blog

Červené linie a mnoho, mnoho trumfů, které má Rusko v rukávu…

Červené linie a mnoho, mnoho trumfů, které má Rusko v rukávu…

Blog – Dzen – A co si tak pohovořit?! / А поговорить?!

Poznámka: Ponecháno vše v původním stylu, z pohledu Ruska.


Lidé se skrz naskrz vzrušili. Ty drony u samotného Kremlu, jsou to už červené čáry, nebo jen růžové? Nebo snad nejsou červené, ale jen lehce červené? Stačí to, nebo nestačí? A vůbec, jak dlouho se dá mlčet, a lidi neradi trpělivých tolerují, ale to ve vztahu k ostatním si vše dovolují.

Ale dovedu si představit, kolik trumfů, velkých, silných a velmi závažných, máme v rukávu. Některé z nich jsou nepochybně aktivně využívány. Ale obrovská část z nich není.

A tady je jeden z mnoha, který už teď nahání Západu strach, ale zatím nebyl využit:

Britští odborníci již odhadli, že poškození jimi položených podmořských kabelů by mělo za následek každodenní zablokování finančních transakcí v hodnotě více než 7 bilionů liber a přerušení dodávky elektřiny zhruba z 25 procent. Jednoduše řečeno – pokud Rusové poškodí podvodní infrastrukturu, dojde k bezprostřednímu kolapsu londýnské burzy a britský systém podpory života utrpí nenapravitelnou ránu. A to je jen v Británii …

Přibližně 95 % internetového provozu mezi Evropou a USA zajišťuje 400 kabelů položených pod vodou o celkové délce 1 milion kilometrů. Jakékoli, byť jen drobné narušení přenosu dat a USA budou mít mnohem těžší kontrolu nad všemi dostupnými svými silami na kontinentu.


A tady se dějí takové věci. A my opět mlčíme a opět nic neuděláme! – Lidé požadují, aby se urychleně shromáždila všechna esa, hodila se na stůl, dostalo se jim prchavého zadostiučinění a co pak bude dál?

Ale představte si na chvíli, že o tomtéž neustále přemýšlí i hlavní velmistr naší země. Tedy ne, ani to ne. Jeho úkolem je teď o tom přemýšlet. A ne jako my – na základě jedné či tří dzenových publikací (velká blogová platforma v Rusku), ale na základě hlubokých a spolehlivých znalostí. A ne dvě hodiny denně, jako když my popřemýšlíme a poběžíme si pro jídlo, ale pravděpodobně nepřetržitě, neustále.

Představte si, že informace o tom, co se děje tady, tam, onde či onamo a ve světě vůbec, dostává nepřetržitě.

Představte si jeho zkušenosti, jeho vzdělání, které mu umožňují dívat se na věci trochu hlouběji než můžeme my.

Představte si, že je kolem něj mnoho vlasteneckých a velmi chytrých lidí, ten stejný Mišustin a mnoho dalších. Kteří přemýšlejí spolu s ním a možná hledají řešení stejným způsobem – bez přestávek na oběd a spánek (přemýšlejí o způsobech, jak najít odpovědi na tvůrčí otázky se spoustou neznámých).

Přemýšlejte o krocích, které už podnikl, mimochodem úspěšných. Přidejte k tomu další, nikoli nepodstatný detail: ví toho mnohem více než my. Řeknu to jasně: přesně ví, jaké trumfy má jeho soupeř v rukávu. Víc než kdokoli jiný zná také naše slabiny (nikdo nepochybuje o tom, že i v naší slavné, silné a odvážné velmoci, která dokáže vyhrát i ty nejprohranější války, jsou stále slabiny, že?) Ale ví i o těch našich slabinách, o kterých ví i nepřítel. A odhaduje, jaký bude jejich další tah. A svůj vlastní tah už má vypočítaný na několik tahů dopředu (o tom snad také nepochybujete?).

A co je nejdůležitější. Dokáže hrát šachy, dámu, banditské kozáky (1) a na schovávanou zároveň. A fakta to dokazují.

