blog

Co znamená rozhodnutí nejvyššího soudu OSN pro Izrael?

Ačkoli rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora o pokračujícím masakru v Gaze není závazné, zbavuje židovský stát možnosti zastírat své zločiny.

Patnáct soudců Mezinárodního soudního dvora (ICJ), nejvyššího soudního orgánu Organizace spojených národů, vydalo 19.7.2024 rozhodnutí, o němž se všichni shodují, že je přelomové. “Právní důsledky vyplývající z politiky a praxe Izraele na okupovaném palestinském území včetně východního Jeruzaléma” je v podstatě zdrcujícím odsouzením politiky a zločinů Izraele na územích, která Izrael dobyl před více než půl stoletím v důsledku šestidenní války v roce 1967 a která má v držení dodnes.

Nález Mezinárodního soudního dvora také nevyhnutelně znamená (ať už to soudci zamýšleli, nebo ne), že nejen politika Izraele na těchto konkrétních územích, ale sionistický projekt jako takový je založen na nenapravitelné nespravedlnosti spočívající v násilném zbavení Palestinců jejich nezadatelného práva na národní sebeurčení. Nenechte se mýlit, nejedná se “pouze” o úder zločinům izraelské okupace a anexe; zpochybňuje to základy Izraele jako státu, neboť je postaven na systematickém popírání spravedlnosti, práva a elementární etiky.

Jedním z rysů, které zvyšují dopad nálezu ICJ, je jeho komplexnost. Osmdesátistránkový dokument je výsledkem dlouhého a důkladného procesu, který začal na konci roku 2022, kdy si Valné shromáždění OSN vyžádalo takzvané “poradní stanovisko”. Podrobné a podrobně vyargumentované závěry vycházejí mimo jiné ze společných odborných znalostí některých nejlepších právníků na světě a ze slyšení, jichž se zúčastnilo téměř 60 států (archive.is/Oskzc). (Izrael, zjevně si vědom toho, že jeho pozice není příliš slibná a obecně pohrdá mezinárodním právem, se vyhnul možnosti vyjádřit se, což přispívá k absurditě jeho současného hněvu nad výsledkem).

Ačkoli podobně pečlivé právní posouzení obvykle vede ke komplikovaným výsledkům, v tomto případě tomu tak není. Jak bylo všeobecně uznáno, závěry jsou pro Izrael zničující a přinejmenším z právního hlediska představují jasný triumf pro Palestince a Palestinu. Podle slov Eriky Guevary Rosasové, vrchní ředitelky pro výzkum, obhajobu, politiku a kampaně Amnesty International, je “závěr Mezinárodního soudního dvora hlasitý a jasný”.

ICJ bez výhrad uznal, že izraelské držení území, kterých se zmocnil během šestidenní války – včetně východního Jeruzaléma (který Izrael oficiálně, i když protiprávně anektoval) a západního břehu Jordánu (který předstírá, že “okupuje”, ale ve skutečnosti anektuje), je nezákonné a musí co nejdříve skončit.

Zejména Mezinárodní soudní dvůr dal jasně najevo, že veškeré osidlování musí skončit a že osadníci, kteří již na těchto územích jsou, musí odejít. Už jen toto rozhodnutí znamená, že 700 000 až 750 000 izraelských ilegálů (zde je tento termín pro jednou přesně na místě) by nemělo být tam, kde jsou. Nejenže všichni musí opustit více než 100 osad, které nikdy neměli právo založit; izraelský stát má povinnost je vystěhovat. Vyvlastňování půdy ze strany Izraele je navíc nezákonné, tedy zjednodušeně řečeno krádež. ICJ mu nařídil vrátit to, co ukradl, tedy desítky tisíc akrů.

Izraelský stát je samozřejmě hluboce zapleten do nezákonných činů, které mu ICJ nařídil zastavit a dokonce zvrátit. Dlouhodobá politika Izraele, která motivuje své židovské občany – včetně de facto koloniálních osadníků odkudkoli na světě – k tomu, aby se stěhovali na nezákonně držená území a kradli palestinskou půdu a zdroje, je v zásadě zločinná, mimo jiné proto, že je v rozporu s mezinárodním právem, zejména s humanitárním právem zakotveným v Ženevských úmluvách.

