blog

Bombarduje se Izrael do záhuby?

Die Weltwoche  29. října 2023 Roger Köppel

Na papíře to zní dost rozumně, z bezpečného krytí za obrazovkou, a také jsem to tak napsal: Izrael musí Hamás zničit. Co jiného? Kdo sympatizuje s nelítostným islamistickým úderným komandem, jehož cílem je zabít všechny Židy a zničit stát Izrael? 7. říjen to jasně ukázal, že vrazi Hamasu to myslí vážně. Nebyl to jen teroristický útok. To byl sadistický masakr.

Ale i já jsem při zmítání války ignoroval zásadní otázku: Jak si konkrétně představujeme zničení Hamásu? Jak vojensky zničit nepřítele, který je také ideou, ideou palestinského odporu proti izraelským utlačovatelům, Davida proti nukleárně vyzbrojenému Goliášovi, Hamásu, jenž v očích jeho příznivců se zdá být čím dál tím více jakýmsi vyvrženým Robin Hoodem proti Izraeli, této detachované základně americké hegemonie na Blízkém východě? Je možno odbombardovat ideu?

Zdá se ale, že to je izraelský plán, pokud nějaký mají. Premiér Netanjahu nechává právě rozelměnit severní Gazu na měsíční krajinu. Ty obrázky jsou extrémně znepokojivé. Po bombardovací válce by měla následovat pozemní válka. Ale jak to má fungovat? Hamás vybudoval – také díky západní rozvojové pomoci – systém tunelů a bunkrů, jakési betonové liščí podsklepení pod celou Gazou. Snadnější pozice si Američané ve Vietnamu vypalovali napalmem a plamenomety. Marně. Nenávist proti nenávisti, teror proti teroru: Je tohle Netanjahův recept?

Izraelská vyhlazovací válka proti Hamásu by mohla v extrémním případu vést ke zničení Izraele. S každou bombou, která zabijí palestinského civilisty, děti, ženy, staré lidi, se zvyšuje riziko eskalace. Blízký východ je prachárna, od nepaměti bojová zóna světových mocností, dějiště biblických konfliktů, Mekka surovin a minová pole geopolitiky. To, co dělá tuto oblast tak fascinující a zároveň děsivou, jsou vášně, které rozpoutává, tajemné energie, které dokážou lidi dohnat až k výšinám nebo ale i k šílenství.

Jakkoli pochopuji zuřivost a hněv Izraelců, obávám se, že to nyní přehánějí, že se nechávají unést nenávistí, čímž vytvářejí ještě další nenávist. Vlastně v tomto okamžiku by teď Američané měli zasáhnout, aby věci umírnili. Ale světová mocnost ve Washingtonu se zdá být paralyzovaná, částečně vyšinutá, sama emocionálně zmítaná a prošpikovaná vnitřními konflikty, neschopná a neochotná konflikty mírnit. Právě naopak. Ve směsi nadřazenosti a stařecké slabosti se Američané potácejí od jedné války k té další.

To mi dnes připadá jako největší nebezpečí vúbec. Západ se přepíná. Přeceňuje své síly a podceňuje sílu svých protivníků, kteří jsou často pouze jeho odpůrci jen proto,že mají až po krk té arogantní nadřazenosti USA a jejich evropských satelitů. Co když Číňané, Rusové a Íránci na Blízkém východě uvidí příležitost konečně udělit Američanům lekci, která na sebe už dlouho čeká? Nebo ještě znepokojivější: izraelská odvetná válka by mohla vyvolat řetězovou reakci, která díky přirozené logice násilí vede ke světové válce.

Kdo zastaví Netanjahuovu jízdu do Apokalypsy? Není to ani antisemitismus, ani nepřátelství vůči Izraeli, pokud je nyní snaha tuto válku omezit a prosadit politické řešení. Protože tato válka, jako každá válka, je nakonec pokračováním politiky jinými prostředky. Někteří stolní (od psacího stolu) stratégové již volají po nové křížové výpravě proti Islamistům, po Svaté válce proti údajnému světovému zlu z Východu, jako by nebyl Západ odsouzen k tomu, aby znovu a znovu opakoval hlouposti iráckého debaklu.

