blog

Ale že jsou ti dnešní politici o sáhy lepší, než ti bývalí, že, paní Müllerová?

O tom vůbec nepochybujte, milostpane. Ale nejenom lepší tak jaksi všeobecně, ale taky chytřejší, s lepšíma nápadama, jaké by si takový Bilak nebo Štěpán nevymysleli, i kdyby na zasedání ideologické komise státostrany vytáhli v jednom zátahu a každý třeba i deset piv.

Máte na mysli nějaký určitý případ, paní domácí?

Jistě. vezměte si třeba současného ministra Rakušana, co vymyslel tu světovou kulišárnu s plachtou, na níž Putinova hlava, lemovaná českou a ukrajinskou vlajkou, vykukuje z vaku na mrtvoly. A nechal tuhle obří věcičku vyvěsit na budovu svého ministerstva vnitra.

No jo, to byl tehdy majstrštyk bez obdoby, paní domácí. A víte, co na něm bylo nejpozoruuhodnější? Ne ten čin sám, protože s blázny musí svět počítat, ale argument, který policii vedl k názoru, že Rakušan svým činem zákon o státních symbolech neporušil.

Nebyl tím argumentem fakt, že Rakušan má a měl i tehdy, koncem října 2022, coby ministr vnitra policii pod palcem?

Tak to nevím, paní domácí. Ale oficiálně ministr zákon neporušil proto, že státní vlajka se vyvěšuje na čelní stranu budov, kdežto plachtu s vlajkami dvou států a mrtvým Putinem nechal Rakušan vyvěsit na stranu zadní. Čili rozměj: Vlajka se stává vlajkou coby symbol státu teprve tehdy,

nalézá-li se na čelní straně budov. Jinak ne.

Rozumím, Je to prostě něco jako bogna v hokeji, že ano? Zahýbáte doprava. abyste zakryl, že přihrávat budete doleva.

Hlubokopoklona za váš přehled i o sportovních fíglech, paní Müllerová. Ale jestlipak jste si ještě něčeho jiného všimla?

Čeho, milostpane?

No chtěli jsme mluvit o současných našich politicích, kteří tak nepřehlednutelně převýšují politiky včerejška, ale dostali jsme se jen k jednomu z nich. A bylo toho tolik, že nám na další nezbyl čas. Taky proto, že já už už letím. U kalicha se dnes bude připíjet na zdraví našeho nejstaršího štamgasta.Ale rozebrat si ty naše další politické naděje můžeme třeba hned zítra. Co říkáte?

Lubomír Man

sdílet na

35 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
23. 6. 2024 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Vono je to s tou lidskou blbostí složitý.Hašek na své pouti životem stále hledal rozumné lidi ale většinou našel jenom blbce. A tak musel psát jenom o nich.

acibul
23. 6. 2024 10:11
Odpovědět  Gales

Myslím, že pani Mulerová a Švejk blbci nie sú-vedia jednoducho vystihnuť realitu a jej podstatu-to , čo ovce v dnešnej dobe nie sú schopné!

Autor
23. 6. 2024 10:44
Odpovědět  acibul

To jen blbci a maloměšťčci vidí Švejka jako blbce. Oni by přece poslouchali a řídili se “zdravým rozumem”.
Sám Hašek se vyjádřil, po počátku vydávání prvních kapitol Švejka (tehdy se to tak dělalo, že se prodávaly i jednotlié tisk. archy samostatně), že se obává, že Švejk nebue pochopen tak, jak on sám zamýšlel. A myslím si, že k tomu dochází, protože jsem viděl, slyšel i četl od některých lidí, že Švejka mají rádi, a přitom to byly ty typy lidí, kterým se Hašek ve Švejkovi přímo vysmívá.
Tak jsem si vždy představil jak se nad Švejkem směje sám sobě takový poručík Dub, kurát Katz, nebo třeba to vojenské ucho kadet Biegl … nebo ten špicl na samém začátku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
23. 6. 2024 17:58
Odpovědět  Peter 008

