blog

281 miliard za zelené zdroje. Nenasytné Německo. Sabotáž z EU. Nad fakturou za elektřinu

Investice do naší sítě tak, aby unesla zelené obnovitelné zdroje, budou do roku 2030 činit 281 miliard Kč, které zaplatí český zákazník, konstatuje pro ParlamentníListy.cz energetický expert Milan Smutný. Českým zákazníkům, kteří v současných dnech nadávají nad fakturou za elektřinu, objasňuje, proč máme elektrickou energii nejdražší v EU: Může za to „nenasytná“ lipská burza v Německu a Fialova vláda, která pro občany neudělala to, co Francie. Podmínky, za kterých nám EU dovolí stavět blok jaderné elektrárny, má Smutný za sabotáž.

Česku už nikdo neodpáře, že se ve druhém pololetí minulého roku stalo vůbec nejdražším státem Evropské unie podle cen elektrické energie pro domácnosti v přepočtu na kupní sílu obyvatel jednotlivých zemí. Podle statistického úřadu Evropské unie Eurostat jsme v tomto období „trumfli“ všechny další členy EU, a to včetně Německa. Česká republika měla dokonce o 40 procent dražší elektřinu, než byl průměr celé unijní sedmadvacítky. „Hlavním problémem je, že Česko je v obchodním a ekonomickém paktu s Německem, které prostřednictvím burzy v Lipsku negativně ovlivňuje ceny elektřiny,“ komentuje pro ParlamentníListy.cz nelichotivé české prvenství Milan Smutný, odborný mluvčí think-tanku Realistická energetika a ekologie.

Podle odborníka na energetiku je to v praxi odpověď na otázku, zda je elektřina ze solárů a větrníků levná. „Ano, slunce a vítr faktury neposílají, ale nutnost budovat záložní zdroje a super drahá úložiště, když nesvítí a nefouká, tak ano. Takže vlastně tady v Německu i v Česku budujeme paralelní energetiku, která je v obou větvích dotovaná: Jednak jsou dotované obnovitelné zdroje energie, jednak musí být dotované emisní zdroje z uhlí a plynu, které fungují jen jako záloha, v Německu v systému kapacitních plateb. V České republice zatím vůbec nevíme, co bude doplňovat nestabilní zdroje, když si překotně zavřeme uhelné zdroje. Neméně podstatný problém je pak možný kolaps teplárenské soustavy z 50 procent závislé na uhlí,“ upozorňuje Milan Smutný.

Odvozování cen od burzy bude dál devastovat ekonomiku

Rozhodně bychom se v odhadu vývoje ceny elektřiny neměli nechat obalamutit jejím momentálním snížením. „Jestliže se na veřejnosti neustále píše a mluví o současném poklesu cen, jde o vlastní komoditu, tedy o silovou část ceny elektřiny. Ovšem v důsledku stále větší instalované kapacity je nutno zásadně posílit přenosové a distribuční sítě a jejich správu. Dle Energetického regulačního úřadu to bude do roku 2030 stát na investicích 281 miliard korun, což musí zaplatit zákazníci. Takže dnes je vlastní cena elektřiny menší částí celkové ceny kvůli distribučním poplatkům, platbě na podporu OZE a daním. A tato část se bude v příštích letech neustále zvyšovat, i když v roce parlamentních voleb 2025 to bude asi cíleně odloženo,“ domnívá se expert.

Když jsme v obchodním a ekonomickém paktu s Německem, jsme odsouzeni k tomu, abychom za elektřinu platili víc, než je průměr v EU, protože u nás nejsou peníze na to, abychom energetiku dotovali jako naši bohatší sousedé. „Pokud nebudeme cenu české elektřiny odvozovat od našeho energetického mixu, tak cena odvozována rovněž tak nenasytnými obchodníky od ‚referenčních‘ cen lipské burzy bude nadále devastovat český průmysl a ekonomiku. Nejde přitom o propojení, vždyť v příštím roce po plánovaném odstavení uhelných elektráren skupiny Sev.en Energy podnikatele Pavla Tykače už Česko přestane být exportní zemí. Tudíž co máme za povinnost virtuálně zobchodovat přes burzu v Lipsku? To je naprostý nesmysl,“ tvrdí Milan Smutný.

