blog

Amerika čeká na velkou změnu: kdo stojí za budoucím americkým prezidentem 

© RIA Novosti / Obrázek generovaný AI

Viktorie Nikiforová

Mladý, podle dnešních gerontokratických měřítek, americký politik J.D.Vance se stal globální superhvězdou v okamžiku, kdy si ho Donald Trump vybral za svého viceprezidenta. 

To je pochopitelné: Trumpovy šance na znovuzvolení jsou větší než kdy jindy, ale rizika jsou také obrovská. Pokud se mu něco stane před volbami, Vance se stane favoritem v prezidentském klání. A pokud Trump po svém zvolení „bude nějak odejíti“, Vance automaticky zaujme jeho místo a stane se prezidentem Spojených států. Kdo je tento 39letý bílý heterosexuál, který se náhle ocitne v hlavní roli světového politického divadla, a hlavně, kdo za ním stojí? 

Pro americké široké masy je Vance balvan z vnitrozemí, rodák z chudé lumpenovské rodiny, kterému se po službě v armádě podařilo zapsat na Yale University a stát se „venture kapitalistou“ (ať už to znamená cokoliv), píše bestseller „Hillbilly Elegy“, okamžitě natočený hollywoodskou těžkou váhou Ronem Howardem, a vyhrál volby do amerického Senátu. 

To vše zní skvěle, ale je těžké uvěřit, že se člověk odnikud může stát americkým senátorem ve věku 38 let jen díky svému jedinečnému talentu. Ve skutečnosti IT kapitalista Peter Thiel investoval desítky milionů dolarů do Vanceovy propagace a stojí za to se na tohoto zajímavého člověka podívat blíže. 

Peter Thiel pochází z  Německa . Když se jeho rodina přestěhovala do Států, stihl vidět ještě tu starou dobrou Ameriku, o které snil celý svět. Pak se před jeho očima začala rychle hroutit. Toto zklamání ve skutečnosti určilo jeho klikatou cestu v politice. Mimochodem, má ještě stále německý pas. 

Thiel, který vydělal miliardy vytvořením platebního systému PayPal a digitálního sledovacího systému Palantir, byl zpočátku přesvědčeným libertariánem. Divoký sociální darwinismus, „ty zemřeš dnes a já zítra“, „Atlas pokrčil rameny“ – to je jednoduchý soubor jeho sloganů. Snil o tom, že stát zahodí veškerou sociální podporu, chudí začnou vymírat a bohatí budou žít v luxusu. Thiel několikrát zaplatil za kampaně  Rona Paula , ale jeho libertarianismus se nikdy neprosadil. 

Asi před osmi lety Thiel náhle změnil názor. Otevřený gay žijící se svým „manželem“ začal aktivně prosazovat pravicově konzervativní agendu: křesťanské hodnoty, tradiční rodinu, návrat do „Ameriky, kterou jsme ztratili“, oživení národního průmyslu a obvyklý způsob život. Hlavním bodem jeho programu byl izolacionismus – Thiel je nepřítel všech neoconů a zastánce myšlenky, že Američané se potřebují dostat ze všech horkých míst, od  Ukrajiny po Izrael, vrátit se domů a postarat se sami o sebe. 

V posledních letech shromáždil celou „stáj“ (to byl starý hollywoodský termín) mladých politiků, kteří vytvořili celou frakci v rámci Republikánské strany. Zde musíte pochopit, že Thiel vášnivě nenávidí celou americkou byrokracii se všemi jejími institucemi od politických stran po univerzity, od soudů po daňové úřady. Formálně se jeho agenda blíží té republikánské, ale v podstatě chce všechny tyto politické instituce zničit „do základů“. Proto byl k Trumpovi dlouhou dobu skeptický a věřil, že ten zatahuje Ameriku do stagnace. 

Nemůžete však popříti Trumpovu popularitu a Thiel donutil své mazlíčky, jak říkají cyklisté, „sednout na kolo“ („do závěsu“ – pozn.překl.). Postavte se do brázdy za oblíbeného politika, aby jste se pak prolomili vpřed. Vance to udělal nejlépe. Není absolutně náhoda, že před osmi lety, zcela v souladu s Thielovými názory, nadával Trumpovi, ale nyní ho ve všem podporuje. 

