blog

Člen ukrajinské armády měl u koncentračního tábora tričko s citátem Adolfa Hitlera

MUDr.Ivan David – fb

Skandál, o kterém se nedozvíte: Člen ukrajinské armády měl u koncentračního tábora tričko s citátem Adolfa Hitlera

Osvětimské muzeum reaguje na odhalení RT

Státní muzeum Auschwitz-Birkenau nahlásí polským prokurátorům ukrajinského neonacistického vojáka za dehonestaci obětí nechvalně známého tábora smrti, řekl ve čtvrtek mluvčí muzea pro RT.

V sérii nedávných příspěvků na Instagramu Nikita Mirošenko sdílel fotografie a reely, na nichž je zachycen on a jeho přítelkyně, když před několika týdny navštívili tábor smrti v Polsku. Jeden z reelů ukazoval bránu Osvětimi s nechvalně známým nacistickým heslem „Arbeit macht frei“ s německou vojenskou hudbou v pozadí, zatímco další ho ukazoval v tričku s nápisem „Tam, kde jsme, není místo pro nikoho“. jinak“ – fráze připisovaná nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi.

Druhý reel ukázal Mirošenkovu přítelkyni Anastasii Koršykovou, členku stejné brigády, jak stojí před táborem smrti. Tento obrázek byl postaven vedle memu známého jako „Disaster Girl“ s dívkou zírající do kamery, když za ní hoří dům. Klip doprovázela píseň ‚Baby on Fire‘ od jihoafrické hip-hopové skupiny Die Antwoor.

„Propagace obsahu a symbolů spojených s nacistickou ideologií na tomto jedinečném místě porušuje památku obětí, což je nepřijatelný a morálně zavrženíhodný čin,“ řekl RT mluvčí Muzea Osvětim Bartosz Bartyzel.

“Je to také zločin podle polského práva,” pokračoval. „To zůstává v platnosti bez ohledu na to, zda údajný Hitlerův citát není podepsaný nebo se neobjevuje v obecně uznávaných zdrojích. Proto budeme o tomto bolestném incidentu souvisejícím s nenávistnými projevy informovat jak polskou prokuraturu, tak velvyslanectví Ukrajiny ve Varšavě.

Zhruba 1,1 milionu Židů, Poláků, Cikánů a sovětských válečných zajatců zahynulo v osvětimském komplexu od roku 1940 do jeho osvobození Rudou armádou v roce 1945. Popírání nebo ospravedlňování těchto vražd se v Polsku trestá pokutou nebo trestem odnětí svobody až do výše do tří let.

Mirošenko je členem ukrajinské vojenské 3. útočné brigády, která vznikla v roce 2022 sloučením dvou jednotek veteránů pluku Azov. Pluk Azov vznikl jako neonacistická milice a do ukrajinské armády byl formálně začleněn v roce 2014. 3. útočné brigádě velí původní náčelník pluku Azov, Andrej Bileckij.

„Pokud je pachatelem skutečně ukrajinský voják, je takový čin na půdě muzea také nepřijatelným nedostatkem úcty k památce těch, kteří tábor v lednu 1945 osvobodili,“ řekl Bartyzel RT s tím, že mezi vojáky sovětské 60. armády, která osvobodila přeživší z tábora, „byli Rusové i Ukrajinci“.

Veteráni pluku Azov nyní slouží jak ve 3. útočné brigádě, tak v brigádě Azov, což je jednotka speciálních operací, která stále používá vlajku a odznaky pluku Azov. Všechny tyto jednotky na bojišti hojně využívaly neonacistickou ikonografii. včetně symbolu Wolfsangel. Tuto runovou ikonu používalo několik německých divizí během druhé světové války, včetně 2. tankové divize SS, která se podílela na vraždění Židů ve Francii, Bělorusku a Jugoslávii.

Mirošenkovy kontroverzní příspěvky se dostaly do pozornosti veřejnosti, když jeho brigáda oznámila turné po několika zemích EU, aby hledala větší podporu v boji proti Rusku. Moskva dlouhodobě varuje před rozkvětem neonacistické ideologie na Ukrajině a tvrdí, že „denacifikace“ jejího souseda je jedním z klíčových cílů probíhající vojenské kampaně.“

Tolik k reakci správy koncentračního tábora Osvětim na „návštěvu“ ukrajinského vojáka pluku Azov.