Pokud jde o pásmo Gazy, které je pro své palestinské obyvatele dlouhodobě faktickým koncentračním táborem a od října 2023 místem pokračujícího genocidního masakru Izraele vůči nim, ICJ jasně odmítl příliš často slýchaný izraelský argument, že se z něj jeho jednotky stáhly v roce 2005.

Ve skutečnosti, jak již dlouho tvrdí poctiví právní odborníci a jak nyní výslovně potvrdil i ICJ, Izrael vždy vykonával nad touto oblastí takovou dusivou kontrolu, že zůstal okupační mocností se všemi souvisejícími povinnostmi, ať už jeho síly byly na území Pásma Gazy, nebo týraly jeho obyvatele, když byly rozmístěny v jeho okolí.

ICJ rovněž objasnil otázku apartheidu. Jak by mělo být známo, apartheid je mezinárodním právem uznávaným zločinem (není to jen název pro jeden konkrétní zločinný režim, který se kdysi praktikoval v Jihoafrické republice). Například podle Římského statutu Mezinárodního trestního soudu (ICC) – nezaměňovat s ICJ – je “zločin apartheidu” definován jako “zločin proti lidskosti” podobný například vraždě, vyhlazování, zotročování nebo mučení. Také podle Římského statutu je apartheid výjimečný tím, že se jedná o “institucionalizovaný režim systematického útlaku a nadvlády jedné rasové skupiny nad jinou rasovou skupinou nebo skupinami a páchaný s úmyslem tento režim udržet”.

Jednoduše řečeno, apartheid je doslova jedním z nejhorších zločinů, kterých se režim a lidé, kteří ho podporují a pracují pro něj, mohou dopustit. V případě Izraele nestranní odborníci a různé organizace na ochranu lidských práv již dlouho tvrdí, že se tohoto zločinu dopouští také. ICJ se touto otázkou zabýval a zaznamenal argumenty, “že politika a praxe Izraele na okupovaném palestinském území se rovná segregaci nebo apartheidu, což je v rozporu s článkem 3 CERD”, tedy “Úmluvy o odstranění všech forem rasové diskriminace” (známé také jako Mezinárodní úmluva o odstranění všech forem rasové diskriminace, ICERD).

Článek 3 CERD ukládá státům povinnost nejen “odsoudit rasovou segregaci a apartheid”, ale také “zavázat se k prevenci, zákazu a vymýcení všech praktik tohoto druhu na územích pod jejich jurisdikcí”. ICJ dospěl k závěru, že Izrael svými “právními předpisy” a “opatřeními”, tedy vlastně vším, co jako stát dělá, toto klíčové ustanovení porušuje.

Izrael je v souhrnu státem, který praktikuje zločin proti lidskosti, apartheid, de facto anektuje a osidluje území, na něž nemá žádný myslitelný právní nárok, a systematicky upírá celému národu, Palestincům, právo na sebeurčení. Soud rovněž ukončil jakékoli předstírání, že Izrael může ospravedlnit svou pokračující, všudypřítomnou zločinnost údajnými “bezpečnostními” potřebami. To jsou jen některá z klíčových zjištění ICJ. Další se týkají například práv Palestinců na restituci, návrat a odškodnění. Každému, kdo je alespoň trochu obeznámen s fungováním izraelského státu, je zřejmé, že tyto nálezy ICJ prohlásily jeho základní principy za nezákonné, protože jsou.

Mnoho států, alespoň těch, které mají dostatečnou moc, porušuje mezinárodní právo, některé zcela běžně (například USA), jiné “jen” občas. Izrael je však výjimečný: na základě své vlastní, svobodně zvolené politiky, poučené nacionalistickou ideologií nadřazenosti a koloniálního osídlení, učinil z porušování mezinárodního práva svůj státní důvod: bez něj si lze jen těžko představit, jak by mohl pokračovat. Všimněte si v této souvislosti, že jeho ministr obrany a premiér jsou na pokraji toho, aby na ně Mezinárodní trestní soud (ICC) vydal zatykač pro zločiny proti lidskosti a válečné zločiny, zatímco Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) již konstatoval, že v Gaze je pravděpodobná genocida, a protože Izrael brutálně ignoroval všechny jeho zákazy, s největší pravděpodobností toto zjištění v nepříliš vzdálené budoucnosti potvrdí v konečném rozsudku.