Jaký je Thielův konečný cíl? Přivést Trumpa a jeho mazlíčky k moci a pokusit se provést tichý státní převrat – zničit všechny stoupence „deep state“ a realizovat svůj sen o Americe bez byrokracie, ideologie, bez vojenských intervencí. Ustojí země takovou revoluci? No, to už není náš problém, podívejme se na to zvenčí. 

Zajímavé je, že systém Palantir byl vyvinut Thielem pro CIA a byl úspěšně používán americkou armádou v konfliktech v Afghánistánu a Iráku. To znamená, že má mnoho let spojení jak se zpravodajskými službami, tak s americkou armádou. Tato podpora vysvětluje, že Thiel a jeho svěřenci zcela volně sdílejí své plány na boj proti „Deep state“ a otevřeně  prohlašují , že po nástupu Trumpa k moci jsou připraveni na nějaké „mimoústavní akce“. Zdá se, že někteří z místních bezpečnostních složek, siloviků, se účasti na těchto akcích nebrání. 

Pro oligarchu, který odstartoval revoluci a reorganizaci Spojených států, jsou samozřejmě jakékoli vnější zásahy nesmyslným rozptylováním sil. Proto všichni Thielovi političtí mazlíčci prohlašují, že „Ukrajina není potřeba“ a Zelenskij naléhavě musí souhlasit s mírovými jednáními, i když je to mršina nebo strašák. J.D. Vance prosazuje právě tuto agendu, ne nadarmo se jeho jmenování nazývá „katastrofou pro Ukrajinu“. 

Hořká zkušenost z Vietnamu a Afghánistánu ukázala americké armádě: než čekat na porážku, je lepší včas utéct. Právě tuto operaci „velkého skoku z Ukrajiny“ pro ně připravuje Peter Thiel a jeho političtí nominanti. A J.D. Vance jako obránce vyvlastněného amerického proletariátu dokonale prodává myšlenku mírových vyjednávání svým voličům – peníze nesmyslně promrhané na kyjevská dobrodružství by bylo mnohem výnosnější použít na rozvoj deindustrializovaného, chudobou ničeného amerického venkovského vnitrozemí. 

Americký izolacionismus je dlouhodobý trend, o který oligarchové jako Thiel a  Elon Musk usilují již řadu let. Izolacionista D.J. Vance již učinil sebevědomé prohlášení, že se sám v budoucnu nastěhuje do Bílého domu. Odtud jeho neustálé výzvy k ukončení konfliktu na Ukrajině a různá nezdvořilá slova na adresu Zelenského. 

„Rusko je jaderná velmoc se svými vlastními odlišnými zájmy,“ souhlasí další z Thielových miláčků, senátor Blake Masters, „Nemá smysl ho provokovat  rozšiřováním NATO a touto bushovskou mánií na změnu režimů. Neměli bychom jít do války s Ruskem, musíme hledat důvod k deeskalaci.” 

Je typické, že hlavní sponzor izolacionistů Peter Thiel je prostě posedlý nesmrtelností a snaží se prodloužit si mládí transfuzí krve mladých lidí. Ale americký „Deep state“ dovedl věci do takového bodu, že bez ohledu na to, jaká nesmrtelnost existuje, každou chvíli může vypuknout jaderná válka. Dobrá, Thiel učinil své závěry, že se nechytá zemřít. 

Před našima očima se odehrává historický obrat: americké elity se chystají prchnout z horkých míst a říkají si: “Yankee, go Home!” A to je bezpodmínečné vítězství Ruska v jedné z fází globální války. 

https://ria.ru/20240721/ssha-1960901986.html

Překlad Peter 008

sdílet na

76 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
cool
22. 7. 2024 00:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen se mi snad zdá že businessmani nejsou spokojení s činností do světa svých výsledků tak že by se místo externě do světa pustili do interního prostředí jako rakovina?
https://www.youtube.com/watch?v=zK87uDviI7M
https://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=3886