Tito „obránci demokracie“ přijedou v rámci svého náborového a sbírkového turné po Evropě také do Prahy. Zdalipak si Policie ČR vzpomene, že symboly používané plukem Azov byly donedávna dávány na stejnou úroveň s hákovými kříži a dalšími symboly propagace nacismu? Asi těžko, že. Těšte se na Prahu plnou vlčích háků (Wolfsangel). To je nová demokracie, kde pravicový extremismus je pouze tam, kde se vzdoruje vedení EU a vlád jí oddaných. Jinde musí být policie na „vlčí oko“ slepá.

sdílet na

48 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Standa
20. 7. 2024 07:01
Ohodnotit příspěvek :
     

,,. Proto budeme o tomto bolestném incidentu souvisejícím s nenávistnými projevy informovat jak polskou prokuraturu, tak velvyslanectví Ukrajiny ve Varšavě.”
A tím to zkončí.!!! A v Praze je s pompou přivítá vrchní nacista na Hradě i s Pekary!

Jura S
20. 7. 2024 09:35
Odpovědět  Standa

Ještě by s Pekari mohli zajít na PLOVÁRNU, kde by zajisté ukázali hezká tetování…

Standa
20. 7. 2024 11:34
Odpovědět  Jura S

Arabské nápisy, Velkého Sorose na zádech …Pekary nezůstává pozadu s tetováním.Jí chybí už jen ten hákenkrajc!A ty výzvy k jadernému bombardování Moskvy. Je to kráva! Šílená.Bez Rychetského by dál prodávala telefony.

Hrobař
20. 7. 2024 10:48
Odpovědět  Standa

Vstupenka na tu stupidytu má stát 500kč

Pijack
20. 7. 2024 07:23
Ohodnotit příspěvek :
     

No jen dočkejte času. Až přijedou nacističtí hrdlořezi AZOV do Prahy lákat na frontu České umělce, herce a zpěváky, tak si těch dresů se symboly SS užijeme dost. Vsadím gatě, že se naši prokurátoři a policajti budou uctivě těmto “nedopatřením” vyhýbat 🙂 🙂 🙂

Stan
20. 7. 2024 08:12
Odpovědět  Pijack

Už vidím Vetchého a podobná individua jak kolem Azováků poskakující jak tajtrdlici a dělaj, že všechny ty vytetované haknkrajce nevidí a že jsou to hodní lidé, kteří bojují za svobodu a demokracii

Slovan
20. 7. 2024 08:20
Odpovědět  Stan

Při pomyšlení o čem je řeč je mi až na blití. To jsme dopadli.

Jura S
20. 7. 2024 09:37
Odpovědět  Slovan

“Mě se chce blít až bych střílel…” :-))

Slovan
20. 7. 2024 10:10
Odpovědět  Jura S

No kdyby měl jeden kdybyraky, tak proč né. Furt lepší než skákat z balkonu, nebo jede mašinka. Takhle to může vynést ještě na výsluní se zapsat do dějin.

Jura S
20. 7. 2024 10:33
Odpovědět  Slovan

Hele, spousta věcí se dá koupit i bez zbrojáku… kouknout třeba na “FLOBERT 9 mm” že, pro domácí bezpečí 6 ranka postačí a je na věci každého kolik si jich koupí že… :-))
Navíc, jak máš pár kámošů myslivců… najde se k zápůjčce i slušná kulovnice s puškohledem a třeba i noktovizorem…

Boomer
21. 7. 2024 10:26
Odpovědět  Jura S

.. má to jeden háček.. ty silnější patří do kategorie C-1, tudíž je musíte do 10 dnů registrovat. A potom už stačí jen “mimořádné opatření vlády”, aby vám je policajti posbírali.

Kámoše myslivce, který vám jen tak půjčí kulovnici, aniž by si ověřil, zda máte příslušnou kategorii ZP, bych teda rád poznal.
Holt budete muset vystačit s roxorem s dobře vykovanou špicí…

Jura S
21. 7. 2024 10:49
Odpovědět  Boomer

Jo jo, C1- ku pošlete jen na krajské oddělení poblicie jeden papír datovkou a je hotovo…
Co se týče “zápůjček v stavu nouze” :-))) záleží jak dobré máte kámoše, já excelentní….

Joe Arp
20. 7. 2024 09:43
Odpovědět  Slovan

Už chápu ten nočník pod postelí. Jo, nemá prostřelený ucho?

Standa
20. 7. 2024 08:59
Odpovědět  Pijack

A budou si Azováci moci sem vzít zbraně ? Že by na ně nalákali ty umělce, herce, zpěváky a ostatní variétní kašpary na frontu.Protože ti zatím střílí kolem sebe pouze hubou!

Jura S
20. 7. 2024 09:38
Odpovědět  Standa

Zajisté, jako umělci si vozí kytary…. Azováci si vezmou kvéry, nože na podřezávání zajatců a jiné libůstky… přece to nenechají doma…

Gales
20. 7. 2024 09:45
Odpovědět  Jura S

Doma by jim to ukradli.