A opravdu si někdo vážně myslí, že provokace s drony nebyla předem promyšlená … námi? – Prosím vás! Naši mají velmi dobře nastudované zvyky nepřítele. Mají své odvetné tahy připravené dříve, než nepřítel přijde s “novým, nanejvýš nečekaným a oslnivým tahem”! A tento protitah je pro nás velmi často výhodnou akcí, na kterou jsme jen hledali vhodný okamžik. No, ale vážně.

– Pokud má někdo pochybnosti – vzpomeňte si na naši reakci na nejvíc “ohromující a ochromující” sankci s bankovním zúčtovacím systémem. Jak dlouho trvalo, než naši začali připravovat alternativní systém vypořádání? – Od roku 2014 (nejméně), pokud mě paměť neklame.

Ale, to není to nejdůležitější. Nejdůležitější je, že v čele naší země stojí inteligentní člověk, zpravodajský důstojník, stratég a vlastenec, který nejednou prokázal, že má právo být tam, kde je.

Je třeba si uvědomit, že tento muž nepostrádá ani schopnost vcítění a soucítitění, že má srdce pro každého člověka žijícího v naší zemi. – Viděla jsem například jeho uslzené oči, když vzpomínal na obležený Leningrad…

Ale ty oči se vztahovaly jen na Rusy, v žádném případě ne na ty, kteří za to všechno mohou!

Samozřejmě, co jsou moje mlhavé argumenty a co každý vidí na vlastní oči a ví! Ale věřte mi, že poslední (naše) slovo teprve padne. A určitě bude podáno na zvláštním podnose, vůbec ne tak samozřejmém, jak si všichni myslí. A ještě dlouho se ho nedozvíme. Naši lidé nám totiž nic neřeknou. Buď jim na nás nezáleží. Nebo se nezajímají o informační technologie. Nebo to nepotřebujeme vědět, protože když to víme my, ví to i nepřítel.

Poznámka: Vzpomínáte si ještě, jak turecká armáda sestřelila ruské letadlo a plot zemřel? Všichni se divili rovněř tomu, že se nic neděje. Rusové si počkali a jakoby navzdory všemu zachránili včasným varováním Erdogana před pučem vojáků. Mezi potrestanými byli i ti, co rozhodli o sestřelení ruského letadla …


A také naše největší pochybnosti: možná je příliš zbabělý? Je příliš ubohý? Je váhavý? Příliš opatrný, když jde o čas?

Lidi, odpověď zní ne, ne a ne! Jak si můžete představit bývalého důstojníka sovětské rozvědky, který je příliš zbabělý a ubohý! Nic takového neexistuje. Vypočítavý ano. Cynický, ano. Klidný a neochvějný … kdo říká, že jsou to vady?! Opatrný, s mírou, samozřejmě. Ale ne za cenu vlastních ztrát. I on totiž umí začít jako první.

A vzpomínáte si, jak rychle, cynicky a tvrdě Čečenci byli postaveni na své místo? – “Budem je topit v záchodě” – zná někdo tuhle větu (“Будем мочть в сoртире”)? Ach, už jsme zapomněli. Bylo to tak dávno a tak rychle. – Přesně tak, tvrdé, rychlé a účinné vypořádání se zločinci po drahotě, která byla za Jelcina. Ale to není všechno! Teď jsou skuteční, slušní a poctiví Čečenci našimi přáteli, našimi ochránci, našimi hrdiny!

A jak se vypořádali s teroristy v roce 2000 – na to jsme také zapomněli?

Ach, neviděli jsme, nepamatujeme si. – A nebude nám to ukázáno. Ale zapomínání je špatná věc.

A kolikrát jsme už křičeli: Běda-běda-běda, všechno pryč, všechno špatně! – Například Nabiullina, když si vezmeme příklad z poslední doby. A pak jsme si radostně mnuli ruce a všem říkali, jak je naše situace skvělá. A zase jsme všichni zapomněli. А?