Gales
22. 7. 2024 11:18
Odpovědět  cool

Příspěvek z Ajronetu… Dnes pokračují jednání Česko-Ukrajinské vlády.
V 10 hodin podepíše *ministr zdravotnictví Válek*
se svým UA protějškem Viktorem Ljaškem
*Smlouvu o bezplatné zdravotní péči pro “válečné” uprchlíky z Ukrajiny v českých nemocnicích.*
Vzhledem k traumatům, které zažívali a zažívají kvůli ‘ruské operaci’ nebudou muset nejen platit, ale budou “odbaveni” ihned!
Někteří Češi čekají rok i déle na operace, někteří se jich kvůli nedostatku personálu ani nedožijí, ale zde platí heslo “Ukrajina na prvním místě…”.
Nikdo to natvrdo neřekne, ale dle té smlouvy by měli být “váleční” uprchlíci umístěni na seznam operací přednostně…
Ve stejný čas jedná i *ministr školství Bek s ministrem školství Ukrajiny*.
Jednat se bude o finanční motivaci ukrajinských školou povinných dětí.
ZŠ navštěvuje (i když je to dáno zákonem) *jen zhruba 50% UA žáků školou povinných.*
Zkuste si vy neposílat jako Češi pár dní (natož dva roky) své dítě do školy, a uvidíte, co se stane.

Gales
22. 7. 2024 11:19
Odpovědět  Gales

*Tedy Bek bude UA rodiče motivovat tím, že jim dá peníze za to, že budou chodit do školy.*
O obědech *zdarma*
o kroužcích a výletech *zdarma* už víme.
Více peněz dostanou i UA asistentky.
Ty české mají smůlu.
Jednat bude i *ministr dopravy Kupka

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 11:39
Odpovědět  Gales

No, kolonie jako vyšitá a vlastizrádci u moci.

cool
22. 7. 2024 13:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Po korespodenčce až dva milióny co tu nikdy neplatili zdravotní pojištění budou čerpat zdravotnické služby a samozřejmě že je neodmítnou. Domorodci plátci až potom, až o tom.

cool
23. 7. 2024 21:18
Odpovědět  cool

Na vás doma trh bez přívlastků a pro své vyvolené komunismus, navíc z vašeho ale to i eu kalergiáda výměny obyvatel evropy, bolševici.
https://cz24.news/premier-orban-odhalil-sorosov-diabolsky-plan-nahradit-povodnych-europanov-nelegalnymi-migrantmi/
Pěkně s vámi vydupávají a justice co? Kdo je platí? Snad ne vláda nebo soukromé organizace wef who osn agendy? Pojedete s kopce protože od nich nedostanete floka a z vlastních v exekutistanu dostanete co? Když jim stopnou 2. miliardy dluhu denně. Tady je asi kouzelný kraj jezdců co nasedají na mrtvé koně, nebo na tom aby byli pracují.
https://www.facebook.com/marika.zajickova/videos/1532714200647300/

Slovan
22. 7. 2024 15:40
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle to je ten tex co mi přistál do mobilu. Gales má to samé.

Pravdomluvny
22. 7. 2024 12:23
Odpovědět  Gales

Tu Banderovskou verbež může ošetřovat pouze oddělení patologie nebo soudní lékařství

Přemek
22. 7. 2024 17:51
Odpovědět  Gales

Válek se stále více propadá, až za své zločiny propadne hrdlem.

Frank
24. 7. 2024 01:21
Odpovědět  Gales

Ale idioti budou stále volit zločince z pětižumpy.

22. 7. 2024 05:20
Ohodnotit příspěvek :
     

“jak říkají cyklisté, „sednout na kolo“ („do závěsu“ – pozn.překl.).”
Cyklisté v Česku říkají “do háku”…

22. 7. 2024 18:34
Odpovědět  primak

Fantastika, kdo dává ty mínusy? Za co soudruzi, za co? Pokud někdo jezdil závodně kolo, tak zná hantýrku kolařů: “Jdi do háku”, “já jedu v háku”…

orinoko
22. 7. 2024 21:41
Odpovědět  primak

To je tak: V hlavě nastlano, kde nic tu nic … o myšlení, natožpak o názor nezavadis. Tak aspoň emoce může bezmozek vyjádřit palcem nahoru či opačně. Znám stránky, kde tuto debilitu stáhli a nic se nestalo. Nic to neznamená leda postoj k autorovi, k jeho vyboceni ze stáda apod. You Tube tenhle problém vyřešilo tak, že plusy zůstávají a mínusy jsou adresovany jen autorovi do účtu. Ono se to totiž zneužívalo. Lidem se vůbec nelíbí, když jim někdo říká cosi, co jde mimo jejich představy o čemkoli a navic české skuhrani může vyuzivat i podobu mimoslovni.
Osobně se domnívám, že je to daň – ulitba , kterou můžou státní birici a jejich proKURATORI využívat k rozesirani.