Ne. Svět nepotřebuje žádné další planoucí pochodně. Potřebná je uklidňovací nádrž, terapeutická stanice, která odbourává napětí, namísto aby ho neustále vybičovávala. Neutrálové, především Švýcarsko, pokud by stále bylo opravdu neutrální, by zde sehráli důležitou roli. Už rok o tom píšu víceméně to samé: Mluvit o míru, by právě Evropa, tento kontinent poraženců, hřbitov někdejších velmocí, byla rozhodně lépe určena, než slepě následovat americké kohorty. Nikdo by nebyl důvěryhodnější – zvláště v nezápadním světě.

Možná že všechno dopadne úplně jinak. Je možné, že toto nové krveprolití na Blízkém východě přinese změnu k lepšímu. Probudit vás může i pohled do propasti. Lze si představit, že válka v Gaze svede válčící supervelmoci zpět dohromady k jednomu stolu a donutí je vyjednávat. Nikdo nechce velkou válku, ale války vznikají, i když je nikdo nechce. Důvěřujme v kolektivní moudrost lidí, v podivuhodnou sílu pozitivity. Naštěstí lidstvo není hnáno instinktem smrti. Lidstvo si najde cestu ven. Doufejme.

JaM

sdílet na

35 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank1
29. 10. 2023 17:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Jde o vylidneni Gazy od Palstincu a ziskani uz naprosto cele Palestiny Izraelem. O uprchliky at se postaraji jini, chce Izrael.
Druhy duvod:
U pobrezi Gazy bylo objeveno plynove lozisko, ktere jenom Izrael chce vytezit.

Putinovec
29. 10. 2023 19:40
Odpovědět  Frank1

Každý hráč zde sleduje své cíle . Je to podobné , jako když “Někdo” zadá mnoha lidem stavební práce . Někdo staví navržené budovy , jiný cesty , bránu , oplocení , kuchyni a velké prostranství .
A po postavení si lidé uvědomí , že jsou uvnitř postaveného komplexu , zvaného koncentrák .
Každý pracuje na sebe v rámci toho , kolik toho chápe a v rámci toho co nechápe , pracuje na toho , kdo chápe více .
Dá se to napsat i jinak . Ty ovládáš a Sám jsi ovládán Tím , kdo chápe více .
Ten , kdo chápe více , nejen v tomto případě sleduje ostatní , jako hemžení několika mravenišť .
Právě proto je potřeba sledovat probíhající procesy a chápat , k čemu směřují . Jinak budeme stále jako ti mravenci .

30. 10. 2023 13:16
Odpovědět  Putinovec

Jenže nic z toho není třeba…protože energie je dost zdarma pro každého kolik jen chce…naši předkové ty tisícitunové Trility opravdu netahali na provázku…
Stejně jako Ed li Skalnin, nepostavil Monumentální zahradu na Floridě sám po nocích pomocí kolečka a majzlíku…měl 150cm a od dětství Tuberu,stavěl z 30ti tunových bloků korálu…v době Tesly…Kdy ještě žádná technika co by to nepozorovaně zvládla neexistovala. Ona ani dnes neexistuje,jeřáby co by to dokázali,by se nedali přehlédnout…
Existuje jednoduchý způsob jak vypnout gravitaci…to je nevyčerpatelný zdroj čisté energie,pro každého kolik jen chce+ doprava zdarma atd..
Stačí jen aby si každý uvědomil…tu jednoduchou pravdu. Že 1000tun se na provázku jako kačer tahat nedá!
V Egyptě stále stojí křemenné mísy s vyvrtaným otvorem. To je ta technologie. Ta ztracená technologie. Ta se umístí pod kámen, a kolem se rozestoupí lidé s bubny a trumpetami. Ten otvor nějak přemění sonické vlny na mikrovlny, či nanovlny,jenž změní polaritu krystalů křemene v kameni umístěném nad mísou,tak že je se Zemí shodná. Tím se od Země odpuzuje,jako dva stejné poly magnetu. Ed li Skalnin, nahradil sonické vlny elektromagneticky.

jiří
30. 10. 2023 19:01
Odpovědět  Veny232

Ano, tyto technologie existují, ale zatím jsou pro “obyčejný plebs” nedostupné.
https://celostnivzdelavani.cz/emery-smith-promluvil-31-dil
https://celostnivzdelavani.cz/emery-smith-promluvil-34-dil

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Mike
30. 10. 2023 00:12
Odpovědět  Frank1

Musí to být fakt odporný kreatury, když vyhladí obyvatelstvo a na stejném místě prosáklém krví neviných dětí žen a starců si postaví domy, zahrádky a z pod slunečníku se kochat výhledem na moře, do kterého se jejich oběti nesměli jít ani opláchnout. Řekl bych, že jestli to Izraelci myslí vážně, probombardují se k vlastnímu zániku.