Žalostný výsledek Fialovy vlády, měla si vzít příklad z Francie

Jak ukazuje výše uvedená tabulka, ve všech dalších členských zemích EU si jejich vlády počínaly lépe než v Česku ta Fialova. Pikantní přitom je, že pětikoaliční kabinet se ústy svého premiéra často chlubil, jak úspěšně pracuje ve prospěch svých občanů a že snad ani lépe to dělat nejde. Výsledek je soudě podle této tabulky žalostný. Bylo však vůbec možné dosáhnout v minulém roce nějakým opatřením toho, aby české domácnosti takové drahotě elektřiny nemusely čelit? „Stačilo instalovat státního obchodníka s elektřinou, který by z nákladově nízkých českých zdrojů oboustranně výhodně (dlouhodobé kontrakty i pro výrobce) zajistil stabilní a dostupné ceny. Skvělý příklad existuje z členských zemí EU ve Francii,“ připomíná odborník Fialově vládě, kde se měla nechat inspirovat.

Na konci dubna Evropská komise odsouhlasila Česku plán, jak ze státních peněz podpořit projekt rozšíření jaderné elektrárny v Dukovanech, na což vláda čekala skoro dva roky. Souhlas byl podmínkou pro to, aby se mohl jaderný tendr dotáhnout podle plánu. Ve stejné době také podali své nabídky zbývající dva zájemci – francouzská EdF a korejská KHNP. Do poloviny června je má ČEZ vyhodnotit a předat své doporučení vládě. Kladné stanovisko Evropské komise se však týká pouze jednoho nového bloku, který ČEZ ve spolupráci s vládou původně do Dukovan plánoval. A to proto, že až v průběhu soutěže se Fialův kabinet rozhodl rozšířit poptávku ještě na jeden blok v Dukovanech a dva v Temelíně.

Sabotážní podmínky Evropské komise je nutné zásadně změnit

Ukazuje se však, že radost z odsouhlaseného plánu státní podpory není úplně namístě. Získané razítko od Evropské komise má totiž dost hořkou pachuť. Výkonný orgán Evropské unie opentlil souhlas několika podmínkami, při jejichž splnění si můžeme být jisti, že v České republice bude kvůli tomu ještě více draho. Jednou z podmínek Evropské komise je to, aby nový jaderný zdroj nevytlačoval ze soustavy výrobu z tzv. obnovitelných zdrojů energie, což údajně přináší výhody elektrizační soustavě a usnadňuje její dekarbonizaci. Další podmínkou je, že se cenová podpora zkrátí ze 60 na 40 let, což bude znamenat zvýšení splátek za úvěr a ve svém důsledku pochopitelně i vyšší cenu elektřiny z Dukovan. Nepříjemný pro český stát je i požadavek prodávat 70 procent elektřiny za ceny určované mezinárodní burzou.

„Evropská komise svázala českou produkci z jádra (zatím jde jen o notifikaci pro jeden nový blok Dukovany II) takovými podmínkami, že by výroba a prodej nedávaly smysl. Je nutno se ale pro stavbu jaderných bloků v ČR na vládní úrovni rozhodnout a po volbách do Evropského parlamentu a ustavení nové Evropské komise tyto diskriminační, spíše sabotážní podmínky zcela zásadně změnit. Bez nejméně čtyř nových velkých jaderných bloků by Česká republika nebyla schopna zajistit bezpečné, stabilní a cenově dostupné dodávky elektřiny pro stoupající poptávku po této čisté energii. Do doby zprovoznění nových jaderných bloků ve 40. letech musí zůstat v provozu klíčová část uhelných zdrojů, které reálně nemá co nahradit, a už vůbec ne solární či větrné zdroje závislé na počasí,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz expert na energetiku Milan Smutný.
https://www.parlamentnilisty.cz

sdílet na

69 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pablo
15. 5. 2024 14:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo nám tady vytvořil podmínky, že se musíme ptát hitlerovců, jestli si můžeme rožnout, zapnout televizi nebo bojler? Jsme vůbec ještě v České republice?

Jura S
15. 5. 2024 14:13
Odpovědět  Pablo

Jsme v IV. ŘÍŠI, pokud jste to nezaznamenal….