Hrobař
20. 7. 2024 10:36
Odpovědět  Jura S

Nic jiného neumí a je mi z toho také na blití

Jura S
20. 7. 2024 09:36
Odpovědět  Pijack

Zřejmě bude celostátní policejní akce, zda někdo na 50-ce nejede 54 a zda má LÉKARNIČKU.

Gales
20. 7. 2024 09:50
Odpovědět  Pijack

Jsem zvědavej kolik se těch azováků vrátí zpátky a kolik se jich ,,rozptýlí” po Evropě.

Jura S
20. 7. 2024 10:34
Odpovědět  Gales

Bože, už jich tu jen v ČR lítá tak 150 000 ve vojenském věku… Pár navíc nic neřeší…

Kelly
20. 7. 2024 07:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Fašismus, který přijedou Azováci šířit do Prahy, a tento český národ ohne záda i před Ukrajinci, fuj

Slovan
20. 7. 2024 08:18
Odpovědět  Kelly

My máme jiné priority, hádat se na diskuzích a vyhrožovat si navzájem kvůli jinému názoru a kdo jakou udělá gramatickou chybu v příspěvku. Jó zapomněl jsem a nadávat na komunisty 34 let po hadráku. Úsměvné.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
20. 7. 2024 09:42
Odpovědět  Slovan

Pavle, já bych tomu říkal pošťuchování, nejsme z cukru a občas je tu jen politická nuda, omaštěná rážemi, doletem a trajekroriemi. Všichni víme co ty krysy pro nás připravují a jaké mají cíle.

Slovan
20. 7. 2024 10:06
Odpovědět  Joe Arp

Joe, já taky nejsem zmrzlina, jestli čteš moje příspěvky a moje reakce na určité nicky, tak si ještě z toho kolikrát dělám srandu, takže cukrlátka ty jdou okolo mě. Ale samozřejmě mám čáru ponoru, to jo. A že je tu někdy nuda jak na pohřbu, to jsem psal mockrát. Sám vidíš kolik nicků má smysl pro humor. Holt lepšolidi. A zase další bariéra mezi námi, jako národem. To jsou ti stojící opodál, co vyčkávají na chybu druhého, aby vytvořili hodnoty (vejmrd). No takhle bude furt špatně.

Joe Arp
20. 7. 2024 10:24
Odpovědět  Slovan

Je vidět barde, že máš z toho lešení přehled. Tak zduř!

Standa
20. 7. 2024 10:33
Odpovědět  Slovan

No právě! Tuhle jsem šel a predemnou frustrace a za mnou stres. Co jsem měl dělat? Utek sem do hospody.

Joe Arp
20. 7. 2024 10:55
Odpovědět  Standa

Bylo plno, u stolů tam seděly, bída s nouzí, závist, dezinformace, pomluvy, podraz, narcis, zolát s dezolátem, prchlivost, duševní porucha, lenost, zlodějina, signalisti, bezbinárno, binárno, upocenost, fakáč….a ještě došlo pivo z kobylek.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 16:44
Odpovědět  Joe Arp

@ Slovan, Joe, Pavel

Jde chlápek po ulici v Londýně a míjí žebráka s dřevěnou nohou. Zprvu si pomyslí „no jo, somrák, klasika…“, když v tom si všimne, že žebrák má na krku cedulku s nápisem „Falklandský veterán.“ Chlapík si zavzpomíná, o co tehdy šlo, v duchu si řekne, že tenhle za něj bojoval, zatímco on se flákal doma, a nakonec hodí žebrákovi do klobouku deset liber.
Žebrák se usměje a odpoví:
„Gracias, seňor, gracias…“

Joe Arp
20. 7. 2024 19:11
Odpovědět  ModrýKlokan

Dobrý, a to bylo falklandsky?

ModrýKlokan
21. 7. 2024 01:08
Odpovědět  Joe Arp

:-D)))))

V Argentině se pokud vím mluví španělsky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
21. 7. 2024 11:10
Odpovědět  ModrýKlokan

Neblbni, to já vím, to jen tak z dlouhý chvíle.

ModrýKlokan
21. 7. 2024 14:23
Odpovědět  Joe Arp

To mi je jasný. Já jen aby jsi nezmátl nějakou čistou duši co nás nezná :-D)))

Slovan
20. 7. 2024 19:30
Odpovědět  Joe Arp

🤣 🤣 🤣 🤣 👍 👍

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 12:07
Odpovědět  Slovan

Už jsme si to tady vyříkali tisíckrát. Smiř se s tím, nic s tím nejde dělat, když většina nechce anebo to má úplně na háku a je blbá jak prase. Čau a měj se.