Tak už přestaňte být hysteričtí. Uklidněte se a dívejte se dál. Vidím, že i ostřílení blogeři ze sebe dělají blázny a pak i z lidí …


https://dzen.ru/a/ZFXgivIPzGpFguD-

Překlad Peter 008

(1) Kozácké loupežníky lze hrát mnoha různými způsoby. Až na drobné nuance lze všechny varianty omezit na dvě verze. Hráči se dělí na kozáky a loupežníky. Kozáci musí pochytat všechny loupežníky (dotknou se loupežníků a řeknou “červené razítko, nikdo neuteče”). Kozáci mají své velitelství. Lupiči musí vymyslet dvě nebo více hesel. Jedno je správné a ostatní jsou špatná. Úkolem loupežníků je zmocnit se kozáckého velitelství, ale kozáci je chytí. Loupežníci mohou k sobě přiběhnout a říct “zelené razítko, můžeš utéct”, čímž osvobodí jiného loupežníka. Loupežníci se mohou zmocnit velitelství pouze společně a během hry. Ani jeden, ani druhý nesmí chodit samostatně. Kozáci nesmí chodit sem a tam v blízkosti velitelství. Kozáci po dopadení loupežníků tyto mučí. Lupiči mohou tolerovat, ale když je tolerování přestane bavit, řeknou libovolné heslo a kozáci určí, zda je správné, nebo ne. Pokud ho zadají správně, kozáci vyhrají, pokud ne, mohou loupežníci utéct a zmocnit se velitelství, tedy vyhrají.
Standardní pravidla hry
Hraje šest nebo více hráčů (čím více, tím lépe).
Hráči se dohodnou na oblasti, na které se bude hra hrát. Losem určí, kdo bude hrát za “kozáky” a kdo za “loupežníky”. Někdy se vybírají atamani.
“Loupežníci” se sejdou a uhodnou kódové slovo (tajné “heslo”). Nesmí to být slovo, ale heslo 13245 atd. s maximálně 8 číslicemi.
Na signál se “loupežníci” rozutečou do úkrytu (“kozáci” nesmí nakouknout). Běžecká trasa je vyznačena šipkami na asfaltu a dalších plochách (zdi, ploty), aby “Kozáci” měli vodítka, kde mají hledat. Obvykle družstvo začíná společným během, pak se rozdělí, aby zmátlo protivníky. Čím rychleji “bandité” utíkají a čím zmateněji jsou šipky nakresleny, tím větší mají šanci se spolehlivě ukrýt.
Mezitím “kozáci” připravují “žalář” a vymýšlejí, jak budou zajatce “mučit”. Po uplynutí dohodnuté doby (obvykle 15-20 minut) se kozáci vydají “bandity” hledat. Nalezený bandita je chycen (“obarven”) a odveden do žaláře (nemá právo na útěk).
Některé prameny uvádějí, že “kozák”, který “loupežníka” chytí, zůstává v “žaláři”, aby ho hlídal. Jiné hovoří o strážcích (1-2 lidé), kteří hlídají “loupežníky” v “žaláři”, a “kozáci” mohou odejít, aby chytili ostatní.
V “žaláři” jsou “bandité” “mučeni” (jsou lechtáni, je jim podstrkován hmyz, páleni kopřivami, házeni na zem a mláceni). Formy mučení jsou předem dohodnuty a nemají být brutální ani urážlivé.
Úkolem kozáků je zjistit tajné heslo.



sdílet na

36 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
M.Š.
8. 5. 2023 21:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono by bylo zapotřebí,aby se na světě objevil ještě aspoň jeden člověk Putinova formátu…..

8. 5. 2023 22:26
Odpovědět  M.Š.

No, jeden státník v Evropě je. Jenže, na rozdíl od Gosudara, který se snaží nejen zachránit Rusko, ale i kulturní svět, si koulí vlastní kuličku a sleduje vlastní cíle.

Albi
9. 5. 2023 00:51

Nevíš, jak je to myšleno s tou Nabiullinou? Ten “příklad z poslední doby!”?

tupý hulvát
9. 5. 2023 08:25
Odpovědět  Albi

Například podle Pjakina je na straně opozice a hází Putinovi klacky pod nohy.M imochodem je to důkaz té neomezené diktátorské moci,když ji neodvolá,že.

