich vědeckou práci…

πα½

x-13
7. 1. 2024 09:38
Odpovědět  P.A.Semi

No, tento diskutující to vystihl nejlépe.
unor 2022
 7. 1. 2024 08:46

Nebylo spatne se tu zastavit.
Dozvedel jsem se tu, ze USA maji mimo sve uzemi rozmistenych cca 750 knihoven plnych milymi usmevavymi a vstricnymi knihovniky.

zdendulka
7. 1. 2024 10:12
Odpovědět  P.A.Semi

člověče, co vy, takový pohrdavý antirusista a uctívač angličtiny povyšované vámi na jazyk od boha jediný správný, co vy děláte no tomhle webu ??? A netvrdte, že jste vědec, nebo jste taky z těch, co za tučný grant budou tvrdit, že dýcháním člověk zamořuje planetu škodlivými plyny ??? Vědec je dneska už symbol zaprodance.

x-13
7. 1. 2024 10:16
Odpovědět  zdendulka

Vidím to podobně. Spíš bych ho viděl někde u Šafra nebo tak. A nějaké jeho “objektivně” je dost úsměvné.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:39
Odpovědět  zdendulka

Já jsem vědec-amatér, který tu vědu dělá zadarmo, takže se nemusím sklánět před Oligarchy…

A nejsem Anti-rusista, to jen nesnášíte, když je někde objektivní pravda uprostřed, když se někdo opováží vaší milence vyčíst vrásku, popadne vás tu všechny afektivní amok a vidíte rudě…

πα½

Gales
7. 1. 2024 11:07
Odpovědět  P.A.Semi

Hele mengele.Nejdřív se přesvědč o tom co naši ze západu dovolí Rusům publikovat.Všelijací protiruští hrdinové ječí jako nadmutá koza jen při tom když někdo řekne Rus v kladném slova smyslu.Viz situace na Jágrovo týmu Kladna.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:42
Odpovědět  Gales

Ale já jsem viděl i některé Ruské vědecké práce z oblasti Klimatologie…
Mimo jiné také používají ta samá “cinknutá” data od Americké NOAA, zřejmě protože nemají nic alespoň přibližně srovnatelného ani doma pro Rusy…

Víte, je to velký problém, protože ta Americká data jsou sice velmi obsáhlá a kvalitně zpracovaná, ale sem tam v tom je politicky motivované fixlování, a schází Ruská nebo Čínská data, aby se to dalo křížově kontrolovat…

πα½

sergej
7. 1. 2024 14:54
Odpovědět  P.A.Semi

Hlavně se neopakují, proč.
https://www.youtube.com/watch?v=bGrttVRfkgo

7. 1. 2024 11:56
Odpovědět  P.A.Semi

Jojo. Perfektně jsi stvrdil úsloví “Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.” Tleskám. A to takhle pěješ zadara, nebo jsi napojený na nějaký se-rešfond? Mě od té doby, co jsme poprvé před parlamentními volbami kousli (a pak ještě dvakrát) dloubalo v myslivně za koho vlastně, za jaký tým, co rádoby vlastenecký kryptofašista kopeš. No, už to vím.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:45

Já chodím pro čerstvé pečivo do Lídlu… Na chleba, co za pár dní ztvrdne, už nemám zuby… Myslíte, že zpívám píseň Lídlu?

Jistě, že jsem se vzdělal především v angličtině, protože rusové tu vědu nemají dost publikovanou, a číst v azbuce je opruz, to se víc soustředím na písmenka, než na obsah… Třeba Česká Wikipedie je jen slabý odvar, značně řídká… Anglická Wikipedie je sice zpolitizovaná, ale leckteré vědecké vzorce moc zpolitizovat nejde a v tom je dost kvalitní…

πα½

7. 1. 2024 14:25
Odpovědět  P.A.Semi

Bys neřekl že útočím ad hominem, tak jen tolik. Co dal ruský svět světu, ptáš se?
Tak třeba v pětačtyřicátém mír – za cenu 9 800 000 padlých vojáků oproti 888 100 padlých anglosaských vojáků. Který mír se naopak tví milovaní anglosasíci snažili rozvrátit kde a jak mohli.
V OSN, jehož spoluzakladateli jsou, se snažili prosadit řád založený na zákonech – proti kterému zbudovali anglosasící řád založený na pravidlech, která pravidla ke svému, a jen ke svému prospěchu sami vymýšleli a uváděli, a dodnes uvádějí do praxe, takže rozpoutali nespočet válek, včetně těch dvou posledních v banderstáně a v Gaze.
V materiální oblasti pak zajistili energii pro celé lidstvo ne na stovky či tisíce let, ale na celou dobu trvání lidstva. Řeč je o množivém reaktoru, který už přes rok maká v Bělojarské JE zde https://1url.cz/JraHC a zde https://1url.cz/duwqH .
Je toho víc, ale tohle by mělo stačit i takovému ignoranovi jako jsi ty.
A teď ty – co dali světu amíci? Opakuji Amíci, dvacátým stoletím počínaje – ne asiati či židi (Einstejn), a další vědci různých národností s americkým občanstvím, které anglosasové zlanařili.

Albi
7. 1. 2024 15:40

Mimo téma – odpověděla jsem ti ke včerejší nabídce videí – jen jsem zapomněla, jak se sem dá vložit odkaz, tak si to v´budeš muset najít sám (čl. nyt-spojene-staty-brzy ….).

7. 1. 2024 17:13
Odpovědět  Albi

Juknu tam

7. 1. 2024 18:29
Odpovědět  Albi

Už jsem ti tam loup odpověď na odpověď 🙂

Albi
7. 1. 2024 16:15

Promiň, ale já v úvodu četla, že Semi psal pouze o vesmírném výzkumu a požil otázku “co v něm dali Rusové světu”.
Ale nikdo mu na jeho otázku relevantně neodpověděl. To znamená, že nikdo neví a místo toho vypočítávat, co jiného Rusko světu dalo a ještě dá, se mi nezdá být fér hra.

Tvůj výčet Rusů světu Semi nikdy a nikde nezpochybnil.

7. 1. 2024 17:12
Odpovědět  Albi

Jo. Nezpochybnil. Ale z mého pohledu je zbytečné odpovídat na otázku “co dali Rusové světu stran kosmického výzkumu” ignorantovi, který buď neví, nebo nechce vědět, že současná kosmonautika, včetně prvního vědeckého díla na světě (1903), týkajícího se astronautiky s názvem: Výzkum kosmických prostorů pomocí reaktivních zařízení (Ciolkovskij) má svůj původ v ruském světě, ne v anglosaském.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 19:16

On o Ciolkovskim neslyšel, neboť se probírá pouze anglosaskou literaturou a tam asi to jméno nezmiňují. Počítám, že teď asi ne. Ale vždyť je to jedno, ukázal se jak smýšlí a to stačí.

Spam krpo
7. 1. 2024 14:30
Odpovědět  P.A.Semi

Až na to, že dnes chléb neztvrdne, ale shnije !

Petr C
8. 1. 2024 10:33
Odpovědět  P.A.Semi

Rusko nemá nic poblikováno, nic nepřináší světu……
Musíš se na celou věc podívat taky ze širších souvislostí – před pouhými třiceti lety se celý SSSR úplně zhroutil. Strašlivě se v nástupnickém Rusku rozrostla oligarchie a celkově pátá kolona, která se stará o své vlastní blaho a za dolar by prodala vlastní babičku. Korupce se stala nepředstavitelnou, nastala doba rabování zbytků SSSR a vysávání Ruska. Vše komplet směřovalo ve prospěch chlebodárců ruských oligarchů na západ. Vždyť na netu se nachází nějaký projev Clintona, kde se pochlubil, jak z Ruska s pádem SSSR do roku 2000 vytěžili majetek v hodnotě tuším kolem 10 trilionů dolarů. Pak se objevil jakýsi úředníček Putin a začal boj za znovuzrození Ruska. Ten úředníček dosáhl za pouhých 20 let naprosto fantastických úspěchů – znovu mají životaschopnou silnou armádu, znovu začínají fungovat policie a soudy, znovu lidé dostávají mzdu a důchody a celé Rusko se stalo největším světovým exportérem obilí. Hlad přestal hrozit a znovu Rusové mohou být hrdí. Začalo hrozit, že se vymknou západu z pařátů a válkou na Ukrajině začal finální boj o budoucnost celho Ruska a myslím, že i světa.

Petr C
8. 1. 2024 10:42
Odpovědět  Petr C

Jistě jsi zachytil, že Rusku západ ukradl všechny finanční rezervy uložené v západních bankách a také zlaté rezervy uložené tamtéž. Stejně tak ho západ odřízl od systému mezinárodního obchodu a postihl ho neskutečnými sankcemi. Toto vše by žádná země na světě nedokázala zvládnout a pátá kolona také nikam nezmizela a nezeslábla. Rusku se toto vše podařilo nejen ustát, ale využít to ve svů prospěch. výsledkem je rostoucí zemědělství i průmysl Ruska, vznik vlastního platebního systému, zdražení energií celému západu a odzbrojení celého západu – jinak řečeno západ je před kolapsem a Rusko konečně čeká totální vítězství. Pak se teprve bude věnovat takovým záležitostem, jako je likvidace páté kolony a totální posilnění svého průmyslu a zemědělství a znovu armády a toho výzkumu, na který tak netrpělivě čekáš. Věř, že nás čekají léta, kdy věda bude znamenat Čínu, Rusko, Indii a časem i další země, ale to všechno teprve přijde. Naopak západ přijde o všechno a stane se třetím světem….Dej jim prostě čas.

Pavel z Moravy.
8. 1. 2024 12:25
Odpovědět  Petr C

Myslím, že mu toto vykládáte zbytečně. On má již utvořený svůj názor od chlebodárců ze západu a přes to nejede vlak. Ale díky za dobrý rozbor celé situace.

Mik
10. 1. 2024 21:07
Odpovědět  P.A.Semi

Kolonizatori vždy vnucovali svůj jazyk těm které ovládali. Ať vezměte třeba španělštinu v mnoha zemích Ameriky severní i jižní, pertugalstinu v Brazílii, francouzštinu různě po světě kam vstoupila jejich noha, s angličtinou je to to samé. Podle mně je perspektivni začít se už v předstihu učit čínský jazyk. Angličtina bude postupně ztrácet své výsadní postavení.

Administrátor
P.A.Semi
11. 1. 2024 10:58
Odpovědět  Mik

Good luck, můžete s tou Čínštinou začít, a až vám dojde, jaká je to blbost, tak nám pak přijďte říct, jak daleko jste došel, než vám to došlo…

Anebo budete dost houževnatý, aby z vás byl jednou Sinolog…

πα½

Albi
7. 1. 2024 15:59

Milane neblbni! I ty se přidáš k davu, když první vykřikne “upalte ho”?

