blog

P.C.Roberts: Nejostudnější rys případu Assange

P.C.Roberts: Nejostudnější rys případu Assange

To, co na kauze Assange šokuje nejvíc, je skutečnost, že je pojednávaná tak, jako by byl Assange americkým a nikoli australským občanem . Původním odsuzujícím výkřikem směrovaným na jeho osobu byla „zrada“, která se nyní převádí na „špionáž“.

K žádné špionáži ovšem nedošlo. Nezisková mediální společnost WikiLeaks, Assangem založená, zveřejnila a dala k dispozici listům New York Times, the Guardian i dalším médiím tzv. uniklé informace. Uvedená média, stejně tak jako samotná WikiLeaks, tyto informace zveřejnila.

Nejsou však obviněna. A ani společnost WikiLeaks není obviněna. Obviněn a obžalován je pouze Julian Assange. A  to, čemu je v současnosti vystaven, nelze nazvat legitimním stiháním. Jde o tyranii..

Podívejme se nejdříve na onen termín „špionáž“. Špionáž je funkcí každé ambasády kdekoli na světě. Účelem ambasád není jen zastupovat obchodní a politické zájmy země v zemi cizí, ale jde též o sběr informací, který ambasáda v této cizi zemi provádí. A čím citlivější tyto informace jsou, tím lépe.

Když je personál ambasády při špionáži přistižen, musí zemi opustit. A není trestně stihán. Je všeobecně známo, že na amerických ambasadách pracují agenti CIA, vydávající se za diplomaty. Podle protokolu, kterým se dnes řídí kauza Assange, mohlo Rusko, Čína a daší země zatknout členy amerických ambasád a postavit je před soud Nebyl by to problém a mnoho zemí si to mohlo navzájem provést. To, co tomu bránilo a mimo USA dodnes brání, není jen zdravý úsudek, ale hlavně ta  skutečnost, že cizí občané nepodléhají zákonům zemí cizích. A pouze USA, které si samy sebe představují jako výjimečný druh celosvětové univelmoci, prosazují též celosvětové prvenství svých zákonů. Což je samozřejmě absurdní výklad bez jakéhokoli základu právního.

Zorganizovaná a právně chybná kauza proti Assangeovi není založena na ničem jiném než na požadavku Washingtonu na pomstu. Assange je vinen tím, že: zveřejnil uniklé informace, které přesvědčivě prokázaly, že vláda USA je lhářka, válečný zločinec a že své spojence podvádí. A  dalším smyslem kauzy pak je Assangeovi se pomstít. A všechny novináře upozornit na to, že zveřejňování informací nepříznivých pro vládu, se nevyplácí.

Či řečeno jinak: Smyslem kauzy je už navždy skoncovat se schopnosti médiíí volat vládu  zoddpovědnosti.

Kauza Assange se tak stává základním kamenem tyranie. Jakmile bude ustaven, bude mít tyranie volnou cestu

Tak se vraždí svoboda. Vybral a přeložil Lubomír Man

sdílet na

95 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
1. 4. 2024 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Che, Assange SI! YANKEE NO!

Standa
1. 4. 2024 10:10
Odpovědět  jmm

Nelze nesouhlasit! Když se presstituti spojili s komedianty ( dříve jezdili v maringotkách od vesnice k vesnici a dnes se snaží ovládat politiku a říkají si herci) a prodejnými politiky , co lžou při volbách , aby ty sliby šmahem okamžitě porušili( jsou neodvolatelní) a vládne Nejsvětější trojice(Vystrčil, Fiala , Pekary) a nad nimi Bůh- válečný zločinec z Jugoslávie P. Pavel evidentní nacista – tak všichni , kdo řeknou pravdu zde budou také souzeni, vyhozeni s práce- bez udání důvodu.Návrh zákona koaly!Viz Ševčík atd.

Albi
1. 4. 2024 10:48
Odpovědět  Standa

Tu svatou trojici jsi určil dost ledabyle.
Fiala, Černochová, Rakušan.
Žehnajícího Boha ponechávám ve funkci. . 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
1. 4. 2024 12:02
Odpovědět  Albi
Albi
1. 4. 2024 15:19
Odpovědět  cool

To jsou vyslanci “boha temnot“.
Ale náš hrdinný “deus ex machina“- bůh ze stroje (asi spíš platí”ve zbroji”) koná je samé dobro a vždycky podle práva. Ten s těmi “lokálníky” pěkně vyběhne. 🙂
(Tedy měl by, ale asi na to nemáme §.)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
1. 4. 2024 15:41
Odpovědět  Standa

👍smrt fašismu u nás!