Boomer
9. 5. 2023 09:13
Odpovědět  Albi

..Elvíra se začátkem SVO položila na stůl rezignaci. Kdyby se jí Gosudar potřeboval a chtěl zbavit, mohl rezignaci bez mrknutí oka přijmout a dosadit na místo někoho jiného. Nepřijal, okem nemrknul, zřejmě spolu “pohovořili” a Elvíra maká jak šroub, i když se to mnohým nezdá. Její opatření zpočátku vyvolaly pohoršení, jenže v současnosti už zapadají do schématu přechodu na válečnou ekonomiku. Opakuje se nedávná historie Velikoj otčestvennoj, už zase jde o existenci státu, národa.. a národ na to slyší!
Utáhli si opasky a přežili, utáhnou si je zase..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
9. 5. 2023 15:26
Odpovědět  Albi

Mám dojem, že narážel na tu záchranu zabavenejch (nezabavenejch?) ruskejch rezerv co je měli ušáci zabavit. Kolega Boomer má na Elvíru a její Putinen nepřijatou rezignaci jiný názor, tak uvidíme, jak to s ní je. Ono to vyleze. Zatím ji mám, ve shodě (nejen) s Pjakinem za škodnou a nepřijetí její rezignace za prozíravý tah.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pedro
9. 5. 2023 17:15

Čím “prozíravý”, aby škodila dál?

9. 5. 2023 20:06
Odpovědět  Pedro

Málo prostoru. A taky nechuť opakovat něco furt dokola; už jsem to sem parkrát házel.

Boomer
9. 5. 2023 17:32

.. ano, nepřijetí rezignace Elvíry mám za prozíravý tah i já. Profesně je velmi zdatná a dostala nabídku která se neodmítá. A pokud snad ano, s pravděpodobností větší než velkou jde o poslední odmítnutí v životě. Lidé v tak vysokých postech nemají ideály, jejich myšlení a jednání je skrznaskrz pragmatické..

9. 5. 2023 20:12
Odpovědět  Boomer

Kolego, dobře víte, že na to nepřijetí rezignace, i v jakém směru je profesně zdatná, máme rozdílné názory. Tož nechme to tak. Čas ukáže.

zdena
8. 5. 2023 21:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Působivé “provolání k malověrným ” <3

8. 5. 2023 22:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Klíďo píďo by to mohlo mít titulek:
GAUČOVÍ VÁLEČNÍCI HUŠ !!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
tupý hulvát
9. 5. 2023 07:54

.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Radegast
8. 5. 2023 22:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Jde jen o ropu, plyn Ruska a kdo je spotřebuje!

Pozorovatelka:
“Já to nejen tady omílám roky už tak, že jsem s tím až protivná, ale svět stojí na ropě. A stejně tak dokola omílám, že Evropa žádnou vlastní nemá! a že Spojené státy si svou už zlikvidovaly. A když ve filmu “Syriana” Matt Damon íránskému princi říká :”Máte největší bohatství, jaké kdy svět spatřil”, tak je to přesně o tom, proč to na Blízkém východě tak vře od doby, kdy svět ropu objevil. A k Íránu je třeba přidat Irák (a ten se v Sýrii právě postavil na stranu Íránu, ač mezi nimi kdysi zuřila válka, protože Irák je sunnitský, zatímco Írán šíitský) a k tomu ještě Kazachstán, kde bylo objeveno od roku 1968 největší ropné ložisko na světě, tak v souhrnu na Blízkém východě vzniká obrovský energetický celek. A ten má být předán pod správu Číny, která má být garantem tzv. “udržitelného růstu” místo Spojenými státy zavedeného “nekonečného růstu” (který nakonec byl o tom, že USA tyly na úkor celého světa a pokud by v tom nebyly zastaveny, tak za pár let světové zdroje zcela “sežerou”).A právě kvůli energetickým zdrojům se tato oblast má stát dominantou světa, přičemž vůdčími se mají stát Írán a Čína. Role Íránu je navíc v tom, že se má stát vůdčí zemí islámu, role Kazachstánu v tom, že má sjednotí všechny turkotatarské národy (včetně sibiřských!), které ale rovněž v převážné míře vyznávají islám. Islám přitom má být jen předstupněm k jinému celosvětovému náboženství, které bude na způsob východních – indických (a i na tom se pracuje v Kazachstánu/Astaně). Že Západ končí a nastupuje Východ, o tom je proces odepisování USA, směrem na Východ je však svět ve fázi volby: globalizace podle Globalistů (Čína a Írán a celosvětový neomarxismus) anebo globalizace podle Ruska (různé národy a různá náboženství). A o to se právě hraje a když jinde píšu, že prohraje-li Rusko v tomto boji, bude to stejné, jako kdyby Rusko neporazilo Hitlera, tak je to o tom, proč mě více zajímá toto dění, než dění na domácí půdě.”

