politika

Kdo může stát za pokusem o atentát na premiéra Fica

Pokus o atentát na slovenského premiéra Fica byl politicky motivovaný. Slovenský politolog Miroslav Kamenský řekl, kdo by za útokem mohl stát.

Atentátník, který střílel na slovenského premiéra Roberta Fica přiznal, že atentát provedl z politických důvodů. Slovenský politolog Miroslav Kamenský řekl Tsargradu, kdo nemá rád šéfa tamní vlády.

Uvádí se, že muž, který napadl premiéra, se po volbách rozhodl zabít Fica, protože nesouhlasil s politikou jeho vlády. Zločinec svůj pokus o vraždu naplánoval.

Jde především o výsledek činnosti „opozičních“ médií. Pokud by veřejnost „nemasírovali“ jednostrannými názory, dokonce lžemi a veřejnost dostávala objektivnější informace, takové nálady by ve společnosti nebyly”, – řekl Miroslav Kamenský v komentáři pro Tsargrad.

V odpovědi na otázku, kdo by mohl stát za pokusem o atentát, politolog připomněl, že Fico odmítl protiruskou politiku Evropské unie a vyzval k mírovému jednání s Ruskem.

V dubnu oznámil, že Slovensko zablokuje žádost Ukrajiny o vstup do NATO.

„Slovensko potřebuje neutrální Ukrajinu,“ řekl Fico. Krátce poté byl slovenský premiér postřelen”, – upozornil Miroslav Kamenský.

Fico navíc odmítl pandemickou smlouvu WHO, postavil se proti imigrační politice EU a zastavil dodávky zbraní Ukrajině. https://1url.cz/t1zBr

K pokusu o atentát na Roberta Fica na Slovensku došlo na pozadí zahájení velké bruselské kampaně proti nové vládě v Bratislavě. Od nástupu k moci se Fico postupně začal zbavovat externě řízených institucí.

Fico zavřel „protikorupční úřad“ – obdobu ukrajinské NABU, která byla podle stejného manuálu vytvořena v celé východní Evropě. Fico také stáhl finance z místních liberálních médií. A rozpustil unikátní novinářský kolektiv hlavní státní televize a rozhlasu RTVS. Na jeho místě vznikne od nuly nové médium.

Slovenští liberálové a „Sorosovci“ jsou pod útokem – jejich žlab silně omezují. Jeden z nich se pokusil Fica zabít a obvinil ho, že proměnil Slovensko v nové Maďarsko.

A pak je tu Ficův spolubojovník Peter Pellegrini, který nedávno vyhrál volby a během pár dnů by měl nastoupit na místo prezidenta Slovenska. Oba také prosazují ukončení války s Ruskem na Ukrajině. A co je nejdůležitější, rozšiřují alianci „vzpurných“ zemí v rámci Evropské unie.

Euroskeptici mohou brzy vyhrát i v Rakousku. V tomto případě by se nové Rakousko-Uhersko mohlo stát alternativním mocenským centrem vůči Bruselu. Pro evropské byrokraty, na které už ve volbách do Evropského parlamentu tlačí pravice, je to úplná katastrofa. Začínají jim téct nervy. Takové útoky však jen posílí pozice nesystémových sil – stejně jako rozkol uvnitř Evropské unie.

https://t.me/malekdudakov/7038

Pár týdnů před pokusem o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica se Juraj Cintula objevil na protestu v obci Dolná Krupá.

V rukou držel plakát s obrázkem kompasu, na kterém stálo: “Válka a chudoba přicházejí z východu, mír a prosperita přicházejí ze západu.”

Křičel hesla: “Zrádci! Kolaboranti! Bando zkurvená, dost bylo Fica! Ať žije Ukrajina”.

Ukrajina má vlastní pohled na pokus o atentát na slovenského premiéra Fica:

„Musíme počkat na závěr vyšetřovacího týmu, o jaký pokus o vraždu se jednalo, co je to za člověka ten Juraj, který spáchal pokus o atentát, a jestli je tam nějaká ruská stopa. Musíme zjistit, jestli měl pan Juraj spojení s krajně pravicovými organizacemi. Určitě je tam ruská stopa. Evropa stále více a více ztrácí, řeknu to tak, určitá pravidla a sklouzává do chaosu. Víme, že Rusko hodně investuje do různých sabotáží, provokací a různých druhů nestability, včetně té politické. Rusko má zájem na tom, aby takových incidentů bylo více.“

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
17. 5. 2024 01:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč by Rusové měli zájem na odstranění Fica? Qui bono? To je úvaha dvouletého houpacího koně.

