blogpolitikavideo

Česko je v recesi. Stanjura nakupuje benzinky za miliardy. Chce výpovědi bez důvodu.

Česká republika se propadla do recese. Čtvrt milionu podnikatelů ukončilo vloni svoji činnost a ani letos nás nečekají hezké vyhlídky. Vláda navíc dál pokračuje v pochybných ekonomických rozhodnutích. Nejen, že Stanjura nakoupil za státní peníze benzinky za 4 a půl miliardy Kč, ale souhlasí i s úpravou zákona, která dovolí firmám vyhodit lidi z práce bez udání důvodu.

👉 Česká ekonomika se v loňském roce propadla. Jako jediná země Evropské unie jsme se nedostali na předcovidovou úroveň. Podle odborníků to vypadá, že zaostávat budeme i letos.

👉 Rekordních 282 658 českých podnikatelů loni ukončilo činnost. Média tvrdí, že skončili hlavně ti neaktivní, ale kolik z nich ve skutečnosti zbankrotovalo kvůli Fialově drahotě a šíleným cenám energií? To bohužel už neříkají.
 
👉 Systém elektronických přijímaček na střední školy se pokazil hned první den. Už mi to nepřijde ani vtipné. Jak je možné, že Česko selhává i v digitalizaci takovým způsobem? Neměli být Piráti náhodou IT experty?

👉 Problémy kolem Dopravního podniku nekončí. Detektivové vyšetřují Strabag a Metrostav kvůli úplatkům za získání zakázky na geologický průzkum metra D. Úplatek 1,8 milionu komentoval mafián Redl jako “to je geo”. Už v roce 2019 a následně znovu v roce 2021 jsem tady psal, že zakázku na geologický průzkum při stavbě metra D obestíraly podivnosti a že celé výběrové řízení na stavbu metra D bylo nastaveno tak, že DISKVALIFIKOVALO velký okruh potenciálních dodavatelů. Skoro jako by ho někdo “ušil na míru” jedinému možnému vítězi. Zdeněk Hřib se rád chlubí, jak metro D zařídil. Proč musela jeho transparentní pražská rada zrovna o této miliardové zakázce hlasovat tajně a ještě pak ztratil hlasovací lístky?  👉 Antimonopolní úřad zrušil výběr o 2 miliardy předražené vítězné firmy v tendru na metro D. Dopravní podnik tak bude dělat nový audit. Na dozorčí radě jsem prosadil, aby jeho zadání sepsal náměstek Zdeněk Hřib, který se samozřejmě této zodpovědnosti chtěl vyhnout a hodit to na představenstvo, což by znamenalo paradox, že budou kontrolovat sami sebe.

👉 Hřib si v Praze připsal další věc na seznam svých fiasek. Dlouhé nové trolejbusy za půl miliardy mají problém projet městem a lidé se smějí, že “naráží samy do sebe”. Jak je možné, když se kupuje něco za půl miliardy, že se nejdříve nezjišťuje, zda se to dá vůbec použít? Ptejme se Pirátů. To vše a mnohem víc se dozvíte v 69. dílu mého politického podcastu. Děkuji vám předem za zhlédnutí a prosím o další sdílení, ať se pravdu dozví co nejvíc lidí! Těším se na dotazy i komentáře!  📌 Srdečně vás také zvu na už osmnácté pivo se sousedy, kde se můžeme potkat a pobavit o všem, co nás trápí. Akce proběhne v Řízkovně Pizzerii (Brandlova 2381/B, Praha 11) ve středu 7.2.2024 od 18:00. Vezměte i své blízké!


Pusťte si nový díl Čau Praho!

sdílet na

39 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Slovan
5. 2. 2024 17:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Dokud nebude český človíček rýt držkou zemegulu ako čiervená myš, tak tu bude tenhle spolek škůdce největší ničit naši republiku. No nic, padáme padáme a lidi to neřeší. Dajtě mi ľahký gulomeť, já napůl mrtvej ID holt muším zavelet na steč.

x-13
5. 2. 2024 17:59
Odpovědět  Slovan

Dojde doba, kdy se budou cukat, protože se jich to už bude taky týkat, ale pak už nebudou mít jak se ozvat. A věřím tomu, že za ty necelé dva roky co těmto smejdum ještě zbývají k tady tomuto dojde. A jestli ne a bude zase kosmetická změna, tak tu destrukci dokončí ten co se na ni už podílel.

