politika

Bojan Bilbia: Putinův testament

Bojan Bilbia, Pečat

Západní stereotypy o Rusku se probudily s ukrajinským konfliktem jako jakýsi odkaz ruského prezidenta, že „zničí Evropu“, takže musí být na Ukrajině za každou cenu zastaven.

Slyšeli jste někdy o „závěti Petra Velikého“? Ano, existovala v historii, jako symbol podvodu, křivé přísahy a staleté rusofobie v Evropě. S odkazem na tento historický padělek se odvolával Napoleon, když na počátku 19. století shromáždil velkou evropskou koalici proti Ruské říši.

Prakticky se Rusko – tehdy poprvé, ale ne naposledy – ocitlo pod útokem téměř celé „civilizované Evropy“.

Aby Napoleon vypustil největší armádu v dějinách Evropy proti Rusku, musel nejprve oživit ducha rusofobie, vykreslit Rusy v nejhorším světle, především jako agresory a krvelačné barbary, kteří se chystají rozdrtit celou Evropu pod jejich nohama. A pak pít lidskou krev místo vína a vodky.

To samozřejmě velký císař nedovolí – a shromáždí celou armádu Evropy, aby Rusko porazila, tedy aby zabránila jeho vítězství. I kdyby musel bojovat „do posledního Evropana“.

Při podněcování této nenávisti použil „závěť Petra Velikého“ jako důkaz správnosti svého šílenství…

STARÉ PŘEDSUDKY OPĚT ZNEUŽITY 

24. června 1812 francouzská „Velká armáda“ překročila řeku Niemen a vyrazila k Moskvě – a téměř ve stejný den, o 129 let později, Hitler udělal totéž.

Byla to největší armáda v evropské historii, celkem 800 000 vojáků překročilo pod vedením Napoleona ruské hranice. Většinu tvořili Francouzi, asi 450 000 z nich, ale přispěli i „evropští spojenci“: 34 000 Rakušanů, 95 000 Poláků, 90 000 Němců, 30 000 Italů, 25 000 Neapolců. Zúčastnilo se také Španělské království, Švýcarská konfederace a další („Armáda dvanácti jazyků“ – tak Rusové tuto armádu nazývali, pozn.red.)

Všichni věřili, že „barbarské Rusko“ se musí zodpovídat za „závěť Petra Velikého“. Protože všichni „dobře věděli“, že Petrohrad spřádá plány na dobytí „celé Evropy“ až k Atlantiku.

Staletí rusofobie si vybrala svou daň, stačilo jen mít vůdce připraveného zastavit neexistující „ruskou invazi do Evropy“ a odříznout ji u kořene – ve stepích Donbasu, lesích u Moskvy, na plážích Krymu, nebo jezer kolem Petrohradu.

Stejně jako v roce 1812, stejně jako v roce 1941 nebo 2024.

Staré předsudky byly znovu zneužity k šíření rusofobie a rozpoutání vyhlazovací války – na územích, kde se po staletí mluví výhradně ruským jazykem! Západní válka proti Rusku trvá už téměř tisíciletí, vždy doprovázená stereotypy o agresivním a barbarském národu, který si nezaslouží nic lepšího než rozžhavený kov.

Jako třetí Řím, nástupce Byzantské říše – další oběť „spravedlivého boje“ civilizovaného Západu – Moskva, zachovávající pravoslaví dodnes, nemohla očekávat jiný výsledek.

Závažná obviňování a démonizace „barbarských asijských Rusů“ nabyly na evropské půdě legitimity již koncem 15. století ve spisech polských extremistů. V té době vedla jejich země válku proti velkému ruskému knížeti Ivanu Vasiljevičovi, který vyhlásil třetí Řím. V Polsku se rychle rozšířila myšlenka, že jsou spolu s pobaltskými národy „poslední baštou křesťanství“ a Rusové jsou odpadlickým národem, který je třeba izolovat a zničit.

Od té doby se téměř nic nezměnilo, až na to, že na první obranný val se nyní postavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij se svým příběhem, že – Ukrajina chrání „civilizovaný Západ“ a celou Evropu před „asijskými barbary z Kremlu“!