Gales
29. 10. 2023 17:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Afrokedlubna je jiného názoru. Ta by válčila až by brečela.Terazky by řekl ,,Dajtě jej do ruky ľahký guľomet a nech idě”.

katango
30. 10. 2023 13:18
Odpovědět  Gales

Radši jí do ruky dejte vibrátor a zásobu baterií. Ono by ji to válčení rychle přešlo.

Pavel
30. 10. 2023 19:37
Odpovědět  Gales

Ono by to chtělo všechny ty naše války chtivé politiky obléknou do mundurů a poslat “štando pédy” třeba do Avdievky,když tak prahnou po krvi Rusů dejme jim možnost. Jedna rána poblíž jen třeba z minometu a všichni by měli hnědé kaliko! Co jsme komu udělali tak špatného, že nám vládnou taková tupá hovádka!!!

katango
31. 10. 2023 11:18
Odpovědět  Pavel

Málo jsme se zajímali o správu věcí veřejných, takže teď nám vládnou ti nejhorší z nás.

Teuton
29. 10. 2023 17:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Hele, možná jste zaregistrovali video s panem Čermákem. Byl odsouzen za bagatelní verbální věc k více než pěti letům natvrdo, přičemž ten odporný prasopes z ODS, Novotný, je za daleko horší věci, kdy vyhrožoval požáry a podřezáváním lidi, na svobodě. Pan Čermák eurobolševikovi zdrhl a v Rusku žádá jako oběť politického pronásledování o azyl. A z Ropušana, Fialy, Pekarové a zpolitizované české justice si z Ruska otevřeně dělá srandu. Naprosto skvěle se bavím, jak těm zmrdům zdrhl a vypálil rybník !!!

Gales
29. 10. 2023 18:17
Odpovědět  Teuton

Vyneste ty parchanty za držku, vyzývá hledaný Čermák na videu z lesa

Slovan
29. 10. 2023 20:00
Odpovědět  Gales

Když budou chtít tak jim nebude trvat dlouho než ho najdou. Kdoví co je to zase za divadlo pro veřejnost. Já už nevěřím ani tomu pánovi co na mě čumí každé ráno v zrcadle v koupelně. 🙄🤦‍♂️

Radegast
29. 10. 2023 21:17
Odpovědět  Slovan

Takže nebudeš dělat nic, ani demonstrovat?

Dál budeš čumět na tuneldědky Chazaříky, jak si rozdávají medaile, kradou státní stamiliardy a genocidují Slovany a teď i biblické Židy Semity Palestince?

80 % Palestinců má staré hebrejské geny, jsou bibličtí Židé, Filištíni, Kanaánci, prastaré blízkovýchodní národy, jen přešli na arabštinu a islám, stejně i Syřané a Egypťané.

Pavel z Moravy
30. 10. 2023 09:27
Odpovědět  Radegast

Nu, ono starší a staří už toho moc dělat nemohou. Výchovné metody šly k čertu, k stařešinům pro rady už nikdo nechodí, tahle mladá přeformátovaná děcka vidí svět z perspektivy mobilu a sociálních sítí, ale úroveň vnímání společenské situace u nich neexistuje. Byli totiž vychováni k sobectví, egoismu, k nezájmu o vlast a o druhé lidi, ať ti druzí jakkoliv potřebují pomoc zájem neprojeví. Vezměte si kupříkladu to množství mladých maminek bez partnera, které mají dítě a žijí mnohdy z ruky do úst. Myslíte, že to zdejší egoistickou omladinu, obzvláště tu z mocenské vrstvy zajímá? Myslím i ty ze středního věku. Vždyť v této společnosti potřební lidé nikoho nezajímají. Myslíte, že toto zajímá tvora s tankem v kabelce, nebo tvora co plete svetry a další tisíce jim podobných. Co by asi tak sedmdesátníci a osmdesátníci měli dělat. Měli by jim vybojovat o berlích spravedlivý svět, zatímco tito mladí tvorové si budou užívat a mlaskat? To je trochu postavené na hlavu.

Slovan
30. 10. 2023 12:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

Díky a já jsem alespoň bez práce. 👍🙋‍♂️

Slovan
29. 10. 2023 19:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady kdyby to někoho zajímalo.