Slovan
5. 2. 2024 18:40
Odpovědět  x-13

V sobotu telefon, kamarád jestli zítra jedu na ptačí burzu. Jj mu říkám, debata o vrabcích po chvíli přišla na svět okolo nás. Už nevím najenou došlo na rusa a ty věci okolo. Ještě, podnikatel (má truhlářskou firmu) no a že má obavy jak nás ten Putin napadne, když padne ukrajina. Já mu říkám co blbneš příteli, proč by chtěl rozkradenou republiku, kde ho nenávidí půlka obyvatel. Tak mu říkám prosímtě nedívejse na ČT. Chlap šikovný, bohatý, ale tady úplně mimo. Ty lidi nechtějí vůbec o svých problémech mluvit, jako by nebyly, ono se to nějak vyřeší. Já jsem nestačil věřit svým uším. A takhle je to po celé ČR.

Gales
5. 2. 2024 18:54
Odpovědět  Slovan

Podnikatelé řvou až když jim zvýší daně anebo zavedou EET,anebo nemají zakázky.Jinak drží hubu a krok.To jsou ti poslední kteří chtějí změny.

Slovan
5. 2. 2024 19:35
Odpovědět  Gales

Asi máš pravdu, protože mohu posuzovat jejich chování, znám jich spousty. Teď jsem si vzpomněl na jednoho co má kovo výrobu v jedné nedaleké vesnici. Kovaný ODS, tvrdě kovaný, a já vždycky když ho po čase někde potkám, tak si zněj utahuji a říkám mu, Fando, vy to tedy vedete, všude samej zloděj, korupčník. Kdo by očekával sypání popelu na hlavu, se nikdy nedočká. Culí se jako měsíček na hnoji a myslí si o (!).

5. 2. 2024 20:14
Odpovědět  Gales

Všichni, naštěstí ne, ale valná většina – odhaduji to na 80 – 85% – jich je bl-bá, až mi je z nich trapno. Ale co bys také čekal od tzv. střední třídy? To je už po tisíciletí známé historie lidských dějin ta nejprodejnější sociální bublina a jiné to nebude, ať se jedná o malopodnikatele, živnostníka, nebo ouřadu.
Bylo to tak v Sumeru, Egyptě, v Řecku, v Římě, za Přemyslovců i za Habsburků (za reálsocíku u tzv. “pracující inteligence”, považující se za lepšolidi) a hned tak to nezmizí.
Jak nemůžu přijít burešovi na jméno, tak si na druhou stranu říkám zaplať pánbů za něj, jinak by to ti kre-téni mrskli opět ODS. Ne, že by to zas tak něco řešilo, ale aspoň ta budoucí koalice ANO+SPD+PRO+Stačilo (aspoň doufám, že se do tý doby propasírujou do parlamentu) přibrzdí ten volnej pád, než dojde pod taktovkou vítěze nad KoZou k defašizaci, denacifikaci a deamerikanizaci Evropy.
Právě v tzv. střední třídě většinově připadalo, připadá, a připadat bude, nejvíc práskačů na hlavu. Tož když už jsem na práskače vzpomněl, tak jim posílám (a hlavně tobě, Václave Novotný alias Zlatozube z Litoměřic, pokud šmejdíš na Pokecu) písničku:
https://www.youtube.com/watch?v=2S3dwcVXTxo

Pravdomluvny
6. 2. 2024 06:58

Doufáš marně.
ANO a PRO je prakticky ODS ,jen ne tak nahlas probanderonacistická.
Ovšem fašoEU ani uSSa opustit nechtějí.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 10:09

Milane, jako stejně starý kamarád ti říkám, že toto uskupení neřeší vůbec nic. To je opravdu jako kozla udělat zahradníkem. Jestli dospět nakonec k tomuto výtvoru, tak se na to raději vys.molit. Věřím, že hledáš nejlepší variantu jak z toho ven. Tady by k moci museli přijít úplně noví a nezkorumpovaní, nevydíratelní lidé. S tímto národem tady nevidím východisko. Ty stále doufáš, já už ne.