Mohli by ste do frakcie europarlamentu dodať pár Švejkov ak teda to nie je blb ako píšeš aj keď mu to odborníci diagnostikovali.
V eparlamente sa tvorí nová frakcia na čele s AFD, ale z Čiech som tam nikoho nevidel, možno by ste sa mali zamyslieť máte tam 3 poslancov- SPD a Motoristi: https://www.hlavnespravy.sk/alternativa-pre-nemecko-vytvori-v-eu-vlastnu-frakciu/3538722

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
23. 6. 2024 10:38
Odpovědět  Gales

Tak já nevím, člověk si může pouze představovat jak to asi mohlo vypadat v jiných epochách lidské existence, tedy jak dalece byl lid prostoduchý nebo ne, to nezjistíme. Ale je fakt, že dnešní doba je tristní. Jen tak namátkou, Voltaire, Rousseau, Cromwell, B. Franklin, co by nám asi dnes řekli a poradili? Byli by zděšeni duševní úrovní dnešního lidu, nebo by to považovali za normální jev v každém období společnosti. Já myslím, že za to jak jsou z většiny dnešní lidé duševně nevyzrálí může převážně přetechnizovaná společnost. Ale třeba se mýlím a vše je v genetice lidského plemene takto zakódováno, nevím.

Autor
23. 6. 2024 10:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Třeba Cromwell byl docela velkej zmetek. Zrovna toho bych se neptal.
Byl náboženským fanatikem, masovým vrahem, který nechal zmasakrovat tisíce bezbranných zajatců a civilistů, a více než patnáct tisíc Irů nechal prodat do otroctví jenom proto, že byli katolíky. Nikdo jiný by asi svoje Boží poslání na zemi nebral tak důsledně, aby ve jménu jediné pravdy rozpustil parlament, prodlužoval občanskou válku a pro jistotu nechal popravit i krále. Ani v tom se nic nezměnilo. Nejsystematičtější odrůdou „politika“ vždy byl, je a bude – nenávistný fanatik.

Pavel z Moravy.
23. 6. 2024 11:07
Odpovědět  Peter 008

Nějak jsem se přepsal, měl jsem na mysli Thomase Mora. Samozřejmě Cromwell byl fanatik.

ModrýKlokan
23. 6. 2024 14:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Taky mě hned napadlo co to je za divnej překlep, a koho tím “Cromwellem” vlastně myslíš… :-))

ModrýKlokan
23. 6. 2024 14:36
Odpovědět  Peter 008

@ Pavel, Peter

Není mi úplně jasný co máte proti Cromwellovi. Řečeno dnešním jazykem byl vytrvalý, důsledný a ambiciózní, měl vizi a tah na branku. Takových Cromwellů je plný Euparlament a Eukomise. Rozdíl je v tom, že dnes si toho většina offčanů všimne až v zákopech u Bachmutu, nebo ve frontě Armády spásy na zelnou polívku.

Autor
23. 6. 2024 18:21
Odpovědět  ModrýKlokan

Mrtvé. Krutost. Lhostejnost k lidem. Stejně jako těm dnešním.

Helena
23. 6. 2024 22:39
Odpovědět  Gales

Místo do kontejneru zpátky do krámu. Ministr životního prostředí Petr Hladík chce zlepšit recyklaci PET lahví a plechovek. Od příštího roku se mají prodávat oproti čtyřkorunové záloze, navrhne to v létě na vládě.
Kdo máte vlek za auto, zpříjemněte našim milovaným hitlermarketům ten ekoživot. Naložme plný vlek a huráá do hitlermarketu.

Gales
23. 6. 2024 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Dneska se mi zdál zajímavej a poučnej sen. Kéž by byl věšteckej o věcí příštích. Zdálo se mi že na louce je obrovská brána a před ní stojí velké vojsko.Na bráně je kapela která hraje parádemarš a ze všech sil se snaží tou hudbou o to aby vojáci začali pochodovat přes bránu. A ono nic.Vojáci stáli a ani jeden nezačal pochodovat směrem k bráně….. A tak je to spravne,tak to ma byť.