Teoreticky přísaháme na “svobodu slova” a prakticky…. ?

7. 1. 2024 17:14
Odpovědět  Albi

Ale no tááák. Nikdy se k nikomu nepřidávám, mluvím za sebe. Vždy. Bo nemám tu drzost mluvit za ostatní.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 19:38
Odpovědět  Albi

Já nevím Albi, ale pročti si pozorně jeho dnešní příspěvky. Já tedy nevím, že by mluvil pouze o kosmických projektech apod. Pokud jsem dobře četl, zmiňoval lékařství, biologická data a další. Nenechal na ruském národu nit suchou. Ale když to vidíš jinak, nedá se nic dělat. Pro mne je jasné za koho kope a bylo mi to zřejmé již dříve, ale máš pravdu v tom, že nejsme cenzoři a každý má právo vyjádřit svůj názor. Já s ním bytostně nesouhlasím, ale všimni si, jaké my oponenti dostáváme od určitých lidí tady na tomto webu známkování. Já říkám to co říká Milan, mluvím za sebe a pokud s mými názory někdo nesouhlasí, má na to právo, ale už nemá právo mne nějakým způsobem dehonestovat, když já mu to nedělám. Snažím se nikoho nenapadat za jeho názory, tak nechci aby to dělali mně. Někdo tady rozehrál hru na jednu jedinou pravdu. A jakmile se najde oponent, okamžitě vyskočí jak čertík z krabičky. Jestli chtějí někteří aby se jim pouze přizvukovalo, tak si to budou muset zařídit jinak. Já myslím, že nejsme v rodině škůdců, kde se všichni plácají po ramenou jak jsou skvělí, aby jim náhodou někdo ten kus krajíce nevyfouknul.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:34
Odpovědět  P.A.Semi

A příklad: potřebuji měření teploty z Nové Země na severu Ruska z padesátých let, měli tam meteorologickou stanici, protože si myslím, že NOAA NCEP Reanalysis ty historické teploty uměle snižují, aby se vytvořil dojem, jak to stoupá (což se leckde ví, a někde jen podezírá)
(Protože nejvíc se tam otepluje Nová Země v Rusku, víc než o deset stupňů v průměru…)

Takže jsem si našel místní fórum, že se tam Rusky zeptám, kde se dají ta data vyžádat…

Bohužel k registraci do fóra je potřeba potvrdit emailovou zprávu, ale Rusové mi blokují a cenzurují emaily z Ruska, žádnou jsem nedostal, zkusil jsem to dvakrát…

Tak jsem si myslel, že si v Rusku zaregistruji nějaký freemail, abych tu cenzuru emailů obešel… Bohužel všechny freemaily, co jsem našel, tam dělá jediná organizace mail.ru , a všude vyžadují přihlašování přes SMS, aby vás Nadzor mohl sledovat a zavřít, když někde něco napíšete, co by neradi slyšeli… Tam je nějaká svobodná komunikace jen zdání…

A tak ta data nemám, je to dost nedobytné…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:38
Odpovědět  P.A.Semi

Vaše komentáře……MNOHO POVYKU PRO NIC 👎

Spam krpo
7. 1. 2024 14:33
Odpovědět  P.A.Semi

Ona ta prevence má něco do sebe !

ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:14
Odpovědět  P.A.Semi

Myslím, že se možná pleteš. Tu ruskou netovou komunikaci blokují podle mě západní země. Ani se tím přece netajili, je to součást západních sankcí.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:02
Odpovědět  ModrýKlokan

Je tam https, tedy podepsané certifikátem, a routuje se to z Ruska…
(to jsem se mezitím přesvědčil)

To si ve windows spustíte cmd.exe příkazovou řádku, a zadáte příkaz
tracert roscosmos.ru

a za chvíli na poslední řádce si přečtu IP adresu 95.181.181.29
Tu pak zadám https://www.whois.com/whois/95.181.181.29
a přečtu si: RU-EDGECENTER-20090202, EdgeCenter LLC, Bolshoi Boulevard 42, Moscow

(třeba u českých adres u lidí doma se často vidí jako vlastník O2 v Praze…)

πα½

ModrýKlokan
9. 1. 2024 17:55
Odpovědět  P.A.Semi

Dík za info. Jo tohle beru. Já jsem myslel spíš to, že když jsem poslední dva roky vyhledával přímo ruský zpravodajský zdroje, třeba Sputnik, tak to je normálně nedostupný. A evidentně je to blokovaný mimo RF, buď u nás, nebo někde v SSA.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:38
Odpovědět  ModrýKlokan

Sputnik tu blokovala páteřní síť O2, a možná i další operátoři… Obdobnou metodou se to dá zjistit, kde končí traceroute, a pak přes whois dohledat, komu ta adresa patří…
(ale pak ho začali blokovat asi i další operátoři v Evropě, protože nyní se tam nedostanu ani ze serveru z Holandska, kde nemám traceroute, abych ověřil, kdo to vlastně blokuje…)

πα½

jmm
7. 1. 2024 07:25
Odpovědět  P.A.Semi

No nevím-vše je byznys. Zveřejní se jen to co je nedůležité….

jk-venus
7. 1. 2024 11:06
Odpovědět  P.A.Semi

Neuvěřitelný příběh: Mladá sestřička konala v dobré víře a skončila se zničeným zdravím
 
Po nekonečném kolečku po různých lékařských zařízeních se Eliška vloni dozvěděla nepříznivou diagnózu: FND, funkční neurologická porucha, porucha hybnosti. Lékaři uvádějí jasnou souvislost mezi očkováním a touto diagnózou, která je však relativně nová a neexistuje žádná známá efektivní léčba.
(https://www.youtube.com/watch?v=v05Jz2FcarM&t=1625s)

Albi
7. 1. 2024 16:17
Odpovědět  jk-venus

Co to má společného s ruským vesmírným výzkumem?

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 17:46
Odpovědět  Albi

Možná to, že FND je anglická zkratka Functional Neurological Disorder
Protože i Medicína se ve světě dělá především anglicky…

πα½

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 19:45
Odpovědět  P.A.Semi

Tedy, nabírá to tady obrátky světovosti. Všichni před vámi asi padnú na nočňák. To říkala tetička Pánková Jožo Kubáňovi v seriálu Bez ženské a bez tabáku.

Jarda
8. 1. 2024 07:08
Odpovědět  P.A.Semi

Kdysi jsem četl o třech základních medicinách.
Preventivní: My jsme za komunismu měli preventivní medicínu začínající od dětsví aby nepřišla nemoc.
Čínskou: Kdy se jakékoliv onemocnění lěčilo herbálně.
Západní:Kde se dá všechno vyměnit. Ledviny, játra, končetiny (za různě drahý protézy) dokonce i srdce. Doktoři nejsou školeni na léčení, ale na předepisování léků a chirurgové na výměny orgánů.

Standa
8. 1. 2024 07:18
Odpovědět  Jarda

Nejen herbálně! To je poněkud velmi omezené vnímání tradiční čínské medicíny!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:04
Odpovědět  Standa

Stejně jako má velmi omezené vnímání té Západní medicíny…

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 17:39

Video si pak stáhnu a prohlédnu (a do té doby ani nevím, o čem je), ale já nehledám videa o Ruském kosmickém výzkumu, mě by zajímala data a třeba nějaké souvislé obrazové mapování…
Víte, videa jsou salát pro ovce…

πα½

7. 1. 2024 18:42
Odpovědět  P.A.Semi

Jak který. Bo paušalice je jedna z přísad – bejt světovej napíšu jedna z ingrediencí – manipulačního krmiva pro ovce.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:10

Už jsem stáhnul k968…, fake s přistáním na Měsíci… trapné (z jejich strany, i z vaší)…

Videa o vědě jsou popularizace pro amatéry, má to také svá opodstatnění…

Když ale chcete něco vědecky zkoumat, tak potřebujete data, a ne, jak to někdo přechroustal a vybral a jak to interpretuje… Takové video už víc nezpracujete, leda z toho něco vystřihnout, když to je zbytečně moc dlouhé…

To máte asi jako rozdíl koupit si mouku a vejce a chtít něco upéct, nebo si dojít do restaurace na hotový oběd, čímž se ovšem vařit nenaučíte…

πα½

Slovan
7. 1. 2024 19:00

😲 😲 😲 😲 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ 🤣 🤣 🤣

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 23:36
Odpovědět  P.A.Semi

A jak se to stalo, že je jazykem vědy angličtina?

Neboť Západní především věda ale i společnost je Otevřená, kdežto ty Východní jsou Uzavřené

Západní vědci často sdílí svá data, zejména Američané ale i Evropští, sdílí výsledky v žurnálech poměrně otevřeně a většinou i zadarmo ke stažení, protože to platí vlády, protože to je nakonec tu a tam ale nakonec většinou prospěšné… Vědci již dnes žijí v de-facto Komunismu… (a nemám na to, abych si platil svoji družici, mě ji tam opečovává NASA a NOAA, za Americké rozpočty… a američanům, němcům, bulharům a indům také…)

Naproti tomu, jak vedou vědu v Rusku nevím, jak moc to tam je otevřeně sdílené? (anebo nejspíš tam stát platí instituce a ty si platí své vědce, a výsledky se moc nesdílí, především ne se západem…)

U nás na Západě i stát má čím dál víc Open-Data přístupy, my si ty statistiky můžeme ověřovat nebo dělat sami… Registry smluv, měření životního prostředí atd… Nemusíte spoléhat jen na závěry, které vám z toho dělá vrchnost… Tohle na Východě zatím moc nemají, nebo to není dost vidět… (ale nevím, jestli třeba naše Open-Data mohou stahovat a analyzovat i z Východu? možná je to vzájemná blokáda?)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 23:53
Odpovědět  P.A.Semi

Víte, kolik informací se dá stáhnout z ČSÚ – Českého statistického úřadu? Nebo zdravotní z MZČR? To jsou data o Česku…

Ale když mě zajímá Evropa, tak Eurostat je primárně v angličtině… Nebo už to dělají více-jazyčné? možná, ale nebývalo…

Když vás zajímají vesmírná data, tak NASA nebo NOAA… Je to dost otevřené, asi ne úplně, ale než narazíte na limity, máte spoustu věcí otevřených…
Zajímají vás vrstvy ledu v Grónsku? Chvíli hledejte, někdo to zřejmě publikuje jako raw data, holá (syrová) data … A najdete o tom práce…

Viz Wikipedie, otevřené informace… (Ale jsou tam zájmové skupiny, které tlačí určitou politiku a křiví to (skew it), ale leccos je tam politicky nezajímavé a fér (fair)…)

To jsou příklady, jak je Západní společnost a především tamní věda Otevřená…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 00:08
Odpovědět  P.A.Semi