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 11:04
Odpovědět  jmm

Tito už nás nezachrání. Zachránit bychom se museli sami. Ale v tomto prostředí kapitálu s většinově duševně vyčpělými jedinci a s jejich sobeckou touhou po majetku je zde vymalováno. O naší zemi již raději nehovořit, tady je hotovo.

Slovan
1. 4. 2024 16:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

Podle toho co říká Koller u Havla na Paralerně to nevypadá dobře.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 10:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo má přátelé chuť, přečtěte si dnešní článek V.K na aeronetu- Total kontrol na bydlení. Přečtěte si co schvaluje zaprodanecká banda EU. Připravuje zákaz všech fosilních paliv do roku 2040, i ten nejekologičtější zemní plyn. Jak píše V.K je to celkem logické o co jde. Vytápění elektřinou bude tak drahé, že spousta lidí nemovitosti prodá a obchodníci s nemovitostmi jim je budou pronajímat. Celkem úspěšně pokračuje likvidace svobod a práv evropských občanů. Asi mají tu výrobu elektřiny již zajistěnou a nebo jim bude absolutně jedno v jakých tepelných podmínkách budou lidé žít. Takže děti, nebude nic vlastnit a budete šťastní.

cool
1. 4. 2024 11:09
Odpovědět  Pavel z Moravy

Povolené budou “elektrárně, jen perličku víte kde vymysleli “huhlíkovou daň no v městském státě london city kdy přišli na to že zisk jich jako majitelů zdvojnásobí když budou gretin plyn pumpovat pod zem. Dělají to? Leda na svatého dyndy, ale vzali poplatky že jo. Ale pindos nezahálí v nápadech a přidali metan, kdy to bude 500x učinnější skleníkový plyn vodní pára je jen otázkou. Budete mít certifikované nátlamky se srážečem vlhkosti z dechu s mobilní nádobou a technickou budou kontrolovat akční drábové, roboti. 🙂

ladik
1. 4. 2024 15:19
Odpovědět  cool

A u zadku měřič prdů.

cool
1. 4. 2024 16:31
Odpovědět  ladik

Vezmou paušálně, ale hrách s čočkou budou mít uhlíkovou stopu na přestupný rok jinak budete držet dietní režim bez červů a švábů, možná i bez vody. Jen z kaluží. V 15. minutovém městě se k řece nedostanete jako koně, ještě by jste ji zmastili.

Standa
2. 4. 2024 10:07
Odpovědět  ladik

A každá kráva bude mít lapač metanu u zadku. Pokud nějaké krávy zbydou.640 000 krav v ČSR v r. 89. a dnes 140 000 a má se omezovat! Vepřové i hovězí se už dováží! U nás krávy a prasata moc prděli! U nás a na nás prdí ukrajinci a vládní garnitůra!

Albi
1. 4. 2024 11:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ono to nebude tak horké.
Jaderky ještě před čtvrt rokem zakázané se opět povolují nebo spíš přikazují? (nevím přesně).

Slavná “vlajková lod” německého autoprůmyslu – elektroauta se přestaly kupovat (poslední předvelikonoční zpráva), prodeje se spalovacími motory naopak rekordně stoupají.

Plány nějak nevycházejí, jenže eurobyrokrati se svých křesel drží jak přilepení vteřinovým lepidlem, tak to lidé zatím nevnímají.
A než dojde na Aeronetem avizovaný scénář, bůhví, jak bude svět vypadat.
Procesy se zrychlují a KoZa dochází dech.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 13:08
Odpovědět  Albi

Já za sebe neříkám, že to tak bude, já pouze říkám že se o to všechno budou snažit, neb jsou pohádkově honorováni. Ale pro veškeré ty kapitalistické grázlíky a jejich podpindosy by toto vše byl neuvěřitelný vývar, daleko přesahující nějaká zateplení, okna a další výmysly euroblbů. Záchrana kapitalistické ekonomiky není jinak možná než agresivní změnou týkající se všech aspektů života. Nebo si myslíš, že tito grázlové si odejmou polovinu svých příjmů aby podpořili růst a kvalitní sociální zabezpečení svých zemí? Tady není Putin, či zesnulý Fidel nebo někdo takových kvalit myslících na svůj lid. Prostě, nemáme lidi typu CHE Guevarry, kterým jde o lid a kteří nevlastnili nic. CHE požádal Fidela, aby se v případě jeho skonu o jeho rodinu trochu postaral a Fidel mu to slíbil, neboť CHE pravil, já jim nic nenechávám, neb nic nemám.