Jednou z věcí, kterou závěry ICJ potvrzují, je samozřejmě to, že Palestinci mají podle mezinárodního práva právo na ozbrojený odpor. Další věc, která z toho vyplývá, je, že mnoho věcí, o kterých Izrael a jeho západní podporovatelé předstírají, že je možné o nich jednat, není: Palestinci mají právo získat zpět svou půdu; Izrael nemá právo ji jakkoli využívat, a to ani jako vyjednávací žeton.

Z izraelské reakce vyplývá i třetí věc: Závěry ICJ (Mezinárodního soudního dvora) odmítlo celé izraelské politické spektrum, nejen premiér Netanjahu a další extremisté v jeho kabinetu. Proto je třeba jednou provždy pohřbít iluzi, že problémem Izraele je jen několik radikálů u moci: Jeho iluze o nadvládě a nadřazenosti jsou bohužel rozšířeny v celé jeho politické sféře i společnosti. Izrael je nejhorším darebáckým státem na světě a je také slepou uličkou. Za to nemůže, jak to jeho elity obvykle dělají, obviňovat vnější nepřátele nebo “antisemitismus”. Ve skutečnosti je na vině jeho vlastní arogance a nehorázné násilí vůči Palestincům a sousedům.

Samozřejmě, že tyto závěry ICJ, jak nám mnozí cynici připomenou, Izrael ke změně nepřinutí. Jak totiž upozornila zvláštní zpravodajka OSN Francesca Albaneseová, obvyklou reakcí Izraele na upozornění je páchání ještě větších zločinů, jako by chtěl poukázat na to, že se vzpírá mezinárodnímu právu. Je však krátkozraké domnívat se, že odsouzení Mezinárodním soudním dvorem je irelevantní.

Za prvé, ICJ výslovně uvedl, že všechny ostatní státy mají povinnost “spolupracovat s OSN“, aby dosáhly “ukončení nezákonné přítomnosti Izraele na okupovaném palestinském území a plné realizace práva palestinského lidu na sebeurčení”. Kromě toho soudci také velmi podrobně zopakovali, že nejen ostatní státy, ale také “mezinárodní organizace, specializované agentury, investiční společnosti a všechny ostatní instituce” nesmějí “uznávat, spolupracovat ani jakkoli napomáhat jakýmkoli opatřením, která Izrael podniká za účelem využívání zdrojů okupovaných území nebo za účelem provedení jakýchkoli změn v demografickém složení nebo geografickém charakteru či institucionální struktuře těchto území”.

ICJ v podstatě upozornil všechny vlády na této planetě, že si nemohou dělat s Izraelem a jeho zločiny, co se jim zlíbí, ale že jsou vázány zákony pomoci je zastavit a zdržet se spoluviny. To je samozřejmě aspekt nálezů, který by měl znepokojovat mnohé pokrytce a spoluviníky v EU a USA, jako je například německý kancléř Olaf Scholz, který při pohledu na Izrael nevidí nic jiného než “komplexní dodržování mezinárodního práva”. Ale to je samozřejmě ten samý Olaf Scholz, který nedokáže přijít na to, kdo vyhodil do povětří plynovody jeho země. Stejně tak by se měli cítit přinejmenším nepříjemně představitelé Spojeného království, v jehož čele stojí “labouristický přítel Izraele” a, trapně, lidskoprávní právník Keir Starmer, a představitelé USA, kteří se podílejí na genocidě v Gaze: Stát po boku Izraele nebude již dlouho bez nákladů.

Nejdůležitějším výsledkem těchto zjištění ICJ (Mezinárodního soudního dvora) je to, jak obrovskou roli hraje pro izraelský režim a jeho společnost systematické zamlžování – zjednodušeně řečeno: lhaní. Všichni ti, kdo dlouhodobě pojmenovávají systémové zločiny Izraele a vyzývají k odporu proti nim, ať už mimo Palestinu nebo uvnitř ní, mají nyní v podstatě na své straně nejvyšší soud světa. O tom, co Izrael dělá, už není možné diskutovat, a jakmile je to jednou vyřešeno, nezbývá žádný argument na jeho obranu. Závěry ICJ (Mezinárodního soudního dvora) nezmění svět najednou, ale až se svět změní, budou hrát důležitou roli.

