blog

„Doba příšer a idiotů“

MUDr. Ivan David-fb

Martin Sonneborn, zakladatel a europoslanec „satirické strany“ „Die Partei“ hořce reaguje na znovuzvolení Ursuly von der Leyenové předsedkyní Evropské komise na platformě X (dříve Twitter) kousavým, ale hořkým textem. Text je dlouhý, vyhlídky neradostné, proto přináším jen podstatné části.

Satirik označuje posledně jmenovanou za „antidemokratku, která byla vystavena četným skandálům“, a její příznivce za „platformu“ vůdců politických klubů, která byla čerstvě delegitimizována posledními volbami do EU. V centru Sonnebornova satirického politického útoku je Evropská lidová strana (EPP) – „na rozdíl od dojmu vytvořeného s pomocí médií to vůbec není strana, ale ‚mezinárodní sdružení‘, klub“ – ale různí „podkoní“ dostávají od Sonneborna také svou porci sarkasmu:

„Podkoních“ je mnoho: od sociálních demokratů, kteří jsou notoricky náchylní k sebehanobení, přes liberály tradičně spojované s lobbisty, až po mocichtivé Zelené a vybrané představitele tzv. politického pravicového extremismu.”

Ale EPP, píše Sonneborn, se pod svým předsedou Manfredem Weberem („nemotorným vůdcem klubu“ a „mocným účetním CSU“ s „nedostatkem politického charismatu“) zabývá pouze udržením vlastní moci. Ideologické hranice nebo tabu jinak hlásané v médiích nehrály žádnou roli:

“EPP to dělá s každým – stejně jako figura, která se postavila na vrchol. Hodnotové dělo von der Leyenové ruku v ruce s italskou neofašistkou Giorgiou Meloniovou v partnerském outfitu meruňkové barvy, což bylo zásadně nevkusné v mnoha ohledech.”

Byl to Weber, pokračuje Sonneborn, kdo nám všem představil von der Leyenovou. Před pěti lety neměla být jmenována předsedkyní Evropské komise kvůli „korupční poradenské aféře, kterou po sobě zanechala v Německu“:

“Už tehdy nesplňovala přísné požadavky, které jsou na potenciální členy komise kladeny z hlediska nezávadného chování a morální bezúhonnosti. I tehdy ji pozorovatelé mohli zařadit pouze mezi ‚nejlepší‘ z (tehdy ještě ) 500 milionů občanů EU pouze pod drogami. Pět let, mnoho porušení pravidel, porušení smluv a další špinavé aféry to činí ještě nepředstavitelnějším než kdy jindy.“

Následky tohoto chybného obsazení funkce předsedkyně EK jsou nyní viditelné pro každého a jsou zničující:

“Úroveň chudoby ve výši 25 procent, která je stabilní od začátku sběru dat EU, eroze střední třídy a zbídačování chudých, nezměrně rostoucí nerovnost. Navíc pohrdání smlouvami, institucemi a demokracií: sebe-sama-zmocnění, otevřené porušování zákona a nepotismus, podvádění domluvené ve skrytých místnostech EU a otevřená korupce.”

Sonneborn dále u von der Leyenové potvrzuje „koloniální poučovací aroganci, pohrdání občany a demokracií, ekonomickou depresi, deindustrializaci, destrukci ekonomické a sociální podstaty, deliberalizaci společenského diskursu, autoritářské zavádění cenzury, kontrolu a dohled nad informacemi, kšeftování s americkými korporacemi, think tanky a zvláštní zájmy“.

Von der Leyenová je „představitelkou a zosobněním (morálního) úpadku demokracie“, „zosobněním postdemokratické krize“, dodává znovu s odkazem na sociologa Ralfa Dahrendorfa, který krizi demokracie předpověděl před 20 lety. Jeho předpověď lze vidět „bez jakéhokoli úsilí dnes v EU – a u paní von der Leyenové“. Sotva někdo by dokázal ztělesnit „oddemokratizovanou demokracii“ přesněji než znovuzvolená předsedkyně Komise, říká Sonneborn, a jež se proto „výborně hodí pro svůj úřad stejně jako Joe Biden pro ten jeho“.