Gales
1. 4. 2024 13:42
Odpovědět  Albi

Kilowatšekel se jen tak lehce nedá zlomit.Parazit se musí na něco přisát aby nechcípl.

Albi
1. 4. 2024 15:46
Odpovědět  Gales

Podle parazitových schopností (už dobře viditelných) si sám zlikviduje všechno, co k přisátí potřebuje. Tak vynikající schopnost sebedestrukce mu opravdu upřít nemůžeme.
Jen kdyby to tak šlo rychleji…..

1. 4. 2024 23:24
Odpovědět  Albi

Na tohle se jukni. Trvá to přes dvě minuty, ale křenit se budeš dýl; já se žulím ještě ted, když si na to vzpomenu:
https://rumble.com/v4mvg19-prezident-guyany-zniil-reportra-bbc.html
Takhle si s aktivistickým de-bílkem vytřít pr-del a ještě ho zmuchlat a zahodit, jako to udělal Ali, se hned tak nevidí, žejo?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ijn
1. 4. 2024 14:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

krize musí dosáhnout nenapravitelné úrovně, tak Helmuti bourají v SRN 18 336 MWe jaderných zdrojů, a přitom nám dluží 15 biliónů Kč z válečných reparací.

Návrh předejte nám ČR všechny jaderky a povolte je 50 let provozovat, z výnosů za 50 let celý dluh 15 000 mld. Kč si sami splatíme (320 mld.Kč/ročně),…..SRN a Helmuti musí dokonat velkou zkázu Střední Evropy, a není jim pomoci!!!

České politické loutky ani nenaznačí, jak řešit českou pohledávku po SRN projektem WIN – WIN tím, že SRN nebourá za 100 mld. Euro, a ČR rekonstruuje a provozuje, ušetříme CO2 namísto stavby a oceli využijeme dokonalá díla JE v SRN zasíťované a vodou zajištěné…!!!

Markýza
1. 4. 2024 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

A co na to Austrálie? Nechá svého občana osudu.

Tupý hulvát
1. 4. 2024 11:21
Odpovědět  Markýza

Á,Markýza,vy nevíte,že je to jedna banda?

Joe Arp
1. 4. 2024 11:21
Odpovědět  Markýza

Myslíte tu dnešní, libtardí, zparchantělou Austrálii, poskoka amíků, co nechala za kovidu tisíce svých občanů bezprizorně v cizině a zakázala jim návrat? Cha cha chá

Jaris.
1. 4. 2024 11:23
Odpovědět  Markýza

Bohuzel, Markyzo. Australska vlada dela presne to, co ty zname tri opice – NEVIDIM – NESLYSIM – NEMLUVIM do veci do kterych kecat nesmim. To by se panisek hnUSAcek moc zlobil.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
1. 4. 2024 11:56
Odpovědět  Jaris.

Jaris, Joe, hulváte
To byla tzv. řečnická otázka. Druhou větou Markýza odpověděla sobě i ostatním. 🙂

Markýza
1. 4. 2024 16:29
Odpovědět  Albi

Dík za osvětu, byť zřejmě marnou 😀

Joe Arp
1. 4. 2024 19:55
Odpovědět  Markýza

Rozežeň si chmury babi, tví nezbední žáčci ti rozumí.

Markýza
1. 4. 2024 12:39
Odpovědět  Jaris.

Nojo, myslela jsem si to. Ale je to smutný, ne že ne.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 13:26
Odpovědět  Jaris.

Tak já vám to shrnu. Celé Britské společenství národů, celá západní Evropa, celá střední a východní Evropa jedno semeniště zaprodanců a zdegenerovanců jest. Někdo je zdegenerovaný více, někdo méně. Tak jsem kupříkladu četl, že dost pobožných důchodců a mlaďochů z Polska si chce nebo kupuje nemovitosti ve Španělsku asi ze strachu před možnou válkou na polském území. Ten paradox tkví v tom, že ještě více pobožnější země jako je Španělsko jede nyní podle zpráv největší agendu LGBTQI v Evropě. Jezuité, kteří křížem a mečem latinoameričany převáděli násilím a úlisností na křesťanskou víru dnes propagují zmíněnou agendu. To fakt nevymyslíš. A když k tomu přidáme, že Evropa je ekonomicky v dupě, bo Němci jsou totálně v dupě a jejich podpindosi to odserou s nimi, tak je jasné jak to tady bude vypadat. A to se ještě tvrdí, že až to Rusko na Ukrajině skončí a vše se začne přetransformovávat, Evropě potečou slzy jako hrachy. Tak to vypadá s celým západním společenstvím. Putin to řekl přesně, prostě ples upírů skončil. Holt tak to v životě chodí, jednou nahoře, jednou dole.