Róbert
22. 7. 2024 06:32
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.tiktok.com/@iamshulem/video/7392850699538779422
No kto iny by stal zan J.D.Vance? Tak ako vzdy ti isty.

Frank
22. 7. 2024 08:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevěřím ve změnu v USA. Je to tam všechno stejná zločinecká chátra, která si myslí, že jsou pány světa a podle toho se tak chová.

Helena
22. 7. 2024 08:58
Odpovědět  Frank

Ani já nevěřím. Jediná naděje je ve vypuknutí občanské války v USA, rozdělení USA na jednotlivé suverénní státy, ale ani v to nevěřím. Další možnost je, že jim Rus dá ochutnat jejich vlastní medicíny, kterou USA krmí celý svět po celá desetiletí, a to je válka na vlastním území. A to samé hlavě této chobotnice Londýnu. Izrael, jejich dítě už si podepsal ortel smrti svým zásahem na fesťáku a následným vyvražděním desetitisíců Palestinců. Obklopen Araby, se stane Izrael neobyvatelný. kde se židáček bude bát vytrčit ten frňák ze dveří. Bohužel jsme ve vleku těchto událostí a na nějakých čecháčcích nikomu absolutně nezáleží, nejsme pro ně NIC. Ani Pyjala s dozimetry pro ně nejsou NIC, jsou drženi anglosasy u koryt, dokud mohou poslušně sloužit, jakmile to z nějakého důvodu pomine, škaredě skončí, nikdo jim nepomůže, páníčkové je hodí přes palubu.

Bai
22. 7. 2024 10:23
Odpovědět  Helena

Teď je otázka, kam Židi přesídlí!

katango
22. 7. 2024 10:43
Odpovědět  Bai

Sem.

Slovan
22. 7. 2024 15:12
Odpovědět  katango

Když si to budou moc za chvilku koupit za pár šekelíků.

katango
22. 7. 2024 17:49
Odpovědět  Slovan

No vždyť.

Ladislav 💤
22. 7. 2024 15:19
Odpovědět  Bai

Ať jdou ke svým do usa! Tam se pak můžou řezat mezi sebou!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslav
22. 7. 2024 20:58
Odpovědět  Ladislav 💤

Velká část židů v USA nemá ráda Izrael. Myslím že Trumpa volilo jenom ca 25% amerických židů i přesto, jak je proizraelský. I Einstein prohlásil že onen stát musí zaniknout a odmítl nabídnutou pozici prezidenta. Uvidíme, myslím že výsledek nenechá na sebe čekat dlouho. Ostatně, jako další přispěvatele se obávám, že jím to zde piala prodá za džob v EU struktuře, nebo oněch 30 stříbrných

Přemek
22. 7. 2024 17:55
Odpovědět  Bai

S Židy problém nemám, mám ale bytostný problém Chazary, kteří se za Židy vydávají a sami Židé je nesnášejí, třeba zločince Satanjahua v čele Izraele.

orinoko
22. 7. 2024 21:45
Odpovědět  Přemek

Jsou to kuriozity. TAM například dělal ministra obrany v jistou dobu původně vyhazovac z baru v Kisineve.

Jaris
23. 7. 2024 10:54
Odpovědět  Přemek

Premek
Zid a chazar dnes jedno jest. Jsou natolik promichani, ze hledat cistokrevneho zida je stejne, jako jehlu v kupce sena.
NAVIC – zidi/hebrejci z davnoveku nebyli zadni mirumilovni lide. Ve sve podstate jsou stale charakterove stejni – dobyvatele, zlodeji, lichvari a vrazi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
23. 7. 2024 13:31
Odpovědět  Jaris

Tak se kromě sardinek vyhýbejte ještě genetice, Jaris. Protože víte, jak se to říká tady u nás v Čechách? Odříkaného chleba největší kus.

Francin
23. 7. 2024 15:13
Odpovědět  Bai

Už jsou zprávy ze západní Ukrajiny, ze Izraelci skupují celé ulice. To se ostatně dalo čekat od počátku konfliktu, proto ta brutální likvidace ukrajinských mužů. Vypadá to, že v Izraeli už to nebude k žití po těch brutálních čistkach. Takže máme zde plánovaný návrat do kdysi obývané Chazárie, dnešní části Ukrajiny.