Pavel z Moravy.
15. 5. 2024 14:39
Odpovědět  Pablo

Ptát se je zbytečné. V koloniální žumpě se zemskými škůdci je zbytečné klást otázky. Odpověď by měli všichni normální a rozumní lidé znát. Žádná jiná země v Evropě a o východní Evropě nemluvě nedoznala takové devastace jako my. Prostě si nás vyhlídli. Nemusím asi říkat jaký je důvod. Hlavně, že jsou zde všichni trotlové spokojení. Právě jsem nafasoval v našem krámě naproti paneláku nové brambory ze Španělska 30 Kč za kilo. A bude mnohem hůře až tady vymlátí veškerý skot, vyplení a zlikvidují sady, zatravní pole, postaví na nich montovny, německé markety a měsíčníky, větrníky a slunečníky. Do toho tady ještě dorazí migranti a krajinou cizí se můžeme pohybovat o žebrácké holi, jestli na ni zbude. Nějaká větev se snad ještě najde. Mějte se. A hlavně se NEDIVME.

jiří
15. 5. 2024 19:48
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ještě bych neházel flintu do žita.
https://tadesco.org/brzy-nastane-nova-faze-lidske-evoluce/

Luděk Šenk
16. 5. 2024 08:56
Odpovědět  jiří

To rozhodně ne,ještě se může hodit.

cool
16. 5. 2024 14:53
Odpovědět  Luděk Šenk

https://www.youtube.com/watch?v=g1N5ModMtPI
Před 30. lety, no tady byla bohatá zem když se prožírají na dno až teď.

Albi
15. 5. 2024 14:58
Odpovědět  Pablo

V České republice určitě ne. Jsme v nějakém vyčleněném prostoru zvaném Česko a buďme rádi, že náš průmysl už nedokáže vyproduktovat dostatečné množství ostnatého drátu.

jiří
15. 5. 2024 19:49
Odpovědět  Albi

Zlatý ostnáč.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:35
Odpovědět  jiří

To teda,za to bezpečí to 100% stálo.
Líp už bohužel byl 👎

Ladislav 💤
15. 5. 2024 16:29
Odpovědět  Pablo

👍👍Už se ani nedivím, proč tenkrát Bilak pozval Rudou armádu, dnes bychom ji potřebovali dvakrát tolik!

Pravdomluvny
15. 5. 2024 16:44
Odpovědět  Ladislav 💤

Bez Usraninců

Ladislav 💤
15. 5. 2024 17:22
Odpovědět  Pravdomluvny

To je samozřejme!
Tenhle fašistický bordel nespraví nikdo! Jen Rusko🇷🇺! A držím mu palce k vítězství!

Pravdomluvny
15. 5. 2024 17:36
Odpovědět  Ladislav 💤

Do konce roku bude zameteno 🇨🇿🇷🇺🍀❤️

Ladik
15. 5. 2024 20:06
Odpovědět  Pravdomluvny

Kéž by!

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:34
Odpovědět  Ladik

Pevně v to věřím ✊

Slovan
15. 5. 2024 16:51
Odpovědět  Ladislav 💤

Ale to není hezké vysvědčení pro náš národ že mušíme dělat pořádek ve své zemi přes cizí národy. My si neumíme lotra pověsit?!! Asi ne. To na Slovensku už se třílí do Fica. To byla otázka času. V Čechách a na Moravě se radši hrdinové střelí třikrát do holeně a pak až do hlavy. To je pak těžké, když škodná nemá vůbec strach a ještě se vysmívá. A o doktorech ani nemluvím, bílá mafie co léčí po telefonu a nutí lidí si píchat svinstvo do sebe. Je to dva dny co o tom na PL byl článek jednoho doktora za Svoboné. Je tu takový bordel a mafiánské prosdtředí, že za normálního stavu by ty lampy byly plné zlodějů a darebáků.

jiří
15. 5. 2024 19:08
Odpovědět  Pablo

Jsme v CZECH REPUBLIC s.r .o.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:35
Odpovědět  jiří

Jsme v Protektorátu Böhmen und Mähren

Jura S
15. 5. 2024 14:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Faktura za “elektriku” je pro mě jak rudej hadr na býka… 10 minut dštím nadávky, plánuju šílené mučení zelených ekouhnijních sráčů a pejzáků, kteří takají za nitky a akcie ČEZ…. Pokud po tu dobu nedostanu infart, je vyhráno…..bývá to ovšem s rostoucím věkem “na hraně”… PAK TO ZAPLATÍM…. ALE JEDNOU TO NEUDĚLÁM !!!
Je to myslím férové, oni chtějí zabít mě…. já to cítím podobně…