RF plánuje značné navýšení družic | Jak se to má s orbitální stanicí? – YouTube

Jiří
29. 10. 2023 20:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Svět se mění a první vředy společnosti praskají viz.Ukrajina a Izrael. USA ztrácí jednoho spojence za druhým a tím dává šanci na nový život.

Radegast
29. 10. 2023 21:05
Odpovědět  Jiří

To je nepochopení globalismu. Válka se vede proti bělošským USA, EU, Rusku a samozřejmě o ruské zdroje jako vždy.
Globalisté již mají nového hegemona NWO digitální diktaturu Čínu a BIRCS – dodavatele surovin NWO Číně.

Jaris
30. 10. 2023 12:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Plno kecu kolem, ze jde o genocidu Palestincu, jaka je to hruza a zadny stat jim zkratka nepomuze v boji proti izraelskym okupantum. Kde je Iran, ktery sliboval, ze pri pozemni akci izrelskych vrahu v Gaze se pripoji do boje na pomoc Palestincu. Proc nikdo nebombarduje zasrany Izrael?Tohle je odporne sionisticke doupe izraelskych vrahu.

Pavel z Moravy
30. 10. 2023 12:19
Odpovědět  Jaris

Asi jim nepomůže nikdo Jaris, takový už je svět..

Standa
30. 10. 2023 16:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

OSN odpověděla rázně slovy generálního tajemníka,, To jsou válečné zločiny”. No , a co?. …Odpověděl Izrael ,USSA a Češi a mimochodem i nějaká Mikronésie , kam jistě brzy pošleme Pekarovou, aby navázala ,,diplomatické “styky.Poletí i s manželem. Poté jenerál P.P. slavnostně navštíví náčelníka a bude ,, hospodářská spolupráce”.Kokosové ořechy budou levnější!

Boomer
30. 10. 2023 18:24
Odpovědět  Jaris

.. hned na začátku jsem k věci napsal, že arabské či obecně islámské státy sice vyjádří svoje rozhořčení, ale žádný z nich si kvůli Palestincům nedá nohu za krk. Libanon je mementem na dlouhou dobu.
A to bylo řevu… a včil čučíte jak Němci na orloj. ;o)))))))

Standa
31. 10. 2023 06:30
Odpovědět  Boomer

Hraje se složitá hra.
Izrael důsledně vyvražduje Palestince. Araby.Ovšem řekněme si. Co jsou Palestinci? Že tam žijí,no přežívají.Arab , jako Arab. Když bude Palestinec např. v Kuvajtu, tak je stejný ,neroznatelný , jako Kuvajtané.A nejsou proto Kuvajtané stejní , jako Palestinci. V genech to není rozeznatelné.Pouze Palestinec bude kulit oči. Ze začátku. Nafta dělá prachy.
Je to pro označení území?Kultůra stejná, zvyky stejné,nevím , jak se na nich podepsalo 56 let ,, dusivé! židovské okupace ze strany židů.

Boomer
31. 10. 2023 10:30
Odpovědět  Standa

.. mám to brát tak, že se shodujeme na tom, že Palestinci jako národ jsou pouhým účelovým konstruktem?

Standa
31. 10. 2023 11:07
Odpovědět  Boomer

Ano ! A to ne Palestnci, ale židovský stát uměle posazený do Arábie.Lawrence s Arábie…chicht…

Boomer
31. 10. 2023 13:03
Odpovědět  Standa

.. no, oproti Palestincům jsou Židé laboratorními testy geneticky snadno identifikovatelní. Že byl jejich současný stát vytvořen uměle, je taky pravda. Což se ovšem netýká jen jejich státu, jde však o to, jak hluboko jsme ochotni jít zpět po ose času a které informace jsme ochotni považovat za ověřené nebo ověřitelné.

ModrýKlokan
1. 11. 2023 00:44
Odpovědět  Boomer

@ Boomer

Nerad to říkám, ale pleteš se. Židi jsou taky etnická směska. Typický příklad – Chazaři. Židovskou víru přejali (ne zcela – modifikovaně).

A ke sňatkům s významnými nežidy jsou židovské ženy povzbuzovány. Židovství se dědí po přeslici.

Geneticky nejčistší by mohli být jejich rabíni. Tam si asi čistotu vyvolené krve hlídají.

