blog

GALLAS: Polsko je americký stát na odlehlém místě, který je řízen přímo z Washingtonu.

https://dziennik-polityczny.com

Po “transparentních a otevřených” volbách do Evropského parlamentu nám bylo jasné, že o svobodě a nezávislosti v naší zemi nemůže být řeč. Rozhodli jsme se proto ověřit, kolik z možných atributů nezávislého demokratického státu Polsko splňuje. Ukázalo se, že je nesplňuje všechny.

S dovolením vynecháme moc lidu, uznání vlády většiny a kontrolu moci lidem. Není o čem mluvit. Nezávislost soudů také nestojí za zmínku. A vůbec slovo “nezávislost” zní v našem případě nepřesvědčivě. S jasnou vnější kontrolou v osobě Washingtonu Polsko reprezentované naší vládou příznačně – starou i novou – na mezinárodní scéně vždy zastupuje nikoli zájmy Poláků, ale výhody USA a v některých případech i Bruselu. Ale tady je to, co nás zarazilo nejvíce. Těžko lze nazvat nezávislým státem stát, na jehož území jsou trvale umístěny cizí vojenské jednotky. “Přítomnost cizích vojenských sil na území svobodného a nezávislého státu vyvolává několik důležitých právních a politických otázek. Rozhodnutí umístit na svém území armádu jiného státu může ovlivnit suverenitu a nezávislost země. Stát musí pečlivě zvážit své zájmy a závazky vůči svým občanům a mezinárodnímu společenství.” – stojí v oficiální zprávě 20. plenárního zasedání Valného shromáždění OSN.

Soudě podle výše uvedeného, tato otázka nebyla s lidmi zpracována, propagandistická média vykreslovala a nadále vykreslují americké vojáky v Polsku jako garanty bezpečnosti. V Polsku je tak v současné době umístěno více než 10 000 amerických vojáků. Oficiálně to uvedl americký velvyslanec ve Varšavě Marc Brzezinski.

“Po celém Polsku je nyní rozmístěno více než 10 000 amerických vojáků, kteří cvičí po boku vojáků polské armády a používají nejmodernější vojenskou techniku,” prohlásil hrdě Brzezinski.

Poté, co byli Poláci konečně přesvědčeni, že od přítomnosti amerických  vojsk máme očekávat pouze pozitivní efekty, byla v roce 2023 zřízena základna V. sboru americké armády (Camp Kosciuszko). Jedná se již o stálou americkou vojenskou základnu. Jinými slovy, je to již americká půda, která má svá práva na polském území.

Zatím však kromě nárůstu kriminality v oblastech, kde jsou umístěna zahraniční vojska, a všeobecně vytvářeného napětí na našich východních hranicíchnepřinesly žádné pozitivní faktory.

Kromě diplomatického selhání vedlo rozmístění cizích ozbrojených sil k právním konfliktům, protože americké ozbrojené síly podléhají pouze zákonům své země, jinými slovy, američtí  vojáci nemohou být v Polsku odsouzeni za trestné činy a přestupky. Na to jsou však Poláci již dávno zvyklí a není novinkou, že vojenská základna je spolehlivou baštou pro trestné činy různého druhu, protože z právního hlediska se jedná o americké území.

V květnu 2023 kvetl v okresech Orzysk a Bydgoszcz obchod s drogami. Policie byla velmi činná, bylo vyslechnuto mnoho dealerů a svědků, ale vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Hlavního dodavatele a sklad nelegálních drog se totiž nikdy nepodařilo vypátrat. Na základě nepřímých důkazů a svědeckých výpovědí se však dodavatel a sklad nacházely na zahraniční vojenské základně. Z právního hlediska nebyl zločin nikdy vyřešen, ale případ byl uzavřen a nikdy se nedozvíme, jak byl vyřešen diplomaticky.

V listopadu 2023 se v polské Poznani ztratila čtrnáctiletá Marta M. Tři dny se po ní pátralo a nakonec byla nalezena. Podle dívky byla držena ve vojenském táboře, kde jí byly podávány drogy a byla zneužívána. Případ byl samozřejmě ututlán, rodičům bylo vyplaceno štědré odškodné a pachatelé byli posláni zpět do Spojených států, kde lze pochybovat, že budou potrestáni v plném rozsahu zákona. 