Všechny naděje spojené s evropským projektem na „lepší, spravedlivější, demokratičtější, transparentnější, občansky orientované, společné dobro a mír“ se nyní beze stopy vypařily. To je

Toto bude „čas příšer a idiotů“.

layen
layen

sdílet na

60 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
21. 7. 2024 10:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud občané nemůžou odvolat vládu která pracuje proti nim tak žádná demokracie neexistuje. Kdo tvrdí opak tak lže a manipuluje v neprospěch občanů.

zdendulka
21. 7. 2024 10:57
Odpovědět  Gales

Díky za zformulování pochyb, které mnozí z nás nosíme v hlavě…. <3

Helena
21. 7. 2024 17:14
Odpovědět  zdendulka

A na Ukradině, v Gaze, Libanonu, Jemenu – v těchto válkách všechno hoří, bomby zamořují vše na zemi i ve vzduchu-tam vyprodukují za pár měsíců CO2, skleníkových plynů a zplodin vůbec jak celý svět za 500 let – a Evropa zakáže auta, elektrárny na uhlí, které měly filtry, na plyn, a vůbec na všechno. A NIKDO SE NAD TÍM NEPOZASTAVÍ? NESKUTEČNÉ. NIKOHO Z TĚCH “GRÝNDÝLISTŮ” TO ALE VŮBEC, VŮBEC “NENAPADNE”. MÉÉÉDIA SE NA TOTO VŮBEC NIKOHO NEZEPTAJÍ!! Pyjaluaspol toto vůbec, ale vůbec “nenapadne” a nerozmázne to v mééédiích, že stále posílají a shánějí bomby a na druhé straně zakazují jezdit autem a vyrábět elektřinu?

Jura S
21. 7. 2024 17:30
Odpovědět  Helena

Jen za Ukro války vzniklo tolik chemického bordelu, že by na platetě mohly jezdit auta ještě 1000 let s bylo by to ekologičtější…
Dělostřelecký granát má 45 kilo a odhadem se jich vystřílelo tak 20 000 000++ = milión tun železa v hlíně a kde jsou další náboje, raketomety ?
Na vystřelení těchle sraček bylo spotřebováno tolik “chemie” že by na to jezdil svět celej rok !!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
21. 7. 2024 17:38
Odpovědět  Jura S

A jak hořely ropná pole za Saddáma, když se hledaly jeho “chemické zbraně” tak by svět mohl na osobácích rajtovat tak 200 let a válka v Sýrii, Afganistán a Vietnam -defolianty

Administrátor
P.A.Semi
22. 7. 2024 16:32
Odpovědět  Jura S

Máte zkreslenou představu o tom, jaká je spotřeba paliv…
Na shořelých Saddámových zásobnících, nebo na těch shořelých ruských, by možná Česko mohlo jezdit rok, možná i pár…?

“Za rok 2023 dosáhla celková spotřeba pohonných hmot 8,384 mld. litrů (6884 tis. tun)” – jen v malinkém Česku…
https://www.cappo.cz/cisla-a-fakta/spotreba-pohonnych-hmot-v-cr

πα½

Pavel z Moravy.
21. 7. 2024 18:05
Odpovědět  Helena

Zprivatizovali si moc, neboť jsou chráněni a slouží.

Mike
21. 7. 2024 11:15
Odpovědět  Gales

Bacha na nevhodné narativy. Víš jak to je: Kdo nechčije s námi, chčije proti nám…

Jura S
21. 7. 2024 12:34
Odpovědět  Mike

PROTI VĚTRU NENACHČÍCH !
To holt platí furt…

Frank
22. 7. 2024 11:26
Odpovědět  Mike

Pozor, soudruh Igor Ostříž stále bdí.

Skeletor
21. 7. 2024 12:03
Odpovědět  Gales

Proč by nemohli oni nemají zájem o to co se děje, většina jsou paraziti, nechť sedí v kancelářích politikaří a nebo prostě proč by makali když je pracující lůza uživí ač sama je na tom prabídně. Jenže něco v dnešní době lidem říkat je jak se vždy říkávalo házení hrachu na zeď.

Bety
21. 7. 2024 12:14
Odpovědět  Gales

Demokracie je dávno už jen slovo bez obsahu. Jestli vůbec kdy byla, změnila se v klacek, který
používají k tomu, aby nás donutili dělat věci, které nechceme.
Vláda lidu tam, kde vládnou bankéři, multimiliardáři a nadnárodní korporace je protimluv a fakt
se divím, že jim na to lidé pořád skáčí.

