blog

O bouřích ve sklenici vody

𝗝𝗮́𝗴𝗿, 𝗩𝗮́𝗴𝗻𝗲𝗿, 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗷𝗶𝗻𝗮, 𝗥𝘂𝘀𝘀𝗸𝗼 𝗮 𝗽𝗼𝗷𝗲𝗺 𝗰̌𝗲𝘀𝗸𝗲́𝗵𝗼 𝗵𝗿𝗱𝗶𝗻𝘀𝘁𝘃𝗶́

Martin Davídek fb

Falešný post, komentující Jágrovu rezignaci na umístění hráče v týmu Kladna, který předtím hrál v Rusku (což je dnes bráno bezmála jako smrtelné provinění), nadzdvihl opět sítě. Výkřiky, které ve statusech dramaticky hodnotí Jágrovo „selhání“, zklamaně komentují, že se Jágr nechal se „zlomit“ a „selhal“.

Je to směšné.

Společnost, dlouhodobě týraná každodenní válečnou propagandou, zcestným hodnocením ukrajinsko-ruského konfliktu a snahou vytvořit jednotící názor se pomalu dostává do stavu zuřivého vzteku.

Propaganda se marně snaží zakrýt holou skutečnost, že dva roky se o válce na Ukrajině systematicky lže. A že tón veřejné debaty není ničím jiným, než procesem vytváření souhlasu, popsaná Chomskym.

Jemuž společnost vzdoruje jen formou několika desítek a možná i stovek mluvčích, kteří se této agendě vzpírají. Jsme tak opět v situaci, kdy hrajeme odvěkou českou hru na K. H. Borovského, Kryla, Němcovou a „národní hrdiny“.

Majorita sedí u sociálních sítí a od mluvčích se očekává jakýsi vytrvalý a houževnatý odpor a produkci, která vyřeší stav veřejného názoru. Přičemž sebemenší pochybení táž majorita promptně a zklamaně odsoudí. Je to vysloveně hloupé.

Majorita si neuvědomuje základní věc. Nemáme „bojovat proti systému“. Ale normální, standardní cestou demokratických pořádků trvat na svobodě slova a názoru. Mluvit otevřeně. Analyzovat. Stavět se k věcem a událostem objektivně. Mluvit pravdu a totéž očekávat i od ostatních.

Jeden vedle druhého. Každý člověk v tomto státě.

Z minulosti víme, že cesta, kdy národ štká nad Havlíčkem Borovským, kterého odváží rakouská policie do Brixenu, nebo nad Krylem v Rakousku, kterého si potajmu pouštíme z magnetofonových pásků nevede nikam.

Ke svobodě slova se musí stavět celá země. Ne jednotlivci, na něž potom režim rád vyzkouší své postupy a přenese enormní, nesnesitelnou zátěž. Ale všichni. Svoboda slova je v demokracii zákon a základní princip. Ať už si jej různí demiurgové moci pokouší vyložit jakkoliv.

Jágra k jeho kroku údajně donutili fanoušci Kladna. Četl jsem jejich vyjádření. Musím jen zakroutit hlavou.

Klíčem ke konfliktu na Ukrajině je geopolitická praktika dlouhodobého zatlačování Ruska cestou rozeštvávání konfliktů a barevných revolucí na hranicích s Ruskem. Je to politika, kterou Západ provozuje po desítky let. Dnes vidíme, že naprosto selhala. Namísto zatlačování a oslabování Ruska došlo k válce. Rusko neustoupilo v otázce Ukrajiny a Krymu. Jednoduše si nemůže dovolit Ukrajinu s vojenskými základnami NATO na ukrajinském území. A stejně tak nemůže přijít o Sevastopol a přístup k Černému moři. Pro Rusko je to otázka geostrategického ohrožení. Stejně, jako by podobnou variantu nepřipustily Spojené státy v případě Mexika, Kanady, nebo Kuby.

Dnes, má bohužel, geopolitický střet podobu nebezpečné krvavé války, ničící Ukrajinu i Evropu. Na jehož konci je už nyní zničená a na generace zadlužená Ukrajina. Dlouhotrvající a prohlubující se krize v Evropě a ve světě. Inflace, energetická krize, propad ekonomik, růst cen potravin, materiálů a enormní výdaje na zbrojení. Výsledkem je naopak, posilující Rusko. A čilá aktivita, politická a ekonomická, na asijském kontinentu, kdy právě válka na Ukrajině vedla k nastartování ekonomické i vojenské spolupráce, nejen mezi Čínou a Ruskem, ale i mezi státy Středního a Blízkého východu, či BRICS, která povede ke globální asijské vzpouře proti Západu. Stratégové, vycházející z dysfunkčních schémat bipolárního světa a metod zatlačování, mohou nyní jen tiše přihlížet proměně světa.

Propaganda se snažila živit veřejnost nesmysly o ukrajinské ofenzivě a pádu ruského režimu a zároveň, v panice donutit státy k enormním válečným výdajům. Přesto má obrovský dopad. Emoční, informační.

Když si člověk přečte komentáře a diskuze na Novinkách nebo na Seznamu, může jen tiše přihlížet míře indoktrinace a kroutit hlavou.

Z tohoto ranku byl vlastně i post, věnovaný Jágrovi.

Já si Jaromíra Jágra nepřestanu vážit. Za jeho celoživotní práci, postoje a reprezentaci státu i sportu.

Jágrova propírka je jen jedním z dalších podobných událostí. Režim se pomocí signálů a symbolů snaží nastartovat a směřovat agresi. A daří se mu to. U části veřejnosti. Proto ministr vnitra Rakušan vyvěšuje vlajky s Putinem v resyku. Z téhož důvodu rozpoutal Pospíšil nátlak na zrušení koncertu pěvkyně Anny Netrebko a docílil zákazu vystupování. Připomenu hysterii kolem vracení medaile Jarka Nohavici. Jaromír Jágr sám se v minulosti stal terčem veřejné šikany, poté, co se jako světově uznávaný hokejový reprezentant účastnil vládní reprezentace v Číně s prezidentem Milošem Zemanem.

O dění na Ukrajině před konfliktem, během osmi let regulérní občanské války centrálních kyjevských úřadů proti obyvatelům Donbasu a Luhansku, o činnosti polovojenských milic ukrajinských oligarchů, vyzbrojovaných a cvičených specialisty NATO, či SBU, obávané ukrajinské tajné služby, zapojené do ostrakizace obyvatelstva, natož o dění na Majdanu, které odstartovalo bezmála rozpad Ukrajiny a vedlo k odtržení vzbouřených území, obývaných etnickými Rusy,.. tohle všechno lidé neví. Ani v základních obrysech.