Anebo když by mě zajímal průtok vody v nějaké řece? U nás CHMI – Český Hydro-Meteorologický Ústav, česky nebo se dá vpravo přepnout English, kdyby to zajímalo nějakého cizince, třeba i z Indie, nebo z Německa, atd…

Když mě bude zajímat průtok v Rýnu v Německu, nebo Dunaje v Bulharsku, nebo Volhy v Rusku, tak to chci buď v mém exotickém jazyce v Češtině, nebo Anglicky… Já se nebudu kvůli tomu učit německy bulharsky a rusky, natož čínsky… Věřím, že ty Západní bych sehnal, nebo se na ně zeptal anglicky, a ty Východní bych nesehnal, a na dotaz by mi neodpověděli… (to je otázka, jestli by naši odpověděli na dotaz z Východu? asi také ne…)

Ale pokud vás Informace nezajímají nebo je nepotřebujete, tak si ani nevšimnete, že to někde chybí

πα½

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 00:20
Odpovědět  P.A.Semi

Anebo výšková data – už nevím, kde jsem je stáhnul, našel jsem aspoň čtvery (v NOAA, nebo v nějaké Západní univerzitě), jak si to zpracujete, je na vás…
comment image

comment image

https://pi-alpha.org/Climate/PerspMaps/

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 00:27
Odpovědět  P.A.Semi

Když vás zajímají klimatická data, třeba rozdíly teplot, za poměrně objektivní se považuje UAH (University of Alabama in Huntsville)

comment image
https://www.nsstc.uah.edu/climate/archives.html

(dají se tam stáhnout i tabulková data, možná by to chtělo ještě jemnější, ale aspoň něco…)
(to je tak na hraně, co jsou vědecká data, a co je popularizační pro publikum…)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 01:01
Odpovědět  P.A.Semi

Trojí Systém:


Takže na Západě je alespoň v oblasti Informací a Vědy už prakticky Komunismus… A je Internacionální… (a tedy English)
(stačí chtít a mít přiměřenou úroveň a prakticky cokoliv seženete zadarmo, svůj čas tomu stačí věnovat…) (Naproti tomu na Východě to vypadá spíš na Feudalismus ve Vědě, vrchnost si platí Instituty…)

Na druhou stranu, pro Lid je nejprospěšnější Socialismus, kdy se o nás stát přiměřeně stará, ale musíme tomu i něco věnovat. platíme si to z daní… (to máme (z podstatné části) v Evropě, ale nemají to v USA, tam lidi moří Kapitalismem, třeba ve Zdravotnictví nebo Důchodový systém…) (a měl by být Národní, ale to nám nyní Evropa krade!)

Naproti tomu, pro Výrobce by bylo nejprospěšnější obnovit Kapitalismus a volnou Soutěž, kromě těch státních “socialistických” firem, aby je konkurence dotlačila ke kvalitě a dobrým cenám… (Jenže tam dnes mají především diktaturu Monopolů, jak to všechno skoupili Ž dohromady… A jak to všechno vyrábí Čína…) (A mělo by to být nejlépe Regionální, čím méně zbytečné dopravy, tím lépe…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:42
Odpovědět  P.A.Semi

(tohle jsem pak rozvedl, je to na samostatný článek https://pi-alpha.org/Troji_System a možná to dám i jako článek na pokec24, aby se k tomu dalo diskutovat… tady se to objevilo až dost pozdě, když už se diskutuje většinou jinde…)

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 04:06
Odpovědět  P.A.Semi

(anebo je to tím, že když už ten Američan dojede až sem, tak to je většinou dost vstřícný člověk, kdežto rusové tady se chovají podezřívavě jako v nepřátelské zemi? možná…)
πα½

zdendulka
7. 1. 2024 06:18
Odpovědět  P.A.Semi

Podle mne je třeba si uvědomit, že vše je otázka akce a reakce. Když (nejen) Rusové cítí, že nejsou vítání, že se jim nedůvěřuje a cítí, že si musí krýt neustále záda, asi moc příjemní nebudou (nejen oni). A Česko je dnes zemí Rusům většinově nepřátelskou. Naproti tomu z Američanů tu je každý celý pryč a to se také odráží na zpětné reakci.

Vy jste hodně zaměřený na vyhledávání informací – v angličtině. Tak na to u Rusů zapomeňte. Proč by se měli v tomto směru nějak snažit? Mají snad američané zdroje informací také v ruštině ??? Nemají. Proč by tedy Rusové měli podlézavě psát v angličtině? S tím je už konec. Dorozumívací jazyky budou jiné. Už teď se v Asii angličtina dostává na okraj a hlavní jazyky mezikomunikace jsou čínština=mandarinština, arabština a pár dalších, které v Evropě ani neznáme. Svět se prostě mění.

stan
7. 1. 2024 07:01
Odpovědět  zdendulka

Přesně tak to vidím i já. P.A.Semi připomíná koně s klapkami na očích.Vidí jen to co vidět chce a okolí ho v podstatě buď nezajímá nebo ho štve, že je jiné, než jeho pohled na svět. Myslím, že brzká budoucnost ukáže, že realita je úplně jiná, než jak nám to vnucuje USA a jeho podržtašky.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:47
Odpovědět  stan

To vy tu jste zaslepení rusofilním fanatismem, že si nejste schopní připustit zřejmé…
πα½

7. 1. 2024 14:32
Odpovědět  P.A.Semi

Jak můžeš říci svému bratru: ‚Nech mě, ať ti vytáhnu z oka třísku,’ a přitom máš sám v oku trám! Pokrytče, vytáhni nejdříve trám z vlastního oka, a tehdy prohlédneš, abys vytáhl třísku z oka svého bratra. Matouš 7/3-5

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 17:32

Vedle jak ta jedle…
Já nejsem zaslepený a jsem ochoten připouštět a vytýkat chyby oběma stranám…

πα½

katango
7. 1. 2024 18:47
Odpovědět  P.A.Semi

Co takhle začít u sebe? Jste ochoten připouštět a vytýkat chyby oběma stranám? Kdy zemřel Pánbůh a kdo vám řekl, že ho máte nahradit?-

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:11
Odpovědět  katango

Proč by měl Bůh umírat? To je nesmysl…
πα½

katango
9. 1. 2024 01:22
Odpovědět  P.A.Semi

Protože se evidentně cítíte jeho nástupcem.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 10:42
Odpovědět  katango

Já nejsem “nástupce”, já jsem tu pověřen nějakým úkolem, i pro vaše dobro i když to zatím nechápete dost…

To si zřejmě myslíte, že “takovouhle” pomoc nepotřebujete, zřejmě protože to tu všechno dobře funguje, lidé to chápou a jsou s tím tady spokojení, nebo vědí a chápou, jak to tu změnit… A že s tím už zatím nezačali?

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 19:55
Odpovědět  P.A.Semi

Nu zdá se, že jste jeden z těch co znají pravdu. Ale ono je pravd mnoho. Nechte potom říci i pravdu jiným. Pak budete nestranný, ale neblokujte jeho názory. I tady takový Jaro Jaroslav má právo říci své názory i když s ním nesouzníte.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:14
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Já tu (skoro) nikoho neblokuji… (těch pár zablokovaných trolů už je dávno pryč, a to blokování jsem nerozhodl já…)

A zejména blokovat svého oponenta by mi přišlo zbabělé…

πα½

7. 1. 2024 20:19
Odpovědět  P.A.Semi

Jeden hledá fakta a pravděpodobnosti (pravdu ne, bo kolik božtíků, tolik pravd) by své poznání posunul, a jiný hledá chyby, by je mohl vytýkat a přifukovat si ego.
Co se chyb týká, tak o nich jsem si už na vojně, za totáče, když se souzi vymlouvali na chyby a že to je lidské a že oni jen pomýlení a že milost souzi, vždyť jsem jeden z vás, vytvořil vlastní definici, bo jsem nikde na žádnou definici, co ještě je, a co už není chybou, nenarazil:

Chyby jsou rozhodnutí a úkony provedené v dobré víře, v souladu s volními vlastnostmi a intelektem daného subjektu na podkladě všech dostupných informací, které má ten který subjekt v té které konkrétní chvíli k dispozici, avšak tyto informace jsou buď nad prahem jeho rozumového potenciálu, nebo jsou mimo jeho vůli nepřesné, zavádějící, či jiným způsobem zkreslené.
Jen a pouze v těchto případech se může subjekt dopustit rozhodnutí nebo úkonů, které lze objektivně považovat za chyby. 

Jinak řečeno tvé hledání chyb není nic jiného, než egomasturbace – okázalé předvádění se – po tvém duševní exhibicionismus. Nebo snad mám věřit tomu, že neznáš důvod, proč Rusko už dvě dekády výsledky svého vesmírného výzkumu utajuje?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:21

Vaše definice chyby mi přijde poněkud omezená na některé případy, a jiné opomíjí…

A ovšem – ono je otázka, jestli ta nesvoboda v Rusku je chyba? Jsou prostě jiní a jsou zvyklí na policejní totalitu… Kdyby se tady Rakušan choval jako Roskomnadzor v Rusku, to bychom ječeli, a oprávněně… To si mohou dovolit v Rusku takovýhle útlak, ne tady…
(tady to zkusili v únoru 2022, ale ustoupili tlaku lidu a ta cenzura přestala)

A ovšem – jaký “exhibicionismus”…? Vidím ideologicky zabarvený fanatický článek, naprosto jednostranný, tak jsem se opovážil mít k tomu výhradu, jednoduše, stručně…
Jak když kopnu do hnízda vos, sesypali jste se na mě, protože Pravdu ani nějaký vyvážený názor tu nesnesete, jste tu přesně jak na Seznamu, jen otočení na druhou stranu…

Tak se tu obhajuji, a vysvětluji…

πα½

Standa
7. 1. 2024 07:04
Odpovědět  zdendulka

Máte pravdu. Není důvod psát v anglině.V USSA je obecné podvědomí o vědě minimální.Kultura dřevěných baráčků, kuchyní v přízemí a papírových pytlíků.Intelektuální deformace a zblbělost.Zahledění samo do sebe.Odtržení od odborných elit. K plošnému podvědomí národa a celkovému vzdělání jsou třeba informace v národním jazyce srozumitelné pro širokou veřejnost.Celková vzdělanost Rusů je vyšší než u Amerigo.( vynechávám Evenky , Čukče atd.)Semi by nejraději , kdyby se v Česku psalo a mluvilo anglicky. Tento nános zabíjející kultůry národů je charakteristický pro okupační systém ovládající mocnosti. . Za války to byla Němčina, poté v malé míře Ruština, dnes Anglina.Obecně jsou Rusové kulturně civlizovanější než Ami.S charakterem a zásadami.
A,, SEMI, RUSOVÉ VĚDÍ PROČ SE ZDE CHOVAT, JAKO V NEPŘÁTELSKÉ ZEMI!
Američan,, vstřícný člověk”,? Semi ty si z nás, anglofile, děláš srandu?Kolik jich znáš z jednání. Nadutí páni světa.