Translated with DeepL.com (free version)

(Tarik Cyril Amar, “německý” historik z Istanbulu, pro RT (archive.is/6aybg), 21.7.2024)


Nicméně je třeba dát události do souvislostí, jak se v tyto a následující dny také udály:

V ten samý den, v pátek 19.7.2024, kdy vyšlo toto rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora ICJ, došlo “náhodou” ke globálnímu nácviku blackoutu CrowdStrike, firmy, která proslula svým zapojením do RussiaGate, honu na čarodejnice proti Trumpovi… Viz Russiagate cheerleaders, spy agency links: what you need to know about CrowdStrike, the firm behind the global IT outage na RT (archive.is/igakd)‘We just deleted CrowdStrike from all our systems’ – Elon Musk (archive.is/xkZ1g)… Všechna main-streamová média ovládaná Židy zcela zamlčela přelomový rozsudek ICJ a celý den místo toho rozebírali blackout CrowdStrike…

Následující den, v sobotu 20.7.2024, Izrael spáchal masivní letecký úder proti Jemenu, jako obvykle značně přehnanou pomstu za Jemenské údery na lodě a nálet dronem na Tel Aviv… Viz Israel conducts first direct air raid on Yemen (archive.is/O24Wd) na RT…

Následující den, v neděli 21.7.2024, vyšla na CBS News reportáž Children of Gaza (archive.is/n0jeH) významného chirurga, který dělal dobrovolníka v Gaze letos v květnu, v souhrnu na InformationLiberation U.S. Surgeon in Gaza Details Atrocities Committed by the IDF Against Children:

Na otázku, jak by popsal, čeho byl v Gaze svědkem, Dr. Perlmutter odpověděl: “Všechny katastrofy, které jsem viděl, dohromady … se nevyrovnají úrovni krveprolití, které jsem viděl proti civilistům během prvního týdne v Gaze.”

A mezi civilními oběťmi jsou podle něj téměř výhradně děti. “To jsem nikdy předtím neviděl,” řekl. “Viděl jsem víc upálených dětí, než jsem kdy viděl za celý svůj život dohromady. Jen za první týden jsem viděl více roztrhaných dětí… chyběly jim části těla, byly rozdrceny budovami, což je největší většina, nebo výbuchy bomb, což je další největší většina. Z osmiletých dětí jsme vyndali střepinu (shrapnel) velkou jako můj palec. A pak jsou tu kulky odstřelovačů. Mám děti, které byly postřeleny dvakrát.”

“Říkáte, že děti v Gaze jsou stříleny odstřelovači?” zeptal se Smith.

“Rozhodně,” řekl doktor Perlmutter. “Mám fotografie dvou dětí, které byly střeleny do hrudníku tak dokonale, že jsem jim nemohl přesněji přiložit stetoskop k srdci, a přímo do boku hlavy, u téhož dítěte. Žádné batole nestřelí ‘nejlepší odstřelovač na světě’ dvakrát omylem. A jsou to smrtící zásahy.”

Ve skutečnosti více než 20 lékařů nedávno v Gaze také vyprávělo pořadu “Sunday Morning” o střelných zraněních dětí.

Jeden americký lékař nám řekl, že si dokonce prohlédl CT snímky, aby si potvrdil, co viděl, protože “nevěřil, že by tolik dětí mohlo být přijato do jedné nemocnice se střelným poraněním hlavy”.

Rovněž v neděli 21.7.2024 plánovaně (od 18.7. večer…) odstoupil Joe Biden z kandidatury, protože jako “Císařovy nové šaty” již nešel tajit stav jeho demence, a plánovaný volební podvod by jim tentokrát již skoro nikdo neuvěřil… Autokraticky oznámil Kamalu Harris jako svou nástupkyni, a strana, jež se nazývá “Democrats” tak vynechá demokratické volby primárky, na nichž je postavena Americká Demokracie, a rovnou na Sjezdu jen potvrdí rozhodnutí Vůdce o svém Nástupci… Po mocném vydírání “Sponzorů”, kteří si ty volby de-facto kupují, tak nebyli ochotni platit za “šmejd“…? Že Biden není schopen ani vládnout ale již ani být zvolen bylo jasné již delší dobu, ale načasování toho odstoupení se náramně hodilo… A opět bylo o čem mluvit místo toho, co chtěli odsunout a nezmiňovat…

V pondělí 22.7.2024 se spustil povyk kolem Ukrajinského zablokování ropovodu Družba…

V článku RT The uncounted Gaza victims: Why hundreds of thousands are being allowed to die se uvádí, že počet přímých a nepřímých obětí v Gaze je zřejmě mnohonásobně vyšší, než “konejšivé” počty údajně zveřejňované ministerstvem zdravotnictví Gazy, a že tedy obětí v Gaze jsou zřejmě již statisíce…

