blog

Biden by měl být odvolán jako prezident – ​​předseda Sněmovny reprezentantů USA

Biden by měl být odvolán jako prezident – ​​předseda Sněmovny reprezentantů USA
Mike Johnson tvrdí, že stav 81letého prezidenta staví zemi do „velmi nebezpečné situace“.

Joe Biden by měl být nahrazen ve funkci prezidenta USA, protože během své debaty s Donaldem Trumpem ukázal, že „nedokáže plnit svůj úkol“, řekl předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

Výkon amerického prezidenta v jeho prvním čtvrtečním střetnutí s Trumpem byl všeobecně považován za katastrofu. 81letý muž vypadal křehce a zmateně, snažil se dokončit věty a pletl si slova. Podle zpráv z médií demokraté po debatě „panikařili“ a někteří podporovatelé požadovali, aby byl prezident vyřazen z volebního lístku strany pro volby 5. listopadu.

‘Také bych propadal panice, kdybych byl dnes demokrat a to byl můj kandidát. Myslím, že vědí, že mají vážný problém,’ řekl Johnson ve čtvrtek novinářům.

Republikánský politik tvrdil, že Biden by se měl nejen stažen z funkce, ale také by měl být okamžitě odvolán z funkce.

‘Není to jen politické. Není to jen Demokratická strana. Je to celá země. Máme tady vážný problém, protože máme prezidenta, který podle všeho tento úkol neplní,’ řekl.

Johnson řekl, že Bidenova administrativa by ho mohla donutit jej odstoupit použitím 25. dodatku – který uvádí, že viceprezident a členové kabinetu mohou hlasovat, aby prohlásili prezidenta za „neschopného vykonávat pravomoci a povinnosti svého úřadu“, což z viceprezidenta činí jednajícího. hlava státu. Pokud vrchní velitel odmítne vyhovět, konečné rozhodnutí o této záležitosti by učinil Kongres. Novela nebyla nikdy v historii USA použita.

‘Mnoho lidí se ptá na 25. dodatek a právě teď se dovolává 25. dodatku, protože je to alarmující situace,’ zdůraznil předseda sněmovny.

Kvůli Bidenovu duševnímu stavu „naši protivníci vidí slabost tohoto Bílého domu jako my všichni. Není mi potěšením to říkat.’

‘Myslím, že je to velmi nebezpečná situace… A je třeba ji tak vnímat a řešit.’ A doufáme, že svou povinnost splní, stejně jako my všichni usilujeme o to, abychom udělali pro americký lid to nejlepší,“ prohlásil Johnson. ‘Požádal bych členy kabinetu, aby prohledali svá srdce.’


Výsledky průzkumu společnosti Morning Consult, zveřejněné v pátek zpravodajským webem Axios, naznačily, že 60 % voličů věří, že Biden by měl být „určitě“ nebo „pravděpodobně“ nahrazen jako demokratický prezidentský kandidát po jeho neuspokojivém výkonu v debatě.
rt

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krůtí brko
29. 6. 2024 22:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Problém je v tom, že pokud Bidena zbaví kandidatury, tak se uvolní místo pro schopnějšího demokratického kandidáta a Trump ty prezidentské volby nejspíš prohraje. A válka by tak pokračovala se stejnou silou jako dosud, včetně akutního rizika jaderné výměny. Naděje na změnu by nebyla žádná. Tak si říkám, jestli by spíš nebylo lepší, aby to Biden prohrál až v prezidentských volbách a né teď.