Ladislav 💤
7. 1. 2024 07:42
Odpovědět  Standa

Asi nová vakcína z us a pak se to projeví, jako novoroční hňupsus!

Slovan
7. 1. 2024 09:29
Odpovědět  Standa

A může se někdo Rusům divit, že místo vděku za zachráněné kejháky se jim dostává od nás nenávist, pohrdání. Nepochopím komu se to ještě může zdát divné, že se na nás zlobí. Těm západním satanům se díky materialismu povedlo dostat nás proti sobě, což na západě tuhle taktiku už z dřívějška znali. A náš národ jen k tomu přispívá. Hanba nám, místo uznání jim tam odstřelují naší municí civilisty a paní s ODS chrlí nenávist že je to legitimní.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 10:53
Odpovědět  Slovan

My dva přece dávno víme, že tady je již s těmi přeformátovanými generacemi vymalováno. Vůbec nic k divení tady není. Tak ať si užijí.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 10:10
Odpovědět  Standa

Je to všechno jeho názor, ale čím dál více se ukazuje v pravém světle. A teď si uvědomme, kolik takových je mezi generacemi 18 – 50 let. Nejlépe je k tomu ještě přidat křesťanskou lásku.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:01
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Zazpívejte si Internacionálu Rusky, věda zřejmě není pro vás…
πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:39
Odpovědět  P.A.Semi

Všeználek……

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 19:59
Odpovědět  P.A.Semi

A proč by ne, je to krásná píseň. Z tohoto vašeho štěku je každému jasné vše.

Standa
8. 1. 2024 08:26
Odpovědět  P.A.Semi

Ty máš zřejmě raději :,,Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt –
Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt!
Das Lied der Deutschen.
A nezaštituj se vědou!!!!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:26
Odpovědět  Standa

Německy téměř neumím, škoda…

To když mi do diskuze o kosmickém výzkumu, a do toho, že věda se dnes dělá anglicky, zkusí plivnout ironickou urážku “Nejlépe je k tomu ještě přidat křesťanskou lásku” (který je tu znám z předchozího jako fanatický anti-teista, takže od něj to je jen ironická urážka),

tak jsem mu vrátil přesně analogickou ironickou urážku, ať si zpívá “internacionálu” a neplete se do vědy…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:13
Odpovědět  Standa

Víte, když někdo napíše USSA, je na mentální úrovni seznamu a “Russáci můžou za všechno”, jen je to otočené na druhou stranu…

A ovšem – nepodsouvejte mi, že bych chtěl s Čechy mluvit anglicky… Věda se dělá anglicky, a s cizinci se mluví anglicky… Náš jazyk je pro naše lidi…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:40
Odpovědět  P.A.Semi

Po teď 400 lety byla hlavní jazyk světa španělština, mluvíme a čteme snad v ČR španělsky?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 17:42
Odpovědět  Pravdomluvny

Nebyla… Před angličtinou byl víc než tisíc let hlavní světový jazyk latina…

Španělsky se mluvilo ve španělských koloniích, kterých bylo sice dost, ale třeba u nás asi nikdy nemluvili vzdělanci dominantně španělsky, nečetli španělské knihy… (někdo možná, většina ne)

πα½

7. 1. 2024 14:41
Odpovědět  P.A.Semi

A kurwa! Chudák zakladatel soudobé kosmonautiky Ciokovskij, když musel vědařit pa rusky, bo nebylo nikoho kdo by ho poučil v angličtině, anžto byl první.

Albi
7. 1. 2024 16:57

Bude-li každý národ “vědatřit” ve svém jazyku, bude po vědě.
Značně to připomíná patenty – co jsem vymyslel a vyvědal, je jen moje a pokud nezaplatíte, nikomu nic nejen nedám, ale dokonce zakážu, aby jiný dostal stejný nápad se stejným výsledkem.

Tak jen se separujme – myslíš, že je to ten pravý “ruský” způsob života společnosti?
To je pořád keců o výjimečnosti Slovanů, bla, bla, bla… , ale :
Když dojde na věc, myšlením jsme čistokrevní Zápaďani anglosaského typu!
Když dojde na věc, sežereme se navzájem.
Když dojde na věc – zachováme se k Američanům jako Izraelci k Palestincům!
Když dojde na věc, uděláme ze Semiho zrádce Sovanů, nehodného naší spoečnosti.

Jdu od toho, jak často říkáš. Teď je ta pravá chvíle.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 20:08
Odpovědět  Albi

Albi, co se prosím tě s tebou děje? Co Milan řekl tak hrozného, že tě to tak vytáčí. Jen říká, že Ciolkovskij byl zakladatel kosmonautiky, byl Rus a tudíž mluvil rusky a určitě neměl důvod podbízet se mluvením v angličtině a na nějakých fórech pokud se jich zúčastňoval mluvit anglicky. Nevidíš jak jsou anglosasové arogantní a povýšení nad nějaké Slovany? Asi ne.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:29
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Inu, také asi vidí, jak jste se na mě fanaticky vrhli…

A co vy – vidíte, jak jste povýšení nad “anglosasy”, nebo se nejste schopni podívat do zrcadla ?

πα½

7. 1. 2024 21:13
Odpovědět  Albi

Semi je především klerofašista a až potom, možná, drobet vlastenec. A Slovan? Osobně si myslím že německé národnosti – viz časté užívání velkého začátečního písmena v podstatném jméně. O to ale nejde. Jde o toto.

Od jisté chvíle před půlrokem, kdy jsme se kvůlivá masuntovi hóóódně kousli a kdy se snažil proti mě zmanipulovat diskutéry, jsme v naší při pokračovali už mimo zájem diskutujících – článek pod kterým naše pře probíhala už byl dávno mimo nabídku -, a dost nehezky, a pro mě překvapivě, se tam odkopal co klerofašista. Což jsem mu okamžitě vpálil. Od té doby vím, že je klerofašista a když u toho nikdo není, tak i sprostá nádoba.
Jako první mně začal tykat – od té doby jsem mu přestal vykat – a jako první mně i sprostě urazil (já si to pochopitelně nenechal líbit). No a nakonec to vyřešil tím, že celé to vlákno, které ho usvědčovalo jak jako kryptofašouna, tak jako sprostého a záludného pokrytce, vymáznul, takže ti nemohu hodit odkaz.
Zkrátka dle mého mínění, jaké jsem si o něm za tu dobu co jsem na Pokecu utvořil, rozhodně není na “našem břehu” – opakuji – dle mého mínění.
Ber, nebo nech ležet. V žádném případě jsem se ale k nikomu nepřidal. Pokud to jde,

7. 1. 2024 21:14

snažím se ho ignorovat a nereaguji na něj, ale co je moc, to je moc. Už jsem zkrátka nevydržel mlčet.
Jo, k tomu vědátoření. Neměj strach, vědci napříč zeměgulí se spolu vždy dorozumí.
P.S. To opakování “dle mého mínění” nahoře neznamená, že je tak úžasné a že tak to je, ale že nemusím mít pravdu, že se mohu mýlit. No, zatím si to nemyslím.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
8. 1. 2024 09:57

No já nevím, nám nemusí Semi předhazovat, že je vědáror. Je, tak je. A místo deseti dlouhých elaborátů stačilo napsat, Rusové mi nevyhovují, protože se mnou nekomunikují, rusky neumím a nechci umět, amíci se mnou komunikují, jsou to moji přátelé a dost. A bylo by vše čisté a jasné. Tak prosté to je. A my se zde mohli bavit jinak.

katango
8. 1. 2024 10:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Tuhle se chvástal, že je spisovatel.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:45
Odpovědět  katango

Na webu pi-alpha.org (nebo pialpha.cz) mám vydané texty v rozsahu přibližně 1000 stran A4 (642+246+další drobnosti)

Není to Beletrie, já to řadím spíš do Filosofie…

Takže mohu tvrdit, že jsem “spisovatel”, a jestli dobrý nebo špatný posoudí jiní, až si to někdo přečte…

Něco z toho jsem si i vytiskl, takže mohu tvdit, že něco z toho jsou “Knihy”…

(A ovšem já jsem nikdy ani nezkoušel tvrdit, že jsem “dobrý spisovatel”…)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Vidíte, a já rusky celkem umím…
Jenže ty moje texty jim možná jednou pomohou…

πα½

Slovan
8. 1. 2024 10:55

Kdo to je ten Masunta? Mohl bych dostat pár vzorků jeho vyjádřeních.

Milan
8. 1. 2024 12:07
Odpovědět  Slovan

Masunta byl trol všeználek – dle mého skupina trolů pod jedním nickem – rozes-írač diskuzí a tapetář, užívající ověřenou techniku manipulace: pravda, pravda, polopravda, lež jako trám, fakt, polopravda, pravda, jeduflus, pravda, polopravda atd., přičemž své přís-erky řasil neuvěřitelným hávem technokracií a mouder, takže dlouhatááánská vlákna tapet kdy navazoval sám na sebe, přičemž zároveň odváděl pozornost a házel veksly od tématu článku do nikam, na což mu dost lidí naskakovalo, s nímž jsem se dostal do pře a Semi kvůli tomu po mě tvrdě vyjel, no a já proti němu, rozumí se. Se divím, že si masuntu nepamatuješ, nadělal tu dost bahna. Pár vzorků? Tak se proklikej o cca nejméně půl roku zpátky, dokud na masuntu nenarazíš. Hezkou zábavu přeju.
A sakra, zase mě de-bil odhlásil. MzzČ

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:31
Odpovědět  Milan

Inu, Masunta byl poněkud popletený mladík, kterého jste tady svou nenávistí vyštvali…
πα½

katango
9. 1. 2024 01:24
Odpovědět  Milan

Nemasuntoval taky na Dfensovl?