6. 2. 2024 12:56
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já vím že neřeší. Tak naivní přece jenom nejsem. Nebo jinak. Přibližně jako situace v ČSR mezi lety 1945 až 1948. Pak teprve “přišlo řešení”.

janle57
6. 2. 2024 10:24
Odpovědět  Gales

Dávno již přestalo platit proletářské heslo ODS. Já jsem podnikatel,kdo je víc !!
Všichni současní mladí drobní podnikatelé se bezpochyby těší na svůj důchod,
kdy se z nich stane největší žebrota v zemi,tam si teprve vzpomenou jaké to
bylo neplatit skoro žádné daně a užívat si na dovolených u moře,ODS dneska
může volit jen ten,kdo si chce nakrást ještě to poslední,co v téhle kolonii EU
ještě zbylo.

Tom
5. 2. 2024 23:50
Odpovědět  Slovan

Mas mozkove vyplachnuteho idiota jako kamarada. Tot vse.

Helena
6. 2. 2024 10:02
Odpovědět  Slovan

Z toho si nic nedělejte. Přejděte to s nadhledem. Nebojte: semínko myšlenky jste zasel, to si pište. Možná se to ani nedozvíte, ale ten jouda bude o vašich slovech přemýšlet.
Takovou zkušenost mám. Taky se mi smáli a pošklebovali – a dnes od nich slyším svoje vlastní slova. Přecházím to mlčením a v duchu si říkám: zase jedno oko prokouklo.

Slovan
6. 2. 2024 11:07
Odpovědět  Helena

Budete se mi divit, ale někteří jsou tupí furt a vůbec to s nimi nehne. A kdyby se třeba na to téma vedladiskuze, Néé!! Oni normálně v tu chvíli z nejistí až dá se říci z nervózní a odmítají se o tom bavit, nechtějí o tom asi slyšet a utíkají od vás. Když nemají kam, přide až agrese. Neke.

Helena
6. 2. 2024 12:14
Odpovědět  Slovan

.. v tu chvíli znejistí až dá se říci znervózní a odmítají se o tom bavit, nechtějí o tom asi slyšet a utíkají od vás…to je normální reakce člověka, který ví, že NAHLAS říkáte pravdu. To bylo před 89 normální, že jak jste začal mluvit pravdu o režimu a o lidech režim tvrdě zastávajících, lidé strachy zpanikařili, začali se rozhlížet a utekli. JMENUJE SE TO STRACH. A můžou to být chytří lidé, namakaní fachmani, ale reakce na “zakázanou” pravdu může být taková. Ale nezlobte se na ně – oni dobře ví, kde je pravda, ale velmi se bojí. Na takové se musí trochu jinak – ne na ně hned všechno vybalit, spíše: tak co, jak je? a pak je poslouchat, přemýšlet a jemně něco prohodit…

Evžen
6. 2. 2024 07:59
Odpovědět  x-13

Mělo by se to řešit jak v roce myslím 2009-10 na Islandu…!

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 19:06
Odpovědět  Slovan

Jo, jo chlapci, vychovali jsme pěkné mazánky. Už jim pomalu začíná jít o držku, ale pořád je to dobré. Oni si ji musí namlátit, nic jiného nepomůže. Jiné řešení není. Tohle jsou rozmazlené generace, zlatíčka která dostala vše na podnose. Teď jim ten podnos i s drobky ti jejich kamarádíčci z pětikolky pořádně vyluxují. A co na to můžeme říci my, staří fotři přes 60 70 a 80 roků. Jak jste si ustlali tak budete hajat. Kdysi mi odpovídal jeden pán ze Slovenska tuším na Badateli. To není budoucnost nás starých, to je budoucnost mladých. A já to zde opakuji každou chvíli. Ne, že bych nechtěl, ale já a my podobně staří to nevyřešíme. Důvody známe, jsme staří, mnozí nemocní a většina si již za svůj život zaslouží dožít v klidu. Možná ve větší bídě, ale klidu. Neznám společnost kde by staříci a stařenky měli zachraňovat systém
. A vymlouvat se na 89, to je příliš vzdálená doba, než aby to s tímto bylo tak zásadně spojené. Mnozí z vás mají o ty mladé obavy a vidíte oni je nemají. Tak o co jde, vás už z práce nevyhodí. Vám už pořádný úrok na hypotéku nenasadí. Jednou se přece musí tato děcka začít starat sama o sebe na plný úvazek, nebo se pletu?