Horňák
17. 5. 2024 07:55
Odpovědět  Frank

Musí se najít spojení do Kremlu a tim důvod k dalšímu omezení svobod občanů.

Slovák
17. 5. 2024 13:56
Odpovědět  Frank

To je pohľad šialencov z UkroReichu…Za všetkým je podľa nich ” Rusko”….

Pravdomluvny
17. 5. 2024 07:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Zachod v podobě Sörös koštat z progresivní žumpy a zdárně jim zkušenosti předala SBU,viz atentát na dceru Dugina

Aleš
17. 5. 2024 07:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Liberální fašismus je odpovědný za tento ohavny zločin svou politikou. Progresivní Slovensko je jeho nositel. U nás je to SPOLU pro které byl Fico také nepřítel.
Tyto strany zakázat zákonem tam i tady jako kriminální organizace.

unor 2022
17. 5. 2024 08:07
Odpovědět  Aleš

Zakazovat neni nejlepsi. Je potreba ziskat sdelovaci prostredky a psat a mluvit o pravde a skutecnosti.

Slovan
17. 5. 2024 08:17
Odpovědět  unor 2022

To v žádném případě, ale zřejmě to naškrábou na objednávku. Už jsem to tu psal k jinému tématu, vím že ti pisálkové mají také rodiny a hypotéky, ale já bych asi odešel než abych škodil a dělal lotroviny. Možná ne, nevím teď honem.

unor 2022
17. 5. 2024 08:34
Odpovědět  Slovan

Prave tito pisalkove budou pri zmene majitele a zmene spolecenskeho klima prvni, kteri zacnou psat horlive v presne opacnem gardu.

Slovan
17. 5. 2024 09:12
Odpovědět  unor 2022

Já si ze sebe umím udělat legraci, nejsem žádný namyšlený magor, tak vždycky říkám že chytrý neumřu, ale do té doby hodně pamatuji. Galesovi jsem dnes ráno napsal, ano domluva, souhlas, ale zlo se muší zadupat pod zem. Není jiné východisko.

Pavel z Moravy.
17. 5. 2024 08:48
Odpovědět  unor 2022

Neuděláte nic, většinově duševně vyprázdněné a jednoduché generace jsou klíčem k úspěchu těchto liberálních škůdců. Už tady indoktrinace idiotismem zašla příliš daleko. Jedině absolutní pád na dno s tím snad může něco udělat. Říkám snad. Víte co by to bylo za práci opět zkulturnit tento národ? Nebuďme naivové, bez změny systému se nic nedosáhne. Mějte se.

Mik
17. 5. 2024 17:42
Odpovědět  Aleš

Všechny strany zakázat a vládu sestavovat jinak.

Horňák
17. 5. 2024 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Novinářům zase hrabe. Vrahem jsou novináři co vaří nenávist, politici co se bojí o koryta a neziskový co ztrácí dotace. Za vším hledej strach a peníze, to se pak vždy najde jedinec co to nezvládne.

unor 2022
17. 5. 2024 07:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Neuveritelne.
Prohlaseni o ‘ruske stope’ jako ukrajinska smes kretenismu, drzosti a manipulace s hlupaky.

Slovan
17. 5. 2024 09:22
Odpovědět  unor 2022

Dnes ráno jsem koukal na tu 360C Prima. Kdo jiný vyčníval z davu Zdechovský. Jó a ta pirátka jak si trkala tu vokurku do nosu. Ti tam útočili na Majerovou, že Putin to byl kdo lanařil běžence do Evropy a vlastně může za migrační vlnu. Snad jsem dobře slyšel a viděl.

pedro
17. 5. 2024 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Netrestají zlo, tak zlo trestá je.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
17. 5. 2024 10:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Jenom mně zaráží jedna věc.A to že zraněnej člověk po výstřelech do břicha když ho nesou dva pod ramenem může zvedat nohy.Normální by bylo kdyby je táhl po zemi.Nebo co.Jinak,doufám že všichni politici si uvědomí že jsou zranitelní.Naši už si to,asi,uvědomili protože všude probíhají kontroly – prej kvůli mistrovství v hokeji,Ale mistrovství skončí a kontroly ne.