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 10:45
Odpovědět  katango

A taky nás pak pomlouval na cz24.news , a možná i leckde jinde…
On jen tak nezmizí, když jsme ho odsud vyštvali…
πα½

Slovan
9. 1. 2024 20:22
Odpovědět  Milan

😊 🙋‍♂️

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:34

Velká písmena používám někdy na zvýraznění, a někdy jako ideje, prý to jsou Platonské Univerzálie, ale nevím jistě…

Třeba v bankéřských smlouvách také bývá “…, dále jen Klient”, a pak je v textu všude Klient s velkým K, a zastupuje to konkrétní obsah definovaný na začátku… Tak já jsem to používal jako proměnné, jejichž obsah se dá konkretizovat…

πα½

Standa
8. 1. 2024 10:34
Odpovědět  Albi

Albi cit:…,,Značně to připomíná patenty – co jsem vymyslel a vyvědal, je jen moje a pokud nezaplatíte, nikomu nic nejen nedám, ale dokonce zakážu, aby jiný dostal stejný nápad se stejným výsledkem.”
————————-
Ježíši, Albi! Právě proto přece existují patenty!Aby nikdo nevyužíval bezplatně výsledky práce jiných( a jejich náklady včetně myšlenky).Ano, nápad a realizace je moje a hotovo!
Ano, běžte od této myšlenky a nebo navrhněte zrušit patentové úřady!!!
Patenty jsou k dispozici k použití po zaplacení patentového poplatku či licence.Nebo chcete , aby každý si své tajil a zastavila se civilizace?

sergej
7. 1. 2024 15:05
Odpovědět  P.A.Semi

Ušáci jsou korporát a euál bez ukradených zdrojů firemní kraviny vyžilých feťáků majiteli vzorem úpadků dohání pindostan. Knihovno, blbostí.
https://www.youtube.com/watch?v=FNEIQNEosKw

sergej
7. 1. 2024 15:09
Odpovědět  P.A.Semi
ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:20
Odpovědět  P.A.Semi

Angličtina je pro tupé a primitivní křováky. Ať se učí vymaštění amíci česky.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:50
Odpovědět  ModrýKlokan

Čeština je velmi krásný jazyk, ale (technická) angličtina je na leccos praktičtější a přesnější…

Víte, máme proti nim ohromnou výhodu, že kdo umí česky, je čech, dobře své krajany poznáme… Oni nic takového nemají…

Na druhou stranu, angličtina je jazyk cizinců, s tím se domluvíte už prakticky všude…

πα½

ModrýKlokan
9. 1. 2024 18:05
Odpovědět  P.A.Semi

To máš pravdu. Ovšem myslím, že v chemickém názvosloví, jak průmyslové, tak možná i vědecké chemie, se jim minimálně vyrovnáme. Votočkovy koncovky v chemii určitě znáš.

To je nevyužívaný poklad, protože český chemický průmysl šel po převratu 89 do rici.

A to lidi ani neví, že řada světových onkologických léků, vyvinutých myslím Holým v Lachemě Brno (ukradený vývoj vč. knowhow a patentů izraelci v 90. za Klausovy pirátské privatizace), vychází z čisté chemie, i když se tomu říká farmacie.

No co už. Lid si to žádá, lid to má… hezky šupem do hnoje. Lidi asi baví se v tom vyrochnit. A žrát pomeje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
9. 1. 2024 18:14
Odpovědět  P.A.Semi

A čeští vědci by si měli uvědomit, že čeština je pro ně, jako pro rodilé mluvčí, něco jako ochranný kód (Navaho :-D))))
Když před dokončením, registrací a zveřejněním výzkumu používají jen češtinu, daleko méně jim hrozí předčasná krádež jejich práce, intelektuálního vlastnictví a autorských práv.

Na to jsou specialisti anglosasi a především židi. Mažou vám med kolem huby, “pomáhají”, “financují”, hezky si publikujete v AJ a najednou fik. Máte po vtákách, oholí vás na kost. Po celým světě takto napálili statisíce vědců.

Proč myslíte, že nejvíc Nobelovek mají židi. To není tím, že jsou tak geniální vědci. Vědu manipulují, ovládají, za almužnu “nakupují” a kradou výsledky a patenty.

Tak nebuďte blbci a nenechte se okrádat a podvádět.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:22
Odpovědět  ModrýKlokan

Inu, a myslíte, že u nás Židy nemáme, kteří jim to “ukradnou” i z češtiny a pošlou na Západ přeložené?

Ohledně Nobelovek – to je takový klub, co si navzájem udělují ceny… Leckteré zejména za Fyziku jsou za totální bludy, ale oni se tak navzájem podporují a dodávají tomu váhu…

πα½

Albi
7. 1. 2024 16:27
Odpovědět  Standa

Dřív byla univerzální řeč latina – vadilo to někomu?
Dnes je to už dlouhá léta angličtina a za nějaké to století to bude třeba čínština, nebo arabština.
Nepleťme politiku, sympatie či antipatie do vědy. která by měla být apolitická.

Měli bychom se spíš starat, aby čeština nebyla mrzačena anglicismy a počítačovými zkratkami, které nahrazují skřeky z doby, kdy se lidstvo teprve učilo řeči lidské a věřte, že dnes je v té oblasti čím dál víc co napravovat.

Např. abychom nechodili “šopovat” ale nakupovat. Třeba oděvy a obleky, nikoliv “outfity” apod.
I tady na Pokecu se objevují příšerné češtinské chyby, které nelze vysvětlit překlepem. Máme toho dost na práci sami se sebou, než se hádat o to, co změnit nemůžeme.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
8. 1. 2024 10:45
Odpovědět  Albi

Nemůžeme?…. Tenhle Váš poklesek( doufám, že pouze literální) je celkem legrační.
,,Změnit nemůžeme”.?..vidím zde dobrovolnou absenci na změnu.
Nemá ten Král o demenci některých důchodců nakonec pravdu?

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:54
Odpovědět  Standa

“absence na změnu” se neříká, když přemýšlím, tak spíš se používá “rezignace na změnu”…

“Změnit nemůžeme?” , že je angličtina dominantní světový jazyk… Ne, to nemůžete, vy vůbec nemáte představu, jakou to má setrvačnost, jak jsou v tom doslova miliardy lidí, kteří se angličtinu naučili a je to často jediný jazyk, kterým se s cizinci domluví…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:58
Odpovědět  Albi

Mimochodem – ta angličtina se postupně vyvinula z latiny v Británii, když do toho namíchali normandské, vikingské a germánské nájezdníky, a zjednodušili složitou gramatiku… (protože v Británii byla Římská kolonie, která tam zbyla i po pádu Říma, a postupně se to tam vyvíjelo dál po svém…)

πα½

sergej
10. 1. 2024 18:17
Odpovědět  P.A.Semi

Tak jo ocenil bych teď kdybys vyvinul placatou zemi, možná ti dají grant když platí děti s letáky do domácností. 🙂 Vjedecký přínosi svjetu.

ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:18
Odpovědět  Standa

Angličtinu je potřeba systematicky a důsledně bojkotovat a sabotovat. Je falešným a primitivním nástrojem kulturní kolonizace a degradace. S angličtinou ať jdou do rici. Anglicky mluví jen primitivové.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 18:55
Odpovědět  ModrýKlokan

Inu, bojkotovat svět a dělat ignoranta vskutku můžete… Ale tím nic nezměníte…

Víte, je to naopak, anglicky dnes neumí jen primitivové…

πα½

ModrýKlokan
9. 1. 2024 18:21
Odpovědět  P.A.Semi

Problém není pro nerodilého mluvčího mluvit AJ. Používání vlastního jazyka a jeho kultivace je obrana, proti kulturnímu útlaku anglosasů a ochrana před jejich podvody a loupežemi.

Pokud je to výhodné, samozřejmě není důvod proč nemluvit s těmi bastardy anglicky. A z bezpečnostních i hygienických důvodů kdykoliv přejít na rodný jazyk. Trvat na něm a držet si hrdost a zbaběle těm sviním neustupovat. Ať se naučí česky, když chtějí podvádět a krást.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:25
Odpovědět  ModrýKlokan

Nejsou jenom američané…

Když to je potřeba, napíšu i do Německa anglicky, a předpokládám, že mi anglicky odpoví… Nebo jinam… O vědě se tak domluvíte prakticky s každým, kdo v tom něco dělá…

Mimochodem, když jsem posílal dopisy do Ruska, napíšu to ze slušnosti rusky, a pod tím anglický překlad, aby bylo jisté, co jsem měl na mysli, protože občas mám v té ruštině nějakou trapnou chybu…

πα½

Slovan
7. 1. 2024 09:14
Odpovědět  zdendulka

paní napsala jste to naprosto přesně. Američané a západ jako celek si za to můžou sami. K čertu s anglosasy.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:57
Odpovědět  zdendulka

Ohledně jazyků komunikace – to možná v politice, natruc…

I dnes se dělá věda v angličtině i v Indii, i v Číně nebo v Japonsku, a i v Německu, které bylo známé svou pýchou na svůj jazyk…

A ovšem i Arabové vydávají noviny v angličtině (Al Jazeera, Electronic Intifada, RT arabic a další), když chtějí, aby jim svět rozumněl…
(Ostatně i mé nejoblíbenější mezinárodní noviny, RT World News, vydávají rusové v angličtině, aby si to lidé světa přečetli… ostatně i v Indii a leckde RT publikuje anglicky, nedávno měli článek s billboardy…)

Protože na komunikaci v Čínštině nebo Arabštině potřebujete překladatele… Tož státník ho jistě má, ale já prostý občan ho nemám, a AI není důvěryhodné ani není prozíravé to používat a slepě tomu věřit…

Spousta prostých lidí světa se domluví především anglicky, s téměř každým vzdělaným i méně vzdělaným cizincem… A nepotřebují na to překladatele…

Své vlastní jazyky máme pro své bližní, ale angličtina je jazyk cizinců, dnes již téměř všude… (To leda zaslepení nebo totálně venkovští balíci nechápou… Dnes se učí angličtinu děti už ve školce, protože to je potřeba a je to správné…)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:00
Odpovědět  P.A.Semi

Zkuste si položit otázku: Kolik Rusů umí Čínsky, aby si s Číňanem promluvili ?

Kolik Rusů umí Indické jazyky, a kolik Indů umí Rusky, aby při komunikaci prostých lidí nepotřebovali překladatele ?

Že si státníci vezmou překladatele je hezké, ale pro nás prosté lidi je potřeba jazyk, který umíme skoro všichni a skoro všude…

πα½

Standa
8. 1. 2024 00:06
Odpovědět  P.A.Semi

A to je zde čeština. Nikoli tebou zde prosazovaná anglina.Zatím se mluví na demonstracích česky a nikoli anglicky. Tam jsou právě ti prostí lidé!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:00
Odpovědět  Standa

To je právě rozdíl, když mluvíte s našinci, a když mluvíte s cizinci…

Já nějak nechápu, jak to může někdo nechápat…

Pokud si pamatuji, na jedné z těch demonstrací mluvil přes video Reiner Fuelmich, sice němec, ale mluvil anglicky… Simultánní překlad do češtiny byl dost nekvalitní, ale většina lidí tomu rozuměla i v anglickém originálu, tak to moc nevadilo…

Myslím, že na jedné z těch dalších tam také mluvila přes video nějaká němka anglicky… Nečekal byste, že k nám bude němka mluvit tschesky?