Jarek
21. 7. 2024 14:48
Odpovědět  Bety

Oni ani nevědí , co to slovo složené ze dvou řeckých ,democ a kratos ,znabená. Jinak by ho vůbec nevzali do huby.

Pavel z Moravy.
21. 7. 2024 15:02
Odpovědět  Bety

Bety, nádhera, řekla jste to jednoduše a absolutně dokonale. Díky.

Jarek
21. 7. 2024 14:44
Odpovědět  Gales

USA a západní vazalové a demokracie? Větší blbost snad ani nejde vymyslet !
Nikdy anipoblíž žádná neležela. To i u šikmookých jsou blíž.

Antonín Körber
23. 7. 2024 06:36
Odpovědět  Gales

..to je ještě silnější kafé,protože se jedná o vlastizradu,která nepotřebuje ani šetření a soudy !..

Autor
21. 7. 2024 12:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten čas idiotů a příšer už tu nějakou dobu je. Za tím vším stojí to, čemu se velmi mnoho lidí dříve smálo a říkalo, že to není možné – revanšistická politika Německa, plně vyhovující USA a Anglii.
Nebylo náhodou, že potrestání uniklo až příliš mnoho nacistů a nejen z Německa, nebylo náhodou, že je chránili na tehdejším Západě jako oko v hlavě. Nebylo náhodou, že právě je a jejich příznivce využívali pro špionáž a rozklad i naší země. Výsledek máme před sebou. využili i vědce zločince.
A mimochodem, Lejno nebylo zvoleno, ale odsouhlaseno úzkým kruhem.
Vyhrála manipulace,vyhráli všichni ti, co se “jen” snaží žít na svém písečku, všichni ti, co nechtějí nic než hromádku h-ven, kterou nazývají SVÝM majetkem. Spolehlivě o něj přidou, právě rukama takových idiotů, bláznů a imbecilů.
Jestliže se potvrdí spekulace po příchodu do Bílého domu Trumpa, pak tihle idioti zůstanou sami proti Rusku a Číně. Svět se bude muset izolovat od takové pakáže, co nám zvoilili ti, co nechodí k volbám, ti co nechtějí myslet a ti, co hájí svoji hromádku hnoje … Právě oni budou nejčastěji umírat ve válce …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jeden
21. 7. 2024 12:06
Odpovědět  Peter 008

Iba doplním – izolovat politicky , ekonomicky , spoločensky

M.Š.
21. 7. 2024 12:09
Odpovědět  Peter 008

Jsem alergický na pitomost,že za všechny problémy mohou ti,kteří nechodí k volbám.Letos jsem byl u voleb do EU a volil jsem projekt “Stačilo”.K volbám jsem nechodil od roku 1996,kdy v českomorácku zdechla demokracie a mainstream s politiky typu Zemana a Klause vymazali Hromádkovou z DEU do nicoty,přestože měla velkou podporu.Takže jsem byl u voleb a co se stalo,celkem nic,příšery a idioti vládnou dál takže vo co de……

Pavel121
21. 7. 2024 14:33
Odpovědět  M.Š.

Aby mělo smysl nejít k volbám, nesměl by k nim jít každý, kdo nesouhlasí se současnou politikou. To je cca 80% voličů v ČR. Ale z těch 80% je možná 20% Šlachtovců, 20% Stačilovců, 15% Okamurovců, 5% Komunistů. Takže cca 2/3 voličů, kteří si myslí, že ty jejich kvazistrany něco změní k lepšímu. Takže východisko žádné, bohužel. 🙁

Pavel z Moravy.
21. 7. 2024 15:20
Odpovědět  M.Š.

I když k volbám chodím, tak jsem také alergický na to, že tu mizérii způsobují ti co nechodí. Zaprvé nikdo neví koho by dotyční volili a za druhé, co když skutečně nemají z vyššího principu mravního koho volit. Ano, někteří nevolí s pohodlnosti nechce se jim myslet, ale značná většina je zklamaná když vidí co se po volbách děje a jak jsou jejich hlasy zneužity. A ony většinou jsou. Vypisovat to nemá cenu. Přece jde asi o to jakou chce lid společnost a jak vidíte asi chce tuto zkorumpovanou a takovou kde jeden odírá druhého. Tedy tu kapitalistickou. Házet všechno na nevoliče není to pravé ořechové. Oni nejsou příčinou úpadku této populace. Příčinou jsou grázlové kteří neví kdy mají dost, tedy chechtáčků a moci.