Tom
15. 5. 2024 18:30
Odpovědět  Jura S

Byla doba kdy jsem se bál tmy, ale od ledna, kdy mi přišel účet za elektřinu, sem se začal bát světla.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
16. 5. 2024 11:39
Odpovědět  Tom

1+++ 😀

Slovan
16. 5. 2024 13:14
Odpovědět  Tom

🤣 🤣 🤣

Helena
15. 5. 2024 14:16
Ohodnotit příspěvek :
     

To, že skopčákům platíme naše vlastní energie/jako kdyby energii vyráběli oni, a to ze zlata a drahých kamenů/ je základem koloniálního ždímání a drancování naší země západem. A nejsou to jen energie, jsou to PHM, ceny toho odpadního hnusu v hitlermarketech a veškeré daně, ze kterých jde našim občanům jen malinká část, ostatní jde západní mafii. Ocitli jsme se v pozici afrických a blízkovýchodních zemí, které západ drancoval, až z jejich obyvatel udělal bezdomovce, nemocné, kteří chcípají na banální nemoci, děti, které tam neumí číst, psát ani počítat – tak takovou vizi má pro nás Evropská unie, NATO, USA, Anglie a všichni “spojenci” vůbec. Proto dosadili k moci Spolu/Babiše, aby ten tok peněz a majetků bezvadně udržovali.

Pavel z Moravy.
15. 5. 2024 14:50
Odpovědět  Helena

Paní Heleno, naprostý souhlas. Ale víte, většina mi říká – co s tím máme dělat? Mám už většinou chuť říci, zalezte pod stůl a kňučte. Promiňte mi ta tvrdá slova, ale tak zbabělý a nedůstojný národ, to je tedy něco. Albi mně asi zase zpraží, ale co už s tím, skutečnost je prostě skutečnost. Když venku něco říkáte, on se k vám ani nikdo nepřidá a neozve, tak strašně se asi bojí a nebo to má ta většina tak v těch hlavách vypláchnuté. Mějte se.

pedro
15. 5. 2024 15:37
Odpovědět  Helena

Koukám, že se těm gaunerům přeci povedlo natlouct ti do hlavy, že Babiš je stejnej jako oni. Není to pravda, tohle jsou zločinci, kterým Babiš nesahá po kotníky.

Helena
15. 5. 2024 16:50
Odpovědět  pedro

Dejte si do časové přímky události jak šly za sebou: Babiš-kovid-sekera na rozkaz EU 300 miliard-návštěva v Lengly CIA-vrbětický tyjátr s Hamáčkem-začátek protiruské hysterie-počátek “energetické krize” zkrachováním energ.společností, aby nepřekážely ČEZU v řádném vývaru pro své minivlastníky ze západu,kteří jsou ale faktickými vlastníky ČEZU-povinné opíchání-umetená cestička ODS…. Babiš je varianta B pro západ, kdyby to Pyjala ale hoodně pohnojil. Oba jsou poslušnými sluhy CIA a jsou placeni z jedné kapsy.

Ivo
15. 5. 2024 17:27
Odpovědět  Helena

Ano Babiše drží pod krkem skrze jeho podniky na Západě i u nás.
Tu komedii co sehrál s Hamáčkem (Vrbětice) a Covid teátr mu nikdy neodpustím. Nemá tam co dělat když je vydíratelnej.Nebo má málo a chce víc.

jiří
15. 5. 2024 20:13
Odpovědět  Ivo

Agrofert DE.

jiří
15. 5. 2024 20:12
Odpovědět  pedro

S prominutím, jdi do řiti i s celým blbišem.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:36
Odpovědět  jiří

Přesně.
Blbiš je šestý člen pětidemoliční vlastizrady.

Pijack
15. 5. 2024 14:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Když uvážíme, že protektorátní lokaj Fiala je od malička vychováván k poslušnosti a obdivu k velkému Německému sousedovi, tak budeme rýt držkou v zemi dost dlouho. Voliči ODS jsou snad nejtupější stádo ze všech, protože nedokázali jeho tlachání před volbami analyzovat. Dokonce nedokázali vstřebat varující indicie, že jde o pro-sudeťáckého spratka s akademickým titulem. Našim hercům, filmařům a zpěvákům imponoval svým oblékáním a vystupováním. Český volič ODS JE NEJTUPĚJŠÍ TVOR jakého nelze spatřit už nikde na světě.