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
9. 1. 2024 18:25
Odpovědět  P.A.Semi

Pokud chce němka mluvit k českému lidu, měla by mluvit česky. Nebo ať si jde povídat třeba s rybičkama v akvárku.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:28
Odpovědět  ModrýKlokan

Ti lidé z ní měli na demonstraci celkem radost, že tam mluvila… (já už nepamatuji, kdo to byl… za nějakou opoziční stranu tam byla…)

Z Reinera Fuelmicha jsme také měli radost, a nemusí se na to učit tchesky, stejně by jen trapně šišlal, to už je lepší, když komolí němec angličtinu, než aby sebe a nás ztrapňoval pokusem o češtinu…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:41
Odpovědět  P.A.Semi

V Japonsku leda ve velkých městech,jinde JEN JAPONSKY.

sergej
10. 1. 2024 18:27
Odpovědět  P.A.Semi

Američani s australany potřebují tlumočníka a je to známá věc že z anglie oxfordský lumen nerozumí ani jednomu. Mpžná v písemné formě, nepříliš. Foneticky jsou jak tataři a to je urážím protože mohou akortát posunky jak negramoti, nazdar.

sergej
10. 1. 2024 18:32
Odpovědět  sergej

A průměrný američan má dodnes bednu místo televize s mizerným rozlišením a ještě je hadrují aby jim je slunce neoslepilo a neprášilo se na ni ty “nasa.
https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

Administrátor
P.A.Semi
10. 1. 2024 21:03
Odpovědět  sergej

Jestli svoji znalost Ameriky odvozujete od Rammstein, hm…
Jste zaslepený nenávistí a falešným pohrdáním…

Australané vyslovují trochu jinak, i Novozélanďana poznám podle výslovnosti, ale že by si nerozuměli je dost blud…
Koukal jste někdy na australskou televizi, nebo sledoval videa z Nového Zélandu třeba v době Covidu?

πα½

Administrátor
P.A.Semi
10. 1. 2024 21:17
Odpovědět  P.A.Semi

Kupodivu jsem té prasečí hudby celé 4 minuty vydržel, ale podruhé radši už jen ze screenů…

Ten klip jste asi nepochopil, protože ty staré bedny televize tam mají Afričani, Eskymáci, a jedna je i někde na Filipínách nebo kde mají takovéhle rákosové klobouky…
V tom klipu podle mě nikde neukazují bednu televizi v USA…

πα½

sergej
11. 1. 2024 10:47
Odpovědět  P.A.Semi

🙂

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 14:25
Odpovědět  zdendulka

Jenom ať pěkně mluví a píší rusky. Je to jejich rodný jazyk, tak proč by měli poníženě mluvit anglicky, jenom proto, že si z tohoto jazyka nějaká entita udělala zdroj obživy. Já umím anglicky, ještě lépe španělsky, ale nikomu bych nevnucoval užívání těchto jazyků, když jsem Čech. Copak amíci komunikují s Rusy v ruštině? A co někomu může vadit na azbuce. Srbové mají také azbuku a proč by to kur.wa mělo někomu vadit? To mně nejvíce se.re, tihle lidé co poučují druhé a tvrdí, že má člověk jednostranný pohled i když se jedinec snaží o nestrannost a sami sežrali veškerou moudrost planety a vnucují vám vehementně svoje názory, neb nic jiného než ty jejich nejsou správné. Je to jak jsem psal, právě nyní už zde začíná fungovat orwelismus knihy 1984. První vlaštovky už dorazily a další jsou na cestě. To samé z jejich zelenou agendou, LGBT agendou apod. A trestat ty normální, to by se jim zachtělo. A když chce jít Rusko normální cestou, tak ho málem ukřižovat. Ale zdegenerovaní jste tady na západě vy.

Honza 1966
7. 1. 2024 08:39
Odpovědět  P.A.Semi

Tohle tu neprojde. Tady Tě přesvědčí, že západ(koza) jen krade a i ty přístupné práce a výsledky jsou buďto přímo ukradené východu, nebo získané přeplacením východních vědců. Dotaz: administrátor – jsi asi vlastník webu. Úsměvné, že jsi tu jeden z hlavních nepřátel.😁

Standa
7. 1. 2024 10:19
Odpovědět  Honza 1966

Takový drobný dotaz!
Na čem je založen kapitalismus? Na krádeži, právu silnějšího, na svobodě????.Chicht. Od prvobytně-pospolné společnosti, otrokářství, feudalismu po kapitalismus.
Civilizace vznikla z východu.I tam kdysi byl.Nyní je zde v novodobé formě. A ty si běž pro příručku do MV, at máš , co studovat po nocích pro své vešplechty!!
Nejsi ,, úsměvný” jsi směšný!Semi vyjadřuje pouze svůj anglo/ americký názor( máme všichni mluvit anglicky podle protektora) a má na to právo.Tvz. západ kradl a ukradl a krade a snaží se dále krást! Podstata kapitálu!Neříkám a nepíši, že tě předsvědčuji( hlupce , ideologické hlupce, nemá smysl přesvědčovat)!
Běž na náměstí a zavolej,, Máme se nejlépe za 33 let”! Osle!

Honza 1966
7. 1. 2024 11:15
Odpovědět  Standa

Nevkládej mi něco, co jsem nikdy neřekl, třeba že máme všichni mluvit anglicky. Takže západ jen kradl, krade a krást bude. A co východ? Ten zase hlídá dogmata a hlavně přísně trestá jejich nedodržování. Kolik bylo od války na západě popraveno lidí za politické postoje, třeba za komunistické myšlenky? A kolik na východě, za prozápadni postoje? Tvrdíte, že šíříte lásku k člověku, ale jen k tomu, kdo s vámi ve všem soujlasí. Já jsem možná směšný, ale vy jste nenávidtní. Kdyby jste byli u moci, tak bych určitě za těch pár postů tady už hnil v kriminále.

Honza 1966
7. 1. 2024 11:16
Odpovědět  Honza 1966

Preklepy kvůli malé klávesnici a špatným očím

Standa
8. 1. 2024 10:49
Odpovědět  Honza 1966

Jsou ,, dogmata” pravidla a zákony?Podle mě ano. Nemají být ohebné podle příruček MV , které tak pravidelně na druhý den studuješ po večerech. To Semi alespon jde do svého báááru, kde nasává duch ameriky , aby zde mohl prezenzovat jejich,, hodnoty”!

ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:31
Odpovědět  Honza 1966

Ve východní Evropě po válce bylo nejvíc lidí popraveno kvůli vykonstruovaným procesům, které byly spuštěny Alanem Dullesem, šéfem CIA, pomocí úspěšně realizované zpravodajské operace Splinter factor. Cíl, kterého bylo dosaženo, byla diskreditace úspěšně se vyvíjejících socialistických zemí.

Lze přečíst v útlé knize literatury faktu od Stewarta Sevena Výbušnina: Operace CIA Splinter factor. Operaci zahájil a řídil polský vysoký důstojník bezpečnosti Swiatlo naverbovaný CIA ve spolupráci s vyslaným agentem Fieldem. Field byl nakonec také využit, zatčen a vězněn. Po propuštění se se ženou odmítli vrátit do USA a zůstali v Maďarsku.

Počty nelze srovnávat s více jak 10 miliony poválečných obětí například belgických a holandských kolonizátorů a jejich zločinů například v Kongu nebo na Bali. A dalším milionům nevinných obětí poválečných anglosaských agresí v Jižní Americe, Koreji, Vietnamu a dalších desítkách míst po celém světě.

Čti a vzdělávej se, nebo se vyhni neinformovaným chybným úvahám.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
8. 1. 2024 10:54
Odpovědět  ModrýKlokan

Víte, vše zmizelo! Po r.89 se všude objevilo , jak československá rozvědka podstrčila Stalinovi falešné podklady o nejvyšších důstojnících RA. Následovaly čistky..Ještě se tím tento režim po r.89 chlubil.Pak to zmizelo!

Slovan
8. 1. 2024 12:07
Odpovědět  ModrýKlokan

A točí s námi dodnes,protože kdoví jak to všechno tenkrát bylo!!
Pak se tu vyrojí komunistobijci nadupaný propagandou a začnou nám mlátit do hlav něco o Horákové, Slánským a jiných obětí západní propagandy. Ale nikdy nebudu tvrdit, že si to druhá strana neupravila k obrazu svému. Ale těhlech fanatiků bratřích mašínů a spol je mi k zblití. Ví hoownoo hlavně dělají chytrý a peskují druhé.

Pravdomluvny
7. 1. 2024 10:36
Odpovědět  Honza 1966

Vztah k hlupákům se neustále zlepšuje. Představte si, že ještě ve Švejkově době pro blbost superarbitrovali.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 19:16
Odpovědět  Honza 1966

Ohledně “administrátor, vlastník webu”:

Já tu jsem jeden z diskutujících, ale také pomocný technický správce, údržbář… Třeba když se něco pokazí… Nebo jsem tu dělal filtr na troly a pak musím vybírat koš, když tam padají false positives

A mám tenhle server rád a nechci si za to připisovat zásluhy, které mi nepatří…

πα½

katango
8. 1. 2024 10:59
Odpovědět  P.A.Semi

Díkybohu! Taky jsem si myslela, že vám to tu patří, podle toho, jak se projevujete.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:31
Odpovědět  katango

Já tady diskutuji, nevím, v čem bych se choval, že mi to tu patří…
A odpovídám ve vláknu, které jsem načal, a máte-li připomínky, tak je nějak vyřizuji…

πα½

Standa
8. 1. 2024 11:45
Odpovědět  P.A.Semi

Ale , ano, Semi, jistě si vážíme práce , kterou pro tento WW děláš. I tvé názory jsou přínosné.
Alespon se najde rozhraní na diskuzi.

Pavel z Moravy.
8. 1. 2024 12:36
Odpovědět  P.A.Semi

My ale nejsme vědátoři, alespoň já ne, když jste mně doporučil zpívat Internacionálu. Tak proč pro tyto lidičky nějaký anglický obrat false positives. Tady ještě frčí čeština.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:34
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Protože nevím, jak se false positives řekne česky, aby bylo jasné, co to je…
Asi “falešně pozitivní případy”, je to tak převzaté a přeložené do češtiny…
Asi jsem někdy líný myslet a hledat český výraz pro něco, co znám především anglicky…

πα½

ModrýKlokan
9. 1. 2024 18:40
Odpovědět  P.A.Semi

:-D)))) tak v tomto případě jde o skoro totožný tvar. “Falešná pozitivita” – běžná česká slova, pozitivní je přejaté, falešné je možná přejaté.

Originál česky to jde taky – “nesprávně kladné”, “chybné vyhodnocení”, “chybné přičtení”, “matoucí souvislost”, “špatná závislost”, “chybné zařazení”, “chybná souřadnost”, “chybná souvztažnost”….