Jan
21. 7. 2024 16:56
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Chtělo by to nějakou osobnost typu Gándhího který sjednotil Indii proti Britům. I když ani v Indii se to nepodařilo dotáhnout k dokonalosti. Já už se přes deset let s vývojem nijak nestresuju. Jen občas někam plácnu satirický komentář a sleduju, kolik lidí ve společnosti se dokáže probudit ze spánku.

Pavel z Moravy.
21. 7. 2024 18:14
Odpovědět  Jan

Máte pravdu, zajímat se to ano, ale stresovat se tímto vývojem nemá smysl. Když něco nelze změnit tak nelze. To Tibetské moudro – má li problém řešení, nemá smysl dělat si starosti, nemá li řešení, starosti nepomohou je prostě výstižný.

Noobody
22. 7. 2024 14:24
Odpovědět  Jan

To Jan 21. 7. 2024 16:56
Žádná osobnost typu kohokoli nám nepomůže. Tuhle zemi VĚTŠINOVĚ sjednotí jen akutní, vnější a jednoznačně agresivní nebezpečí – tzv. SPOLEČNÝ NEPŘÍTEL. Nic jiného! Až když nám všem půjde o kejhák a holou existenci, teprve po té se oprostíme od animozit a najdem k sobě cestu. Teprve po té půjdeme za někým, kdo bude mít vizi, jak z té situace vyváznout buď společným útěkem, nebo bojem o život.

Autor
21. 7. 2024 20:18
Odpovědět  M.Š.

Právě tohle je to, co se dalo očekávat.
Dobře. Volit má tedy cenu jen tehdy když něco mohu změnit. Fajn. Takže volit by – podle vaší logiky – měli jen ti, co podporují to, co je, aby nebylo to, co oni nechtějí. Ostatní k volbám nemusí, protože nic nezmění?
Báječná logika. Jestli chcete něco změnit, musíte pro to něco udělat, dát najevo svůj názor.
Zeptám se – pomohly demonstrace? Ne, vysmáli se všem, kdo na ně šel. Jeden politik “pro to co je” vedle druhého.
My, Čechoslováci máme ve své minulosti jeden příklad, kdy oproti vůli vládních stran, které se spojovaly jen proto, aby “ti” nezvítězili”, kteří vytvářeli zákony přímo proti nim, věznili je, dehonestovali, pomlouvali, uráželi a … a “ti” si šli svou cestou, za svým cílem.;Nemusíte s nimi souhlasit, ale to co dokázali se nedá přehlédnout. A jedině tak to lze změnit. Stokrát prohrajete boj, ale po stoprvé vyhrajete válku. Když budete mít cíl, odpovědnost a víru – skutečnou – v to co děláte.
Každý kdo nehlasuje, hlasuje s těmi, co přijdou a to bývají nejčastěji ti, co zrovna vládnou. nebo si myslíte, že příznivci SPOLU nepřijdou k volbám? A jejich preference se až tak na rozdíl od obliby nic moc nemění.

Autor
21. 7. 2024 20:22
Odpovědět  Peter 008

Abysme po volbách nebyli opařeni tím, co se pak může stát.
NIKDO NESMÍ VOLIT, KDO NESOUHLASÍ S VLÁDOU! Pche, to tu takovou logiku myslí každý vážně?
Rovnice a logika je jednoduchá – nevolím a pak tedy nemám právo odsuzovat to, co se i díky tomu stalo.
Když jdu k volbám, jdu tam s určitou představou a tu volím. Vím že nejspíš nevyhrajou, ale o tom to je, umět také přijmout porážku. A třeba SPOLU ji nedokázalo přijmout a podvádělo a porušovaloˇUstavu a ticho.

Slovan
21. 7. 2024 20:29
Odpovědět  Peter 008

Já bych to tak nehrotil. Vezměte v potaz, že už spousta lidí volá v “zoufalství o pomoc” a volby nevěří. Máte stále ten pocit, že volby mohou něco změnit k lepšímu i kdybychom šli volit všichni? Hezký večer.