Natož, abychom byli objektivní, o násilném účinkování jednotek separatistů proti lidem, kteří proti odtržení Donbasu a Luhansku protestovali. Jako v každém podobném konfliktu se zde děly hrozivé věci.

Ukrajinská válka je klasickým etnickým konfliktem, živeným z obou stran. Kde o demokracii a svobodu jde o ze všeho nejméně.

Pokud lidé neznají veškeré souvislosti tohoto konfliktu, alespoň v rovině moderní historie, není divu, že jedni křičí o fašistickém Russku, vrahu Putinovi a invazi Putlerovských orků a druhá strana se oprávněně ptá, jak se slučuje „ukrajinská demokracie“ se sochami Stepana Bandery a Šuchevyče, masového vraha, odpovědného za děsivé masakry druhé světové války. Či událostí kolem teroru civilních obyvatel, jakým byl masakr v Oděse a dalších hrozivých věcech, které se na Ukrajině děly už před válkou.

Jágr za tohle není zodpovědný.

Přijde mi naprosto zcestné, obviňovat jej z toho, že jako veřejná ikona „podlehl“ nátlaku a „posvětil vládě novou normalizaci.“ Ne.

Problémem je Rakušanova a Fialova normalizace a návrat k atmosféře strachu, autocenzuře a obav o zaměstnání. Nebo problémů v podnikání, v činnosti institucí, úřadů nebo na vysokých školách.

Je to problém této odporné, nedemokratické vlády. Vláda a její vytrvalí poskoci jsou odpovědní za narůstající atmosféru strachu a obav, autocenzury a nesvobodných rozhodnutí, která zahání společnost od demokracie směrem k nové totalitě. Jakési její nové, komfortnější, kapitalistické verzi.

Když se potom objeví ojedinělý hlas ze strany umělců, novinářů, nebo veřejných mluvčích, jak je tomu například v tuto chvíli, u sportovního rybáře Jakuba Vágnera, který v citlivém a velmi slušném vyjádření postoval běžný, patriotický názor a doporučení imigrantům, jak se chovat v této zemi, společnost reaguje dvojím způsobem. Na jedné straně spustí pohaněči vládního diskurzu povyk, že „Vágner šíří nenávist“. Na druhé straně se Jakub Vagner dočkal obrovské odezvy a podpory, měřeno ve statisících lajků od lidí.

Právě příklad Jakuba Vágnera je cenný v jedné věci. A to je signál směrem ke kulturní a společenské veřejnosti. Lidé chtějí mít své oblíbené představitele na své straně. Možná už je nejvyšší čas.

Dodám k tomu ještě jednu věc. Téma, které si Vágner zvolil, je dnes už naprosto zjevné. Je v pořádku být patriotem a je v pořádku od nově příchozích očekávat, že přijmou náš způsob života, naše mravy a naše způsoby a přizpůsobí se prostředí cílového státu. Nikdo nestojí o zvýšenou kriminalitu, problémy, násilí a konflikty. Když ale, přiznejme, razantním způsobem toto téma otevřel před lety Martin Konvička, snesla se na něj smršť ničivých útoků. Kdyby se jej nezastal Miloš Zeman, mohlo být podstatně hůř. Pro mě je hrdinou nikoliv Vágner, ale Konvička, Zeman a další. Proto, že na úskalí imigrace reagovali správně a s předstihem, už před lety.

Co z toho plyne?

K veřejné debatě v demokratickém státě je nutné přistupovat s otevřeným hledím. Slušně, korektně, ale také nebojácně a otevřeně. My jsme po staletí zvyklí šeptat v ústraní a čekat na nějaké spasitele, kteří na sebe navléknou osud místních hrdinů, kteří za nás svedou statečný zápas o naši svobodu.

To není dobrá cesta. Dobrá cesta je, když budeme hrdiny všichni.

Protože pokud mlčíte, dříve nebo později se dostanete do osidel moci sami. A pak budete bojovat osamělý zápas, v němž vám nikdo nepodá ruku. A ještě vás poplivou.

S tímhle je třeba rychle skončit.

sdílet na

113 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
8. 1. 2024 11:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Hele, jsem zvědav, kdy se čučkaři z BIS, Bezpečnostní informační služby, vytasí se “zjištěním,” že byl vrah z té ukrajinské fakulty v Praze, David Kozák, ve skutečnosti ruským agentem. Když mohli čučkouni před dvěma lety tajemně naznačovat, že i tornádo na Moravě mají na svědomí “cizí agenti,” lze od Koudelkových tragikomiků očekávat jakoukoli halucinační pohádku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
8. 1. 2024 12:21
Odpovědět  Teuton

Až po těch hajzlech z “vlády” půjde opravdu ruský agent, tak budou všichni s.át magi v kostkách. A ta doba nazrála. Už je to tady. Už je to tady. Už mají co chtěli.

Slovan
8. 1. 2024 12:45
Odpovědět  Helena

Tak ono se pravděpodobně jede podle manuálu.

Jura S
8. 1. 2024 12:55
Odpovědět  Teuton

Zjistí se. že to byl “Putinův levoboček”…. 🙂

Spam Teuton
8. 1. 2024 14:16
Odpovědět  Jura S

Čućkouni z BIS prý chtějí informovat veřejnost, že i za současným ochlazením stojí “cizí agenti.” Prý mají prsty i ve vyhubení dinosaurů a smrti Vinnetoua. BIS je naprostá špička v oboru !!

Jura S
8. 1. 2024 15:57
Odpovědět  Spam Teuton

Jystě, indyjány vystříleli Putinovi předci…. 🙂 se vo tom najdou “hmatatelný důkazy…

Boomer
8. 1. 2024 16:23
Odpovědět  Jura S

.. no taky že jo! Ze Sibiře přes jejich ruskou Aljašku to měli kousek…
comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
8. 1. 2024 17:11
Odpovědět  Boomer

Nejneže vystříleli – dokonce nahradili! Jak jsem zjistila, jmenuje se na Aljašce každý druhý Olechoff a Smyrnicki a Shugakov…………

Boomer
8. 1. 2024 17:27
Odpovědět  Markýza

.. jo, a ruskej car je prodal i s Aljaškou, kdo by si taky bral domů do Ruska takové vrahouny…

Pravdomluvny
8. 1. 2024 18:41
Odpovědět  Boomer

Takže za dnešní vrahouny v uSSa může ve finále Rusko a kód Navajo?