Autor
30. 6. 2024 00:03
Odpovědět  krůtí brko

V podstatě nemají v současné době jiného kandidáta, který by oslovil – prostě nějak – voliče.
Clintonová je naprosto nevhodná – morálně by prohrála, a další jsou na tom podobně. Někteří adepti jsou namočeni ve svých skandálech, o kterých se třeba nepíše, ale tam každý prostě ví. A v amerických volbách jsou důležití sponzoři a ti nedají své “dary” žádnému politickému uchu. Na to není čas, aby nového kandidáta dokázali plnohodnotně protáhnout přes celý proces získávání sponzorů, politické “nehlasné” dohody, a také podporu v jeho politické straně. Ten správný čas na změnu byl koncem minulého roku a nejpozději tak odhadem do konce února března letošního roku.
Samozřejmě stát se může cokoliv, ale tak zhruba funguje volba prezidenta v USA. Hlavní je, aby bylo jasno pro ty, co skutečně vyhlašují podporu, jaký program bude prosazován, a jestli bude správně poslouchat.
Tipnul bych si, že pokud bude jiný kandidát, “Oslové” budou podvádět mnohem více a rozsáhleji než při posledních volbách proti Trumpovi. Jo a kandidát musí být také schopen porazit dost populárního Trumpa. Nemůže to být tedy jen tak někdo.

krůtí brko
30. 6. 2024 00:27
Odpovědět  Peter 008

No, jsem zvědav, jak to dopadne. Ale docela se Demokratické straně divím, že rozeznali Bidenovu neschopnost až nyní.

Jaris
30. 6. 2024 02:56
Odpovědět  Peter 008

Podle australskych zprav je logickou nahradou Kamala Harris a nebo kalifornsky guverner Gavin Newsom.

stan
1. 7. 2024 17:29
Odpovědět  krůtí brko

Můj názor je takový, že jestli bude kandidovat Biden , Trump a nebo někdo jiný je v podstatě jedno, protože , každý z nich bude jen loutkou, kterou si vodí vojensko-průmyslový komplex, který má v tuto chvíli tak obrovské zisky, že není ziskovějšího sektoru na celém Západě než je tento. A točí se tam tolik peněz, že v tuhle chvíli prostě spějeme k tomu, že 3.světová válka je na spadnutí.

Pijack
30. 6. 2024 07:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrá vizitka KOZA – západní civilizaci vládne dementní stařec s plenkami proti močení. Tady se soudruzi demokrati (korporátní fašisté) se západními hodnotami netrefili 🙂

Ladislav 💤
30. 6. 2024 07:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle debilní stát nemá právo vůbec existovat! Celý svět ho má plné zuby!

Frank
30. 6. 2024 09:05
Ohodnotit příspěvek :
     

A ten starý dementní chuj, který sotva stojí na nohách, řekl Trumpovi, že ho porazí v golfu!!!

Pavel z Moravy.
30. 6. 2024 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdybychom se raději starali o ty co škodí nám. A že jich tady je.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
30. 6. 2024 12:35
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To je ono! Že je někdo viditelně dement v USA? To, že někdo neví která bije není jen v tom, že se
nezvládne orientovat na pódiu, ale v tom, že poslouchá dementní rozkazy bez ohledu na všechno a všechny! A to se týká jak Bidena, tak i té skvadry, která nám vládne.

Gales
30. 6. 2024 09:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Že je Biden dement který na funkci nestačí musel vědět Johnson dávno.Zajímavé že na to reaguje až teď. Asi na to neměl dřív odvahu anebo se tu hraje jiná hra. Jenom bych rád znal názor našich blbečků kteří volili u nás prezidenta s tím že je proti Zemanovi na vozíku fešák.

Frank
30. 6. 2024 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Mike Johnson musí ale vynikat nadpřirozenou inteligencí, když si toho všiml až teď.

Slovák
30. 6. 2024 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Yreba ho nechať ” vládnuť”. S ním do roka-dvoch skape aj USrael= Amerika! A svet nutne potrebuje aby skapala a už nikdy nevstala ako veľmoc či nebodaj superveľmoc! Treba ju rozparcelovat, ako oni chceli rozparcelovat Ruskú Federáciu!!!

Ladislav 💤
30. 6. 2024 14:15
Odpovědět  Slovák

👍jaký pán, taky krám!

Na amické vypatlanece, jak vyšité! Bidet, jen chodicí pochcaná mumie!

Gales
30. 6. 2024 16:49
Odpovědět  Slovák

Když vono je to všechno režírované z Anglie.

Polo 2
30. 6. 2024 17:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Biden jako loutka na klíček nebo na dopování, funguje asi jen když dostane příděl, jinak demence je vidět na každém jeho jednání a pohybu,