blog

Africký syndrom. Valí se jak lavina!

Jak jen Rusko začalo svolávat sammity afrických zemí, tak v tom naráz na černém kontinentu začaly převraty.

Smešinka

Uklízečce tetě Klavě, která měla ve zvyku drhnout podlahu v pánské šatně se slovy: “Jé, co já tam jen neviděla …”, ukázal sportovec z Afriky, jak moc se plete.

Jakmile Rusko začalo pořádat summity afrických zemí, najednou začaly na černém kontinentu převraty.

A hlavně jsou ti Afričané strašně mazaní. Bác – bác, a vyhání své bílé pány.

Začalo to všechno v Mali. Ale tam to byla náhoda, to ještě žádné summity nebyly. Teď je to Niger, pak Gabon. Kdo je další na řadě? Otevřeme si zpravodajský kanál a podíváme se:

Konžská armáda brutálně potlačila protest proti OSN, zabila 40 a zranila 57 místních obyvatel.

Co je na Kongu tak užitečného? Jsou tam zásoby mědi, kobaltu, kadmia, bauxitu, železné rudy, uhlí, diamantů, zlata, stříbra, ropy, zinku, manganu, cínu. Ale nejdůležitější je, že na území republiky se nachází velmi slušné množství ve světě prozkoumaných zásob uranu.

Další náhoda: USA a Francie náhle zdvojnásobily své nákupy uranu z Ruska. Jako by spěchaly s jeho zásobami, dokud je ještě možné ho koupit.

Současně se v Kongu v tuto chvíli schyluje k revoluci. A je velmi pravděpodobné, že bude další na řadě. Pokud ho ovšem nepředběhne někdo mnohem rychlejší.

Tady je pro vás další zpráva: Kamerunský prezident Paul Biya provedl kompletní reorganizaci národní armády.

Rozkaz přišel necelé dva dny po zahájení převratu v Gabonu. Zcela náhodou. Kdo by to nevěděl – Paul Biya vládne zemi již 41 let od roku 1982 a je francouzským chráněncem (Západ tak učil divochy skutečné demokracii civilizované země!).

Co máme v Kamerunu? Z nerostných zdrojů má ložiska ropy a plynu na šelfu, bauxit, zlato, rudy niklu, manganu, kobaltu, železa, cínu, titanu. A opět uran.

Ano, Mali má také uran. A pak je tu Nigérie – nezaměňovat s Nigerem.

Ta  africká pojmenování sám ďábel z nůše vysypal (z té západní, koloniální). Hlavní je, že nigerská vláda už byla svržena. A v Nigérii se silové struktury už skoro měsíc střetávají s protivládními skupinami.

V posledních dnech podnikly vládní jednotky řadu operací proti nelegálním skupinám, mezi nimiž se vyostřuje boj o vliv. Důvodem k obavám je rostoucí hospodářská krize v zemi. Odborníci považují snahy vlády o její překonání za nedostatečné.

Ano, Nigérie má také – uran.

Existuje ještě jedna africká země, která má uranu hodně. Jmenuje se tajemným magickým slovem Namibie. Ale tam těží Číňané, takže tam je klid.

Obecně, když se podíváte pozorněji, lze celý tento současný africký syndrom nazvat bojem o uran. Především to samozřejmě zasahuje Francii. Velmi často, když mluvíme o kolonizátorech, vzpomínáme jen na Anglosasy. Francouzi se však na černém kontinentu cítí naprosto skvěle. Respektive cítili se tak donedávna.

Francie má obrovské množství jaderných elektráren. Prostě jak hlupák papírků. A všechny “sedly” na suroviny vytěžené v Africe. V posledních letech se však jaderná energetika v zemích kolektivního Západu zhoršuje. Bloky jaderných elektráren stárnou a nové nespěchají stavět. S výstavbou jaderných elektráren se „tam“ v posledních desetiletích něco pokazilo. Taková je záhada přírody. Kompetence byly, ale kam se poděly, to nikdo ani netuší.