Gales
1. 4. 2024 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Z Ajronetu – Total Control na bydlení je tady! Evropský parlament odsouhlasil směrnici na zákaz vytápění soukromých budov zemním plynem s účinností od roku 2030 pro všechny nové budovy! A od roku 2040 má platit zákaz na topení všemi fosilními palivy ve všech budovách! Topit se bude moci jen elektřinou a dočasně dřevní štěpkou! Pokud to projde, dojde k vykácení všech lesů v Evropě!

Zatímco titulní stránky evropských médií plní články o válce na Ukrajině, čemuž se zase tak nelze divit, tak mezitím Evropská unie pokračuje v drakonickém utahován šroubů občanských svobod a práv a dochází bohužel na moji předpověď a vůbec mi to nedělá radost. Evropský parlament již minulý týden totiž schválil návrh [1] směrnice na zákaz využívání fosilních paliv pro vytápění nově kolaudovaných nemovitostí od 1. ledna 2030 a již od příštího roku 2025 má platit zákaz poskytování dotací na pořízení plynových a veškerých fosilních kotlů.

A to není všechno. Od roku 2040 se má zákaz na topení fosilními palivy, tedy zemním plynem, naftou, uhlím a topnými oleji, rozšířit na všechny nemovitosti, tedy i ty starší, včetně chalup a usedlostí. Nové budovy od roku 2030 budou moci být vytápěny jen obnovitelnými zdroji.

cool
1. 4. 2024 11:40
Odpovědět  Gales

Korporáti to plebsu zatrhli dávno. Optimalizují zisky, otroci.
Konopí seté které by poslalo co by energetická surovina ropáky i “uhláky nahrazující i plasty z nich do pekel.
https://www.liri.cz/herbar/cannabis-sativa-konopi-sete
Cenzurianti těch co dovedou udělat i nedostatek vody na planetě ze 3/4 z ní pokrytou “čistí net jak vzteklí. 🙂
Businesmani s pobídkami které se neodmítají v ataku euálu, oběti.
https://www.youtube.com/watch?v=zK87uDviI7M
Někteří možná pamatujete nevystříhanou verzi kdy se tam polovinu času protlemil s “vyzíry.

Autor
1. 4. 2024 11:59
Odpovědět  Gales

Cheche. Pokud Západ prohraje především ekonomicklou konfrontaci s Ruskem a to je reálné, může si zavádět co chce, ale musí počítat s tím, že se bude JEN dále oslabovat. A to i Američané, kteří nepochopili, že likvidací Evropy se oslabují SAMY.
Proto držme palce nejen Rusku, ale třeba i Íránu, Číně, Venezuele, Severní Koreji, Senegalu, NIgeru a mnoha (!!!) dalším státům, které chtějí provádět svou vlastní NEZÁVISLOU politiku i mít nezávislou ekonomiku. To mimo jiné znamená zrušení možnosti Západu diktovat i takové cvokárny jako uhlíkovou stopu, či jak to menujou. Je to fuk, protože buď Evropa se vzpamatuje a nebo ne a pak bude prostě dobyta a už vůbec ne Američany, či Rusy.
Nemáte někdo učebnici arabštiny?

Ostatně uvědomte si ten paradox – chtějí vykácet stromy, třeba v Německu kvůli slunečním elektr., ale kde se váže nejvíce uhlíku? Správně, v rostlinách a stromech zvlášť. Jen si představme takových sto milionů stromů ročně jen v Rakousku, Čechách a na Moravě a na Slovensku. A pořád by to možná bylo málo. A bylo by aspoň dost jedné suroviny v Evropě. Dřevěné hlavy nám už vládnou.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 13:34
Odpovědět  Peter 008

Petře, to je jedno jak kde bude na světě. Tady to myšlení té přeformátované většiny neovlivní. Zvyknou si prostě na bídu. Na nějaké zázračné procitnutí a duševní vyzrání nevěřím. To se musí v lidech pěstovat, a to je sakra těžký a náročný proces, formování osobností. Ale iluze nikomu neberu.

Albi
1. 4. 2024 16:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Na zázraky se opravdu nedá spoléhat.