Jura S
23. 6. 2024 11:20
Odpovědět  Gales

Mě se zas zdálo, že na Manhattan přiletělo velikánský UFO, jak cirkulárka řezalo ty mrakodrapy až to lítalo maso, beton….
Já tomu nějaké “věštectví” tedy nepřikládám, páč jsem před tím sekal křovákem…. 🙂

cool
23. 6. 2024 12:10
Odpovědět  Gales

🙂 “Gdibi im tam daly” kino že tam jsou jedno oborové soutruháty na 3 000% druhými, všichni to říkají od vztyčení vysíracího stožáru tak se tam ušlapou jak by se tam na ty druhé tlačili. Nemá to tak nějak KoZa naočkované a s tím stále žijí i s mameluky debilizace, linie?
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/315271008321613?locale=cs_CZ

Gales
23. 6. 2024 18:22
Odpovědět  cool

Jednou stránkou je to dobře že tam ty lidi násilím odvádí na frontu. Aspoň tam vznikne protitlak a lidi budou prosit Rusy o osvobození. Jen dál a větší kapky.

Markýza
23. 6. 2024 12:51
Odpovědět  Gales

Hezký sen – snad jste prostě podvědomě zachytil myšlenky spousty lidí. Aspoň doufám.

Tupý hulvát
24. 6. 2024 09:59
Odpovědět  Markýza

Neměly by se ty myšlenky zhmotnit ve volbách?A přijde na lámání chleba, nikdo se nějakých lidí nebude na nic ptát.

Autor
23. 6. 2024 10:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Peníze a moc korumpujíé všechny blbce, tupce, maloměšťáčky (duší) a tak podobně:
Média: Nejbohatší britská rodina uvězněna

MOSKVA, 22. června – RIA Novosti. Členové nejbohatší rodiny v Británii byli odsouzeni do vězení za vykořisťování služebnictva, uvádí The Telegraph .
„Švýcarský trestní soud shledal 78letého Prakashe Hinduju, jeho manželku, syna a snachu vinnými z vykořisťování služebnictva a nepravomocného poskytování zaměstnání, ale závažnější obvinění z obchodování s lidmi (otrokářství) odmítl,“ uvádí materiál.
Novináři poukázali na to, že rodina ve Švýcarsku špatně zacházela se služebnictvem ve své vile, nutila je pracovat dlouhé hodiny a utrácela více peněz za svoje mazlíčky než za jejich platy.
Poznamenali, že majetek rodiny se odhaduje na více než 37 miliard liber.
Soud pachatele poslal na čtyři a půl roku do vězení, uvedl článek.
Soud se doslechl, že platy pro některé zaměstnance odpovídaly méně než 10 procentům částky požadované podle švýcarského práva, zatímco zaměstnanci dostávali jen malé nebo žádné volno.
Sluhové prý pracovali ještě déle na recepce a spali v suterénu vily, někdy na matraci na podlaze.

Autor
23. 6. 2024 10:33
Odpovědět  Peter 008

Jedna žena měla údajně dostávat pouhých sedm švýcarských franků (6,19 liber) za to, že pracovala až 18 hodin denně, sedm dní v týdnu.
Začátkem tohoto týdne soud slyšel, že zaměstnanci měli při práci pro rodinu málo svobody, protože jim byly zabaveny pasy, byli placeni v rupiích a nesměli bez povolení opustit dům.
Naproti tomu žalobci odkazovali na rozpočtové dokumenty nazvané „Domácí mazlíčci“, které ukazovaly, že rodina utratila za svého psa 8 584 švýcarských franků za rok.
“Čtyři hindudžové znali zranitelnost personálu a věděli, jaká jsou pravidla ve Švýcarsku, protože všichni byli švýcarskými občany a Ajay byl vzděláván ve Švýcarsku.”
Kromě trestů odnětí svobody nařídil soudce rodině zaplatit 850 000 švýcarských franků jako odškodné a 270 000 franků jako právní poplatky.
https://ria.ru/20240622/telegraph-1954703488.html
https://www.telegraph.co.uk/business/2024/06/21/hinduja-family-britain-richest-family-jail-sentence/
Jo etnicky jsou to Indové …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
23. 6. 2024 10:43
Odpovědět  Peter 008