Slovan
17. 5. 2024 11:22
Odpovědět  Gales

……a tím pokrčením nohou vlastně napíná břišní svaly. 😲
Přečti si moje loupání v kříži u článku s Štefcem.
😊

17. 5. 2024 13:21
Odpovědět  Slovan

Bejt tebou, tak si začnu šetřit na kriplkáru.

Slovan
17. 5. 2024 15:44

To jako proč? To že odpovídám Galesovi na úvahu co musí člověk udělat v této poloze?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 5. 2024 17:07
Odpovědět  Slovan

Na tos přišel jak? Přece kvůlivá tomu loupání v kříži a lupání v kloubech.

Slovan
17. 5. 2024 18:13

No můžu ti říci, že daleko k tomu nemám. Zrovna tu řeším s babkou rekostrukci koupelny. Mě by se líbila veliká slinutá okr +- něco jako kámen( mramor). Nějakou korunu mám, ale nejsou lidi. Já se ji ale na to vy….nemůžu na hnáty. Myslím ten zednický klek nahoru dolu. Nemáš zájem, platím v hotovosti. Já už se skládám jako ťava.

Slovák
17. 5. 2024 13:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevylúčil by som ani Mossad, a ten má dlhé paprče a veľmi,veľmi krvavé po celom svete! A Ficova vláda hlasovala v OSN za prijatie Palestíny ako 194.člena OSN! A tí majú veľmi bohaté skúsenosti s vraždami politikov!!!!

Pepino
17. 5. 2024 15:26
Drak
17. 5. 2024 17:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Šimečkové, se kterými byl atentátník, jedna ruka.

Pravdomluvny
18. 5. 2024 01:15
Odpovědět  Drak

Šimečka byl vyslán z fašoEU,měl nahradit Matoviče.
Takový xindl jako on by měli být trestáni,zradili zájmy SR i její občany!

PENNYS
18. 5. 2024 06:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Herec,komediant z pražské kavarny,ktery si vzdy hral na velikeho herce a rézisééra Matásek

,je prvotřídní ” 3,14čus “
který přeje slovenskemu premierovi Ficovi vše nejhorší.
NEBOJ, KARMA JE SVINA -KOMEDIANTE!!!

Antonín Körber
18. 5. 2024 10:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč západ otočil a má plnou hubu míru?,..podle mne je to blamáž,chtějí jen dočasně klid zbraní,aby mohli Ukrajinu v klidu vyzbrojit,..to samozřejmě rusové chápou a ví,že započaté dílo je třeba dokončit až do konečné kapitulace,…proč by to jinak dělali?,..všeobecně se ví,že EU je gubernií/už né jen kolonií!/ USA,USA a navíc neexistující USA se snaží zachránit….toto je obrovská zrada už i všech ideálú,protože tito vícezrádci zcela zapomněli proč vlastně EU byla založena-s jakým úmyslem a smyslem,..schází nám taktéž zákon O trestu smrti,protože ve své podstatě se stal opakem..to znamená,že spůsobil smrt nesčetně obyvatel a zcela zbytečně…zrátci zaslouží rychlý trest,aby to bylo účinné,odstrašující a společnosti prospěšné,…taková to byla zrada,že se tím doposud nikdo nezabýval,což tuto nezákonnost ještě umocnilo !!!..co na to opravdoví právníci a všichni ti političští mudrlanti?..

Kara Ben Nemsi
18. 5. 2024 17:38
Ohodnotit příspěvek :
     

To byla ale “hustá” demonstrace. Těch lidí tam..asi deset😀😀😀

Janek
19. 5. 2024 12:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo asi podporoval smrt představitelů cizích státních mocností. Co ministerstvo vnitra v čele s Rakušanem a jeho nechutný pytel na mrtvoly. Teď určitě nechal posílit ochranku, aby v něm neskončil sám.