A upozorňuju, aniž jsem si to teda pro kontrolu ověřil, že je zcela možné, že pokud je “false” staré anglické slovo, tak je možný opačný přenos.

V germánských i anglosaských jazycích je celá řada takových případů. Původní zdroj/slovní kmen mohl pocházet ze slovanských jazyků a angličtina ho mohla převzít.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 19:34
Odpovědět  ModrýKlokan

“false” je z latiny, viz https://en.wiktionary.org/wiki/false a tam Etymology, je to od latinského slovesa fallo podvádět…
Odtamtud i do češtiny…

Angličtina je především zkomolená latina s velmi primitivní gramatikou…

Ty všechny české alternativy k false positives, které uvádíte, sice znamenají něco podobného, ale byly by leda pro zmatení, aby nebylo zřejmé, o čem je vlastně řeč…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 10:32
Odpovědět  P.A.Semi

Amiokupant není povýšenost sama?!!!!!
A kolik jste jich za svůj život měl “””””čest””””poznat?!!!!!
Od prvního do posledního je to dementní Xindl a debil, který má titul koupený stejně,jako Blbenda titul z plzeňských práv 👎

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:07
Odpovědět  Pravdomluvny

Celkem dost… Loni jsem tu chodil do baru (Tchaiovna), kde se mluvilo anglicky, hosté i obsluha byli většinou cizinci, z celého světa… Získal jsem tam třeba přítele z Afghánistánu, nebo kamarádku odněkud z jihu Evropy… (hlavní barman byl odněkud z Anglie)
(bohužel už to zavřeli, kvůli nenasytnosti pražáků, co na tom chtěli na nájmu rejžovat naprosto neúměrně…)

Vaše “Od prvního do posledního je to dementní Xindl a debil” poněkud vypovídá o vašem naprosto minimálním rozhledu nebo maximální ideologické zaslepenosti…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:43
Odpovědět  P.A.Semi

Jasně,vy jste Všeználek jako všichni pseudovědci u amiokupanta.
Nepomáhal jste s “”””vakcínou “”””proti covidu?😎

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 18:51
Odpovědět  Pravdomluvny

To sice ne, ale varoval jsem před ní asi tak měsíc před tím, než se objevily první zprávy o Covidu, v prosinci 2019…
https://pi-alpha.org/WPoHC.pdf – na straně 10 dole… (text je anglicky, ani jsem se nenamáhal se překládat do češtiny)

A k tomu “všeználek” – já jsem Diletant (nebo Amatér) ve spoustě oborů, a docela chápu, že ve většině oborů mě příslušný Odborník hravě strčí do kapsy… Tady bohužel není vysoká škola, která by učila “všechno”, oni radši vychovávají úzké Specialisty, to je také potřeba a většinou je to společensky prospěšnější…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:39
Odpovědět  Pravdomluvny

To je krásný termit… Blbenda :-D)))). Dneska zase žvanil na Primě CNN. Vypadá jako ožralý rozespalý strašidlo. Židácká lůza.

Mike
7. 1. 2024 11:26
Odpovědět  P.A.Semi

Sorry admine, měl jsem za to, že jsi imteligentní…

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:08
Odpovědět  Mike

A o “imteligenci” vypovídá zaslepenost a totální nesnášení nepříjemné pravdy ?
πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:44
Odpovědět  P.A.Semi

Vaší “”””pravdy””””????

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 19:19
Odpovědět  Pravdomluvny

Pravdu nelze vlastnit, ale lze na ni nahlížet z různých stran.
πα½

Boomer
8. 1. 2024 12:47
Odpovědět  P.A.Semi

.. nahlížení je pouze pasivní, musíte ji podrobit hloubkovému zkoumání ze všech stran..

7. 1. 2024 14:28
Odpovědět  P.A.Semi

A nejsme snad vůči Rusku nepřátelská země?

Boomer
8. 1. 2024 12:49

.. nejsme, navenek jsme coby občané reprezentováni vládou, jejíž mandát je časově vymezený.
Takže hodinky tikají…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam krpo
7. 1. 2024 14:38
Odpovědět  P.A.Semi

On ten zpoza louže být vstřícný musí,protože jich tady lidi mají plnou p.rdel ! A tomu z druhé strany zeměkoule se ani nedivím, když vidí jací jsou Česi z.mrdi (vyjímkám se omlouvám).

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 10:15
Odpovědět  P.A.Semi

Tedy projevil jste se dokonale, ale já to tušil již dlouho. Jak dlouho jste pobýval v Rusku, že tak vše dokonale znáte a můžete ruský národ tudíž takto posuzovat? Nu, je to samozřejmě vaše věc a vaše svědomí.

Slovan
7. 1. 2024 10:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ahoj Pavle položím ti otázku, nenapsal jsi tuna “podobných” komentářů povícero? A není to zas až takový časový úsek, nezdá se ti něco zatraceně vzláštního. Ty snad ve svém věku taky umíš vidět za roh né? Není to jednoduchá otázka, tak schválně dáš to? Hezkou neděli.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 12:01
Odpovědět  Slovan

Nu, jestli myslíš, stejné koncepty z určité dílny, tak to určitě. Dobrou chuť k obědu a klidné trávení. My už tady s tím nic více neuděláme, tak alespoň trochu pohody a dobré chuti je zapotřebí. Měj se fajn i s rodinou.

Slovan
7. 1. 2024 12:37
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Chytrej chlapec, také dobrou chuť a pak klidnou vodorovnou polohu ležícího střelce.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 13:09
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Nebyl jsem v Rusku, já jen hodnotím rusy, co tu chodí po ulici, a je jich tu docela dost…

Čistí, slušní a naprosto uzavření, nás se částečně bojí a částečně námi povýšeně opovrhují…

πα½

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:45
Odpovědět  P.A.Semi

Tady jsou POUZE Banderonacisti mluvící rusky!!!!!

Standa
8. 1. 2024 00:27
Odpovědět  P.A.Semi

Semi, opět omyl.Rusové sem prakticky nejezdí. To , co vidíš na ulicích, v marketech, v MHD nejsou Rusové, ale to, co sem bylo nataháno režimem Fialy.
Zkus si spočítat zdejší poměr Rus-Ukrajinec. A o slušnosti bych u Ukrajinců vůbec nehovořil! Víš například , že oni neumí podávat ruku?
Víš , jaký je poměr tr.činů na počet osob mězi Čechy a Ukrajinci?
Mimo to, nedivil bych se, kdyby Rusové skutečně opovrhovali Čechy.Mají s nimi dlouholeté zkušenosti.( hlavně s těmi, kteří zde mrší slovanský jazyk, nenávidí cokoli ruského a prosazují zde jazyk protektora-angličtinu) Takových tu bylo za okupace nacisty také hodně, ale to byla němčina.To, že jsi chodil převážně do báááru kam chodili převážně anglosasové hovoří o tvé myšlenkové orientaci.A NESVÁDĚJ TO NA VĚDU!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:40
Odpovědět  Standa

Poznám ruštinu od ukrajinštiny, ale možná nepoznám východo-ukrajinskou ruštinu od ruské ruštiny…
Chodí jich tu okolo dost, co spolu mluví rusky a ne ukrajinsky… (tak odhadem třetina)

A ovšem, ruku už jsem si tu s mladým ukrajincem podal, studuje tu na klempíře a umí dost dobře česky, ale je to pořád ještě slyšet, že je z východu…
I s dalšími ukrajinci ze sousedství se tu zdravíme…

Tvrdit, že jsou “všichni neslušní” by byla ideologická zaslepenost…

πα½

Editor
9. 1. 2024 19:37
Odpovědět  P.A.Semi

Na klempíře se nestuduje, klempířina se učí. Jedná se o řemeslo, takže je to učební obor.

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 12:27
Odpovědět  P.A.Semi

A ještě k tomu dodám – prý “Všichni jsou přátelé, dokud neprokážou opak”
Na oficiální úrovni možná, ale na osobní úrovni se Rusové bojí, že je někdo udá Nadzoru, a proto jsou tak uzavření… Leda když mají zkušenost se známými…
Takže skutečnost by spíš byla, že pro Rusy “všichni jsou podezřelí, dokud neprokážou opak”…

πα½

Apik
7. 1. 2024 12:38
Odpovědět  P.A.Semi

Nevím, ale mám pocit, že náš národ díky informacím o okupaci sovětským svazem a ostatními přáteli z Varšavské smlouvy kromě Rumunska v roce 1969 má představu, že vojáci Varšavské smlouvy zde stáli 20 let na každé křižovatce a úřadu. Kontrolovali pohyb obyvatel, nenechali nás pracovat, studovat, milovat a ženit. Je s podivem, že jsme patřili v té době mezi průmyslově nejvyspělejší země v Evropě a myslím, že jsme si nežili až tak špatně. Lidé si pořizovali bydlení, stavěli domy, chaty a dnes novodobí uvědomělí občané z těch domů, paneláků a chat žijí. Prodávají je, ale sami nic nebudují jelikož podmínky pro novostavby jsou tristní . Takže až všechno to co vybudovali rodiče a prarodiče současné generace bude rozprodáno, tak jsem zvědav jak to bude pokračovat.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 12:49
Odpovědět  Apik

No jak, budou mít holé prd.ele. Ale vždyť tento Semi tady kdysi psal, že si v socíku špatně nežil. Vzdyť v něm žil tak 16 roků a chodil do školy. Co tak mohl asi vědět.

Slovan
7. 1. 2024 13:28
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Napíši ti včerejší moji rozmluvu s jednou paní se kterou jsem přešel z debaty o energiích na politiku. Věděl jsem že nás sleduje příznivec Fialy. Tak jsem přitlačil na pilu a spustil o těch našich sklárnách, které snad krachují. Tak ji říkám oni snad (demolice) nechají padnout ty české sklárny které tu existují pomalu dvěstě let. Tak jsme spílali pětikolce a dotyčný vstoupil (čekal jsem to) do debaty a “umlátil” nás tvrdým liberálním argumentem, kolik že jako my jsme od těch skláren koupili si skleniček. Tak jsem si pak i oddychl, že jsme nerozebírali Škodovku, aby nám od moudrého muže nebyla polžena otázka, kolik že jsem si od škodovky už koupil aut. Já tohle myšlení nedávám. Přitom myslím že je starý jako Semi, také chytrý atd ale asi je někde něco špatně, nebo já už fakt asi stárnu. Co mi na to povíš?