Takto obvykle začíná každý větší problém v Evropě, kdy se falšují fakta ve prospěch aktuálních geopolitických a ekonomických zájmů. Jaký je rozdíl mezi „barbarskými asijskými Rusy“ z 15. století, Hitlerovými teoriemi o „méněcenných rasách“, které „znečišťují čistotu árijské krve“, a dnešními šílenými tvrzeními, že „Ukrajina, Polsko a Pobaltí“ jsou poslední baštou obrany civilizace proti barbarským „invazím z východu“?

…A proto bychom se měli všichni obětovat do posledního, abychom zastavili Rusko!

Nezáleží na tom, že velká ruská literatura, klasická hudba a balet, vesmírné a vojenské úspěchy jsou dodnes nedosažitelnými vzory pro celý svět. A že všechny velké historické agrese šly přesně opačným směrem – na Východ…Ale na “obranu Západu”…

NEBEZPEČNÝ PROJEKT ZROZENÝ VE FRANCII 

Iniciátorem té nové, stále aktuální, velké vlny rusofobie a agrese byl právě Napoleon, západní císař císařů a „dědic“ Karla Velikého, a Němci dovedli tento typ hybridní války, speciálního válečného křížence, k dokonalosti. Zejména po sjednocení Německa v roce 1870, kdy Bismarck založil Druhou Říši. Ruský car byl zase zobrazován téměř výhradně jako tyran a jeho poddaní jako opilý, líný a špinavý dav.

To byl již zformovaný postoj k Rusům jako „méněcenné rase“ a nevymyslel ho Hitler.

V mnoha ohledech se podobné postoje formovaly i vůči Židům a Srbům a je dobře známo, jak se těmto třem národům ve 20. století dařilo.

Když posloucháme výroky francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o tom, jak musí být Rusko zastaveno v jeho dobyvačném tažení na Ukrajině, než si Vladimir Putin podmaní celou Evropu, a že je osobně připraven poslat „legie“ na východ, vynoří se paralela s Napoleonem a – “tajným testamentem Petra Velikého”. Ten byl přímou příčinou mnoha zla v Evropě, až do dnešních událostí.

Tento nebezpečný a nezodpovědný projekt vznikl ve Francii na konci 18. století, kdy úřad Ludvíka XV. vytvořil pro potřeby královy politiky historický padělek „Závěť Petra Velikého“, ve které ruský car „odkázal svým potomkům, aby dobyli Evropu“. Ludvík toho však nevyužil, ale dokument se dostal do rukou Napoleona, který jej v roce 1812 zveřejnil, aby ospravedlnil útok na Rusko. Poté jej Angličané přeložili a použili během Krymské války v roce 1853, během dalšího evropského „společného podniku“ proti Rusku.

Až na konci 19. století, celé století poté, co byl vyroben a kdy už napáchal mnoho škod, Evropané připustili, že jde o padělek. Bylo to na úsvitu velkých geopolitických otřesů a první světové války.

I “barbaři” jako Rusové byli v koalici s Angličany a Francouzi vítáni, takže bylo potřeba věci nějak “vyžehlit”, vysvětlit, že “takhle jsme to fakt nemysleli”.

Tyto stereotypy o Rusku v plném rozsahu ožily – kromě Hitlera – s konfliktem na Ukrajině, kde jsou využívány úplně stejné teze jako z „Petrova testamentu“. Tentokrát jde o jakýsi „Putinův testament“, přísahu ruského prezidenta neznámo komu, že „zničí Evropu“, takže na Ukrajině musí být zastaven za každou cenu.

ZÁVĚREČNÉ PŘÍPRAVY NA OTEVŘENOU KONFRONTACI 

Západní média každý den zveřejňují stovky článků o tom jak Moskva připravuje novou agresi proti „mírumilovnému a nevinnému“ NATO. Nikdo z nich nikdy nevysvětlil, proč se „hranice NATO“ každou dekádu přibližovala k Rusku o tisíc kilometrů a dnes mají americká letadla základnu jen 15 minut od Moskvy?

To jistě není náhodné, je to součást posledních příprav Západu na otevřenou konfrontaci s Ruskem podle vzorů z let 1812 a 1941. Proto teď mávají falešnou „Putinovou závětí“, jako kdysi Petrovou.