V úterý 23.7.2024 – zřejmě jako přímý důsledek rozhodnutí ICJ, jako bestiální pomstu se Izraelský fašistický Knesset snaží nyní prosadit “zákony”, podle kterých je UNRWA, která se stará o přežití a výživu palestinců v Gaze, údajně “teroristická organizace”, což má potenciál významně zhoršit hladomor a genocidu v Gaze… Israeli lawmakers back declaring UN agency ‘terrorist’, v českém nepřesném strojovém překladu Izraelští zákonodárci znovu prohlásili agenturu OSN za „teroristickou“ (správný překlad titulku by byl: Izraelští zákonodárci podporují prohlášení agentury OSN za „teroristickou“)

Takhle funguje ta teroristická mafie Izrael – proti většině rozsudků mezinárodních soudů jako pomstu znásobí svůj teror a perzekuce Palestinců…

A takto celkově fungují mas-média ovládaná přímo nebo nepřímo Židy – přelomový rozsudek ICJ zcela zamlčí a místo toho se všude vyrojí “důležité” události, na které je odváděna pozornost veřejnosti…

Pro ty, kteří dosud věří té obludné lži, že prý je Izrael “jediná Demokracie na Blízkém východě”, bych podotknul, že Sýrie i Irán jsou demokratické, ale Izrael je Apartheid a ICJ to nyní oficiálně uznal… Jestlipak víte, kolik je Palestinců zastoupeno v Knessetu? A kolik Palestinců se zůčastnilo voleb? Žádný, protože Izraelské rasistické zákony vylučují Palestince, je to klasický případ Apartheidu…

Takže na titulní otázku, co znamená rozsudek ICJ pro Israel? V podstatě nic. Na Mezinárodní Právo se Židovské bestie nijak neohlíží, jen znásobí svou bestialitu, a dočasně zahltí Zprávy kde-čím, aby se Lid koukal zas chvíli jinam… Chovají se tak, jako kdyby si jejich zvěrstva nikdo neměl ještě dlouho pamatovat – buď to brzy vymažou i z archivů, nebo nás stejně brzy plánují vyhubit nějakou epidemií nebo falešným očkováním, nebo plánují spustit celosvětovou válku, ve které se jejich zločiny v Gaze brzy ztratí a budou zapomenuty, pokud ještě bude kým…? Okázalost jejich ignorování veškerého práva, a jejich páchání válečných zločinů a genocidy pod dojmem absolutní beztrestnosti, je i na Židy poněkud podezřelé…

Kontrola překladu a poznámky P.A.Semi πα½ 2024-07-26

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
26. 7. 2024 20:11
Ohodnotit příspěvek :
     

První vlaštovka se taky počítá.

Staník
27. 7. 2024 09:15
Odpovědět  Gales

To, co předvádí nyní Izrael v Palestině bylo v plánu Ukrajinců na Donbasu, ale Putin tomu zabránil. Druhá vlaštovka by mohla přiletět na Kosovo, kde se něco podobného dělo, děje ze strany Albánců Srbům. Podle rezoluce OSN 1244 je Kosovo nedílnou součástí, nezákoně byly vyhnány statisíce Srbů, byly zbořeny pravoslavné kostely, byla vytvořena americká základna Camp Bondsteel na hlídání dealerů drog do Evropy a nejen tam. Těch dalších vlaštovek ještě čeká…

Josef K
26. 7. 2024 21:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Paul Craig Roberts: USA, jak jsem je znal, se ocitly na smetišti dějin…
https://kispep.wordpress.com/2024/07/26/paul-craig-roberts-usa-jak-jsem-je-znal-se-ocitly-na-smetisti-dejin/