Tom
20. 7. 2024 08:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Celé vyšetřováním bude založeno na tom, že která svině mu ho násilím oblékla.

Boomer
20. 7. 2024 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

.. no jo, musíme prostě vzít na vědomí současnou realitu, podle jedné německé političky totiž ukrajinští nacisté svým svým blahodárným konáním v rámci boje za demokracii rehabilitovali symboly a znaky nacionálně socialistické éry.

V roce 2015 mi tenhle film připadal jako celkem podařená komedie. Dnes už ne..
https://www.csfd.cz/film/398799-uz-je-tady-zas/galerie/

„Ten kdo zapomene na svoji minulost, je odsouzen ji znovu prožít.“
George Santayana

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
20. 7. 2024 09:01
Odpovědět  Boomer

Češi jsou na ohýbání zvyklí.Už proto, že při líbání zadků se musíš ohnout.

Markýza
20. 7. 2024 09:11
Odpovědět  Boomer

To byla Ančalenka, žejo, kdepak, to je hlava mapa, to děvče. Pamatujete, jak se rozlítila, že Putin obrátil o 360°?

Boomer
20. 7. 2024 10:31
Odpovědět  Markýza

.. jak vidno, byla to předzvěst jejich vlastního obratu, tak nějak už jsou zase tam, kde byli. Jsou prostě lidi, co si koledují tak dlouho, až to dostanou, i kdyby se z toho pos*at měli…

Aleš
20. 7. 2024 09:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukronacismus tedy jako hodnota EU a SPOLU.

mikk
20. 7. 2024 10:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Nezlobte se na toho mladého nešťastníka. Prostě s pietou si zavzpomínal na časy kdy tam jeho dědeček dělal dozorce.

Frank
20. 7. 2024 10:42
Ohodnotit příspěvek :
     

A můžete jít s tou ukrajinskou svoločí za pětikilo podiskutovat do Práglu.

Standa
20. 7. 2024 11:46
Odpovědět  Frank

Bude okružní jízda s českou vládou, kde budou verbovat umělce coby žoldáky. Takové,, výjezdní zasedání”.Na závěr se dají od Azováků potetovat a pozvat na Ukr.na hon na rusy.

Bety
20. 7. 2024 22:32
Odpovědět  Standa

To ne. Umělce potřebují tady, kdo by jinak českému národu neustále připomínal, jak je
důležité chránit “evropské hodnoty” a jako neustálý leitmotiv jak byl socialismus fuj, fuj.

Miro 2
20. 7. 2024 18:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Jó, jestli už ale není pozdě. Nikoliv naše republika, ale nacismus a fašismus znovu vzkvétá a našinec se vydal špatnou cestou. A nyní platí a bude platit, kdo chce s vlky býti musí s nimi výti. Tak se chystej mládeži, čeká na vás rukování a mobilizace. Třeba to mnohé i potěší.

Miro 2
20. 7. 2024 18:19
Odpovědět  Miro 2

Padnout za zájmy USA na Ukrajině je přece hrdinství a nejvyšší pocta..

Velitel
20. 7. 2024 20:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych to nehrotil, po válce se tvrdilo se, že v Osvětimi pořešili 9M židů. pak to zkrouhli na 4M a to hlásala pamětní deska v Osvětimi do roku 1992.Pak desku v tichosti vyměnili za novou s 1,5M židů. Pokud si zaplatíte prohlídku s průvodcem vezmou vás do krematoria 1 a ukážou vám schody po kterých chodili židi do plynu a haldu bot co zbyli po židech. Je to super jen vám nesmí byt divné ,že se dveře do plynové komory otvírají dovnitř a nesmíte vědět, že krematorium 1 fungovalo do jara 1943, pak bylo předěláno na letecký kryt a ty schody i s dveřmi se stavěli až na podzim 1943 při přestavbě na kryt. Pokud se podíváte na haldu bot asi všimnete, že to není halda, ale dřevěná šikmá plocha a na ní leží jedna vrstva bot- Pokud chcete průvodce vyloženě vytrolit zeptejte se na počty židů.odpoví, že 1,1M i když na desce mají 1.5M a poslední vědecké studie už připouští jen cca 500.000 . Počítám. že se dožijeme doby kdy se Osvětim oficiálně změní v ozdravovnu pro židy. Tak bych nehrotil, že se nějaký potomek ukro dozorce z ozdravovny přijel podívat,kde pracoval dědeček

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ANTIUKRAJINEC
21. 7. 2024 09:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Autora bych pouze poupravil-to co používají ti ukrajinští vychlastaní idioti není vlčí hák,ale nějaká zrcadlově otočená zpotvořenina,která nemá vůbec žádnej význam