A ve Spojených státech je naprosto stejný problém. Virus nadšení pro svobodu v Africe je těžce zasahuje. I tam nakupovaly uran. Zdá se, proč by to dělaly? Největší zásoby uranu jsou v Austrálii. Ano, a další jsou v Kanadě.

A tu se naráz objevují nuance.

V Africe se uran těží převážně povrchovým způsobem. Ložiska nejsou hluboko a těžba uranové rudy není o nic složitější než těžba písku. Doslova se jen sebere buldozerem. Pokud pomineme skládky odpadového kamení, které mohou kontaminovat celé okolí, je to velmi levné a efektivní.

Na jiných místech se uran musí těžit uzavřeným způsobem. Stejně jako uhlí. (Do dolů, vy zkurvysyni, do uranových dolů. Jak stvořené pro současnou i bývalou vládní garnituru i v Čechách a na Moravě .., ne? – pozn.překl.) Obtížné, drahé a nebezpečné.

Rusko jako obvykle našlo třetí cestu. Kterou aktivně využívá na svém území, v Kazachstánu, a také na některých nalezištích v Africe. Nejčastěji se mu říká podzemní „loužení“. Při této metodě nikdo nevstupuje do dolů. Jednoduše se do země vyvrtají otvory, do nich se vstříkne speciální směs a uran pak sám vychází na povrch.

Proč by to nemohli udělat i Anglosasové? Upřímně řečeno, nevím. Obecně mají s jadernou technologií něco hodně špatně. Žádná normální těžba, žádné jaderné elektrárny. A o recyklaci odpadu nemůže být ani řeč, natož o jeho využití. Nevím, proč to tak je. Ale prostě to tak je.

Těžba toho samého uranu v Austrálii je velmi obtížná. Těžko se tam těží, nejsou tam otevřená ložiska a neexistují technologie podzemního „loužení“. A v blízkosti ložisek není voda. A to těžbu uranu prakticky znemožňuje. Pravděpodobně se jim to za mnoho let přece jen podaří. Nejsou přece úplně hloupí, ne?

Problém je, že po vyždímání Afriky nebude kde brát palivo pro jaderné elektrárny. Kromě Ruska, samozřejmě. Nejenže se bude muset vytěžit, ale bude se muset také speciálním způsobem zpracovat. Už nyní se některé druhy paliva vyrábějí pouze v Rusku. Je to důležité zejména pro malé jaderné elektrárny a pokusy o vývoj jaderných baterií.

Cílem USA je zadržet své konkurenty ve vývoji. Ale co může být lepším odstrašujícím prostředkem než blokování vlastních jaderných elektráren? Můžete jezdit na uhlí, ropu, plyn, nebo dokonce na hnůj (plyn z trusu …). Levnou čistou energii mít nebudete. A vodních elektráren není dost pro všechny. Kdo koho brzdí?

Tak si počkáme. Přichází to ve velkém, že?

Kdo další z afrických zemí zboří vládu kolonizátora?

Svět je svědkem mohutného vzestupu národně osvobozeneckých bojů za osvobození od “civilizované liberálního „pokakaného“ štěstíčka” a “pravé neúplatné demokracie”, kterou do necivilizovaných zemí světa přinesly civilizované země Západu.

Jako domino vypadávají africké státy jeden po druhém z okovů neokolonialismu.

https://aftershock.news/?q=node/1285116

Překlad Peter 008

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
3. 9. 2023 15:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak CBDC vytvořil chaos a chudobu v Nigérii

https://aktax.cz/jak-cbdc-vytvoril-chaos-a-chudobu-v-nigerii/

Putinovec
3. 9. 2023 15:38
Ohodnotit příspěvek :
     