Pavel z Moravy.
15. 5. 2024 14:54
Odpovědět  Pijack

To není jen o voličích ODS. Ta většinová společnost je strašlivě jednoduchá až primitivní. Důvody jsou jasné, psát o tom je zbytečné. Každý je vidí.

Slovan
15. 5. 2024 16:58
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle byli jsme za socialismu zvyklí se do ničeho neesrratt, ale tenkrát tu lumpárnu strana a vláda pohlídaly. Sotva někde lump vystrčil růžky, tak mu je přistřihly. Dnes na to lid taky serrrrre, ale lotři mají zelenou. Vše bylo domluvené.

pedro
15. 5. 2024 15:40
Odpovědět  Pijack

Fiala není profesor, ani nic jiného, je parazit. Dali mu tituly, aby mohl “nahoru”. Je jen jakýsi politolog, nula, je jich jak nassráno, parazitů v ami řiti.

miro
15. 5. 2024 15:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Naši tátové,dědové postavili elektrárny pro lidi a ten fialový hnus s vládou to přenechal spekulantům a z lidi by sedrali i kůži zmetci zku.rvený už aby vychcípali jinak se obávám že se schválením koresp.volby podvodem zůstanou u koryt.

Ivo
15. 5. 2024 17:30
Odpovědět  miro

A já jednu elektrárnu stavěl a dnes ji vlastní nějaký darebák. Je mi na blití.

janle57
15. 5. 2024 16:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Za takové situace v cenách elektřiny si představte,že díky nejfanatičtější rusofobii
naší vlády a možném vojenském angažování v ukrajinské válce,Rusové přestanou,
zcela logicky,dodávat uranové krmivo pro všechny naše atomové elektrárny,kdy se
všeobecně ví,že jiné palivo ruský atomový reaktor /silnější je než traktor/ nebaští,
to pak praskne veškerý rodinný rozpočet na náklady na bydlení,shánějte proto
rychle petrolejky,lihové vařiče a kdejaké generátory,dokud ještě jsou,elektřina
se bude totiž preventivně na noc vypínat a možná to nebude ani stačit,největší
radost ovšem bude mít Škoda Auto a jiné podobné robotárny,kde to třením ebonitových
tyčí liščím ocasem sotva zachrání.

jiří
15. 5. 2024 20:17
Odpovědět  janle57

Vše je jinak.
https://celostnivzdelavani.cz/vyhledavani
/nalezene-stranky?hledat=B%C3%ADl%C3%A1+m%C4%9Bsta+&oblast=1

Janaz
15. 5. 2024 16:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Na premiér Fica bol spáchaný atentát, bojuje o život.

Helena
15. 5. 2024 16:40
Odpovědět  Janaz

Majdanem západ nic nedosáhl, tak sáhl k pistoli. Dalo se to čekat. Fico jim silně nebyl po chuti.

Helena
15. 5. 2024 18:04
Odpovědět  Helena

Jeden zajímavý převzatý komentář co každého praští do očí:
Myslím, že Fico byl hlavním tématem jednání fijalového šaška v ústředí CIA na výletě v USA.

Helena
15. 5. 2024 18:15
Odpovědět  Helena

A když k tomu přidáme těch nedávno 1500 vyhlášených atentátů na Slov. školy, které Fico rázně zaťápl? Vypadá to jako Kaddáfíjský způsob americké popravy.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:38
Odpovědět  Helena

Věřím, že poprava premiéra se odkládá a pravý viník (Made in uSSa)bude viset

Albi
15. 5. 2024 16:46
Odpovědět  Janaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-slovensky-premier-robert-fico-byl-postrelen-251846#
To bude sváteční den pro naši vládu a její poslušné novinářské mopslíky!

Přitom by bylo spíš na místě zalézt do kouta – přes to, že je víc než pravděpodobné, že JIM nic nehrozí.
Dnešní hrdinové si to hrdinství “odmakají” na klávesnici. Vsadila bych se, že řečí v následujících dnech budou mít plnou vanu a sami sebe budou vypodobněni v pozicích hrdinů.

Autor
15. 5. 2024 17:20
Odpovědět  Janaz

Podle všeho střílel člen netradiční orientace. Onen “spisovatel” (nevím nic jsem ani nezahlédl) členem (či dokonce předsedou snad) slovenského nějakého hnutí či organizace s názvem Duha, na webu je to org. pro queer a tím LDBT+ …
Otázkou je jestli to neměl jako “zakázku” … až moc “náhod”.
Jo, holt “umělci”, svědomí národa …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
15. 5. 2024 17:59
Odpovědět  Peter 008

Prý tomu ostrostřelci bylo přes 70 let, to tedy musel mít zrak jako rys a ruku pevnou jak ve 20.To si z nás zase dělají kozy?