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 09:24
Odpovědět  Slovan

Dokud nebudou plnit to k čemu se svým voličům zavázali, jsou volby pouze takovou hrou pro naivy. Pokud po nich potom nikdo nevyžaduje to co slibovali, tak mně řekni, nač je člověk volil. Malý příklad, tak jsou kupříkladu proti příchodu migrantů a poté jak vyhrají volby tak najednou změní rétoriku, bla, bla, bla a už je to vše jinak. Myslíte, že když toto vidí ta nevolící část populace, že je to přiláká k volbám? Koneckonců vidíme to na příkladu EU. Bez stamiliónů probuzených lidí v ulicích Evropy jsme v dupě a to jsme. Pěkný den kamaráde, myslím, že tyhle spory tady na webu nic nevyřeší. Koho to z toho posluchačstva hlavního proudu zajímá? Zajímají je většinou pouze čmrdlíky, že budou zotročeni a budou sloužit, pche, za prachy udělají vše. Ne všichni, ale hodně z nich.

Gales
22. 7. 2024 15:45
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Všemi způsoby nutit posrance pro přijetí dobrých zákonů.

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 09:10
Odpovědět  Peter 008

Petře, jít volit jen když to pro toho dotyčného má cenu, to tady nikdo neřekl. Prosím, jste inteligentní a moc dobře víte, že to bylo myšleno jinak. Víte, že to bylo myšleno, že se ti dotyční co byli zvoleni všelijak nekale paktují, za úplatečky se spojují s těmi, kterým dříve nemohli přijít na jméno a to, že okamžitě po zvolení ve většině případů otočí o tom je zbytečné mluvit. Aby se mohlo něco změnit, musela by existovat nějaká taková nepsaná smlouva s voličstvem, neplní dané sliby, táhnou. Vždyť jsou sakra naši zaměstnanci. Dobře to tady píše pan Jan. Copak ti co mají něco v pracovní smlouvě kterou podepsali a potom se rozhodnou něco neudělat zůstanou nepotrestáni? Dostanou kopačky ani neví jak. A o tom to je. Dodržovat tuto smlouvu s voliči. Jinak jsou ty volby pouhou přehlídkou naivity.

Noobody
22. 7. 2024 16:38
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavel z Moravy. 22. 7. 2024 09:10
“Aby se mohlo něco změnit, musela by existovat nějaká taková nepsaná smlouva s voličstvem, neplní dané sliby, táhnou. Vždyť jsou sakra naši zaměstnanci.”

Ale vždyť to je základní premisa zastupitelské demokracie. My voliči politikům nevystavujeme bianco šek na dobu do příštích voleb, jak nám to tu plitici stále tvrdí. K.Kryl říkal: “Politikům se nevěří, politici se kontrolují!” a “Kdo věří politikům je nesvéprávný idiot!” Obé do kamene tesat a na očích národu vystavovat!!! Bohužel jsme zlenivěli, máme se příliš dobře a tak jsme se dobrovolně a rádi zřekli toho komunistického “Důvěřuj, ale prověřuj!”. Jen díky vlastní pohodlnosti, slepé důvěře a neochotě se zviditelnit neodbytným a vytrvalým požadováním odpovědí a odpovědnosti od volených zástupců jsme tam, kde jsme. Bohužel kolektivní odpovědnost v praxi znamená osobní neodpovědnost a bezúhonnou pohodičku.

Kodifikovanou vymahatelnost odpovědnosti a odvolatelnost politiků má ve svém programu SPD. To je strašák celé “démokratické” Pétikoalice i ANO a proto Okamurovi nemohou přijít na jméno a do povolební koalice s ním nepůjdou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
22. 7. 2024 15:08
Odpovědět  Peter 008

To Peter 008 21. 7. 2024 20:22
Ač s Vámi nesouhlasím, tak Vám nemohu upřít kvalitní a logické zdůvodnění Vašich myšlenek.
Proč s Vámi nesouhlasím? Protože síly v zákulisí, které fakticky řídí směřování Světa jsou autoritářské a demokratické principy vlády pouze využívají k zastírání svých cílů a metod. Viz:

  • V 1946 vyhráli volby komunisté m.j. i pro to, že slibovali znárodnění POUZE velkého průmyslu, dolů, a velkostatků, zachování živností, drobného podnikání a sedláků bez ustanovování kolchozů a potrestání všech válečných zrádců a kolaborantů. – Myslíte, že by je občané volili, kdyby řekli, že zničí střední stav, inteligenci, sedláky a nastolí svůj antidemokratický teror?
  • Havel v projevu před půlmilionem občanů na Letné m.j. prohlásil, že se lidé nemusí bát návratu kapitalistů, nezaměstnanosti, že se postará o zlepšení sociální situace občanů a mír i tím, že odejdeme z VS a do jiných voj. paktů nevstoupíme. Davy nadšeně tleskaly a následně jej občané volili i přes to, že prezidentem býti nechtěl a toužil být jen dramatikem. (V obém však nestál za nic!) Na to zničil československý zbrojní průmysl, poslal lidi na dlažbu, schválil protiústavní rozdělení republiky, ./.
Noobody
22. 7. 2024 15:47
Odpovědět  Noobody

./.

dotáhl nás do NATO, … Myslíte, že by občané volili přikulovače Vaňka i kdyby jim nelhal??Petr Fiala byl zvolen poslancem za ODS, aniž by byl členem strany. Akademické tytuly, občanská bezúhonnost a rétorická zdatnost mu zaručily dostatek hlasů pro následující politickou karieru. Památná jsou jeho vystoupení z volebních sněmů ODS v r. 2014, 2018 a 2020, kde tepal do nedemokratického vedení EU, pranýřoval její velmocenské manýry vůči ČR, podporoval Visegradskou 4 a td. Kdo jej z vlastenců poslouchal, tak neseznal chybku a mnozí se za ním šikovali pod prapor boje za ochranu národních zájmů a návrat k tradičním hodnotám, kterým se tak vehementně a důvěryhodně oháněl. Památná jsou jeho vystoupení v ČTv s Korantengem. Tvrdil, že jeho vláda má jasné priority spočívající v podpoře českého průmyslu, zdravotnictví a školství, a kde se opakovaně dušoval, že ŽÁDNÉ daně nezvýší a důchodcům přidá, aby v zápětí poslal průmysl do kopru díky skokovému zdražení energií, zvýšením stávajících a zavedením nových daní, oškubání důchodců a prodlužování války na Ua posíláním voj. materiálu. – Skutečně si myslíte, že by se tenhle prolhaný politik spolu s Kuliočkem (provázeným Dozimetrem ./.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
22. 7. 2024 16:15
Odpovědět  Noobody

./.

a dalšími kauzami), neomarxistickým Dredařem (s jeho nuceným vysídlováním ve prospěch “soc. potřebných”, kradením filmů z webů a legalizace drog), nejchytřejší krasavicí MAP (která místo racionální zahraniční politiky dráždí po vzoru Kraďouska Čínu a záda jí kryje další krásná a též chytrá Danuše Blbuše) a naprosto marginální KDU mohl zmocnit volebního vítězství, kdyby nepodvedl voliče a svou politickou praxi oproti předvolební rétorice neotočil o 180 stupňů?

Ar. gen. Petr Pavel zvaný Pávek se také v rozhovoru na kameru v r. 2020 dušoval, že na politickou karieru nepomýšlí. On je voják, nikoli politik, o politice nic neví a je na tolik soudný, aby se podobných aktivit vyvaroval. A ejhle – Aspen institut si jej vytypoval, Kolář zverboval a řídí stejně, jako se to učil Pávek ve zpravodajském kurzu ZS ČSLA. Čili Petr Pavel dnes funguje jako vlivový agent jisté mocnosti se sídlem v Praze , Na Tržišti 15. – Myslíte si, že by jej občané v přímé volbě volili, kdyby byli o těchto okolnostech pravdivě a komplexně informováni našimi “investigativními” masmédii???V USA jsou svobodná média a cinklé sčítání hlasů. U nás jsou média závislá a svobodné volby. Výsledek – STEJNÝ.!!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
23. 7. 2024 11:13
Odpovědět  Noobody

Noobody
Se vsemi vami uvedenymi komentari tohoto clanku souhlasim. Divim se, ze nemaji zadny ohlas.