Ale na rozdíl od těchto padělků je historická pravda taková, že žádná vojenská kampaň proti Rusku neuspěla tak, jak si Západ přál. Skutečným odkazem Vladimira Putina jeho nástupcům může být jen jedna věc, chránit posílené Rusko, které znovuzrodil, právě před těmi, kteří podsouvají historické falzifikáty, aby ospravedlnili své agrese.

https://1url.cz/y1kz1
Původní článek

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
16. 10. 2024 06:00
Ohodnotit příspěvek :
     

“…žádná vojenská kampaň proti Rusku neuspěla…” !

Aleš
16. 10. 2024 08:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Největší zlo světa je Západ.

Rukikurin
16. 10. 2024 09:38
Odpovědět  Aleš

A západ se ve “spravedlivém rozhořčení” spoléhá na okrajinu že zabrání pronikání Ruska do Evropy. Aby nezapoměli hrdinní ukrajinci proti komu bojují, tak si mnoho bijců nechalo tetovat symboly spravedlivého boje ve formě hakenkrajců a ti otužilejší i obrázky svých vzorů. Drang nach Osten už nabírá otáčky

Jarek
16. 10. 2024 10:24
Odpovědět  Rukikurin

Do evropy pronikla akorát blbost fašistů a sionistů , kteří se prostě nepoučili a neustále si myslí,že se jim podaří rusko vykrást. O ničem jiném to není. Legenda,že rusko chce někam expandovat je taková blbost, že to mlátí dveřmi. Pro co by tak asi rusko šlo? Pro ty sračky západu, špínu, dluhy a krachující ekonomiky. Proboha proč, aby se pak staralo o zbídačelé obyvatelstvo těch zemí KoZy a tahalo je ze sraček? Rusko je bohaté a chce svůj klid a nyní díky blbosti sionistů má ještě i mocné kamarády kteří si jsou navíc vědomi toho, že ve společenství s ruskem jsou v bezpečí a nehrozí jim,že KoZa dostane chuť i vykrádat je. Ostatně někteří už s tím mají i zkušenost. Každý magor který promluví o imperiálních snahách ruska patří k Chocholouškovi na uzavřené oddělení pokud se mu takové myšlenky honí hlavou z blbosti a ti ostatní pošuci , protože jsou náckové a sionisti , patří za mříže.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PřemekJ
16. 10. 2024 11:06
Odpovědět  Aleš

Nikoli, největší Zlo je ChM, která západ mocensky dosud ovládá, resp. se snaží vyvolat dojem, že tomu ještě tak je. I na západě se lidé bouří proti svým vrchnostenským parazitům.

Gales
16. 10. 2024 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidé jsou nepoučitelní a stále dělají stejné chyby.Spokojeni budou až tehdy až je sežehne atomový plamen a nepřežije nikdo.Vychcípáme na blbost.

Jarek
16. 10. 2024 10:28
Odpovědět  Gales

Ale ne na naši, ale na blbost těch parchantů které nám podvodem posadili do vlád se kterýma cvičí sionisti a fašisté.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
16. 10. 2024 09:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Velmi dobře sepsáno.

Viking
16. 10. 2024 09:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Špinavá amícká propaganda neustále špiní pravdu, už 250 let.

zuzana
16. 10. 2024 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

374. den Izraelské genocidy v Gaze: 42 344 mrtvých, 99 013 zraněných

https://aktax.cz/374-den-izraelske-genocidy-v-gaze-42-344-mrtvych-99-013-zranenych/

PřemekJ
16. 10. 2024 11:04
Ohodnotit příspěvek :
     

A tak ti, kteří podlehli rusofobii a ti, kteří by rádi Rusko zničili, dojdou spravedlivé odplaty. Normální lidé většinou vědí své. Zrušíme biblickou koncepci i davo-elitářský systém a elity, které na nás parazitovaly, poznají, co je to práce ve společný lidský prospěch.

zuzana
16. 10. 2024 11:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Maďarsko zablokuje půjčku EU Ukrajině ve výši 50 miliard dolarů až do voleb v USA

https://aktax.cz/madarsko-zablokuje-pujcku-eu-ukrajine-ve-vysi-50-miliard-dolaru-az-do-voleb-v-usa/