Markýza
8. 1. 2024 18:52
Odpovědět  Pravdomluvny

Jéžišmarjá, Wojciechovski, vy jste neuvědomělej! Samozřejmě – nejen Rusko, ale Putin osobně.

Boomer
8. 1. 2024 20:02
Odpovědět  Markýza

.. dyť ten chlapec je starší než Metuzalém, stopy po něm jsou i u Předmostí, těch pobitejch mamutů, to by Kopčem s Veverčákem nedokázali, ale Vladimir Vladimirovič joóó, a vůbec to na něm není vidět! Jak von to dělá… no klony, furt dokola klony, co jinýho!!!

Markýza
8. 1. 2024 20:41
Odpovědět  Boomer

Ale prd klony – chodí se nabíjet do pyramidy, protože je to sám Menkauré.

Boomer
8. 1. 2024 20:44
Odpovědět  Markýza

..holomek jeden rafinovanej, pološikmovokej..

Šmankote, teď mi to docvaklo..Okamura je určitě jeho synek levoboček…

katango
9. 1. 2024 10:58
Odpovědět  Markýza

Co takhle Chufu (Cheops), to byl prej velkej stavitel.

Pravdomluvny
8. 1. 2024 20:18
Odpovědět  Markýza

Sakra,sypu si popel na hlavu.
Je mi odpuštěno?🤓

Markýza
8. 1. 2024 20:40
Odpovědět  Pravdomluvny

Ukažte? Není, ještě pěkně sypte!

Pravdomluvny
9. 1. 2024 06:15
Odpovědět  Markýza

Popel došel,jedu greendeal 🤪

Markýza
9. 1. 2024 09:00
Odpovědět  Pravdomluvny

Á, tak to je jiná! A už vydržíte bez CO2?

Pravdomluvny
9. 1. 2024 11:00
Odpovědět  Markýza

Nechávám si ho ekologicky dovážet od amiokupanta.🥳

Boomer
8. 1. 2024 20:31
Odpovědět  Markýza

.. vy už v tom zjevně máte jasno delší dobu, ale já pořád dumám, kterému z těch popudlivých pánů docvakne, že si z nich dělám totální prču.
Mým nedostižným(zatím, snad..) vzorem v tomto směru je Ladislav Fuks, ten chlap svým zvláštním humorem dokázal lidi tak zpitomět, že nevěděli na čem jsou a čí jsou…

Markýza
8. 1. 2024 20:44
Odpovědět  Boomer

To není o docvakávání, to je o choleričnosti. Můj muž (dej mu pámbu nebe) nebyl opravdu žádný blbec, ale když se mu zapálilo u zadku, tak mu to zastřelo rozum – a takových jsem viděla víc. Kupříkladu i ten můj táta violista, to samý.

Boomer
8. 1. 2024 21:00
Odpovědět  Markýza

.. no to mi povidejte, já to mám v rodině, voni si jen tak jako šmidlají, drnkají.. a najednou se shání po sekeře!!!

Markýza
9. 1. 2024 09:00
Odpovědět  Boomer

Taktak 😀

Pravdomluvny
8. 1. 2024 18:40
Odpovědět  Markýza

👍

Radegast
8. 1. 2024 11:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Další žvanil ze Satanovy synagogy?

Nepleťte si směšné, vychytralé převlékače kabátů Jágra, Vágnera, Vidláka s bojovníky WÁGNEROVCI!

comment image

Slovan
8. 1. 2024 11:52
Odpovědět  Radegast

😊 😊 😊 😊 👍 👍

Ladislav 💤
8. 1. 2024 12:05
Odpovědět  Slovan

O nás, v přechozím článku.
Jsme verbež, vlastenců je nás hrozně málo!
Převratu se my už asi nedočkáme!
Doufám, že zasáhne brzy vyšší moc z východu👍

Slovan
8. 1. 2024 12:15
Odpovědět  Ladislav 💤

Vedle jsem napsal že jsem včera viděl video s diskuze z Ú/n/L a tam
Ivan Kratochvíl povídá, že RF zvažuje ve zkratce shrnout ten fašizmus z Evropy. Tak si připrav praporky a zasaď si do zahrady Šeříky, možná i Narcisky. Budeme to možná potřebovat. 🤣🙋‍♂️

Ladislav 💤
8. 1. 2024 12:43
Odpovědět  Slovan

Charašo 👍🇷🇺 Praporky mám a šeřík nepotřebuji. Mám chleba, sůl a vodku!😀

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
8. 1. 2024 13:25
Odpovědět  Ladislav 💤

😊 😊
Tak to abych si kvůli té vodce sehnal ruský mundůr.🤣

Pravdomluvny
8. 1. 2024 16:51
Odpovědět  Slovan

Ty ho nemáš nebo ho vánočních svátcích nedopneš?😅

Joe Arp
8. 1. 2024 17:27
Odpovědět  Pravdomluvny

Tak já třeba zapnu džíny co jsem nosil v 17ti, akorát si je nesmím vzít na sebe!

Pravdomluvny
8. 1. 2024 18:42
Odpovědět  Joe Arp

To já též.👏

Slovan
8. 1. 2024 19:32
Odpovědět  Pravdomluvny

Vidíš, tomu říkám přístup co Joe píše. Máš štěstí že ses nakonec přiznal. 😊

Pravdomluvny
8. 1. 2024 20:20
Odpovědět  Slovan

Ale stálo to úsilí…..🤓

Slovan
8. 1. 2024 19:30
Odpovědět  Pravdomluvny

Ty si dneska nějakej humornej, jen počkej až si naběhneš, abys pak neskřípal zoubky jako Skřípal v Londýně. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Pravdomluvny
9. 1. 2024 06:16
Odpovědět  Slovan

Já nejsem taková V.I.P. osoba🤓🤓🤓🤓

zdendulka
8. 1. 2024 17:11
Odpovědět  Slovan

kéž by……

Slovan
8. 1. 2024 19:34
Odpovědět  zdendulka

Co co co, jak to myslíte mladá paní, teď vám úplně nerozumím, jak že jste to myslela, to víte stáří. 😊 😊 🌹 🧡

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuzana
8. 1. 2024 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Pentagonu došly peníze pro Ukrajinu

https://aktax.cz/pentagonu-dosly-penize-pro-ukrajinu/

Helena
8. 1. 2024 12:13
Odpovědět  zuzana

To nevadí, Fyjala, Dozimetr, Černochová, Stanjura a spolupachatelé přitlačí na zvýšení cen energií čecháčkům, a to by bylo, aby to čecháček za amíka nezatáhl.

Přemek
8. 1. 2024 13:44
Odpovědět  Helena

To zkusí a letí.

