blogpolitika

Festival ve Varech: dotace budou, i kdyby na chleba nebylo! A 250.000 měsíčně pro Bartošku.

Česká republika je bohatý stát. A jeho nejvyšší ústavní činitelé oplývají obrovskou pružností. Projevilo se to v minulém týdnu. Prezident, premiér i šéfka Poslanecké sněmovny stihli jak navštívit Karlovarský filmový festival – placený desítkami milionů z kapes daňových poplatníků, tak zapůjčit vládní speciál prezidentu Ukrajiny Zelenskému k jeho cestě po členských státech Severoatlantické aliance. Zároveň ho přijali s veškerými poctami a zahrnuli více či méně povedenými dary a sliby na dodávky další vojenské i nevojenské pomoci. Návštěvu Volodymyra Zelenského detailně sledovala mainstreamová média. Z nich jsme věděli přesně, kterou minutu položil květiny na národní třídě, kolik minut se kde zdržel. Dále jsme se dozvěděli, že pomoc Ukrajině je prioritou naší zahraniční politiky, a že Českou republiku vyšla podle hlavy státu na 45 miliard korun. V tomto světle se mohou našim vrcholným činitelům jevit výdaje na Karlovarský filmový festival jako drobné. Ovšem tváří v tvář řečem politiků o tom, že musíme šetřit, že je nutné snížit valorizaci důchodů, že je nutné zvýšit věk odchodu do penze, nebo že je nutné budovat školní třídy bez umyvadel, to drobné nejsou. A jak je vidět, umělci na své mecheche dostanou desítky milionů, i kdyby na chleba nebylo.

sdílet na

11 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
12. 7. 2023 18:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Krade se pořád. Krade se dál. Dokud nezačnou okradení obyvatelé Českých zemí politiky zabíjet a ti ne dostanou strach, bude se krást donekonečna. Český politik je totiž svině fenomenální velikosti. Umělecká úderka v tom vyniká. Chtěli svobodu a pak se přišlo na to, že nic neumí a svobodně se nedokáží uživit. A tak si vymysleli granty a jiné podpory… a najednou je těch “umělců” a kulturních úderníků 8krát víc, než za socíku. Oni vlastně ani nemusí nic umět, když mladé hvězdičky živí ČT z našich koncesí. To je takový specifický přesun peněz od poplatníků do rukou líných, ale zato uřvaných a upovídaných velikánů kultury, které nikdo 5 kilometrů za hranicemi Prahy nezná. A ten nýmand Bartošek zjistil, že když neumí hrát, že by na to šel politicky. A přitom se živí i natáčením reklam… vskutku umělecký projev. Hnus a morální bída zasáhla České země.

Pavel K
12. 7. 2023 19:10
Odpovědět  Pijack

Chtěl jsem ale nebudu nic psát TO co jsem chtěl. I když si všech dobrých lidí vážím asi by se vám to nelíbilo, protože by to bylo hodně sprosté. Nepsal jsem před nějakým časem, že pokud jim nepújdeme rozbít huby, budou nás ždímat čím dál tím více. Já se tu z mého důchodu plácám jak to jde a tady lítají milony jen to fikne. Teď mě může napsat nějaký hnidopich že pokud mám na chlast tak se mám dobře. To je povětšinou argument těch posluhovačnejch pejsků.

Gales
12. 7. 2023 19:45
Odpovědět  Pavel K

A na žvára si zapoměl.

Pavel K
12. 7. 2023 20:47
Odpovědět  Gales

Tak kámo s tím jsem před 33 lety naštěstí seknul. Ale ono na něco umřít musíš, si představ kdybys umřel zdravej. Nó ták. 😊🙋‍♂️

Pavel z Moravy
12. 7. 2023 20:15
Odpovědět  Pavel K

Škůdci sem, škůdci tam, zde už dobře nebude. Sedí to jak prd.el na hrnec. Tady je hotovo. Ten národ nemyslí, tak zaplatí totálním krachem, to ještě teď je dobře, ta bída se chechtá za rohem a už vystrkuje pazouru. Kdo nevěří, tak ať si počká, brzy se dočká. A Rus se na nás může vypr.dnout. To by se musel totálně zbláznit, kdyby chtěl pomáhat této odrůdě tvorů.

Pavel K
12. 7. 2023 20:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle já už jsem tak zoufalí, že už ani nepoznám jestli se smeji, nebo brečím. Oni tě odrbou na důchodu a státní prachy lítají vzduchem na všechny strany. Ale to nejde vůbec o mě já to “ještě” dávám ale jsou tu opravdu už nemohoucí lidi, kteří obrací každou korunu a určitě jsou tací že nemají co do huby a tihle jsou vysmátí. A zase, KDO TO JE!! Jeden vysokoškolák vedle druhého, těch zedníků, tesařů a jiných je tam stopro málo. Tak co to je za zvěř, když mají takové vzdělání a takto se chovají vůči běžnýmu lidu. Vždyť je to jeden podvraťák vedle druhého. Však si vezměte chování doktorů při kovidu. VY všichni ty informace máte a ONI NE!! Tedy ne všichni. PROČ!! No a tak bych mohl pokračovat. Zkrátka změnit systém a všechny sswyně na háky.

Jaris
13. 7. 2023 01:50
Odpovědět  Pijack

Bartoska je zidak. Byl to vzdycky takovy hochstapler, ktery byl obletovan hloupymi zenskymi uz na konzervatori. Nikdy mi nesedel jako herec ani jako clovek. No kazdy ma jiny vkus, ze…

Pavel K
13. 7. 2023 09:18
Odpovědět  Jaris

Nojo, ale život měl bohémský že?!! To my co makáme až padáme na huby mít nikdy nebudeme.

13. 7. 2023 14:52
Odpovědět  Jaris

Ale taky měl chudák zakázaný hraní: před pár měsíci narychlo ČT zrušila Vláčilovo “Stíny horkého léta”, kde on hrál zlého Banderovce.

Jiří
12. 7. 2023 21:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Po roce 1989 se kulturou živí dřívější čtvrtá cenová skupina ,čili hampejzníci. Elita již zemřela a dopředu se dostala pracovní úderka ,která umí jen pomlouvat minulý režim a tak se jim krásně žije za naše peníze. V nedohlednu je vyčištění tohoto zaneřáděného chléva ,neboť vše ovládá tzv.pravicová svoloč.