Ale když je nutné, prostě se bude muset pracovat! Však si vzpomeneš, že “bída naučila Dalibora housti”.
A bída nemusí vždycky být jen nedostatek potravin..

Gales
1. 4. 2024 13:49
Odpovědět  Peter 008

Vypadá to na to,že tu naši planetu chce někdo přeformátovat a změnit podnebí pro nějakej jinej druh entity.

2. 4. 2024 00:13
Odpovědět  Gales

Planeta se přeformátovává sama, svými vlastními silami, jako tomu ostatně bylo vždy, a už s tím začala. Staněk o tom na svých přednáškách mluví už několik let.

Pijack
1. 4. 2024 14:22
Odpovědět  Peter 008

Dospěl jsem k názoru, že lži vlády a mainstreamu mají něco do sebe. Třeba hlavní propaganda říká, že na Ukrajině se bojuje za Prahu 🙂 Takže přesný opak – Praha bojuje za Ukrajinu – protože Ukrajinci se u nás válejí na dávkách a granáty pro Ukrajinu platí naši důchodci. 🙂 🙂 🙂

Boomer
1. 4. 2024 22:57
Odpovědět  Peter 008

.. hm, tak stromy sázet? To neni špatnej nápad. A kolik jsi jich vysázel vloni a kolik máš v plánu letos, autore? No pochlub se…

Albi
1. 4. 2024 12:00
Odpovědět  Gales

A nepočkáme raději až ke stolu dorazí hostinský s kasírtaškou? Třeba mezitím dojde k reformě.

Gales
1. 4. 2024 13:52
Odpovědět  Albi

Reformu musíme začit zdola. Začít vařit vodu na svině.

Albi
1. 4. 2024 16:12
Odpovědět  Gales

Jo – a měli bychom s tím už začít a to hodně rychle.

Jaris.
1. 4. 2024 11:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Assange je stale v anglickem vezeni. Zatim ho do prokletych USA jeste nevydali. Washingtonske bestie si na nej brousi drapy. Mozna je zde malilinkata nadeje, ze pokud se Trump stane prezidentem, mozna Assangemu udeli milost.
Assange udelal fatalni chybu, ze nesel tehdy hledat asylum na Ruskou ambasadu.

zuzana
1. 4. 2024 11:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Německo: Migranti jsou zodpovědní za 100 % případů závažných sexuálních útoků ve Frankfurtu

https://aktax.cz/nemecko-migranti-jsou-zodpovedni-za-100-pripadu-zavaznych-sexualnich-utoku-ve-frankfurtu/

cool
1. 4. 2024 11:52
Odpovědět  zuzana

“Kdiby tam mjyieli vysírač čété tak by je zkopulovali na 3 000% všichni to říkají, soustruháty. 🙂

Pijack
1. 4. 2024 12:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento názor jsem převzal, protože dává smysl a nemám mu co vytknout, tedy souhlasím s autorem… – Systém voleb a propagandy je sice kontrolován a nastaven tak, aby k žádné skutečné změně nedošlo, ale stejně si říkám, že by bylo zajímavé, kdyby všichni lidé nespokojení se současným stavem ALESPOŇ JEDNOU JEDENKRÁT ve spolupráci udělali něco radikálně odlišného, než máme ve zvyku a než co režim čeká. Třeba jako formu protestu dát hlas politické straně s vizí referenda, zrušení imunity politiků a jejich trestnou odpovědnost a zrušení senátu. Nepochybuji, že by došlo k zpochybnění výsledku voleb, anebo k propagandistické kriminalizaci takové strany, ale byl by to zajímavý otřes systému a lidé by si možná uvědomili svou moc myslet a jednat jinak než v nastavených mantinelech……ASPOŇ JEDNOU JEDENKRÁT ZA TĚCH TŘICETPĚT LET PO PŘEVRATU UDĚLAT NĚCO REVOLUČNĚ ODLIŠNÉHO.

Za mě dodávám, že taková strana je SPD !!!

Gales
1. 4. 2024 14:01
Odpovědět  Pijack

Nevěř tomu.Na současné strany a jejich šéfy už mají,Oni, nějaké kompro.Anebo ,,přeformátování”.Musí vzniknout jiná strana. Něco na způsob Deus ex machina.