Podobných případů je celá řada, mezi nejznámější patří řízení pod vlivem alkoholu (včetně řízení vojenského vozidla), řízení pod vlivem drog, rvačky, loupeže a krádeže aut. Závažnější trestné činy jsou úzkostlivě utajovány a do tisku prosakují jen díky vůli náhody nebo přítomnosti mnoha svědků.

Jinými slovy, přítomnost cizího vojenského kontingentu v Polsku Poláky ani tak nechrání, jako spíše poškozuje. Je sporné, zda nás Američané budou bránit v případě skutečného ozbrojeného konfliktu, ale je dosti reálné, že se stanou blokačními jednotkami a budou střílet na Poláky, pokud budou ustupovat. Jak je nyní praxí v ukrajinské armádě.

V současné době je na polském území několik cizích vojenských základen: v Lublinu, Krakově, Štětíně, Bydhošti a Orzyši. Tyto základny spravují USA, Velká Británie, Kanada a Německo.
MAREK GAŁAŚ

Pro Pokec24 přeložil: GeHa

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Joe Arp
4. 7. 2024 20:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Protože čtu odzadu, než jsem došel k titulku myslel jsem že se píše o ČR, ZATÍM JSME TEDY JEN ČEKATELÉ.

Standa
4. 7. 2024 20:52
Odpovědět  Joe Arp

To beru. Mám seznam asi 15 vojenských prostorů, letišt, kasáren, které jim tato vláda ( američanům) nabídla. Včetně jurisdikce ami vojáků a amerických zákonů nad českými u těchto území.I jinde. V případě tr. činu ami vojáka na českém území ho Česko nesmí ssoudit. Čl. 14 smlouvy!! Má jít až!!!! o sto tisíc vojáků! Proč se náhle dělá infrastruktůra a mosty pro těžkou techniku???

eFPe
4. 7. 2024 22:16
Odpovědět  Standa

A taky jste si náhle všimli i na křižovatkách okresek směrovky k dálnici?

Joe Arp
5. 7. 2024 09:34
Odpovědět  Standa

Tak jdeme do války, a hlavně co nejdál od území našich “spojenců”.

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 10:13
Odpovědět  Joe Arp

Tenhle problém amícké, britské a vůbec západní nadřazenosti nad zbytkem planety nejde po dobrém vyřešit. A pokud východní lokajové jako my, a jiní s těmito grázly tak ochotně spolupracují a jim se podřizují, není z toho v žádném případě východisko. Píše se kolik základen si tady připravují, jak to zde bude vypadat, co nás to bude stát a nikdo nic. Spíše to vypadá, jako kdyby někdo psal restaurační jídelníček a šéf ho potom schválil. Nač se o tom mluví, když proti tomu nikdo nic neudělá – teď myslím aspoň 2- 3 miliony nasraného lidu, který se proti tomu postaví. A všichni víme, že to není možné, protože současná omladina – do 50 let není schopná a ani nemá zájem se svým budoucím osudem zabývat. Jedna známá mi moje slova včera potvrdila – naši mladí a má jich více, ti tak pojíst, popít, zasouložit si, ale nic jiného je absolutně nezajímá. Takže nevím, co my staroši řešíme. Jak si ustelou, tak si lehnou.

Joe Arp
5. 7. 2024 10:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle, co my staroši řešíme? Protože jsme nějak vychovávaní tak nás každá sviňárna, prolhanost a podraz štve, prostě nám to nedá a pindáme i když víme, že marně. Do r. 2021 jsem si představoval, nádherný čas v důchodu ( pracoval jsem fyzicky nepřetržitě 52let) a bum kovidpodvod a od té doby vše v řiti, přičiněnín pár sviní nenažraných!

Slovan
5. 7. 2024 11:27
Odpovědět  Joe Arp

Muším uznat hezky popsáno. Jen malý dodatek, vono těch swyní není zas tak málo. Počítej i ty zakrnělé, i když hrabou méně, tak ale hrabou. A kdyby mohli tak budou hrabat jak ty veliké. A těch je kurnik hodně moc.