On už se v Africe našel nový kolonizátor , který si nebere servítky . Je jím Čína , která potřebuje pro svůj globální vzestup laciné zdroje . Tak jako fašistický západ .
To proto se Afrika vrací zpět do Ruska , protože chápou , že nový páníček není o nic lepší , než ten současný .

skeptik
3. 9. 2023 15:49
Odpovědět  Putinovec

A jakpak jste přišel na to, že si Čína nebere servítky?

zuza
3. 9. 2023 17:52
Odpovědět  skeptik

skúste trochu poštudovať a uvidíte, že putinovec má pravdu. Čína nie je priateľ a už vôbec nie veľkorysý priateľ. Maximálne tak účelový spojenec. Samozrejme, nechovajú sa až tak špinavo ako KoZa. Ale drancujú rovnako a na životné prostredie sa neobzerajú. V tej Afrike aj niečo vybudujú, ale prácu domácim nedajú, donesú si tam svojich robotníkov. Takže nejakú tú rybu afričanom za suroviny dajú, ale chytať ryby ich určite učiť nebudú. To sme robili len my, socialistický tábor, že sme im dávali nezištne aj ryby, aj udice a háčiky a učili ich ryby loviť. Čítala som diskusie na ruských serveroch a bola som celkom dosť prekvapená, že Rusko nechá Číňanov tak bačovať na Sibíri.

Frank1
3. 9. 2023 20:38
Odpovědět  zuza

Vite oba dva kulovy s prehazovackou!

Jaris
4. 9. 2023 02:55
Odpovědět  Frank1

Zuza ma naprostou pravdu.

Mike
4. 9. 2023 08:17
Odpovědět  Frank1

Aha, tak nám hlupákům teda vysvětli, proč na každé fotce mávají černoušci ruskou vlajkou? Protože milují Čínu?

Putinovec
3. 9. 2023 20:54
Odpovědět  skeptik

Zkuste se podívat , jaká pravidla nastavuje Čína .
Chcete peníze ? Jistě , tady je máte . Ale musíte za ně ručit majetkem státu . Přístavem , doly či čímkoliv jiným , co má svoji hodnotu . Neplatíte v termínu ? Tak majetek je Náš . A výsledek je takový , jako když EU pomáhala Řecku .

Jaris
4. 9. 2023 02:54
Odpovědět  skeptik

Cina je takovy skodici tichoslapek. Jejich metoda spociva v tom, ze urcite chude zemi nabidnou, ze jim postavi sportovni stadion, pristav nebo letiste a pry nevadi, ze na to finance nemaji. Vezmou si od Ciny pujcku a s projektem se muze zacit. Ale ouha! Cina si priveze svoje lidi, svuj material a mistni z toho zadny prospech zamestnanosti nemaji. Stavba je dokoncena a dluhy se musi splacet. Najednou onen stat uz dal ty vysoke pujcky nemuze splacet a Cina rekne nevadi a letiste, pristav, stadion si privlastni.
Ja jen doufam, ze Rusko vi, s kym ma tu cest a nenecha se Cinou oblafnout.

Albi
3. 9. 2023 16:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo – jenže!!!
Ten “africký syndrom” kolonialismu se valí na nás!!!
Přečtěte si! Teď už bude stačit, dosadit do ředitelské funkce dostatečně “ohebného” ředitele a mají celou mladou populaci “na háku”!

“Budeš učit, jak velí škola, mohou nově nařídit ředitelé svým učitelům.”
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-bic-na-spatne-ucitele-reditele-na-ne-maji-novou-paku-236240#
Poslanec a také ředitel královéhradeckého Gymnázia J. K. Tyla Matěj Ondřej Havel výrazně posílil pravomoce svých kolegů napříč republikou. Nenápadný pozměňovací návrh vypustil jeden odstavec ze školského zákona. Změna je ale poměrně zásadní. Nově tak pedagogové už nebudou mít svobodu při výběru metod, forem a prostředků výuky.
Podle poslance tak dostanou ředitelé konečně možnost, jak skutečně řídit pedagogický proces na své škole. Tedy i dotlačit konzervativní učitele k progresivnějšímu vyučování.
xxxx
“Progresívní vyučování”, tak to nám ještě chybělo.