Joe Arp
15. 5. 2024 18:04
Odpovědět  Helena

Mělo by se jít do hloubky, kdo z přízně tý svině náhle zbohatne. Tahle kreatura to už v krimu doklepe, tak se obětovala za soroš šekelík.

Joe Arp
15. 5. 2024 18:07
Odpovědět  Helena

Nevíme jak byl daleko, Klause trefil antiperlema z metru. Zdá se, že ochranky jsou zadarmo drahý.

Tom
15. 5. 2024 18:55
Odpovědět  Joe Arp

Tak to aby si Fiala pořídil dvojníka Václava z Rozpuštěný a vypuštěný.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:40
Odpovědět  Tom

Banderonacistobič Fyjalenko nevytáhl pátý ani na pokec do CNN,poslat poručíka Troníka, řečeného Tronda.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:39
Odpovědět  Joe Arp

Ta Ficova zřejmě ano…….
Klaus tu svou nechal propustit.
Uvidíme,jak se zachová Fico, až se uzdraví.

15. 5. 2024 18:23
Odpovědět  Helena

Třiapadesátej ročník. To není o pevné ruce – nespokojený buzerant zavolal: “Robo, pojď sem!” a když k němu Robo přistoupil, že mu podá ruku, tak to do něj zblízka pětkrát demokraticky našil.
A vůbec, mě je o dva víc než tomu buzerantovi a moje střelecký schopnosti se od vojny nijak nezhoršily. Je to zkrátka kus od kusu. Někomu breptaj ruce od čtyřicítky, a jiný zatáhne v pětaosmdesáti roletu stále pevnou rukou. Bábrle ji zatáhla v sedmadevadesáti a nit si do jehly bez problémů navlékala až do smrti sama.

Helena
15. 5. 2024 18:32

Fakt si myslíte, že ochranka nechá přijít takto ozbrojeného člověka až k Ficovi? Kdepak – ti prohledají rentgenem všechny v okruhu 50 metrů a ještě udělají min. 5 m odstup. Tohle byly sakra dobře mířené střely. Ani nikoho jiného nezranil. Snajpr možná seděl někde za oknem, nebo na balkoně.

15. 5. 2024 20:06
Odpovědět  Helena

Stalo se. Zdokumentováno, popsáno. Na rovinu – jen dvě možnosti. Bud si nechat sestrojit ficomobil po vzoru papamobilu, nebo riskovat. Jinak to prostě nejde.

Boomer
16. 5. 2024 13:05

..holt prostě v našich podmínkách jsme si ještě nepřivykli, že by se na politiky mohlo střílet. Nová doba…

Nedávno se podobně střílelo v Japonsku, tam zase střelec použil podomácku zbastlenou brokovnici.

Pravdomluvny
15. 5. 2024 21:42
Odpovědět  Helena

To byla pistole,ne dělo.
Zřejmě měl ten sráč kliku…..

Boomer
16. 5. 2024 13:07
Odpovědět  Helena

..snajpr by to z dálky vyřešil jediným výstřelem, viz. Mrázek .. a rozhodně by nepoužil pistoli nebo dlouhou zbraň na pistolový náboj.
Nepište o věcech, o kterých nemáte šajna…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
16. 5. 2024 18:26
Odpovědět  Boomer

Jenže to by se nezviditelnil. A vo tom to je. A je fuk zda zviditelnil privátně, z vnitřního pnutí naničhodného frustráta, nebo v něčí službě. Hlavně že zviditelnil. Ale ostřelovačkou? Leda by se pak šel sám napráskat. Ale to by zase přišel o ty bezprostřední emoce.

Boomer
16. 5. 2024 20:19

.. zviditelňuje se magor(komplex Hérostratův..), profík se snaží být neviditelný, a to i ve vlastním zájmu…
Od Fica očekávám jediné, až se dá do kupy, svolá chlapy z ochranky a.. prepáčte, chalani, zrobil so chujovinu a všetkých nás dostal do průseru. Už budem dobrý, vypime si na to…

15. 5. 2024 18:08
Odpovědět  Peter 008

Zkrátka frustrovaný buzerant, který napsal do svých dvaasedmdesáti dvě knihy, pročež se má za spisovatele.