To jeden můj známej,který se živil jako malíř pokojů a maloval v Rakousku bohaté rodině,vykládal jak po vymalování a po předání a na odchodu na něj majitelka zvýšeným hlasem promluvila. ,,Počkejte,takhle nemůžete odejít”. A on se polekal že se ji něco nelíbí a přemýšlel co je špatně. Ale ona mu dala dvě ojra,jako všimné. Takže jako čekat od boháčů vděk není radno. I v Bibli je psáno že snáz projde velbloud uchem jehly než boháč do nebe.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
KarelDar
23. 6. 2024 12:27
Odpovědět  Gales

To jako ten malíř pokojů čekal nějaké “všimné”, když snad dostal zaplaceno za provedenou práci? Neměla mu dávat nic a bylo by to OK. Nemusel nic přjímat. Když pekař prodá chleba, taky na “všimné” nečeká.

Gales
23. 6. 2024 14:01
Odpovědět  KarelDar

On nečekal nic a nic nežádal. Ale dojalo ho to s jakou péčí o něj mu dala dvě ojra a myslela si že ji to posune blíž k nebesům.

ModrýKlokan
23. 6. 2024 14:47
Odpovědět  Peter 008

To je moje celoživotní zkušenost. V podstatě jde o vzorec přímé úměry. Čím větší zazobanec, tím větší chamtivec, lakomec, lhář a podvodník. Poznal jsem takto zbohatlíky v celé škále, od mírně za vodou až po korunové miliardáře. Vzorec vždy platil.

Je to sebranka s pevným datem expirace. Lidská společnost s touto zbohatlickou lůzou nemůže dlouhodobě fungovat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslav
23. 6. 2024 20:32
Odpovědět  ModrýKlokan

Já si všiml jméno oné odsouzené rodiny, odkud asi jsou? Nejspíš je v jejich vlasti služebnictvo v nějaké hodně nízké kastě a takovým lidem se neplatí. Soud je evidentně predpojaty a nevzal v úvahu kulturní a zvykové rozdíly. Xenofobové

Tupý hulvát
24. 6. 2024 10:14
Odpovědět  ModrýKlokan

Lidská společnost takto samozřejmě fungovat může a bude.Prostě ti bohatí takové vlastnosti mít musí, jinak bohatství nedosáhnou,je to nutná podmínka.Kapitalizmus je na vlastnostech lidí založen a každý má své místo.Proto není socializmus,rovnost nebo solidarita a podobně dlouhodobě možná.Holt jsme se nepovedli.

unor 2022
23. 6. 2024 11:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Nic naplat, cehuni jsou vetsinove dementalove. Uz jen proto, ze si zvoli nekoho/neco takoveho, jako je soucasny ministr vnitra.

Albi
23. 6. 2024 11:48
Odpovědět  unor 2022

Než začnte takto obecně obviňovat ze všeho lidi-voliče, měl byste vědět, že ministři nekandidují, tedy je voliči nemohou vybrat a tím samozřejmě ani zvolit. .

unor 2022
23. 6. 2024 11:57
Odpovědět  Albi

Ale jiste. Az na to, ze do voleb vstupuji strany predstavovane prave takovymi jako je onen ministr. Kdyby byl volic tak dusledny jako v pripade KSCM nemohl by STAN nikdy volit.

Albi
23. 6. 2024 13:22
Odpovědět  unor 2022

Zatím naprosto žádná vláda “neprošla” bez zničující kritiky a ani Stačilo by se jí nevyhnulo.
Hodit všechno na hlavu voličům, to není ta nejsnadnější cesta k osvětě a nápravě. Ovšem vždycky budete mít pravdu, o což asi jde v prvé řadě.