Administrátor
P.A.Semi
9. 1. 2024 18:06
Odpovědět  sizok

Real Raw News pouští naprosté hoaxy, nic jiného, ještě si libuje, jak ty naivní blby napálil…
(Nějaký Baxter to tam dělá…)

Viz anglicky https://pi-alpha.org/Video/Real_Raw_News_616f647db73dc123b6dc6938.mp4
(video 13 minut) původně z Gab, kde to ale už není… (a dospěl jsem k témuž i bez tohoto videa, ale tohle to potvrzovalo důkladně…)

Že to tadesco.org přetiskuje, znamená, že nejsou schopni rozlišit Hoax a Skutečnost, takže jsou totálně nedůvěryhodný zdroj…

πα½

Pijack
8. 1. 2024 12:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Martínek velmi trefně popsal situaci na Ukrajině, o čemž sice všichni věděli, ale nesmělo se o tom referovat v Českých médiích hlavního proudu. A kdo byl u moci v té době? Babiš a socani !!! Samozřejmě s tou neurvalou cenzurou a zastrašováním Rychetského vláda v čele s poťapaným Fialou pokračuje. Sekunduje jim Nejvyšší státní zástupce Stříž a sorta aktivistů v této instituci.

Takže to vypadá, že ta mašinerie, která proti nám vyhlásila válku (mediální a trestní) se datuje od počátku vlivu Aspen institutu, potažmo opozičně smluvní vlády ODS – ČSSD. Salámovou metodou se zde nainstalovala Americká doktrína lhaní o Rusku a nasouvání ideologie KOZA do vzdělávacího systému. 20 let na to stačilo. Za 20 let uděláte z národa idioty.

Takže pokud budou tihle idioti (voliči) dál snít svůj “Americký sen” a nebudou volit konečně úplně jiné politické subjekty, pak se dočkají úpadku nejenom mravního, ale i fyzického a ekonomického. Máme na výběr – SPD, PRO, Trikolora, Přísaha, Svobodní. Demokracie je právo i na změnu… pokud ovšem nebudou hlasy sčítány na Kajmanských ostrovech Americkou firmou HP, jako v případě dosazení lampasáka Pavla na Hrad. Tomu musíme předejít.

Ladislav 💤
8. 1. 2024 12:41
Odpovědět  Pijack

Chybí ti tam nejvlastenější partaj a to je KSČM!
Na tu nezapomínej, to jsou ti co tady vše postavili a vybudovali! A naučili většinu z nás starých přemýšlet!

Pijack
8. 1. 2024 12:48
Odpovědět  Ladislav 💤

To jaxi nepůjde, bohužel. Protože ti komunisti sedí ve všech vládních stranách. Neumím vyselektovat ty pravé a ty závadové. Nezlob se na mě 🙂

Ladislav 💤
8. 1. 2024 13:17
Odpovědět  Pijack

Všichni ti tvoji “komunisti -kabátnící” jsou na seznamech příslušných partaji, tak že čitelné a dohledatelné. U paní Konečné je taky seznam.

Pijack
8. 1. 2024 16:06
Odpovědět  Ladislav 💤

Tak mě zabij kvůli tomu, že budu volit SPD. To se mám rozpůlit? 🙂

Pravdomluvny
8. 1. 2024 16:53
Odpovědět  Pijack

Je to každého svobodná volba.
Já, byť zatím člen SPD už pro pana předsedu přestávám mít pochopení…..

Joe Arp
8. 1. 2024 19:54
Odpovědět  Pravdomluvny

A čím pak tě trápí, smím-li se opítat? Ještě tu svoloč v PS nezamordoval, nebo tě nevzal do užší party? Dost ho sleduju a myslím, že uvažuje o kus dopředu. Vím nepodepřel Krejzu, ale není od toho, aby se vrhal pod každý tank, co projede kolem. Hoši co spolu mluví, čekají na každý chybný krok, aby ho “zrakvili”!

Pravdomluvny
8. 1. 2024 20:22
Odpovědět  Joe Arp

Mám na něj už delší dobu svůj názor ten měnit nebudu.

Joe Arp
9. 1. 2024 11:04
Odpovědět  Pravdomluvny

Dík, to jsi ani nemusel psát, to jsem se toho dozvěděl! Já jen vidím cinty, jak se mají pidistrany slučovat a v jediné straně, která je pro vystoup. z EU a NATO se členové vymezují proti předsedovi. To to daleko dotáhnem, možná už abysme táhli.

Pravdomluvny
9. 1. 2024 16:22
Odpovědět  Joe Arp

Okamura je ukecanej a místo toho,aby konal,když může drží buď kušnu nebo zbytečně kušní….. pořád to samé.

Boomer
9. 1. 2024 16:32
Odpovědět  Pravdomluvny

..dokud trvá 108, nemůže konat nikdo nic mimo 108, berte to jako fait accompli…

Joe Arp
9. 1. 2024 17:36
Odpovědět  Pravdomluvny

Tak Boompari ti to shrnul. Dodám jen, že tvých žvástů je tu už přehršel a “pořád to samé”! Takže čas abys konal, je tu!!! Protože přeceda…..kušní pořád to samé, to co považuje za důležité pro Čechy.

Ladislav 💤
8. 1. 2024 17:19
Odpovědět  Pijack

Máš přeci partnerku, my do tak dělame. Jeden KSČM, druhý SPD.
Uvidíme co se ukáže nového a hlavně vlasteneckého. Samozřejmě bez zločineckývh EU a NATO!

Autor
8. 1. 2024 14:21
Odpovědět  Pijack

A i proto lidé nic nemohou pochopit. Vyjasnění si, kdo je kdo je to nejdůležitější v chápání politiky. Jakmile je jasno kdo je doopravdy kým (třeba sponzoři, skutky atd.) vše zapadá jednoduše do sebe.
Jsou komunisté, kteří tam šli prop kariéru a nebo nějakou jinou výhodu. A jsou ti, co skutečně věří v boj za lepší svět.
V podstatě se pak chytáte do stejné pasti myšlení, kterou na nás nastražili kolem roku 1968, Šmídem v “listopadu” a třeba ještě ten liberalismus, který je JAKO levicový, ale právě sponzoři jsou miliardáři a řiny jsou čistě pro jejich zájmy a jaké je pak správné hodnocení pojmu “liberál”. Složité k pojmu “liberál”? Oni takoví byli ale vždy, dříve jen bojovali mnohem více o politický vliv.

Žirinovský byl také liberál, ale byl vždy silaně proruský, což se navzájem vylučovalo. Chtěl v podstatě “jen” jinou ekonomiku a jiné – ráznější – vedení státu. A pak si vyberte.