Boomer
16. 5. 2024 13:11

..a živil se jako ochranka v obchoďáku, než tam dostal nabančeno! Víc tam bere i uklízečka…

16. 5. 2024 18:34
Odpovědět  Boomer

Já hledal na de.bilovi aspon kousek textu z toho jeho veledíla, že bych mu juknul do řepy, co se mu v ní mele, ale nikde nic. Docela by mě zajímalo, jestli tuším správně, že to svý veledílo vydal bud vlastním nákladem, nebo nákladem toho LK DUHA který založil.

Boomer
16. 5. 2024 20:32

.. no, já cosi včera našel, nějaký dialog se smrtí, ale ejhle.. dnes už dělá strejda gůgl blbýho, jenom kousek textu a šmytec.. navrhol som smrti, že si potykáme…

16. 5. 2024 22:57
Odpovědět  Boomer

Věčná škoda, že jsme Kmotru ji z našeho trestního práva vymázli. Moh si s ní potykat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
15. 5. 2024 19:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Protože fotovoltaika ani větřáky prý nikdy nevyrobí tolik energie kolik se jí vložilo do materiálů dopravy a výstavby a vlastně je to energie v čase z klasik bude někdo hledat odpovědné viníky tunelu? … nepředbíhejte se v řadě zloději

cool
16. 5. 2024 07:01
Odpovědět  cool

A předpokládám s trochou černého humoru že doba jak někteří paleontologové tvrdí že už se stalo třeba že australopitéci s malou kapacitou mozku i chápaní a o tom to je vytloukli mnohem pokročilejší kulturní osidlení se současnou tenzí v euálu do klerofeudálních hejblů osvícených religionistů od uhlíkové stopičky po kalegriádu že se může opakovat jako vše v dějinách, roboti. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=VFIQeVc23q8
Rozvinutější verze.
https://www.youtube.com/watch?v=IoP57juWy1M
.oura ďo…
https://protiproud.info/politika/7873-totalni-cenzura-dezinformacni-policie-bruselu-zardousi-pak-cely-internet-o-green-dealu-covidu-lgbt-a-dalsich-zverstvech-si-uz-ani-nespitnete-vypne-protiproud-misto-fialy-tentokrat-jourova-se-sorosem-ministerstvo-pravdy-je-tu.htm
https://aktax.cz/cilem-pandemicke-smlouvy-who-je-mrzacit-a-zabijet-a-nastolit-celosvetovou-vladu/
https://aktax.cz/plan-globalistu-na-likvidaci-vsech-zemedelskych-farem/
Aneb vy ty červy s brouky žrát budete.
https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/who-si-klade-za-cil-monitorovat-a-kontrolovat-globalni-dodavky-potravin/

cool
16. 5. 2024 08:40
Odpovědět  cool

Až to zavání že to vymysleli debílkové od UI co počítají přesně nepřesných zadání ale nevzali faktor času a tu funkci využití energie a třeba si vzali do palice že vydupají skopčácky s “benzínovou pumpou na východě ale povedlo se jim akorát zdebilizované donutit předhodit lipské burze zlodějů životní úroveň čechů. Ale nemusí pršet stačí když kape než vás zahubí kryplací?

Administrátor
P.A.Semi
16. 5. 2024 12:04
Odpovědět  cool

Ohledně tunelu mě napadla nedávno taková zajímavost – za Béma v Praze stavěli slavný Tunel Blanka, prošustrovali na to o dost miliard víc, než bylo v plánu…

Nejlepší na tom ale je, že v Praze žádný “Tunel Blanka” není… Zmizel z povrchu (tedy z podzemí), zmizel z novin, radši na ten “úspěch” zapomeňte…
(ony tam ty tunely jsou, ale radši je přejmenovali, takže vlastně není zcela jasné, za které všechny tunely ty miliardy byly…)

πα½

Boomer
16. 5. 2024 12:59
Odpovědět  P.A.Semi

..no, ony to byly ve skutečnosti už ve fázi projektu tři úseky: Bubeneč, Dejvice a Brusnice, dokupy to mělo dát a taky nakonec dalo Komplex Blanka, akorát že 2x tak dražší než bylo plánováno. Jak je už v tomto kraji zvykem. Z veřejných peněz, t.j. z kapes občanů vybraných daní, se to debužíruje, oujeéééé…