Pavel z Moravy
3. 9. 2023 16:52
Odpovědět  Albi

Albi, nech to být, jsme ve stejném stádiu rozkladu jako byl Řím a jeho říše. Korupce, zneužívání moci, rozpad morálky, kuplířství s mocí, rozkrádačka a debilizace společnosti. Takzvaná vrchnost žijící si nad poměry a dole žebrota, která se dívá, zda li si může koupit plátek sýra a zapnout topení na vyšší výkon. Evropa a její obyvatelstvo dojeli na konec ranveje a nevzlétnou. Nemají již pohon, jsou plni strachu ze všech těch škůdců, kteří je systematicky ničí. Prostě rozklad společnosti je dokonán. Nelze se trápit něčím co nelze změnit. Nemá li to řešení, starosti nepomohou. Mladí si prostě vybrali. Když dotyční nechtějí přijmout jinou radu a názor, nic s tím neuděláš. Ušetříme si starosti. Ať je to jak chce, my již před sebou budoucnosti moc nemáme, netrapme se omezenci, kteří musí teprve přijít na to, zač stojí žít..

Jaroslav
3. 9. 2023 17:45
Odpovědět  Albi

Ono střední generace také ví jak na to. Vedoucí neudělá nic, co by mohlo i jenom náznakem ohrozit jeho růst, dnes se to navic jistí i vyvěšením cizí vlajky na budově státní instituce. Vlastně dvou, jedné bruselské a nově vlajky jakéhosi východního také státu. I ten uran je v kompetenci oné organizace s tzv. bábou v čele, ale i dalších organizacích např.
“naší” (ukrajinské?) státní opeře

Markýza
3. 9. 2023 17:56
Odpovědět  Albi

“Čím více se impérium rozkládá, tím hloupější vytváří zákony”
Marcus Tullius Cicero

katango
4. 9. 2023 11:40
Odpovědět  Albi

Ale to už tady bylo za komoušů. Akorát vám bylo umožněno získat solidní a vcelku kvalitní vzdělání a ta ideologická masírka byla navíc. Dnes je to s kvalitou vzdělání povětšině vachrlatý, masírka je přednější.

zuzana
3. 9. 2023 16:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Donald Trump může být zavražděn, varuje Tucker Carlson

https://aktax.cz/donald-trump-muze-byt-zavrazden-varuje-tucker-carlson/

Jaroslav
3. 9. 2023 17:50
Odpovědět  zuzana

Toho borce, Carlsona mám rád, má kule a na jeho místě bych měl obavy I o sebe. Jistě působí pro řadu lidí jako voština v zadní části. A pamatují z dětství vraždu Kennedyho, ten chtěl také zatočit s jistými lidmi a organizacemi a v Dallasu se to rozhodlo jinak

Pavel z Moravy
3. 9. 2023 18:01
Odpovědět  Jaroslav

No, on i mladý Kennedy jim asi leží v žaludku a nedá se spoléhat na to, že by znovu nezaútočili. Ti určití jestřábi prostě odstraňují co jim leží v cestě.

zuza
3. 9. 2023 19:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

tak v emérike sa už nejeden taký, čo nechcel držať hubu a krok, zasamovraždil strelou do chrtba….

Putinovec
4. 9. 2023 10:36
Odpovědět  Jaroslav

Kennedy si dovolil nepředstavitelné . Vydal zákon , který odnímal FEDu možnost , spravovat svévolně měnu hnUSA . Ten zákon je stále v platnosti . Kupodivu se nenašel prezident , který by tento zákon uvedl do praxe . Trump hrozil kontrolou stavu zlatých rezerv .