A pokud nejste cizinec, pak prosím, nevyjadřujte se o lidech (národu) jako o “čehůnech“. Patříte k nim taky.
Značně mi to mj. připomíná Havlovo pohradavé oznčování Čechú – samozřejmě vč. Moravanů a Slezanů, “čecháčky” hned poté, co si ho zvolili prezidentem republiky, pohrdavě prezentované jako “zap@děný český dvoreček“.
Děkuji.

ModrýKlokan
23. 6. 2024 14:56
Odpovědět  Albi

Přesně, ten bezcennej hnůj Vaklaf Lahva se nejdřív vemlouval národu, sladkými sliby, jen dva prstíčky že strčí a hned zas půjde… prdlačky, seděl na teplým fleku, na který neměl, jak přibitej až do chcípnutí a dal to svým “čecháčkům” sežrat.

A ti blbci ještě teď volí jeho největšího kámoše z pajzlu, smradlavýho tupýho somráka Sašu Vondru (ODS – Opravdu Drahá Strana).

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
23. 6. 2024 18:08
Odpovědět  Albi

Nezlob se Albi, ale nemohu s tebou souhlasit a souhlasím s Únorem. Lid si je vskutku vybral. Tím, že dal hlas určité straně, dal jí hlas k tomu, aby dala na vládní posty toho koho chtějí. Většinou to jsou lidé z předních míst kandidátky dané strany nebo místopředsedové s předsedou apod. Navíc bývá již dopředu často avizováno koho si ta vítězná sorta na vládnoucí posty dosadí. Sleduješ hlavní proud, tak to víš. Tak mi nemluv, že volič nevěděl kupříkladu, že je velký předpoklad, že za STAN tam třeba usedne Rakušan, za ODS Černochová apod. Ale ani ti další by nebyli lepší. Nezlob se, ale za tuto situaci mohou voliči. Proboha, kdo jiný? Vždyť ve všech předvolebních debatách už většinou zaznívá kdo se jakého postu v případě vítězství té určité strany ujme. S Rakušanem, Černochovou a dalšími se dalo normálně počítat. Nevím, ale to by mělo být asi každému voliči jasné. Takže lid si vybral, né že ne. Toť ale názor můj.

Autor
23. 6. 2024 18:25
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Dalo by se souhlasit … ale je tu jedno velké ALE. Moci se zmocnili protiústavně za pomoci Rychetského. Normálně by neměli šanci sestavit vládu ani náhodou.

Pavel z Moravy.
23. 6. 2024 20:40
Odpovědět  Peter 008

Ale to přece ti voliči věděli, ne. Stále se vymlouvat na Rychetského. Už bych s tím přestal.

Bety
24. 6. 2024 19:17
Odpovědět  Pavel z Moravy.

On jim to Rychetský odsouhlasil, ale co průměrný občan o takovém Rakušanovi nebo Fialovi věděl? Řekla bych že nic, ale stejná vina jako na Rychetském leží na médiích a na ty jak víme jsme zatím ještě krátcí.
Díky médiím měl kdysi Havel “charisma” a kdo ho neviděl bál se to přiznat, aby nevypadal jako neznalý vůl. Jediné, co lidi může varovat
jsou strany jako takové a těm to zrovna moc nenasypali. Jiná věc je,
že se vždycky najde cestička, jak výsledky obejít a myslím, že i zfalšovat.

Pavel z Moravy.
23. 6. 2024 20:46
Odpovědět  unor 2022

Správně, zvolili si je. Muselo být jasné, že za STAN tam bude třeba Rakušan, za ODS Černochová atd. Většinou se tito lidé objevují v předvolebních debatách a jsou to většinou místopředsedové a předsedové stran. Pohybují se právě proto v médiích aby byli voličům představeni. Takže lid musel moc dobře vědět, kdo z těchto stran v případě volebního vítězství dostane ministerská křesla. Všechno ostatní jsou pouze výmluvy.