Boomer
2. 11. 2023 07:44
Odpovědět  ModrýKlokan

.. měl jsem na mysli právě skutečné Židy rodem, nějací židé podle halachy jsou v židovské komunitě asi ve stejném postavení, jako islámské nearabské skupiny v islámském světě.
Judaismus a islám jsou ve stejném poměru jako nacionální socialismus se socialismem internacionálním. D toho prvního se musíte narodit, ten druhý si můžete zvolit..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Francin
30. 10. 2023 18:45
Odpovědět  Jaris

Írán se chová v dané situaci zcela odpovědně. Na to se přesně čeká když by Írán vyrazil do boje aby mohla začít velká mela na středním východě s potenciálem světové války. Írán jako rozvíjející se centrum světového řízení tohle dobře ví. Tohle si musí odpracovat Izrael sám ovšem v mezích normální vojenské odpovědi ne větší než byl ten domluvený útok, což už překročil. V dosahu raket Hamásu bylo pět vojenských letišť plných vojáků a techniky, ale Hamás si vybral rockový festival, tak se zamysli proč asi. Internet je plný důkazů o financování Hamásu Izraelem přes katarském banky v posledních mnoha letech. Pokud bude Izrael pokračovat v tom masakru, tak se to může snadno obrátit proti i bez Íránu, který je teď pod drobnohledem a nemusí to pro Izrael dopadnout dobře. Stále měj na paměti slova H. Kissingera v roce 2012, že Izrael přestane do 10 let existovat a to je starý mazaný lišak, který ví co říká. O zklidnění situace by se měla postarat Evropa, která má špatné vzpomínky na války, ale bohužel naši státníci při hlasování v OSN tohle rozhodně nepochopili, stejně nepochopitelně se zachovalo neutrální Rakousko a Orbánovi Maďaři.

Jaris
30. 10. 2023 23:05
Odpovědět  Francin

Myslite to dobre. Jenze tento konflikt se uz tahne od 48’roku a vysledek zadny. A taky nebude dokud bude parazitovat Izrael na palestinskem uzemi a ohrozovat sousedni arabske zeme. Aby na tomto uzemi zavladl mir, musi teroristicky Izrael prestat existovat. Zadne reseni primeri nic nevyresi a nasilne utvoreni dvoustati Palestin – Izrael uz vubec ne.Tecka.

Standa
31. 10. 2023 06:20
Odpovědět  Jaris

Víte , Jari, to je problém. Když židy rozptýlíme po světě ( oni tam už jsou a ovládají vlády , společnost ,obchod i politiku) budou škodit ještě více latentně a všude.Když je soustředíte na jednom místě , vytvoříte vřed pro okolí.Co s tím?
Proti jednotlivcům nic nemám , ale oni organizovaně vykrádají svět.

Jaris
31. 10. 2023 07:06
Odpovědět  Standa

Slo by to, kdyby se opet nastolily stare zakony o zidech. Krestanske narody jim nedovolily spousty veci a drzeli je zkratka. Zidi si zili svym zpusobem a dobre vedeli, co si mohou dovolit a co ne. Pokud cise pretekla, byli z hostitelskych zemi vyhosteni. Zidi to prece nevzdali a domohli se prava o rovnopravnosti. Vysledkem je, ze ovladli vlady, politiku,dnesni dekadentni kulturu kazici mladez, pornografii, skolstvi, prava, soudnictvi, obchod, finance, farmaceuticky prumysl, proste kam se podivate tam VSUDE jsou na vedoucich mistech. A samozrejme dosazuji na dalsi pozice opet zidy. Prectete si Protokoly sionskych mudrcu. Tam jsou jejich temne plany, ktere se plni doslova a dopismene.
lidstvu.com/literatura/Prave_Protokoly_sionskych_mudrcu.pdf

Francin
31. 10. 2023 10:57
Odpovědět  Jaris

To souhlasím, pouze s dodatkem, že umístění Izraele do Palestiny bylo zcela záměrné aby tam konflikty nikdy nekončily, což praxe potvrzuje. Vzpomeňme, že Palestina byla dlouho britské území a kdopak nám to asi všechno řídil a financoval? Spekuluji dokonce tak daleko, že chazaři měli v plánu umístit pravé Židy na jedno centrální místo světa a časem se jich zbavit, což nyní není daleko od této myšlenky.

30. 10. 2023 13:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Takto se nevede válka,takto se provádí Genocida…a ano Hamás musí být zničen…protože je to pobočka Mossadu,takže…

Tupý hulvát
30. 10. 2023 14:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebudu číst články postavené na izraelské prolhané propagandě o “sadistickém masakru”Hamásu,je mi líto toho času.