Albi
1. 4. 2024 16:19
Odpovědět  Gales

Stačilo! by jim mohlo dát lekci. Pro alternativu šance i zadostiučinění, pro voliče pětikolky a fešáka p-rezidenta ukázaná pěst před nosem – šéfka KSČ vyhrála.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 14:18
Odpovědět  Pijack

Vždyť v obrovské jednotě je síla. Co kupříkladu dokázali sedláci, domkaři a všichni jiní v památném roce selských bouří v roce 1775. Panstvo mělo strach jaký nikdy předtím. Porobení si brali co jim patřilo a na žádné panstvo a šlechtu nehleděli. Měštáci, kteří se sedlácké chudině vždy vysmívali byli najednou strachy podě.laní. A i když to povstání nakonec prohráli, ukázalo se, že v jednotě je obrovská síla. Tenkrát to povstání zachvátilo velikou část Čech. Jó, naši předci tak trýznění svým panstvem, tedy šlechtou a klérem byli jiní kaňouři. Po celá staletí jsme měli hrdé předky a i když prohrávali s velikou přesilou, byli to bojovníci. O husitství, o těchto selských bouřích a jiných význačných událostech tato banda děti neučí. Proč by také, když je potřebují mít jako pejsky na vodítku. Jak říkáš, kdyby nebyli blbí, šli a naházeli by to při volbách komukoliv kromě těch co se zprofanovali. Ti pětikulčáci říkají, komu to máme hodit, snad ne Babišovi. A rozumní jim řeknou, tak to hoďte úplně někomu jinému a ten bude mít ten dostatečný počet hlasů a může něco dělat. Ale Pijacku, tady je to zafixované navždy. Prostě v hlavě otruby.

Helena
1. 4. 2024 19:35
Odpovědět  Pijack

Přesně tak!! Proto tak trojčí všichni hajzlíci poplatní tomuto zrůdnému režimu, kdokoli začne mluvit či psát o SPD – zrušení imunity lžidopolitiků, zavedení nejen trestní, ale i finanční zodpovědnosti, referendum, žádný grýndýl…a proto se snaží roztříštit a odejmout hlasy SPD tvořením malých stran, které nemají žádnou šanci uspět, byť by se tvářili, že jsou nejlepší na světě. Žádné Stačilo, PRO, Svobodní, Rozumní – nikdo z nich nemá šanci, jen odebírají hlasy SPD. I to, že ANO odmítá tak vehementně SPD, je známkou toho, že SPD je jediná pročeská strana. A také známkou toho, co je ANO opravdu zač. A kecy o podnikatelském projektu Okamury – jsou jen plané nekonkrétní kecy-pomluvy, stejně jako že SPD jsou extrémisti, populisti či co jiného. Nic extrémistického od SPD nikdy nezaznělo. SPD není jen Okamura, ale mnoho dalších rozumných, chytrých lidí. A to nejsem žádný “straník”. PROTO SMYSL MÁ JEDINÉ: VOLIT SPD.

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 20:07
Odpovědět  Helena

Heleno, nemůžete všechny ale nahnat pouze pod hlavičku SPD. I v těch malých stranách bude spousta výborných myšlenek. Je zapotřebí je všechna tato hnutí a strany skloubit dohromady, najít ten správný program a jít proti této evropské hydře společně. Nejprve se musí všichni vyjádřit k vystoupení z EU a NATO. Všichni oslavují Orbána, ale ten neprojevil zájem vystoupit z těchto spolků. Pro mne je to dost nečitelné. Dělat si svoji správu věcí po svém, ale přitom být součástí těchto struktur. Tak nějak se k tomu Orbán vyjádřil. Vrátím se k nám, co třeba taková Národní demokracie a pan Adam Bartoš. Nemohu říci, že bych ho nějak znal, ale to co jsem od něj slyšel mělo hlavu a patu. Nevím sice jak to má z EU, ale řekl bych, že stejně jako SPD. Je chybou všechny ostatní zatratit, spíše je zapotřebí spojit všechny ty správné vlastence do jednoho šiku a říci si co dál, dohodnout se na kompromisech, protože bez nich to nepůjde a představit to voličům. Přece není ostudou SPD přiznat, že i jiní mohou mít výborné myšlenky, které budou prospěšné společnosti. Jakmile tady začnou padat názory, musíte volit jedině SPD, dostaneme se do situace, kdy jakýkoliv jiný názor, který nebude z dílny SPD bude

Helena
1. 4. 2024 20:13
Odpovědět  Pavel z Moravy

Výborné myšlenky mít jistě mohou. Ale početně šanci nemají. Mohou se – pokud mají tak opravdu pročeské snahy – připojit názorově k SPD. Ale SPD si velmi opatrně vybírá své členy. Protože snahy o rozvrácení SPD zevnitř jsou obrovské. Proto pokud někdo chce opravdu vypakovat tyto dosazené zloděje, je SPD jediná možnost. Stačí na to kupecké počty.