Standa
9. 5. 2023 05:55
Odpovědět  Radegast

Musíme začít u sebe! Vymést to svinstvo! Ovšem…….zatím si ho nosíme z chléva do pokoje! Budou volby a už dnes je třeba přesvědčovat, ukazovat, hodnotit, argumentovat!Chlív na Hradě, Parlamentu,, Sněmovně,komunále!Hnůj patří na hnojiště!

Pavel z Moravy
9. 5. 2023 09:21
Odpovědět  Standa

To můžete začít dělat ale pouze s lidmi, kteří přemýšlí, kteří vidí a kteří jsou kritičtí k sobě i druhým. Proboha, vždyť tady v tom hnoji přes 30 roků vychovávají mladé generace. To ze dne na den nezměníte. To je znovu na desítky roků. Vlastenectví, sounáležitost, laskavost srdce, vzájemnou úctu a nejen ke starším, to jim do hlav vědrem nenalejete. Musíte začít výchovou od školního věku. Kdo se tady toho úkolu ozdravení společnosti ujme? Myslíte, že je to v tomto buržoazním společenství možné? Vlastí každého má být důstojnost, je tento národ důstojný? Vždyť většina se klaní mamonu a ten mamon, to je opět pouze ta falešná kapitalistická iluze žití. Bez změny systému neuděláte nic a bez důstojných lidí, kteří vědí, že slušná a spravedlivá společnost bez vzájemného vykořisťování je ten největší dar pro celek nezmůžete vůbec nic. A ten mamon jim zalepil očička. Přečtěte si proč se rozložil a padl Tábor. Byl to mamon, co ho zničil.

9. 5. 2023 20:15
Odpovědět  Peter 008

A to ještě většina z nich musela napřed obrodit sama sebe a naučit se česky.

KarelDar
8. 5. 2023 22:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Anglosasíci si jistě uvědomují, že pokud se něco zvrtne, tak ty jejich kabely půjdou do kelu jako první.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
9. 5. 2023 06:19
Odpovědět  KarelDar

Mělo by se začít ihned.!NATO vede (bezesporu )válku proti RF! CO SE MÁ tedy ,,ZVRTNOUT”?

janle57
9. 5. 2023 08:13
Odpovědět  KarelDar

Nejen to,do vzduchu půjdou také všechny plynovody z Norska do Anglie,Polska a dalších
států,stejně jako ty z Afriky do Španělska,Itálie a Francie,pokud Irán zablokuje Hormuzský
průliv,jak již varoval,pokud by si agresivní banda jménem NATO něco začala na Ukrajině,
k hotdogům a do Evropy se nedostane ani kapka ropy,RF nepotřebují válčit,budou stačit
3 dny a celý Hotdogland s jejich otroky EU včetně nás,bude na kolenou a splní Putinovi
cokoliv,už aby to Rusové rozjeli,včera bylo pozdě !!

Pedro
9. 5. 2023 17:33
Odpovědět  KarelDar

I satelity.

Vanja
8. 5. 2023 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a Si je Fooll House

Tom
8. 5. 2023 23:18
Odpovědět  Vanja

Mel si na mysli Full House? Pokud ne, sam jsi fool…

Frank1
9. 5. 2023 08:31
Odpovědět  Vanja

Dement creepy Joe je reseni, vid, ty kretene z Ukrajiny!