V roce 1948 vyhráli u nás komunisté ne slovy, ale činy jak za První republiky, tak za války, tak o po válce. Lidé viděli, kdo chce stát rozvjet a kdo to vše za každou cenu brzdil. A jejichj “nepsané heslo” bylo, že nerozhodují slova, ale činy!

Pijack
8. 1. 2024 16:12
Odpovědět  Peter 008

Tak rozumím ti. Potíž je v tom, že pojem “liberál” není ve společností ještě dost dobře zakotven. Já raději zůstávám na tradičních hodnotách, než abych skákal na dovezené ideologie. Pro mne jsou liberálové nedůvěryhodní, protože se dá za tímto pojmem schovat jak komunistické, tak fašistické postoje. Liberalizmus je nesrozumitelný. To je pro mnoho atributů demokracie riziko.

Tupý hulvát
8. 1. 2024 15:35
Odpovědět  Pijack

Pane bože,on myslí STRANU,NE NALEZLÉ JEDNOTLIVCE?Kdo vám namluvil,že komunisté ,kteří u nich byli pro karieru nejsou nalezlí v těch co jmenujete,že budete volit?

Pijack
8. 1. 2024 16:08
Odpovědět  Tupý hulvát

To jsem taky pochopil jak to myslí. Pro mne je v současné situaci nejdůležitější volba SPD, protože jsou srozumitelně vyhranění na téma, které já považuji za nejdůležitější. SPD má k liberalizmu mnohem dál než komunisti. To u mne rozhoduje.

Přemek
8. 1. 2024 13:51
Odpovědět  Ladislav 💤

Pokud se zbaví marxismu a osobních ambicí, proč ne? Jenže je mezi nimi až příliš beznadějných zbabělců, co se bojí náročných úkolů. Takže s nimi opatrně!

Tupý hulvát
8. 1. 2024 15:37
Odpovědět  Přemek

A oni budou kandidovat s čím,když nebudou mít AMBICE?

Standa
9. 1. 2024 11:24
Odpovědět  Přemek

Vysvělete ,prosím, ten Váš blaf,, KSČM-marxisté”!
Vysvětlete prosím, ten Váš blaf,, osobní ambice”!Nemělo by to spíše být směrováno do současných vládních stran( ke kterým, jak čtu, máte kladný vztah), kde prapodivní předsedové různých stran jsou ministři. a jejich nohledi političtí náměstci?Odborníci na vše bez,, ambicí” a zkušeností?? Fiala, Jurečka, Rakušan, Bartoš….ta káča Pekary..Lipavský…nevídíte si do…úst!
Ti skutečně plní ,, náročnéúkpli”…spíše sobě kapsy!
Vzhledem k tomu, že ,, náročné úkoly” KSČM nemůže plnit, nejsa ve funkcích se Vám něco plete v hlavě, osle!

Přemek
8. 1. 2024 13:49
Odpovědět  Pijack

My si budeme vybírat, kdo bude moci s námi spravovat a vést naši zemi k lidské důstojnosti. Část SPD, PRO a Trikolory se jistě přidá, hlavně ale PlánČR1 a Národní proud. Tam se integrují skuteční vlastneci s lidskou důstojností a přehledem. Buďme klidní a připravení podílet se na budování naší země. Každý bude moci přiložit ruku k dílu – ve prospěch všech, a tedy i svůj vlastní.

Pijack
8. 1. 2024 16:05
Odpovědět  Přemek

Mě tu ani tak nejde o jednotlivce a strany, jako o využít demokracii k tomu, že mohu změnit názor a nevolit zloděje, který mě již několikrát okradl. Bohužel se setkávám s lidmi, kteří zarputile volí stejné šmejdy a odůvodní to tím, že už tentokrát bude jiný, lepší. Myšlení voličů je prostě hrůza. Osobně volím SPD, protože mne ještě nezklamali. A z tohoto úhlu pohledu je právě SPD trnem v oku politické mafii, protože jim tzv “kazí normy”. A pro mne je to důvod volby, jednoduše proto, že zkoušet a hledat je přirozené právo. Ne jako slepice Buzková, která vstoupila do ČSSD jen proto, že její dědeček s babičkou byli taky socani. To je rovnítko s tupostí non plus ultra 🙂

Pavel z Moravy.
9. 1. 2024 09:44
Odpovědět  Přemek

Vím, že teď nebudete vytahovat na světlo kdo přesně jste. Ale jestli to je ten plán pana Tichého ta Gesara – Nesara mající základy někde u amíků, nu tak s tím bych byl opatrný. Jestli prosím někdo přesně ví, co ty názvy znamenají, rád bych se to dozvěděl. Já si jenom vyložil, že to Ge by mohlo být general, tedy všeobecný, nebo také genius, tedy geniální, nadaný i když to by bylo geniuses nebo genial, těšící se radostný apod a to Ne samozřejmě nový. Nebo jsou to zkratky z českých slov? Ale jestli to má být ten jeden centrální počítač o kterém pořád Tichý mluví, nu tak potěš koště. Zase nějaký další druh ovládání lidských bytostí bez hranic? Můžete mi Přemku říci, že nejste ten tým Gesara – Nesara, díky.

Administrátor
P.A.Semi
10. 1. 2024 10:47
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Zadáním do duckduckgo (jako Google) mi druhý výsledek odpoví:
GESARA – Global Economic Security And Reformation Act
k tomu NESARA je totéž National, národní v USA…
(to “Act” na konci je tam jako “zákon”, oni to někde zkoušeli protlačit v US parlamentu cca před 20 lety… ta ostatní slova jsou dost “mezinárodní”, aby jim rozuměl každý…)

Je to blud na svádění z cesty, a to, co propagují, by bylo stejně škodlivé, jako jakékoliv jiné digitální peníze, ke kterým by nebyla anonymní a svobodná alternativa starých bankovek a mincí…

πα½

zuzana
8. 1. 2024 12:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Biolog varuje, že WHO plánuje převzít kontrolu nad národy kvůli příští pandemii

https://aktax.cz/biolog-varuje-ze-who-planuje-prevzit-kontrolu-nad-narody/

Přemek
8. 1. 2024 14:02
Odpovědět  zuzana

No a první z jejich globálních šiřitelů Zla je již za mřížemi a pro další si JAG přijde také. Bílé Klobouky se se zločinci páchající zlo proti lidu USA a globálně nepářou.