Ladislav 💤
22. 7. 2024 15:18
Odpovědět  Frank

👍👍👍👍👍 přesně, mají to v genech!

Slovan
22. 7. 2024 08:41
Ohodnotit příspěvek :
     

No, kdo by tam stál, zase jen ti samí, co stojí stranou a opodál, čekající na chybu svých vyhlídnutých obětí. Je to celosvětové zlo ať se to nachází kdekoliv. Jedině vymítit. Ten kdo není slepý a hluchý to muší tak vnímat, bo jsou i v ČR.

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 09:43
Odpovědět  Slovan

Tak já jim musím poděkovat za pohádky ovčí babičky, tedy jak se pan Thiel a Vance najednou proměnili v naprosté slušňáky, kteří již světu nechtějí ubližovat. Dobrou noc děti.

Slovan
22. 7. 2024 09:56
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle to jsou zmetci co jsou na očích. Teď si vezmi kolik jich musí být co tak vidět nejsou. Ty zná jen jejich okolí, ale samozřejmě kdyby měli tu možnost budou škodit zrovna tak, jako ti co jsou vidět hodně. Už jsem nad tím přemýšlel, chtěl bych být muška malá a být v okolí jednoho pána což jsem se s ním měl tu možnost netově seznámit. Já jen jestli dodržuje svoje radikální, neomylné postoje i soukromém životě a i ke svým blízkým. Chtěl bych fakt vědět co si o něm myslí jeho okolí. Moc by mě mrzelo jestli jsem se ve svém postoji spletl. Myslím si že nejsem konfliktní typ člověka. Mám po celé republice spoustu “přátel” se kterými se jednou za čas vidím a pokecám. Po telefonu to není ono. Se omlouvám za mírné odbočení, tak mě to napadlo, tak se o tom s tebou dělím, nic víc. Hezký den a doufám že dnes už konečně trochu deštivý.

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 12:04
Odpovědět  Slovan

No, jsme v dupě a to úplně. Ti nejhorší z nejhorších zasedli na královské stolce. Ale já nepláču, jak by to někdo tady rád okomentoval, já pouze konstatuji jaká je zde situace. Při mém věku by mně to mohlo být jedno co tady ta prodejná banda s tím národem dělá. Už mám jednu nohu v ďouře, ale přesto mi to nedá a za něco lepšího bych ještě šel klidně bojovat. Ale se staroušky to nemá smysl, když omladina přijala svůj úděl. Už jsem pouze pozorovatel toho, jak tato země skončí v totální beznaději. Ale jak to včera psal Milan, také jsme nebyli asi žádní géniové v době dospívání, ale takoví hlupáci, kteří neví kde jsou jejich kořeny a v hlavě mají totálně vyluxováno, to tedy ne. Znali jsme naši historii a dokonce povšechně historii jiných národů. Pakultura ze západu to tady to povědomí k našemu národu totálně převálcovala. Já už bych těm mlaďochům ani neradil, chcete být otroci, buďte. A jinak tě také zdravím a přeji pěkný den.

Slovan
22. 7. 2024 15:10
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ono je to asi všechno to osobní napadání velmi IN.
Já se kolikrát snažím předat radu (prosbu), chceli někdo myšlenku a jsem osočen, buď, buzeruji, nebo pláču. Marně se snažím vysvětlit že je to (prosba, nebo žádost), kdepák né a né, pak si řeknu, tak mi polibte půlky a vyřešte si to sami. Věřmi, že z 85% se bavím, když se nezapojím. Celkem prča. Já jsem za zenitem, ale mám furt organizační schopnosti, spoustu známých a vím co je ponejprv třeba udělat, aby to všechno fungovalo, navazovalo. Já jsem vyzívaný, bavím se vrabčákama, něco dobrého pojíst a vypít, dokud to je a šmytec. Hele, víš že EU chce zakázat vejce. Možná jsem měl vlčí mlhu ale četl jsem to. 🤣🤣🤣

cool
22. 7. 2024 21:16
Odpovědět  Slovan

No, ruší vakcoše se spike protejnem. Víš kolik už ji navařili v jedové chýši na ptačí chřipku?

cool
22. 7. 2024 21:22
Odpovědět  cool

Asi i proto tu osvícení brali ruská vejce za vlastizradu mamona, ještě by vám mohlo chutnat. 🙁

Jaroslav
22. 7. 2024 09:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Thiel, židáčik z Nemecka si dáva ” transfúziu krve mladích”…Adrenachróm z obetovanícg detì, a zato si zaslúži smrť!!!