Pijack
3. 9. 2023 18:21
Odpovědět  zuzana

V USA se vždycky zavraždí president, který nechce válku a rozpínavost zbrojního průmyslu – Reagan, Kennedy… a dnes i Trump. To je demokracie. Mocní si myslí, že mají demokratické právo zabíjet v zájmu demokracie.

zuza
3. 9. 2023 19:57
Odpovědět  Pijack

Reagan? Toho nebolo prečo vraždiť, ten, čo ho strelil, bol určite chorý na hlavu a ešte ani strieľať nevedel. Reaganom začala vyslovene konfrontačná politika voči ZSSR a soc. štátom. A ani doma sa nechoval ako nejaký ľudomil a už tobôž nie za zadnom dvorku hnUSAkova – v Latinskej Amerike.

Albi
3. 9. 2023 22:56
Odpovědět  zuza

Reagan je autorem výroku, které se setkalo s velkým porozuměním. Tehdy se ještě jednalo o SSSR, což ale na podstatě nic nemění.

“Je to říše zla, na ně!” A Ami se dali na připravený, bohužel pro nás pochod vítězný.
To bylo asi jejich jediné vítězství a dokonce bez krve a tisíců mrtvých. Fyzicky mrtvých. Množství duševně postižených se už jeví v jiném světle..

Jaris
4. 9. 2023 09:45
Odpovědět  zuzana

To Deep state neudela, protoze amici by vyvolali prevrat, mozna i obcanskou valku, a to si ti bastardi umi spocitat.

Pijack
3. 9. 2023 18:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Sierra Leone – nejbohatší stát světa… diamanty, zlato, drahé nerostné suroviny, konče ropou…
Nevíte prosím někdo, jak bych vám zde poskytl video (24mega) z konference v Berlíně, kde posluchačům spadla brada z toho, co se tam od přednášející ženy ze Sierra Leone dozvěděli? Tupí Evropané nemají vůbec šanci pochopit reálie světa – jak západ devastuje celou Afriku, jak ji stále rabuje stylem neokolonializmu. Afričané jsou systematicky okrádáni a pak migrují do světa… a nemuseli by. US dolar je bezcenný papírek, ovšem měna Sierry Leone je 5.000 krát slabší. USA rabují a bohatnou a země jako SL nemají pro své občany ani základní potřeby.

Na tom videu je toho víc.

Pavel K
3. 9. 2023 19:27
Odpovědět  Pijack

To muší jednoho dne skončit, ten majetek, ten ukradený ten někde je, tak vrátit. 😥👎🙏

zuza
3. 9. 2023 19:59
Odpovědět  Pijack

tak štáty, ktoré nejakým nedopatrením osudu ležia na rope a nerastných surovinách, ktoré by mali patriť emérike, majú smolu…. Aj Venezuela by mohla rozprávať….

Putinovec
4. 9. 2023 19:15
Odpovědět  Pijack

To video si pamatuji , před několika lety ze Sputniku . Ta mladá černoška , po prezentaci o tom , co vše její země vlastní za přírodní bohatství , položila otázku , proč toto mají západu předávat za korálky . Mám takový pocit , že měla vystudovaných několik Evropských škol .
Tehdy to bublalo , dnes to vybublává .

Albi
3. 9. 2023 23:09
Odpovědět  Peter 008

Krásná videa.
A něco takového předají Ukrajinci Amíkům za pokusnou střelnici. Tedy v lepším případě. V tom horším k totálnímu “vyzmizíkování”.

Markýza
4. 9. 2023 15:18
Odpovědět  Peter 008

Paráda Petře. Tak ať pámbu dá a vydrží jim to.

Frank1
3. 9. 2023 20:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Hraz jezera plneho frustrovanych a nasranych bimbu se protrhla. Prestali se bat svych otrokaru a uz to jede!
Za Uran platila Francie 5 % ceny na trhu. Proto meli Frantici laciny proud z atomu a mohli ho prodavat dal. U jinych surovin podobne. Eldorado ted konci, Frantici!