Administrátor
P.A.Semi
10. 1. 2024 00:30
Odpovědět  Přemek

To “JAG” a “Bílé Klobouky” jsou bohužel zřejmě jen pohádky na uklidnění davu, aby čekali, jak se to jako prý vyřeší samo v zákulisí…
Čekejte a doufejte, čekejte a doufejte, čekejte, no už to skoro je, čekejte …

πα½

Gales
8. 1. 2024 12:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Mít jiný názor je základem komunikace v demokratické společnosti, kterou je dialog. Jenže dialog podle Havla vyžaduje rozličné názory. Demokracie byla Václavem Havlem a akčním výborem Občanského fóra v lednu 1990 lidem v činoherním klubu v Redutě vysvětlována jako společenský systém založený na celkem 3 pilířích, které jsou absolutně nevyhnutelné a nenahraditelné. Jsou to pilíře:

  • Pluralita názorů ve společnosti
  • Pluralita politických stran ve státě
  • Svobodné volby

Havel tehdy vysvětloval, že kdykoliv odstraníte jakýkoliv jeden z těchto pilířů, tak lusknutím prstu překlopíte demokracii do hrůzostrašné totality, resp. do jedné z forem totality. Nemusíte odstranit všechny 3 pilíře, stačí jeden jediný. Odstraňte pluralitu názorů ve společnosti a máte rázem despocii a fašismus, kde se na moci podílí jen svazkové, byť pluralitní strany, a i když máte svobodné volby, ve kterých si volíte mezi svazkovými neofašistickými stranami s jedním jediným singulárním názorem, tak výsledkem není demokracie ale svazkový fašismus, který nedovoluje pluralitu názorů, pouze jeden jediný názor daný svazkovými médii.

Gales
8. 1. 2024 12:46
Odpovědět  Gales

Když odstraníte pro změnu pluralitu politických stran, získáte pro změnu anarchii. Budete mít svobodu slova, ale stát bude ovládán nepoliticky pomocí davu z ulice. A když odstraníte svobodné volby, tak získáte dnešní model USA. Mají tam pluralitu názorů habaděj, i pluralitu politických stran (minimálně dvě), ale poslední volby prezidenta americkým občanům elity ukradly. Už žádné svobodné volby, pouze iluze voleb. A to je totalita.

Havlovy 3 nedotknutelné pilíře demokracie jsou strhávány a demolovány

Zkrátka, pro zachování demokracie musí být všechny 3 pilíře zachovány a pokud někdo vám z veřejnoprávní televize tvrdí, že část české veřejnosti má jiný názor na tohle nebo na támhleto, a mohou za to prý dezinformační média, která štěpí ten jediný správný názor ve společnosti, tak tím bourá a podkopává první pilíř demokracie. Nedovolte nikomu, aby vám říkal, že štěpíte společnost jiným názorem. Jediné, co jiným názorem štěpíte, je ten jejich mediální a politický fašismus!

Bránit lidem v jiných názorech, nálepkovat servery s jinými názory, dehonestovat lidi s jinými názory, diskreditovat weby a blogy s jiným obsahem, to je proces bourání prvního pilíře demokracie.

Pavel z Moravy.
8. 1. 2024 18:42
Odpovědět  Gales

No, že toto napsal on nevěřím ani trochu. Myslím tím, že by to byly jeho vlastní myšlenky. A jestli to řekl, tak to někde okopčil. Ale ťřeba se pletu, neznal jsem ho, takže to tvrdit nemohu, jen já tomu nevěřím.

Ladislav 💤
8. 1. 2024 12:48
Odpovědět  Gales

Že je tady fašismus jsem už vloni psal!
To se týká celé Evropy! Je hnědá, ani média to už neskrývájí!

Pijack
8. 1. 2024 12:55
Odpovědět  Gales

Tys neviděl video s tím nadšeným studentíkem, který předával veřejnosti Havlovy myšlenky? A když se ho Rajchl zeptal, jaké to jsou a jestli by mu jednu myšlenku neřekl, tak ten zapálený sluníčkář otevřel hubu a nevěděl si rady s odpovědí 🙂 Havel je už pasé. Nová Rychetského politická garnitura dosazená ke krmelci už Havla nepotřebuje, protože by nemohla zavést proti společnosti perzekuce. Na Havla zapomeň. Jeho nepolitická politika zaselo sémě Satana a dnes to tu máme na talíři. Vyhrává nacizmus a pohrobci Goebbelsových pohrobků. TO BYL Havel ve skutečnosti. Slůvka o pluralitě byla určena jen jako mlha pro naivní. Jeho “politika” měla za cíl to, co dnes sledujeme – součást fašistického uspořádání světa – korporativizmus.

Pravdomluvny
8. 1. 2024 16:57
Odpovědět  Pijack

Havlovy cože…..??????
Ten a myšlenky????!!!!
Leda na prolomení Benešových dekretů a vrácení majetku vlastizrádcům jako byl on a jeho familie.

Boomer
8. 1. 2024 17:18
Odpovědět  Pravdomluvny

..ale prdlačky, voni měli staří dva synky, ten chytřejší vystudoval elektrofakultu ČVUT no a ten druhej se stal presidentem. O majetek se staral ten chytřejší, a pomáhala mu jeho manželka..

Pravdomluvny
8. 1. 2024 18:46
Odpovědět  Boomer

Vych@@@nější a podporovaný záchodem neznamená chytřejší.

Boomer
8. 1. 2024 20:50
Odpovědět  Pravdomluvny

.. no tenkrát, když byl Ivan mladej, tož diplomy na ČVUT nebyly za hubičku!

Pravdomluvny
9. 1. 2024 06:18
Odpovědět  Boomer

Oproti dnešku a plzeňským právům byly……😅

Gales
8. 1. 2024 19:21
Odpovědět  Boomer

Prej měl starej Hejv tři syny.

Pravdomluvny
8. 1. 2024 20:23
Odpovědět  Gales

Vyřezaný z popadaných bukvic….😎

Boomer
8. 1. 2024 20:51
Odpovědět  Gales

.. inu, jen matka je vždy jistá…

Pravdomluvny
9. 1. 2024 06:19
Odpovědět  Boomer

Jo,v jeho případě se jmenovala Alexander Vo…….dra.

Jura S
8. 1. 2024 16:00
Odpovědět  Gales

Venca Flaška není zrovna zářný případ…. a jako “filozof” úplný blbeček… šak to pak takhle dopadlo…

skeptik
8. 1. 2024 17:56
Odpovědět  Jura S

Prezidentování bral jako roli na jevišti. Hlavně hezky mluvit a používat chytlavé fráze jako “pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí”.
Srbové by mohli vyprávět jak Havlova pravda a láska vítězila na křídlech bombardérů.