Tupý hulvát
22. 7. 2024 09:24
Odpovědět  Jaroslav

Zkus si to přečíst ještě párkrát, třeba pochopíš, že autor myslí jeho podporu MLADÝCH politiků, ty adrenachrome.

Olga
22. 7. 2024 10:28
Odpovědět  Tupý hulvát

Prodloužit si mládí transfúzi krve mladých lidí je podle Vás podpora mladých politiků? Tohle není báseň s použitím metafory. Podpora mladých politiků by v článku, kde se pracuje s fakty zněla. Podporuji mladou krev NE transfúzi krve.

Tupý hulvát
22. 7. 2024 13:58
Odpovědět  Olga

Vůbec netušíte, o čem se v tom článku píše, kolik je vám let?

Přemek
22. 7. 2024 18:01
Odpovědět  Tupý hulvát

Zato vy jste letadlo, že?

Jozef
22. 7. 2024 21:09
Odpovědět  Přemek

Nomen omen.

Jaroslav
22. 7. 2024 21:03
Odpovědět  Olga

Olgo, třeba mu ti mladí dají část své krve. Obdoba Čachticke paní. Osobně si myslím, že z technického hlediska by ta metoda mohla částečně fungovat. Inu peníze…

Pravdomluvny
22. 7. 2024 14:54
Odpovědět  Jaroslav

Ať obětuje muhamrdy,těch je plná Evropa…. zbytečně!!!!!

Joe Arp
22. 7. 2024 16:00
Odpovědět  Pravdomluvny

Kde ses flákal ty “kladivo na muhamrdy”?

Slovan
22. 7. 2024 16:46
Odpovědět  Joe Arp

Zabouchly se za ním vrata od chlaďáku. 🤣🙋‍♂️

Joe Arp
22. 7. 2024 17:00
Odpovědět  Slovan

Možná by na dovče – v Kataru.

Joe Arp
22. 7. 2024 17:04
Odpovědět  Joe Arp

Zapomněl jsem el, v byl. Dodávám i do rezervy, lllll, kdyby někdo potřeboval, mě na pár L nezáleží.

Pravdomluvny
22. 7. 2024 17:06
Odpovědět  Joe Arp

Československo nadevše,kam se budu srát, když to nemám zcestovaný tady 😉

Pravdomluvny
22. 7. 2024 17:05
Odpovědět  Joe Arp

Zdravím Tě 🙋Udělal jsem si prodloužený volno,byly houby, hodně sušení a hodně čtení od pana Vondrušky.

Slovan
22. 7. 2024 17:27
Odpovědět  Pravdomluvny

Tvl ty se máš, tady ani pořádně nezaprší. Na zahradě to mám jak v Nevadě. Dnes trochu po pár minutách sprchlo. Odhad v sudu cca 70l vody nateklo. To je do lesa jako když plivneš.

Joe Arp
22. 7. 2024 17:52
Odpovědět  Slovan

Tvrdí, že všechny srážky, jdou od západu. Tak se asi nesmíš ukazovat na zahradě, neb se leknou a nespadnou, ty kluku ušatá!

Slovan
22. 7. 2024 18:21
Odpovědět  Joe Arp

Si pleteš s vránama, ale já už plážového playboe nedělám. Nejsou tu dobrý lidi a tím to je. Samá kurrwwa odéásácká. Né, ale traduje se tu už dlouho, co vykáceli stromy okolo kostela, které tu byly dlouho, že se na nás ten nahoře zlobí. Ale nekecám, všude prší u nás né. 🤦‍♂️

Pravdomluvny
22. 7. 2024 18:26
Odpovědět  Slovan

To bylo ze začátku,pak bylo lenošení s knihami.

Joe Arp
22. 7. 2024 17:49
Odpovědět  Pravdomluvny

Oni byly houby? Proboha KDE? To jsem zas něco pros*ral!

