blog

Do ulic Londýna vyrazily tisíce propalestinských demonstrantů (VIDEO)

Lidé s transparenty a vlajkami pochodovali centrem britské metropole a vyzývali k příměří v Gaze

Obrovský dav propalestinských demonstrantů vyšel do ulic centra Londýna, aby vyzval k okamžitému příměří v Gaze. Videa z této akce obletěla sociální sítě.

Pochod údajně zorganizovala Palestina Solidarity Campaign. Oficiální trasa demonstrace podle své facebookové stránky začala na Victoria Embankment a skončila na Parliament Square.

Desetitisíce demonstrantů se shromáždily v hlavním městě a po celé zemi na shromážděních k odsouzení izraelského útoku na Gazu a naléhání na okamžité příměří, uvádí BBC. Podle zdroje bylo v hlavním městě uprostřed masových demonstrací rozmístěno přes 1 000 policistů metropolitní policie.

Premiér Rishi Sunak ve středu vyzval k propuštění rukojmích zajatých Hamasem během útoku na Izrael ze 7. října a k dodání humanitární pomoci do Gazy. Dodal však, že „aby k tomu všemu došlo, musí existovat bezpečnější prostředí, což samozřejmě vyžaduje zvláštní pauzy na rozdíl od příměří“.

Od chvíle, kdy palestinská militantní skupina zahájila svůj překvapivý útok, při kterém zabila přes 1400 lidí a vzala více než 200 rukojmích, je Gaza vystavena těžkému bombardování a úplné blokádě ze strany Izraele. Podle palestinských představitelů přesáhl počet obětí v enklávě 7000, z toho 3000 dětí.

Přestože se zdravotní systém Gazy údajně zhroutil, Izrael nadále útočí na hustě osídlenou enklávu. Mluvčí Izraelských obranných sil (IDF) Daniel Hagari v pátek oznámil, že pozemní síly rozšiřují své operace v Gaze, kromě útoků z posledních dnů.


Později toho dne největší poskytovatel telekomunikačních služeb v Gaze, Paltel, oznámil, že nejnovější bombardování zničilo „všechny zbývající mezinárodní trasy“ spojující enklávu s vnějším světem.

sdílet na

20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
28. 10. 2023 21:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Vůbec se jim nelze divit..to co tam Chazarský teroristický Izrael páchá…je genocida pod falešnou vlajkou…

Frank
29. 10. 2023 00:06
Odpovědět  Veny232

A náš obrýlený blbec se čtyřmi pochybnými tituly jede do Izraele a z papírku koktá nějaké žvásty Netanjahuovi. Možná měl zkusit hantec. Možná by mu Bibi lépe rozuměl.

Jura S
29. 10. 2023 14:25
Odpovědět  Frank

To nejsou žádné tituly, jako Ing. , Mudr…, tedy technické a lékařské tituly, které vytváří hodnoty…. Filaja vystudoval VŠ “český jazyk a literaturu”, potom se vrhl na”POBLITOLOGII” – tedy vlastně neumí NIC ! Věnuje se publikováním tlustých “srače.k” o vztahu státu a a církví…. koho to zajímá ? Škoda papíru… Politické “veletoče” tohoto hnojotitána dějin ODS jsou obecně známé…. Za pozornost stojí jeho fotografie z mládí, kde již s rezavými vlasy a řídkými ostrůvky rezavých fousů vypadá jako úchyl….

Frank
28. 10. 2023 23:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak kdekdo ví, co jsou sionisté zač a vědí to i normální židé.

Aragonit
29. 10. 2023 00:00
Ohodnotit příspěvek :
     

To čo robí IDF je vojnový zločin genocídy ktorý SA a západ podporujú
https://aragonit11.blogspot.com/2023/10/zasadni-video-ktore-muze-doslova-zmenit.html

29. 10. 2023 00:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby ty tisíce vyrazili na protiválečnou demošku – jak proti Hamásu, tak proti Izraeli -, měl bych radost. Ale takhle? Na jednostrannou propalestinskou?
Mohamed se musí blahem tetelit. Konečně je na dobré cestě, oč po celý svůj mrzký život usiloval.
Jo, ještě krátce o náhodách. V Istanbulu, čistě náhodou, ve stejné době rovněž proběhlo propalestinské shromáždění.
Svolal ho osobně multivektorový Recept Osman, načež přiletěl vrtulníkem, a držel k jeden a půl milionu protestujícím machometánům, co uposlechli jeho výzvy ke shromáždění, plamennou řeč, ve které apeloval na historickou paměť svého lidu a připomněl, že před sto lety bylo pásmo Gazy součástí “této země”.
Alláh Akbar!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
29. 10. 2023 03:34

A co bylo špatné na té 1.5 mil. demošce? Kde ve světě slyšíš, to co si dovolí Erdogan, přestože je ve stejném klubu, jako ti, co to rozdmychávají?

A co na tom, že přiletěl vrtulníkem? Měl snad přiject na kole, nebo na Harleyi, jako náš hrdinný préza? Zatímco my – spravedliví – spolu s královstvím Tonga a Mikronésií jsme proti zastavení bojů v Gáze.

A co je tvůj problém s Mohamedem? A problém s genocidou v Gaze nemáš?