Pravdomluvny
8. 1. 2024 18:48
Odpovědět  skeptik

Škoda, že se při bombardování Prahy jeho milovaní amiokupanti netrefili tam,kde se v tu dobu ten xindl a jeho familie nacházeli

Standa
9. 1. 2024 11:28
Odpovědět  skeptik

Nějak se málo píše , že toto hesla bylo ukradeno. To pronesl Ghándí!

Administrátor
P.A.Semi
10. 1. 2024 10:56
Odpovědět  Standa

V Praze má něco velmi podobného Jan Hus na pomníku na Staromáku (Milujte se, Pravdy každému přejte), tedy minimálně od první republiky, kdy tam ten pomník stavěli, to není jenom Gandhi…
(a ovšem naproti tomu Husovu pomníku nyní obnovili sochu Lži a Nenávisti, jak tam na falickém sloupu je Svatá Evropa, socha Švédské lesbické královny Jezábel, která nás “zachránila” před Švédy, akorát naivním lžou, že to prý je Panna Maria…)

Akorát v Čechách to nyní dostane další rozměr, když na Ukrajině vítězí Pravda a Láska Ruska ke svým lidem nad Lží a rusofobní Nenávistí Západu a Ukrajiny

Myslím, že to Havloidům poněkud zhořkne…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
8. 1. 2024 16:37
Odpovědět  Gales

.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
8. 1. 2024 16:39
Odpovědět  Gales

Tak sa na to pozrime:

Pluralita názorů ve společnostiPluralita politických stran ve státěSvobodné volbyPluralita názorov, tzn. že povedať si môže kto chce -čo chce, ale nemôže hovoriť to čo vláda nechce- inak je predvolaný na kriminálku, alebo z neho spravia spoločenského vyvrhela…
Pluralita pol. strán, tzn. že môže byť pol. strán koľko chcete, ale zmanipulujeme pol. situáciu, preferencie , médiá a voliť budete to najlepšie , čo vám dáme-čo je “dobré” pre vás…
Svobodné volby, tzn. to sa odvíja od plurality pol. strán, to zažívame neustále a je to horšie a horšie, slobodne volíme neustále menšie zlo.
Už keď bol Lahváč vo vláde, tak fungovali všetky tieto jeho pravidlá a máte sa lepšie? Tzn. že demokracia je na hov..no,je to len Havlova chorá ilúzia demokracie, kým nebude vláda kedykoľvek odvolateľná väčšinou národa.
Nepotrebujeme 10 pol. strán, stačí aj jedna, ale bude ju ovládať masa /národ/ a nie naopak.
Politická strana má byť administratívou národa, tzn. že národ určuje ako bude platená a nie naopak. Táto administratíva musí byť zodpovedná za svoje konanie národu a ak urobí chybu, tak národ vynesie trest. Inak nemôžeme ani náhodou hovoriť o demokracii.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
8. 1. 2024 17:19
Odpovědět  JoFa

.. už zase sklouzáváte k demarchii… ;o))))

JoFa
8. 1. 2024 17:29
Odpovědět  Boomer

Keď vás to všetkých nakopne, tak neva, zbytok si už dorobíte podľa vlastných národných predstáv.

JoFa
8. 1. 2024 17:37
Odpovědět  JoFa

Nemusí to byť byť demokracia,demarchia, môže to byť niečo úplné nové, len aby to fungovalo k spokojnosti ľudí- to považujem za podstatné. Ani šťastie, ani peniaze ba dokonca ani zdravie, ale byť spokojný je naj. Umrieť spokojný je tiež zmysel života.
Spokojnosť- definujem ako pocit, kedy nemáme veľa ale dostatok.
To je to uvedomenie si.

Boomer
8. 1. 2024 17:46
Odpovědět  JoFa

.. jenže z mého pohledu je ze všech systémů právě demarchie nejvíc odolná proti povlovnému odebrání moci lidu…

JoFa
8. 1. 2024 17:55
Odpovědět  Boomer

Tak ju presadzujte, rozširujte aktivujte svoje okolie, meňte čo môžete v jej prospech, nadchnite ostatných, pretože keď sa vám to podarí- budete spokojný a možno aj spokojní.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
8. 1. 2024 20:57
Odpovědět  JoFa

.. dělám co můžu, jenže lidi se do toho moc nehrnou, když se má někde v nějakém spolčení vytvořit vedení, většina se tváří.. že voni teda rozhodně neé, ať to veme tadyhle Fanda, ten už s tím má zkušenosti, že joó?

Což je ovšem to nejhorší, co by bylo možné v tom okamžiku spáchat…

8. 1. 2024 12:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle všechno je sice pěkné…krásně to zní…krásně to vypadá ta utopie…
Ale spolupráce na systému končí v tu chvíly…kdy systém začne popírat vlastní dějiny, tradice a kulturu.
A konzervativce jenž to odmítají začne perzekuovat…
Ale popravdě si řešením jist nejsem…nejsem si jist,jestli vůbec nějaké správné, takzvaně ideální existuje…
Když si to vemem ani náš Stvořitel není dokonalý…dokonalost je asi nedosažitelná.
Třeba takové Kabelky Bohů…najdeme je na celém světě,a znamená to,jak se i v mnoha textech dočtem,že sem přišli a přinesli nám vědění…
Ale to co se stalo potom? To je spíš Lidské než Božské…
V určitou chvíly Boha naše arogance a hlučnost unavovala…
Bohové prý nemohli ani spáš, jak lidstvo řvalo…nevím co si přesně pod tím myslet,ale opakují to kultury na celém světě uplně stejně…takže to něco znamená…
Každopádně nás spláchli Potopou…další v řadě…to nebyla první.
Připadá vám to jako jednání milosrdného Boha? Stvořitele všehomíra?
Zabít toho druhého,jen pro to,že se mi nelíbí jak řve…a že jsem silnější a můžu…
To je Lidské chování…nízké…chování.
Takže dokonalost neexistuje,bohužel…