Pravdomluvny
22. 7. 2024 18:27
Odpovědět  Joe Arp

Neboj,budou podzimní.

22. 7. 2024 20:16
Odpovědět  Pravdomluvny

Já se minulej měsíc rozhod, že si, ještě než natáhnu ráfky, přečtu (potřetí) všechny jeho knížky. Začal jsem detektivkama, pak jsem si dal mezi tiárou a orlicí, kterou beru jako předskokana Přemyslovské epopeje, kterou se kochám ted – právě jsem u Otase I. Jojo… Je to hezký bobejt chvíli mezi Čechy s koulema…

Přemek
22. 7. 2024 18:01
Odpovědět  Jaroslav

Viz můj příspěvek výše. Thiel včas pochopil, že jeho satanská duše by ho přivedla na oprátku, a tak rychle změnil názor, jemu nevěřím ani nos mezi očima. Vance má šanci se držet toho, co sám nezávisle na podpoře vnímá. A DJT brzy vyjde ze stínu svých dvojníků.

Frank1 -
22. 7. 2024 09:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Maji stale plnou hubu hrozeb, ale ve skutecnosti nadhodnocuji sve moznosti a schopnosti. Uz desetileti se pracuje na devastaci USA. A ta pujde dal. Zadny prezident ji nezastavi.

JoFa
22. 7. 2024 09:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Výborný článok a nadväzuje na to čo som písal k článku Hoffmana. Ukazuje rozumnejšie-logickejšie a zdravšie smerovanie Ameriky. V podstate ide globalistický plán scvrknutý na Ameriku a jej štáty, pretavený do izolacionalizmu. Nič lepšie amíci nemohli vymyslieť ako sa prestať srať do celého sveta, ale začať tvrdo makať na svojej krajine, myslím, že je to jediná cesta. Multipolárny svet.
Takže majú aspoň rozumný plán, čo oceňujem…
Máme plán aj my, okrem toho Blahynkovho?
Z tohoto ich plánu vyplýva, že ak sa stiahnu z Európy, tak ostaneme bez drába a hádajte, kto sa na nás vrhne? Myslím že Britská ku.va, tej totiž neostane žiadny spojenec bude drancovať európske štáty a preto sa musíme stať neutrálni alebo minimálne svojprávni.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ijn
22. 7. 2024 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Prof. Staněk zcela správně vyzdvihuje jehličnatý les pro jeho největší přínos v “ukládání CO2” do obnovitelné suroviny=dřeva, největší planetární motor pro koloběh vody díky velké listové ploše jehlic (zdravý smrk má až 7000 km hran jehlic příhodných ke kondenzaci vodní páry) zdravý živý les na 1 ha nasaje za noc sloupec 150 m vodní páry a změní na 120 m3 kapalné vody při 100% vlhkosti ovzduší, prostor nad lesem nasaje další vlhký vzduch, to je onen životadárný velký koloběh vody založen na působení SLUNCE + VEGETACE + GRAVITACE == slunečný výpar zejména z moří + lesní kondenzace vodní páry + říční odtok kapalné vody zpět do moří,…!!!!

….. který ekolog zná zákony planetárního pohybu VODY NA ZEMI??? SLUNCE ANI GRAVITACI ovlivňovat neumíme, ale zničit lesy dokáží naši politici a vedení Národních Parků, jak požárem + tak líhní škůdců,….máme strpět vedení ČR – idioty ve vedení států??????

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 12:19
Odpovědět  ijn

Ijn, jste určitě chytrý a moudrý člověk, který toho hodně ví. Musíte si ale uvědomit, že zaprodance, kteří pracují pro nadnárodní kapitál jakékoliv úvahy tohoto typu nezajímají. Ti mají stanovený cíl likvidace a tím to hasne. Nevím jak vám vysvětlit, že tito lidé mají u číče jakékoliv profesionální znalosti a nejen z přírodovědy ale i z jiných oborů. Chápete, že plní určitý plán a je jim u prd.elky co se děje s přírodou a lidmi. Budu se opakovat, ale, v jednom amíckém filmu se otec ptá syna – synu, tak tvoje práce je, že cestuješ a necháváš zavírat podniky a vyhazovat lidi? To je opravdu tvoje práce? To se tedy všechno strašně změnilo. A syn odpoví, když je to neproduktivní tak to zavřeme a máme skvělý pozemek. Ale samozřejmě neproduktivní je to tehdy, když se tak rozhodneme my, to už nedodal, ale vyznělo to tak. Takže sakra, vždyť přece víte o co tady jde.

ijn
22. 7. 2024 13:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

chápu všechny souvislosti, ale i diskuse se zrůdami moci je někdy přesvědčí, že škodí, a pokud je doplněna fyzicky, může být úspěšná,……… několik facek Špidlovi či Klausovi by výrazně pomohlo měnit svět k lepší budoucnosti,..!!!