Joe Arp
1. 4. 2024 20:34
Odpovědět  Helena

Paní Heleno, máte to “v paži”, rád Vás čtu! Rovněž výčitky k nečinnosti SPD v PS jsou jalové cinty, co tam asi s 20 křesly může? Mluvil 11hod k důchodové zlodějině, když už nic aspoň ty krysy podráždil. Pav. z Mor. mluví o opatrném tlaku na pilu, myslím, že na to už nemáme čas, jdou do nás tvrdě! Pište dál Díky

Pavel z Moravy
2. 4. 2024 09:43
Odpovědět  Joe Arp

Já mluvím Joe o spojování, o spojování myšlenek a názorů a vzájemném třídění názorů. Deset názorů a deset různých pohledů. Já mluvím o tom, nedělat stejné chyby. Potom tedy to, co se vytýkalo komunistům za socíku by tady bylo nanovo. Jediná pravda škůdců zemských je tady již nyní, žádnou jinou tato banda neakceptuje. A hle, jak se najednou spoustě lidu, který měl tolik výhrad k socíku tato jediná pravda zamlouvá i když v rámci té jediné pravdy je grázlové oškubávají a zaprodávají. A někteří příznivci kapíku ryčí blahem jak je to vše v pořádku. Ty chyby, které viděli na socíku najednou na tomto posvátném kapitalistickém teleti nevidí. On je důvod jednoduchý, oni nenávidí rovnost, oni nenávidí běžný lid, jelikož se celá ta kapitalistická enkláva považuje za něco více. A ještě dodám toto- jakmile individuální svoboda zapadne v davu, ztrácí se. Jednotlivec již přestává mít vlastní úsudek a chce to, co chtějí ostatní a chová se jako ti druzí. Toto přece nechcete, že ne?

Joe Arp
2. 4. 2024 09:56
Odpovědět  Pavel z Moravy

To víš, že nechceme, jen myslím, že ti dnešní grázlové se už “nezakecaj” a čas na vysvětlování si myšlenek se krátí. Problém bude, jak jinak opět v korýtkách, věřím, že každý předák pidistraničky věří že má v batohu Maršálskou hůl. A na to dojedou a my s nimi!

Pavel z Moravy
1. 4. 2024 20:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

považován za špatný. A to myslím není dobré a není to řešení. Dejme všem těm malým stranám a hnutím možnost se vyjádřit. Musí mít v tom celém spolku důstojné místo. Pokud bude SPD nejsilnější stranou tohoto uskupení, tak věřím, že to ti další akceptují pokud tam budou bráni jako rovnoprávné subjekty a nic proti vedení SPD nebudou mít. Ale prosazovat pouze svoje vize, nevím, to nikam nevede, to by si i v SPD měli uvědomit. Ano, chtějí vystoupit z EU a NATO a vyvolat k tomu referendum. To vše je správné, ale já bych tlačil na pilu opatrně. Jak jsem již řekl, myslím si, že i ty malé straničky a hnutí mohou přijít s výbornými myšlenkami. To by neměli moudří lidé zahodit.

zuzana
1. 4. 2024 16:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak CIA a MI6 vytvořily ISIS

https://aktax.cz/jak-cia-a-mi6-vytvorily-isis/

Pijack
1. 4. 2024 17:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravý Prostor mi nechtěl vzít příspěvek –

Jsem zcela přesvědčen, že masakr na Filosofické fakultě UK byl proveden v režii CIA. Kdyby tomu tak nebylo, tak by cvičený mopslík Koudelka měl volné ruce k vyřešení “běžného” kriminálního činu ve spolupráci s PČR. Jelikož jsou stále utajované indicie k případu a nelze ustanovit ani parlamentní komisi, nelze dovodit jiné hledisko. Vše by bylo v pravomoci státu. ALE není. Takže pro mne je výsledek jasný – infantilní pejsek Koudelka z ústavu BIS má nakázáno do případu nezasahovat. Pochybuje ještě někdo, jak rutinně CIA podobné případy realizuje všude ve světě. Tak proč ne u nás. Musíme tady přece zavádět demokracii Amerického střihu. To se vším souvisí. Hrátky mocných odskákalo desítky obětí. Zcela běžné pro obraz USA. A Koudelka jen čučí… čučkař.