9. 5. 2023 15:29
Odpovědět  Vanja

Jéééé, ty si blbééééj!

aamater
9. 5. 2023 11:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Bolo by zaujímavé sledovať čo by sa dialo ak by teraz náhodou došlo k fatálnemu poškodeniu aspoň jedného káblu medzi USA a Európou a jedného medzi USA a Veľkou Britániou. Aké by boli asi reakcie? Pandorinu skrinku otvorili debili zo západu, tak teraz by sa mali strachovať kedy na nich niečo z nej vylezie. Myslím, že čas kedy niečo vylezie sa pomaly blíži. Trebárs ako odpoveď na to čo USA spôsobili útokom na Nord Stream a Nord Stream II. A tak isto čo spôsobila Veľká Británia keď, dodala muníciu z ochudobneným uránom na Ukrajinu Banderovským fašistom. Bolo by to také malé Božské varovanie, pozor!!! A zase by sme boli u toho, že všetci by vedeli kto za tým stojí, ale dokázať by sa to jednoducho nedalo!!! Proste Pandorina skrinka!!!

jiří
9. 5. 2023 12:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Zdá se, že západní sankce uvalené na ruskou ekonomiku po zahájení ruské speciální vojenské operace na Ukrajině nedosáhly svého cíle – uvrhnout Rusko do ekonomické, a tedy i sociální krize, která vyvíjí tlak na ruské vedení, aby se podřídilo americkému a západnímu diktátu.
https://aktax.cz/sankce-usa-a-zapadu-posiluji-ruskou-ekonomiku/

Markýza
9. 5. 2023 13:31
Odpovědět  jiří

Nedosáhly. My, venkovští dezoláti jsme od začátku věděli, že kdo má pole role, brokovnici a volka k tomu,ten se na nějaké sankce může akorát tak. A taky jsme vypisovali: kdo má pole role? Kdo má dílny a všeho materiálu od výmyslu světa? Jenže to je těžký, když o těch věcech nakonec rozhodují absolventi všelijakých institutů, kteří si myslí, že teplo vzniká otočením kohoutu a měď získáváme z měděných drátků.

Pavel z Moravy
9. 5. 2023 14:17
Odpovědět  Markýza

No hlavně, že ty instituty dokončili a jsou nyní přechytřelí. Ale ono si jednou budou muset najít normální prácičku, protože byt za ně nikdo nevymaluje, komín neprošťourá a garáž nepostaví. A to už nemluvím o takové pekařině, pěkné noční zabíračce. Kamarád tam jako 55 letý chvíli makal a byl rád, že vypadnul. Nevím, kdo jim to bude dělat, ale oni si myslí ti študýrovaní, že se svět z nich po.sere.

Boomer
9. 5. 2023 17:36
Odpovědět  Markýza

..a spoustu brokovnic velkého Kalibru nádavkem k poli roli.

Markýza
9. 5. 2023 18:31
Odpovědět  Boomer

No však. To se musí, jinak vám pole role někdo obratem čmajzne 😀

zuzana
9. 5. 2023 16:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Pozor na globalistickou propagandu „jednoho zdraví“, která spojuje pandemické a klimatické „mimořádné události“

https://aktax.cz/pozor-na-globalistickou-propagandu-jednoho-zdravi-ktera-spojuje-pandemicke-a-klimaticke-mimoradne-udalosti/

Markýza
9. 5. 2023 18:39
Odpovědět  zuzana

Včera jsem poslouchala Staneka, který proti tomu velice brojil a popisoval proč. Na mně sice bývává příliš apokalyptickej, ale tohle sedlo.
Současně ale konstatoval i – jak tomu hezky říká – bezpečnostní protokol přírody.
Tady https://1url.cz/Lryrd hned ze začátku.

9. 5. 2023 20:24
Odpovědět  Markýza

Já ho poslouchal natřikrát a ještě proklikával co od něj už znám, ale stejně si ho pokaždý rád poslechnu, protože tam pokaždý najdu něco nového. S tím apokaliptickej ještě uvidíme. Teď mám na mysli teraformaci Země do deseti let. Co mě ale fakt se-re, před asi třemi roky měl ucelenou přednášku o planetě Země, počínaje jejím zrozením a jak co s čím navzájem souvisí a se prolíná, rozdělenou na několik dílů, a nemůžu ji v té záplavě jeho přednášek už objevit. Nevěřila byste, jak jsem na sebe nas-ranej, že jsem si neuložil odkazy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$