Helena
26. 7. 2024 21:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Rozhodnutí nejvyššího soudu OSN neznamená vůbec nic. Všechny ty “WHO, OSN, Haagský soud” nemají žádné faktické pravomoci, dnes už jsou zcela, zcela zbytečné. Stejně jsou zbytečné všechny ostatní rádoby důležité “organizace”. Dnes už neplatí žádné smlouvy, žádné právo, žádné dohody – nic, stejně tak armáda “obranného” NATO je dnes už jen spolek vrahů a teroristů podřízený největším teroristům světa USA a Londýnu. Slovo “demokracie” smrdí totalitou, terorem a okrádáním občanů, kteří si dovolí říci svůj názor- Platí jen to, co nařídí CIA, MI6 a ukrmafie. Moc uchvátila světová Židomafie.
Jedinou vlaštovkou je to, že mééédia zveřejnila těchto pár vět pravdy o teroristickém a vražedném Izraeli, možná pár vovcím spadnou klapky z očí. A svědectví kupodivu amerických lékařů o brutálním sadistickém vraždění palestinských dětí – Palestinský holocaust. To by možná mohlo pár vovcemi zalomcovat.
Ovšem “premiér Petr Fiala a jeho spoluskvadra” je radostí bez sebe, že palestinské děti jsou bestiálně vražděné izraelskou armádou. Bůh jim to zaplať na jejich dětech, to mu opravdu ze srdce přeji, tuto kletbu-opravdu si jí zaslouží! Něco tak odporného se jen tak nevidí.

stan
26. 7. 2024 21:36
Ohodnotit příspěvek :
     

S nejvyšším soudem OSN si Izrael akorát tak vytírá zadek. Izrael provádí systematickou genocidu palestinců, ale celej posranej Západ se nezmůže naprosto na nic.Izrael si dělá co chce a záda mu kryje Fašington.Myslím že nějaká spravedlnost je tady hodně slepá a tak musí přijít na řadu klasické oko za oko, zub za zub.Myslím, že pro Izrael už se vaří voda, je jen otázka kdy to propukne, pak ani nebudou stačit zdrhat do USA

Noobody
26. 7. 2024 21:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Tleskám ve stoje. Jsem nadšen, že světová veřejnost, zastoupená právními veličinami v ICJ, seznala, že se stát Izrael chová vůči svým Arabským sousedům stejně smrtelně xenofobně, jako někdejší III.Říše vůči Židům. Sice to ICJ jasně nenapsal a nepojmenoval, ale z kontextu vyplývá, že stát Izrael provádí v pásmu Gazy genocidu Arabů, kterou Židé sami označili pojmem “holokaust”.

OK, fakt super, že se k tomuto rozhodnutí ICJ konečně dopracoval. A že mu to trvalo let!!! Jen dotaz do puiblika:
“Myslí si snad někdo, že díky tomuto rozhodnutí stát Izrael ZASTAVÍ své vojenské operace vůči Arabům v pásmu Gazy? O kolik lidí méně asi zahyne po té, co jej ICJ vyhlásil?”

Nechci předjímat, ale podle mne se převratného nestane vůbec NIC. Vojenské operace IDF budou pokračovat, taktéž útoky letectvem a raketami na místa výskytu bojovníků HAMASu a s nimi spojené vraždění civilního obyvatelstva. Možná někdy v budoucnu bude toto rozhodnutí citováno v obžalobě proti konkrétním organizátorům Arabského holokaustu, ale bezprostřední, ani krátko či střednědobé důsledky tohoto rozhodnutí neočekávám. BOHUŽEL!!!

Staník
27. 7. 2024 09:26
Odpovědět  Noobody

Mezinárodní soudní dvůr OSN letos rozhodl, že Rusko není agresorem na Donbasu, či Ukrajině, nepáchá válečné zločiny a není povinné platit válečné reparace Ukrajně. Změnilo to nějak rétoriku Fialy a pětispolku, celého KoZa? Fiala přednesl v projevu v Paříži, že je účast ruskych sportovců nepřijatelná. A to přesto, že 3/4 zemí, které se účastní jeho vyjádření nejen nezajímá, ale ani by s tím neměly problém. Jenže olympijský sport, nejen ten, ovládá stále ještě KoZa. Všeho do času.

26. 7. 2024 22:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Nic…židům je to jedno…
Vědí že došla ropa, a ve vyspělých zemích vypukne armagedon…
Nebude žalobce ani soudce…
Jde jim jen o uzemí a o naleziště plynu u Palestiny.
Mají v těch svých Chazarských palicích jen ten Armagedon a jejich Nový Izrael…
Potřebují ten plyn,aby mohli odsolovat,pěstovat a vydžet…než většinu světa vyhubí hladomor.

Gales
27. 7. 2024 09:32
Odpovědět  Veny232

Hladu mor…

Jaris
27. 7. 2024 10:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsou to jen prazdna slova. Teroristicky Izrael si stejne dela, co uzna za vhodne. Je si naprosto jisty, ze se jejich krvavym planum nikdo nepostavi.