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 19:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nedávno tady paní Helena řekla jednu zásadní věc, zavřít jim šrajtofle. To byste viděli ten nářek a jak by začali přemýšlet. Ale nechci, abyste si mysleli, že jsem nějaký necita, vím, že ti malí drobečci za nic nemohou, ale ty jejich rodiče k ničemu jinak nedonutíte. A nebo budou stále krmeni a banda škůdců si to vybere na nás.

x-13
5. 2. 2024 19:36
Odpovědět  Pavel z Moravy

Neviděl bych ten problém pouze u té nejmladší generace lidí. Je moc černých pasažérů a zároveň i těch, kteří žádnou změnu nevolí, ačkoli ji chtějí a k volbám pravidelně chodí.

Slovan
5. 2. 2024 19:43
Odpovědět  x-13

👍 👍 👍 👍 👍 👍

Pavel z Moravy
5. 2. 2024 22:02
Odpovědět  x-13

Milan to tady řekl jasně, já ještě pár procent přidám 90 % je bohužel hlupáků. Nevím, možná to není dobré takto o národu hovořit, ale nalhávat si něco jiného je naprosto kontraproduktivní. Někde po cestě evoluce se stala chyba. Kdo má na to, aby na tu příčinu přišel. Ono to bude opravdu tak, že za jakoukoliv změnou stála vždy malá skupina lidí, která nakonec ty druhé víceméně dohnala k tomu, že se k určitému projektu přidali. Někteří potom pochopili, někteří nechápali vůbec a někteří se přiživili. A asi to tak bude pokračovat stále a stále. Takže i nyní, nic nového pod sluncem.

Noobody
6. 2. 2024 09:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano, v zásadě s Vámi souhlasím.
Jen doplním, že “přidání se k projektu” bylo vždy jen u malé části souvěrců na základě vnitřního ztotožnění s ideou. Většina změnu poměrů podporovala na základě vidiny vlastního prospěchu, nebo naopak podlehla násilí těch, kteří jím změnu tvrdě prosazovali.

Noobody
6. 2. 2024 08:57
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jo, vidím to stejně!

Jen musím zdůraznit jediné – naše děti jsme si zplodili a vychovali MY SAMI. Jak se k životu staví, jakou mají zodpovědnost, rozhled, přehled a priority jsme do nich dostali my, či od nás rodičů oni okoukali. Takže stěžobvat si na ty parchanty je vlastně stížnost na sebe samé, na vlastní BENEVOLENCI, BEZZÁSADOVOST, nenáročnost, umetání životní cestičky, protekcionalismus, kupování si jejich vděku, nedostatek zájmu, … a další vlastní selhání při jejich výchově.
A z této odpovědnosti se jakýmikoli kecy o tom, že za to my rodiče nemůžeme, ale na vině je škola, špatní kamarádi dětí, televize, široká nabídka lákadel a td. je jen hledání alternativních viníků, nikoli poznání a přiznání skutečné pravdy.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 10:26
Odpovědět  Noobody

Tak my se ženou jsme se snažili vychovat syna dobře, snad se nám to podařilo, to ale vždy musí posoudit druzí. Jinak ale máte pravdu, že se nijak ze zodpovědnosti za výchovu dětí rodiče vyvléci nemohou i když na druhou stranu i při sebevětší péči rodičů není vliv ulice a školy nezanedbatelný, obzvláště v případech když jsou rodiče značně vytíženi prací. Ale jinak jste to zhodnotil skutečně výborně. Umetání cestičky, kupování si jejich přízně, to je cesta která vede právě k těmto koncům.

Helena
6. 2. 2024 12:57
Odpovědět  Noobody

Souhlas!! Může se stát, že se chytlavé dítě dá na fet. To je jediné, co rodiče neovlivní. A to je pak konec. Proto také západ sem hrne drogy horem dolem, je to účinnější než kovidvrahcína. Neznám nikoho, kdo by se z drog dostal do normálního stavu, kdy by byl schopen pracovat, starat se o rodinu. Proto je velice důležité děti varovat před drogami a ukázat jim, co droga s člověkem udělá. Je to strašné, ale z drog už není cesty zpět.
Jedni známí, kterým kluk puberťák začal fetovat, tak se snažili mu pomoci, až sami totálně vyřízení skončili v péči psychiatra, který jim řekl: feťáka nezachráníte, zachraňte sebe. Nakonec byli děním donuceni to udělat, kluka neviděli dlouhou dobu, občas ho někde někdo viděl zfetovanýho válet se po ulici. Skončil předávkováním.