Ti největší grázlové jsou zbabělí, a proto se musíme snažit je z jejich bludů vypráskat, a všemi způsoby zabránit zkáze civilizace,,,,,!!!! Doba je těhotná změny, na zničených lesích je zkáza viditelná,….!!!

ijn
22. 7. 2024 15:42
Odpovědět  ijn

Náklady na stavbu prvních dvou bloků elektrárny Xudabao mají podle CNNC dosáhnout 48 miliard čínských juanů (zhruba 153 miliard Kč). Zároveň plánuje, že bloky vstoupí do komerčního provozu v letech 2028 a 2029 i přesto, že první blok oficiálně ve výstavbě zatím není, ale CNNC staví 7/24 s tempem po 4 roky a termíny pod krutými tresty dodržují, proto jsou i náklady nízké, a technika se využívá 8760 hodin ročně,…..porovnejme využití techniky při rekonstrukci silnic v ČR max1/3!!!

Gales
22. 7. 2024 15:37
Odpovědět  ijn

Třeba jim ty smrkové lesy vadí při ovládání počasí. Ale takovej košatej dub s větví do strany je pro ně taky užitečnej. Prej se na něm budou moci,sami, pověsit.

zuzana
22. 7. 2024 12:45
Ohodnotit příspěvek :
     

WEF doporučuje vládám zbavit rodiče všech práv: Děti patří státu

https://aktax.cz/wef-doporucuje-vladam-zbavit-rodice-vsech-prav-deti-patri-statu/

katango
22. 7. 2024 14:03
Odpovědět  zuzana

Nebylo tohle taky za Hitlera v Německu?

Pavel z Moravy.
22. 7. 2024 16:41
Odpovědět  katango

Však vždyť žijeme se stejnými grázly.

22. 7. 2024 20:21
Odpovědět  katango

Ono to už napadlo víc idio-tů, Začalo to hned v počátcích civilizace. Nakonec co byla Sparta, žejo. A mám dojem, že i Trockij s něčím takovým přišel. Ale jen dojem. A jsem línej si to ověřovat.

anonym
22. 7. 2024 14:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Strasny preklad.

22. 7. 2024 20:22
Odpovědět  anonym

Jééé! Ahóóój !!! 🙂 🙂 🙂

zuzana
22. 7. 2024 17:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Putinova adrenochromová jednotka zadržela Izraelskou loď pašující stovky dětí

https://aktax.cz/putinova-adrenochromova-jednotka-zadrzela-izraelskou-lod-pasujici-stovky-deti/

Přemek
22. 7. 2024 17:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni generátoři a konzumenti adrenochromu jsou odsouzeni do pekla, kam patří. Thiel tak dává svůj satanský prst na tep starých a zejména nových konzervativců. Až dojde na skládání účtů, bude na lidské duši Thielem podporovaných konzarvativců , zda obětují Thiela nebo vlastní konzervativní ideje.

Jaroslav
24. 7. 2024 08:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Kamala je ďábel v preklade.A vekom satana od 2025 do 2033 nastúpi žena ako antichrist! Zasa sfalšujú voľby, istá vec! A na Trumpa bude 2.atentát!

Jaroslav
24. 7. 2024 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Mir idiot v pizdu…

Buchtík
24. 7. 2024 20:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady trochu jiný pohled na to, kdo stojí za Trumpem.
https://www.facebook.com/pavelkamasofficial/videos/fake-atent%C3%A1t-na-trumpa-/1030316608664477/

P.S.: vzhledem k tomu, že jewtjůb to video zablokoval a odstranil, tak to je minimálně indície toho, že v něm byl udeřen hřebíček na hlavičku (možná vadilo to připomenutí Trumpovy velké podpory kovid šmakulád – takovej je to spasitel 😀 )