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 15:15
Odpovědět  Slovan

Co ti na to říci. Oni jsou asi už totálně odnárodněni. Vlast jim nic neříká. Typičtí plutokraté. Syn mi říká, že jeho kolegové, všichni inženýři 35- 50, všichni voliči škůdců nemají v sobě vůbec vlastenectví a je jim úplně jedno komu budou sloužit. Takže když budou třeba součástí Germánska, vůbec jim to nebude vadit. Syn by mi nekecal. Je tam sám neopíchaný tím sajrajtem a říká, že bavit se s nimi to je útrpné. Jak říká, poslouchat ty stejné hloupé kecy převzaté z bedny, to prý je o nervy. A to jsou prosím vysokoškoláci. Proto mám ten pocit, že ten sajrajt jim pozměnil vědomí, ale třeba jsou již tak tím konzumním systémem vytunění, že to ani neumí posoudit. Ten Orwell to fakt napsal jako by se snad dostal k nějakým materiálům, které tuto budoucnost předvídaly. A je to celkem logické, vždyť to tak plánovali. A teď po dělnicku, je.bu na to, chtějí žít v bídě a marasmu, tak ať tak žijí. Měj se, pěkný den.

Slovan
7. 1. 2024 17:12
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle už je to tak daleko, že ONI už mají z toho Okamury a jiných pronárodně smýšlejících spoluobčanů panickou hrůzu. Jak sám píšeš, že je jim jedno komu budou sloužit, tak to je přesně ono, protože je to jedno hovwnoo a jeden bordel jedno teplíčko, kde tito všehoschopni si rochní. No a teď by jim někdo chtěl to vzít a udělat” spravedlivý” pořádek, kde budou všini po odvedené práci poctivě odměněni. No a to je pro tyhle liberály nepřípustné až vražebné, katastrofo, proto ta panika. Hezký večer.

ModrýKlokan
7. 1. 2024 18:43
Odpovědět  Slovan

Liberální sebranka a lůza už ví, že bude končit. Tak jsou z toho nepříčetní. Mám z nich čurinu.

Slovan
7. 1. 2024 19:11
Odpovědět  ModrýKlokan

Kdyby!!

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 20:18
Odpovědět  Slovan

Řekl jsi to pěkně. Proto ta panika, co když jim někdo zruší třeba neziskovky a teplá místečka, že jo?

Slovan
7. 1. 2024 20:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Samozřejmě že o nic jiného Pavle nejde. Teplá místečka, snadno vydělané penízky, renty atd. Jedou liberální styl života, který jim byl KoZou naordinován, protože to nyní sype a co bude za dvacet let je nezajímá.

unor 2022
7. 1. 2024 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebylo spatne se tu zastavit.
Dozvedel jsem se tu, ze USA maji mimo sve uzemi rozmistenych cca 750 knihoven plnych milymi usmevavymi a vstricnymi knihovniky.

Spam krpo
7. 1. 2024 14:54
Odpovědět  unor 2022

A já myslel, že těch voj. základen mají po světě rozházených celých osmset !!!

jiří
7. 1. 2024 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
7. 1. 2024 09:36
Odpovědět  jiří

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

jiří
7. 1. 2024 10:13
Odpovědět  Slovan

comment image

Slovan
7. 1. 2024 10:39
Odpovědět  jiří

Tomu já říkám umění. Nádhera.

unor 2022
7. 1. 2024 10:08
Odpovědět  jiří

Kdyby zustal jen u toho rezani a stipani dreva byl by nejspise u lidu obliben.

Pravdomluvny
7. 1. 2024 13:46
Odpovědět  unor 2022

Kdyby měl mozek a vlastní názor……. ovšem Pávek a myslet????
Pobavil jste mě 👍

Slovan
7. 1. 2024 10:43
Odpovědět  jiří

Té paní je mi upřímně líto, že se muší takhle dřít, chudák. 😥

unor 2022
7. 1. 2024 09:57
Odpovědět  Peter 008

Rusko jako vcela. A ten pan tam dole pise o tom, ze vcela je jen zihadlo. Zadny med, vosk, zadne opylovani kvetu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdendulka
7. 1. 2024 10:25
Odpovědět  unor 2022

moc hezké přirovnání 🙂 vlastně jsme všichni takové včeličky, pilné a užitečné, ale jen odsud-posud 🙂

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 10:40
Odpovědět  Peter 008

Petře, dobře, že jste tu tabulku uvedl. Země, která svými výboji nastoluje jejich vyvolený tzv. demokratický řád převraty a válkami proti druhým národům, zašťiťujíce se výzvami Bůh mi to řekl a všudypřítomnou biblí, která má za cíl odlehčit jejich svědomí je bohužel čisté zlo. Nemusí být zlý celý národ, ale ti kteří provádějí politiku likvidace svých nepřátel nesmýšlejících jako oni všemi možnými nevybíravými prostředky jsou prostě odporní tvorové. Už při první křížové výpravě do Jeruzaléma na konci 11 století řvali tito bojovníci křesťanského vyznání, kteří ničili a zabíjeli Bůh to chce. Je to tedy zvláštní křesťanský Bůh a oni jsou podivní křesťané. Zofia Kossakova- Křižáci.

Pijack
7. 1. 2024 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Peter 008 precizní článek. Musím smeknout klobouk. 100 krát palec nahoru.

PřemekJ
7. 1. 2024 11:22
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsem ale zmaten, opravdu ti Rusové nejsou krvelačné agresivní tupé bestie? 🙂 Kolik lidí si asi po přečtení tohoto srovnání uvědomá, že žije v Orwellově roce 1984? Buďme vděční za to, že Rusové jsou takoví jací jsou. A mají kompetentní vedení a sami proto s tímto vedením spolupracují.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 11:53
Odpovědět  PřemekJ

Já to již říkám dlouhou dobu. Orwell 1984 je už tady a to delší dobu. Už začínají fungovat odbory, kde data budou shromažďovat, třídit, upravovat aby byla vhodná pro konzumenty, ta nevhodná skartovat a jednu jedinou pravdu zapisovat do tabulek a předkládat k víře plebejcům. A nevěřící trestat a přivádět je na pravou víru. Koneckonců tento západní tvor má z minulosti bohaté zkušenosti s touto převýchovou jak doma tak v cizině. Pokud jak jsem četl je nepředběhnou muslimové s právem šaría- údajně již o tom někteří imámové kážou. Hodně zajímavé to tady bude v Evropě. A zase jsme u toho. Většinou když člověka pálí dobré bydlo, takhle to dopadne. Ono se říká, že války a konflikty budou stále, když prý je dlouhou dobu klid, lidé se prý začnou nudit. Takže buď válčí, nebo vymyslí 150 pohlaví a různé zvrácenosti a začnou se chovat jako z řetězu utržení. Lépe je říci, že jsou již zdegenerovaní. Asi ten konzumní způsob života a vymyté mozky k tomu vždy směřují. Zvrácenosti, které teď tito tvorové vymýšlí se mohou zrodit pouze v chorých myslích. A že západ je nemocný, o tom žádná.

Jaro Jaroslav
7. 1. 2024 13:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlupáci sa vysmievajú mojim komentárom a článkom, ked píšem o cykle Precesie! A presne toto zachytava ten obrazok satana a Krista v Precesii. Satan dominuje Modrému Západu, a Kristovo kresťanstvo Ruskému Východu! Z Východu bude 2.Prichod Krista, východ je miestom oltarov, východ je miestom znovuzrodenia a vzkriesenia, a z vychodu vychadza a vyjde znozrodené slnko ako mlady lev! A Západ je opak Červeneho Východu! Či na poslednej večeri nie je Kristus v červenom kabatci a zradca v modrom? Či v Šaštínskej bazilike nie je z červenkastého mramoru Kríž a cez ramena modra stuha? Či v USraeli nezradza američanov Modrá stana Démon+rats= demokratov? A to isté robia modrí Torryovci v B’ nai Berit’ánii!!! A či sa nemigrovalo z Východu na Západ? A tým smerom išla aj poroba, dnes na modrom Západe!!! Či nie je Modrá sionidtická lóža na Západe??? Presne tam,odkial seje zlobu a nenavisť, vojny a vraždy Sionista Satan!!!

Jaro Jaroslav
7. 1. 2024 13:46
Odpovědět  Jaro Jaroslav

A antikrist bude žena alebo zženštelí buzerant! Je možné že Kamala Harrisova( Kamala v preklade= Devil) , alebo čierny kôň Sionistického Satana, Nicky Haley!!!

Jaro Jaroslav
7. 1. 2024 13:47
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Alebo Michel Obama, obojpohlavný transsexual!

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:44
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Antikrist je velký kolektiv, není to nějaká směšná feudální figurka…
Kamala není v překladu ďábel, ale velbloud…
A precese je pro celou planetu stejná a neukazuje na nějakou konkrétní zemi…

πα½

Jaro Jaroslav
7. 1. 2024 13:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Posr…ný Pokec maže= cenzuruje komentáre PRAVDY, teda PRAVDU! Prekliaty budte cely rok 2024!

Jaro Jaroslav
7. 1. 2024 14:00
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Troll hloupejší než já je Pokec24…

jiří
7. 1. 2024 20:38
Odpovědět  Jaro Jaroslav

comment image

katango
8. 1. 2024 11:02
Odpovědět  jiří

Zkuste People of Walmart. To teprve uvidíte!

Administrátor
P.A.Semi
7. 1. 2024 19:00
Odpovědět  Jaro Jaroslav

To nevím, proč nás pomlouváte… Naposled tam máte smazaný komentář z 16. prosince, protože byl za hranou…
(Jestli vám “zmizelo” něco nedávno, tak to leda nějakou technickou chybou, asi to sem vůbec nedošlo, v koši nic novějšího nemáte…)

πα½

Honzas
7. 1. 2024 17:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro mě byla volba Jasná, jako pragmatik jsem volil okamuru. Je to jediná opoziční strana která je protievropská a proti migrační. To ostatní je jenom šlehačka na kávě. Mimo to zde měli voliči se rozhodnout mezi dvěma medvědy. Jeden byl nažraný(Babiš( a druhý hladový( pětikoalice . A oni blbci si vybrali toho hladového. Teď se diví že je okusuje až na kost.

Pavel z Moravy.
7. 1. 2024 20:22
Odpovědět  Honzas

Trefil jste to.

Frank
8. 1. 2024 11:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Stačí si na youtube porovnat, jak vypadají ulice a život v Moskvě a třeba v Londýně nebo New Yorku.

Administrátor
P.A.Semi
8. 1. 2024 19:48
Odpovědět  Frank

To jste asi myslel tohle video https://www.youtube.com/watch?v=HjAFdbbXAkY (24 minut, Londýn vs Moskva)

V Rusku to je dáno kombinací křesťanské výchovy a tuhého policejního režimu s tvrdým trestáním všech přestupníků, dobře je tam tím vychovali…

V Londýně nebo jinde je to dekadence zasetá Židovskými lobby a Hœllywoodem, v kombinaci s liberalismem, který nejen toleruje, ale vyžaduje a adoruje veškeré perverze, aby tu společnost záměrně zkazili…

πα½