5. 2. 2024 21:04
Odpovědět  Slovan
Slovan
6. 2. 2024 08:10

Jó zaznamenal jsem to a díky za odkaz, to potěšilo. 😊🙋‍♂️

Slovan
6. 2. 2024 08:12
Odpovědět  Slovan

Ale ještě jsem nic nezaznamenal, že by naše média něco psal, říkala. 😥

6. 2. 2024 13:01
Odpovědět  Slovan

Nejenom naše. Nevím, co si o tom myslet. Nebýt to právě MacGregor, měl bych to jednoznačně za kachnu. “Ukrajina” se vzdala ale bojuje se dál? Co je to za hovadinu?

Teuton
5. 2. 2024 18:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jich je tady moc. V Praze je vidíte a slyšíte doslova na každém kroku. A jsou velice snadno odlišitelní. Díky – ale nejenom – vrozené degeneraci vtisknuté do tváří způsobené alkoholismem vlastním i svých rodičů. Někteří z nich smrdí. A kvůli nim Fialova vláda okrádá nás všechny, nejenom seniory. Měli by vysmažit domů. Padesát či snad sto tisíc by nikomu nevadilo, ale 800 000 je opravdu moc. Asi víte, jaká sarančata mám na mysli.

Janek
5. 2. 2024 20:29
Ohodnotit příspěvek :
     

je to mimo mísu. Ale na seznamu ruských baktérií je i Ivan Bartosh z Pirátů i Jarda Kohlíčků, který je už skoro 4 roky na Pravdě Boží.

Pravdomluvny
6. 2. 2024 06:59
Odpovědět  Janek

Pan Kohlíček byl ČLOVĚK.

5. 2. 2024 21:03
Ohodnotit příspěvek :
     

BOMBA !!! MacGregor: Ukrajina se právě vzdala

https://www.youtube.com/watch?v=tzdUQubIog0&t=670s

Akorá že nevím, zda ne “slepá bomba” – nikde totiž nemohu dohledat potvrzení té šlupky. Ani na ruswebech, ani na anglovebech. Takže uvidíme. Ale na druhou stranu, že by právě MacGregor pouštěl do světa pšouky?

Jaris.
6. 2. 2024 00:39

Ne, Ukrajina se zatim nevzdala. McGregor nic takoveho nerekl. Zminil se jen, ze Ukrajina prohrala.

Pavel z Moravy
6. 2. 2024 10:32
Odpovědět  Jaris.

On to myslel tak, že její role, kterou s pomocí dalších subjektů vydírá svět končí. Tak bych to chápal. Ti budou ještě bojovat až do svého totálního konce, konce své existence. Někdo jim takový osud připravil a oni ještě stále nepochopili, že jsou pouze křovím za kterým vzniká nový multipolární svět. Jaký bude ještě nikdo pořádně netuší.

6. 2. 2024 13:02
Odpovědět  Jaris.

Prodávám jak jsem koupil – je to titulek pod vidkem. A jo, vím že se válčí dál a kromě Kirsche nikde nikdo nějaké vzdání se nevidí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
6. 2. 2024 07:00

Banderonacistán se nevzdal, má přes deset milionů nacistů v Evropě ☠️

krtek
5. 2. 2024 21:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Důležitá zpráva: https://www.youtube.com/watch?v=tzdUQubIog0

5. 2. 2024 21:49
Odpovědět  krtek

Tak to se nám povedlo, ta shoda. Popravdě ale, i kdyby to tak skutečně bylo a banderstán se vzdal, tak pokud nebude území Ruska hraničit z Moldávií a banderstán odříznutý od moře, nevyhrálo ani Rusko – bylo by to takové nevítězné vítězství. Mám z toho zkrátka moc divnej pocit. Ne kapitulace – ale vzdání se? Nějak mi to skřípe. Jak to vzdání se, tak to, že zatím o tom “vzdání se” nemůžu nikde nic víc dohledat. Hm… Nejlíp počkat, co se z toho nakonec vyvrbí.

Miro 2
6. 2. 2024 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

A kde má to nešťastné, hnusného názvu Česko schované ty odborníky do všech řídících funkcí, když tam všude sedí jako žáby na prameni jen “momentální” opožděnci?