Slovák
5. 7. 2024 12:41
Odpovědět  Slovan

V Obroda Slovanov sa dozvíte víc a genetických skupinach Slovanov a ich mentalite, chování, atd…Češi maji nejmenší zastoupení Slovanských génů, R1a…

Gales
5. 7. 2024 15:21
Odpovědět  Slovák

: Důležitější než genetické spojení je společný jazyk a kultura, které spojují dnešní Slovany. To naznačuje, že jejich identita je spíše kulturní než genetická.

Slovan
5. 7. 2024 17:27
Odpovědět  Gales

Uf, to jsem si oddechl, už to vypadfalo, že jsem nějaký Hispánec. 😊

Autor
4. 7. 2024 20:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jsem si zase vzpomněl na snaživce o “všechny zásluhy jsou moje”, jak jim vadily ruské jednotky, ale vůbec jim nevadí americké, nebo natovské. Nebýt nejspíše velkého odporu, už jsme tu měli nejen radar, ale i základny. Proč nejspíše? Protože když si vzpomenete, tak se to prezentovalo jako že většina je pro a jen “komouši a spol.” jsou proti. Neustoupili by, kdyby ten odpor nebyl skutečně obrovský.
Asi jako když doslova a do písmene museli na ČT odvysílat tehdy 30 případů majora Zeman. Vzhledem k tomu, jaké úsilí bylo vynaloženo na diskteditaci tohoto seriálu, a na to, že byly vždy správná vysvětlení toho, jako to bylo “doopravdy”. Umíte si pak představit tu záplavu žádostí? Dobrovolně by to tehdy neodvysílali ani za všechno zlato Izraele ….
Situace v Polsku je odlišná v tom, že tam jsou u moci jen a pouze příznivci USA. A přistupuje k tomu – bez ohledu na dobu – touha po nové Rzeczpospolita Polska s přístupem ke třem mořím.
A ty drogy? Není pravda to, co se říká, že jak část armády, tak tajné služby USA “tajně” obchodují s drogami? Podle mne tomu vše nasvědčuje. Jsou to pak “čisté” nikde neevidované peníze, které se dají využít na cokoliv ….

Aleš
4. 7. 2024 21:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Polsko, země kde na oko náboženství, ale pod slupkou naprostá politicka idiocie.

Woodu
4. 7. 2024 22:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Čistý projekt.

Jaris
5. 7. 2024 02:31
Ohodnotit příspěvek :
     

neznam Polaka, ktery by chorobne neobdivoval USA. Zato na Rusku si neustale brousi zuby. Ta zlucovita nenavist vuci vsemu ruskemu nema konkurenci.

5. 7. 2024 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Polsko je jen země ovládané podvodnou zkorumpovanou nastrčenou vládou…
Tak jako my,a Němci a mnozí další…
Ale Poláci jsou uplně normální a proti Rusům ve většině nic nemají,kdyby ano,tak už je Strejda Sam dávno nahnal jako potravu pro Ruská děla…
Jenže to se nestalo…proč?
No protože Elity a jejich Ovce jsou v drtivé menšině a nemohou si to dovolit, pokud chtějí zůstat zdravý 😀
Prostě stejné jako u nás…a mnoha dalších zemích.
Možná je v Polsku to procento fanatických Rusobijců o něco větší…ale to je asi jediný rozdíl.

5. 7. 2024 08:49
Odpovědět  Veny232

A pro po, když si projedete youtube u nás a v Polsku…
Zjistíte že u nás každé páté dítě vyvěšuje ve videích Ukrajinskou vlajku…
Ale u těch Polských žádný takový fanatismus nevidíte… 😀
To my jsme tady Top, ve vymývání mozků… 😀 Rusofobií.

Gales
5. 7. 2024 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Pšontci mají v hlavách zmatek protože,podle nich,je jejich nepřítelem ukross a zároveň i rus. Takže mají ze všeho smíšené pocity a jen někteří v tom mají jasno.

Slovák
5. 7. 2024 12:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Polák to je : ” Dress English and Think Yiddish” !

Pipa
7. 7. 2024 20:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Fanatická rusofobie je závažné onemocnění! Postižení jsou většinou hlupáci !