Noobody
23. 7. 2024 18:34
Odpovědět  Jaris

To Jaris 23. 7. 2024 11:13
Nedivte se. To je mrtvolný souhlas bez ohlasu.

Já tu nejsem pro své názory a kritiku zlořádů (jedno z které strany) oblíben a proto to ticho po pěšině. Zřejmě platí premisa: “Sice s ním dnes souhlasím, ale tolikrát mne nadzved, že názor nevyjádřím, abych si s ním náhodou nezadal.”

Tož tak. A děkuji za vyjádření i pozitivní ohlas.

Gales
22. 7. 2024 15:47
Odpovědět  Noobody

Zlatí komunisti.

Max
24. 7. 2024 13:29
Odpovědět  Peter 008

Není důležité, kdo chodí, nebo nechodí k volbám, také není důležité, kdo koho volí. Důležité je kdo a jak počítá.

Skeletor
21. 7. 2024 12:12
Odpovědět  Peter 008

Svět už se pomalu ale jistě izoluje od toho sajrajtu zvaného KoZa. Nedávno jsem četl o sdělení Činy, Kuby, Brazílie atd. atd, o postavení se na stranu Ruska v případě, že se NATO začne cpát do dění na Ukradině. A těch států stále přibývá, neb každý krom KoZa ví co jsou USSA zač a jenou už jim musejí zatnout típec jinak klid ve světě nebud.

Jeden
21. 7. 2024 13:55
Odpovědět  Skeletor

Nuž karma sa nedá nijak SKORUMPOVAT ani ZASTRELIT – je to super holka milujem ju

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
21. 7. 2024 17:21
Odpovědět  Jeden

jofo, ty jsi dobrej Pitomec, jakej nick bude příště?

JoFa
21. 7. 2024 20:27
Odpovědět  Joe Arp

To nie som ja, – netrefil… Ja mám jen jeden, kto by sa obťažoval s ďalšími heslami a prepínaním. Uvedom si, že ja hájim svoje názory a nebudem tu písať raz to a potom zase iné ako ty. Ja si stojím za tým, čo napíšem, ale môžem sa aj mýliť-to priznávam, tak tu neobťažuj iných Slovákov.

Joe Arp
21. 7. 2024 20:46
Odpovědět  JoFa

Verím ti asi jako Fijalovi!

JoFa
21. 7. 2024 20:50
Odpovědět  Joe Arp

V tejto fáze je mi to u pr.dele, jako fiala…

Jeden
22. 7. 2024 09:34
Odpovědět  JoFa

Nechaj ho tak asi ho podrazdil môj komentár , každý troll sa nakoniec odkope sám….prajem ti pekný den

Joe Arp
22. 7. 2024 10:41
Odpovědět  Jeden

Hezky ses podpořil, tak je to spravne, tak to má byť.

Jeden
22. 7. 2024 09:29
Odpovědět  Joe Arp

???

Joe Arp
22. 7. 2024 10:41
Odpovědět  Jeden

Dva, tři…??????

Jeden
22. 7. 2024 12:33
Odpovědět  Joe Arp

Môžeš mi povedať čo ťa tak nasralo a vystrasilo na mojom komentári s karmou ? Ved to sú veci ktoré sú všeobecne známe každému kto sa venuje joge. Karma je sila ktorá otáča hviezdy na nebi je to univerzálny kozmický zákon a podlieha mu absolútne všetko ešte sa nenarodil a nikdy sa ani nenarodí niekto kto by jej mohol ujsť.

Joe Arp
22. 7. 2024 15:57
Odpovědět  Jeden

Nič ma nevystrašilo karmový blouznivče, kde mají karmy politická prasata, v druhém životě? Nasralo (pokud to tak cítíš) ma tvoje tupé střídání nicků. Jinak to neřeš a hlavně furt nepřepínej.

Jarek
21. 7. 2024 15:07
Odpovědět  Skeletor

Anglosasi a celá KoZa totiž pochopili,že bez pokusu dostat se ke zdrojům ruska a východu
jdou definitivně do kytek. Probudili se i kolonie a perou je ven a doma mají jen ” svrab a neštovice” a holý zadek. Vnější dluh USA tvoří už téměř dvojnásobek jejich HDP. A to, že svět rozumu se spojuje proti nim ,celkem logicky vyplynulo z děje, .vzhledem k jejich chování neskutečných parchantů.. A jestli jim ani nyní nedocvakne, že jsou v pr…., když Čína ,Egypt,Írán a další země východu a Cuba,Venezuela a další země jižní ameriky a také bývalé africké kolonie se jednoznačně postavily za rusko, tak lze kvalifikovaně pochybovat o jejich duševním zdraví. Vedle této naprosté většiny světa jsou totiž jen ho… v trávě.