29. 10. 2023 12:13
Odpovědět  primak

Jestli vrtulníkem nebo na létajícím koberci je fuk. Zajímavý, že ses chytil kraviny, ale podstata – plamenný projev k islámským fanatikům, s připomínkou historických zemí Osmanské říše, stejně jako časová shoda propalestinských “demošek” v Istanbulu a ve světě -, tě nechává v klidu.

Můj problém s Mohamedem? To myslíš vážně? Že hidžra, o kterou zjevně Recept Osman usiluje a na jejímž konci, když dokonáno, je islámský chalífát, je můj problém? Tož jen tak dál. Až to bude i tvůj problém, bude pozdě.

Problém s genocidou v Gaze? JIstěže mám. Nemlich stejný, jako ho mám se staletou plíživou genocidou Aboridžinců, !Kungů, !Sánů a jihoamerických etnik, na které však – na rozdíl od Arabů v pásmu Gazy – celý svět nejen zvysoka se-re, ale dokonce o tom ani “neví”. Nebo jsou pro tebe machometáni více rovní, než ostatní utlačovaní? Jejich životy jsou pro tebe cennější, než životy ostatních? Pro mě ne. Z mého pohledu jsou buď všechny životy stejně jedinečné a tudíž i stejně cenné – nebo stejně bezcenné. Buď tak, nebo tak, a cokoli mezi tím je pokrytectví. A když už jsme u toho. Tzv, Palestinci na svůj stát právo mají a Kurdové ne? A proč tzv. Palestinci ano a Kurdové ne?

Rattus
29. 10. 2023 12:34

Naprostý souhlas.

Vlastimil Čech
29. 10. 2023 13:49
Odpovědět  Rattus

Můj souhlas taky!

29. 10. 2023 16:49

Co do toho taháš Kurdy a jiné? Kde jsem řekl, že jeden život je cennější než druhý? Kecy v kleci. Nezamlouvej své kydy. Teď mluvíme o Palestině, o jiných jinde a jindy. A mluví o nich celý svět – no celý ne, Češi maj jiné problémy, no ty nám to dokazuješ.

A proč se mluví o Palestině? Protože se tam hraje se sirkama a může z toho vzniknout velká válka. A to už po 75 let. Jak asi by bylo tobě, kdybys tam žil? A jak asi bys ses citil, že celý svět na tebe kálí. Jó my, jsme si také užili, a chtěli jsme aby se nad námi svět rozplakal…

29. 10. 2023 16:56
Odpovědět  primak

Zde třeba před 7 lety, co říká Gideon Lévy (izraelský kolumnista, píše do Haaretz)
https://www.youtube.com/watch?v=a5zw3Yz-yas
min 5:10:
“Došlo k konfliktu mezi Francií a Alžírskem? Ne, došlo k brutální okupaci Alžírska, která byla skončena.
Neexistuje žádný izraelsko-palestinský konflikt, existuje brutální izraelská okupace, která musí skončit.”

29. 10. 2023 17:38
Odpovědět  primak

Tys vůbec nepochopil co jsem napsal, že? Tím s tebou končím. Na nějaké měření pinďourů a primitivní manipulativní kydy, jako jak by bylo mě a podobné kecy v kleci, nemám čas ani náladu.

Boomer
29. 10. 2023 17:45

.. i ty, Brute?!! ;o))))

29. 10. 2023 17:54
Odpovědět  Boomer

Ego sum quod sum. A jinej už nebudu 🙁

Monty
29. 10. 2023 04:51
Ohodnotit příspěvek :
     

A..Ministryně války Jana Černochová (ODS) vyzvala kvůli rezoluci vyzývající mimo jiné k humanitárnímu příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem k ….vystoupení Česka z Organizace spojených národů (OSN). …..V souvislosti s hlasováním OSN na sociální síti X uvedla, že se za ni stydí a Česko nemá v organizaci fandící teroristům co dělat. ..DUTÁ HLAVA ..

Velitel
29. 10. 2023 08:19
Odpovědět  Monty

Na druhou stranu je super , že soudružka afroameričanová podporuje tezi III. Říše, podle které ve Varšavském ghettu byli teroristé a potlačení židovského povstání byl boj s terorisme. Nám nezbývá než poděkovat Waffen SS, oni ghetto nebombardovali a aby se židáci cítili konformně postavili jim kolem 2m zeď s ozdobnými prvky.
Izrael kolem Gazy postavil 8m zed , bez ozdobných prvku a na Gazu už svrhl ekvivalent atomovky shozené na Hirošimu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
29. 10. 2023 14:45
Odpovědět  Velitel

No nevím zda souhlasit , ale “mynystryně kabelkový takčík” spíš razí politiku IV. říše pohitlerovské- konečné řešení slovanské otázky – vyhubením, zotročením a přechod jejich teritoria do vlastnictví germánských a židovských bank…

janle57
29. 10. 2023 09:16
Odpovědět  Monty

Černochovou a Jourovou by měli jejich šéfové preventivně zbavit českého občanství,
ochránili by tím dobrou pověst ČR ve světě,pokud ještě vůbec nějakou má.

Gales
29. 10. 2023 11:19
Odpovědět  janle57

Češi by jim měli nakopat zadky aby svět viděl že s takovýma krávama nechce nikdo nic mít.