8. 1. 2024 13:04
Odpovědět  Veny232

Ještě dodám ten paradox…proč nám tedy přinášeli to vědění?
To je jako koupit sousedovy brokovnici…a pak ho zabít protože je s ní moc hlučný…
Ta naše minulost je pěkný bordel…pěkný nepořádek…
Jak v Nebi tak i na Zemi…a to platí i obráceně…jak na Zemi tak i v Nebi…
Všude chleba o dvou kůrkách…
Však i v Bibli se dočtem že Bohu vlastně Andělé utekli proti jeho zákazu na Zem…píchat děv.ky…
Udělali si tu svou malu zoo zrůdiček…obrů Nefilů…
Podívejme se na to dnešníma očima…a co se stane? Nepřekvapí to…naprosto lidské…
Co tím vším chci říci? Že dokonalost neexistuje…a je zdržování a ztráta času jí hledat…
Mnohem efektivnější je, si cestu osudem prostě prosekat sekerou a nebát se šrámů…
Občas spadnout ze srázu…je pořád lepší než stát na místě a vypočítavat kde jsou od sebe ty proutky nejdál, a projdu nejsnáz…

Gales
8. 1. 2024 14:59
Odpovědět  Veny232

„Připravte se na něco, co jste ještě nikdy neviděli.“ Soňa Peková v závěrečné části rozhovoru. – Na yuotube.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
8. 1. 2024 16:48
Odpovědět  Gales

Gales a co? Ty mě natahuješ, co jako, pětky kozy. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

sergej
8. 1. 2024 12:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Vlastenectví? Leda klaunů principála mamona a trha. Ne že by si to kalergiáda €araboafriky výměny obyvatel evropy nezkrotila pro sebe. I s vámi, výběrovými (v pravém slova smyslu) drezéry Kryplace bajonetizace brutopýrace. 🙂 S držkouny všech debilů futrál.

Přemek
8. 1. 2024 13:36
Ohodnotit příspěvek :
     

No, kdo nechápe podstatu tohoto sytému, ten nechápe, proč je třeba jej co nelrychleji změnit. Tento systém je davo-elitářský a mezi elity se prodrali psychopatičtí mafiáni, kterým příliš mnoho lidí v cíleně ohlupovaném davu překáží v jejich marnotratné existenci. My, kteří hodláme změnit systém v lidsky důstojný s plně odpovědnými kvalifikovanými kormidelníky s lidskou duší a správci naší země, nejsme elitáři, jsme jedni z Vás, přátelé. Nad nikoho se nevyvšujeme a před nikým se nehrbíme. Jsme dostatečně vědomí na to, abychm znali tíhu odpovědnosti. Tu jsme ale připraveni spolu s Vámi nést. Zjednodušíme právní systém a plně jej zavěsíme na znění ústavy, jejíž součástí budou mravní principy. Zavedeme jedinou daň z prodejů a převodů bez zdanění základních potravin, léčiv a energií. Každému člověku přiznáme plné právo na svobodu v mravních mezích, na vlastní názor a argumenty, na platební nástroj s nárokem do výše objemu ekvivalentního základnímu spotřebnímu koši každého člověka. Omezíme všechny neproduktivní činnosti ve prospěch produktivních. Provedeme zpětnou soukromou redistribuci, zločinci nemají právo týt z nakradených zdrojů. Omezíme ziskové marže tak, aby byl rozvoj kvality.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
8. 1. 2024 14:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Svoboda bolí, jednak se MUSÍ přemýšlet a jednak JE NUTNÁ odpovědnost za své činy. A to jsou jen dva základní předpoklady.
Přesto tyto předpoklady nasměrovávají vše ostatní podmínky.
Ale opakuji, svoboda není žádná vševůle a všedovolenost, bva právě naopak. Jinak je to jen osobní – koupený – prostor kolem jedince. Nic víc. Jako v podobě liberální svobody a v chápání svobody celé “západní civilizace”. Jestli má být svobodná společnost, musí každý mít možnost být svobodný, jednotlivec ALE MUSÍ respektovat svobodu všech ostatních, čili společnosti a oni (ona) jeho.
No a protože nemáme politiky u moci, co by přemýšleli v rámci společnosti a zároveň jsou naprosto nezodpovědní, máme to co máme. Ostatně to má celá “ta” “západní civilizace”.
Za to můžeme přímo poděkovat “starému” Západu v podobě především USA, Anglie, Německa a Francie. A kdo tohle nechápe, nebojuje o svobodu své země.

Pavel
8. 1. 2024 14:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem moc rád za komentáře pana Martínka, logické, jasné, spravedlivé, bez úmyslu někomu škodit. Mladý člověk, který je férový a ma jasno o čem mluví, škoda, že takových lidí je v místní kolonii tak málo. Někdy při čtení diskusních příspěvků přemýšlím čím ta blbost a omezenost vzniká a komu slouží.

Pepe Alex
8. 1. 2024 16:10
Ohodnotit příspěvek :
     

To je vrchol tuposti ovcí.Oni ty kovidové vakcíny měly něco do sebe,plno moudrých lidí tam pochodovalo,mnohdy i opakovaně.A svůj účel to plní doposud.

Slovan
8. 1. 2024 17:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Když je ten začátek roku, tak jako národ bychom si měli pro pořádek nastavit a připomenout ZRCADLO PRAVDY. Tomuto pánovi jsme se z vlastní blbosti smáli a ukazovali prstem. Věřím že většina spoluobčanů si to už uvědomuje a budiž nám cenou útěchy, že víme jakých chyb se “příště” vyvarovat a nevěřit cizákům. Už Honzík Žižků to tenkrát říkával.
P.S. Vím že jste to asi všichni viděli, ale jak píši je třeba si to připomenout.

MILOŠ JAKEŠ: KAPITALIZMUS a NENAŽRATOSŤ SA RAZ SKONČÍ – YouTube

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
8. 1. 2024 20:08
Odpovědět  Slovan

Má recht dědekl. Zlatí komunisti jako byl on.

skeptik
8. 1. 2024 17:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Já si myslím, že zastánci banderonacismu ví, co se dělo a děje na Ukrajině, ale jsou ideologicky tak zpracovaní, že ten boj KoZa proti Rusku považují za správný.
Protože dobro (KoZa) přece bojuje proti zlu (Rusko). Takže zločiny KoZa jsou tím pádem omluvené, vlastně se z jejich pohledu nejedná o zločiny.
Stejně jako když KoZa napadl Afghánistán, Irák, Libyi, Sýrii, vždyť přece bojoval proti zlu tak je všechno v pořádku, ne.

Pavel z Moravy.
8. 1. 2024 18:55
Odpovědět  skeptik

Ano, takhle si to oni myslí a tak si to zdůvodní..

Pepa
8. 1. 2024 20:19
Ohodnotit příspěvek :
     

HELMHOLTZ SMITH: ŽÁDNÍ NACISTÉ ZDE NEJSOU…
https://bavorv4.wixsite.com/bavorovy-poznamky/post/helmholtz-smith-%C5%BE%C3%A1dn%C3%AD-nacist%C3%A9-zde-nejsou