Spam orinoko
21. 7. 2024 14:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Co se nám to stalo? Ani v největším deliriu se Smetišti Václava Hajzla nezdalo o tom, že Sametový režim bude mít svoje DISIDENTY. Generální TAJEmnik Národní fronty Washingtonu DyySiii má svoje politické vězně. Samizdat rozvrací “klid na práci”, do popředí mohutné pozornosti se dostává nikoli neznámá Markéta Sichtarova, stará struktura hájící hodnoty rodinnych zvyku, Vidlák s dnes tak milovaným trojzubcem na hnůj, divočák z formule života … Svobodní svazáci už mají plné zuby prdicich českých bidetu, nasranost začíná připomínat bod varu nikoli Karlových, řehtačka foltyn připomíná pražského Štěpána ve Vysočanech a Řeporyjské 🐷 euro lejno.
Kak eto vazmozna? Gde udělali soudruzi ze Západního prdelakova chybu?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
21. 7. 2024 20:19
Odpovědět  Spam orinoko

Chybu neudělali soudruzi, ale my- pechota demokracie.

Spam orinoko
21. 7. 2024 16:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Bidet s covidem v Izraeli. Teplota dál stoupá. Gdo vyhraje: Smakulada nebo Irvektim?
Telefon – Alzak, Trump.
Trump: Co myslíš, jak to bude, když englicky slamák nabádá k ústupkům? Všechno ti hodeji na hlavu. Mrtvé i ztrátu území. Tvůj kmen, já je znám.
Alzak: Zkusím se s Putinem domluvit. Pichnes mi? Pak hned odstoupím. Bude mír a klid.

Spam orinoko
21. 7. 2024 16:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Na východě od nás začínají Olympijské hry.
Rusko: Hod koulí, střelba z kuše, 100 metrů prsa v bazénu u Kyjeva, běh přes překážky, penisove rakety při chuti, štafeta Rusko, Sev. Korea, Bělorusko, Kuba v novém světovém reKORDU.
Atd., atp.

Jura S
21. 7. 2024 17:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo by to byl řekl “Endlösung der tschechischen Frage” Gryndýlem…
A místo Dolfy vyschlá bába Smrka…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
21. 7. 2024 18:21
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 Čekal někdo něco jiného od vztyčení vysíracího stožáru jednooborových soustruhátů zběsile nepříčetně pádivých workoholiků druhými na 3 000%, všichni to říkají.

karel
21. 7. 2024 20:42
Odpovědět  cool

Co je to zase za dyslektické idiotské blekotání?

cool
22. 7. 2024 12:44
Odpovědět  karel

/doba-priser-a-idiotu/
22.7.2024  12:09:13 
https://pravyprostor.net/nezavisla-ceska-televize/#comments

JoFa
21. 7. 2024 19:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Zase ste mi nadávali,keď som tu nedávno k článku Velmistr č.1, písal vulgárne o Britoch ako šľapke ktorá otvára lono ostatným hegemónom a pritom ich štve proti sebe, tak si prečítajte tento článok https://www.armadnymagazin.sk/2024/07/21/ukoncit-tuto-strasnu-vojnu-vyzyva-pokrytec-johnson-ktory-zabranil-jej-zastaveniu-uz-v-prvych-tyzdnoch/ , potom uvidíte podstatu Británie v úplnej nahote a B. Johnson je jej absolútne presný obraz. Kornilov sa musel určite vyzvracať, než bol schopný to okomentovať. 
Británia práve rozťahuje nohy Trumpovi..Chce se mi zvracet..
Ak Trump pristúpi na dohody s britskou šlapkou, tak jednania s Ruskom nedopadnú dobre, takže tentokrát tá Britská ku.rva poriadne narazí.Trump bol vždy na mladé pekné a stará vyjazdená ho už ťažko osloví.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$