Boomer
1. 4. 2024 19:24
Odpovědět  Pijack

..a kde berete tu jistou, že právě vy či kdokoli jiný jste osobami oprávněnými dožadovat se informací z průběhu vyšetřování konkrétního trestného činu? Cítíte se být osobou trestným činem poškozenou nebo se považujete za obviněného?
Páč jináč pláčete pěkně, ale na špatným hrobě, milostivá…

Helena
1. 4. 2024 19:48
Odpovědět  Boomer

Ano, máme právo dožadovat se informací !! Proč? PROTOŽE TY “TAJNÉ SLUŽBY” I TY NETAJNÉ I ŠIŠLAVÉHO KOUDELKU P L A T Í M E , A TO PŘÍMO KRÁLOVSKY.

Boomer
1. 4. 2024 22:20
Odpovědět  Helena

.. ze zákona máte právo akorát na ho*no, tak si nehrajte na střed vesmíru… a trestné činy nešetří BIS.

Standa
2. 4. 2024 05:28
Odpovědět  Boomer

Zajímavá teorie! Víš o tom prdlačku!
,, Ze zákona máme právo akorát na ho.no.? Ty jsi , ale bl.b.

Boomer
2. 4. 2024 11:59
Odpovědět  Standa

..ajéje ,Vokovická Sorbona, právník co píše hůř než popelář.
Jednou stranou mince je dikce ústavního zákona o právu na informace a druhou stranou další právní normy upravující postup v jednotlivých fázích trestního řízení. O informování veřejnosti tam nějaká ustanovení jsou, a tady se můžeš jako “právník” předvést a oslnit nás jejich taxativním výčtem.

Tož pište, údajný doktore práva obojího, srandy není nikdy dosti.
Si počkám…. ;o))))))

Standa
2. 4. 2024 12:41
Odpovědět  Boomer

BOO ty jsi v právu asi tak vzdělaný , jako tvé slepice! Běž krmit králíky a neplet se do hovoru dospělých!
Už jsi vyplnil danové prohlášení za prodej vajec? Dnes je poslední den!!!

Boomer
2. 4. 2024 12:53
Odpovědět  Standa

.. takže nic, žádné skutečně relevantní vyjádření o právech občanů na informace, týkajících se konkrétního trestního řízení z tebe nedostanu. Možná by stačilo jen pár paragrafů příslušného zákona, aby si to mohli zdejší diskutující dohledat, jenže houby.. jenom posměšky, úhybné manévry od tématu. JUDr jako když vyšije.
Přiznám bez mučení, že nic jiného jsem od tebe ani neočekával.

Joó, Vokovice… tam se to studovalo. Kdysi se říkalo.. u nás každá kráva vystuduje práva. ;o))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
2. 4. 2024 14:46
Odpovědět  Boomer

Pokud se podíváš na stopáž, tajtrdlíku , tak jsem odpověděl dříve než na tvou slovní žumpu!
Ty jsi se mě snažil urazit v 12.53 a já odpověděl už v 12.50.Jsi vážně směšný, slepičáči. Běž si pokecat do kurníku!

Standa
2. 4. 2024 12:50
Odpovědět  Boomer

Získat informace o trestním řízení je možné 2 způsoby – buď přímým nahlédnutím do trestního spisu dle trestního řádu nebo prostřednictvím žádosti o informace dle zákona o svobodném přístupu k informacím (dále jen „zákon o svobodném přístupu k informacím“) . Rozdíl spočívá v tom, že nahlížet do spisu může pouze stanovený úzký okruh osob – obviněný, poškozený, zúčastněná osoba, jejich obhájci, zmocněnci či zákonní zástupci. Tyto osoby mají právo nahlédnout do obsahu spisu a činit si kopie či výpisy. Ustanovení o nahlížení do spisu dle trestního řádu však nebrání komukoliv žádat o dané informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Žadatel by měl co nejpečlivěji specifikovat, o jaké informace má zájem.
Poskytování informací dle zákona o svobodném přístupu k informacím má své limity. Orgány činné v trestním řízení (policie či státní zastupitelství) neposkytnou informaci o probíhajícím trestním řízení. Z těchto obecných postupů však existují výjimky. Nejvyšší správní soud uznal, že pokud nemůže být poskytnutím informace zmařen nebo ohrožen cíl trestního řízení (tj. zpochybněna role státu při zjišťování trestných činů,.Ovšem funkce státu je občany zpochybněna.

Slovan
2. 4. 2024 16:00
Odpovědět  Standa

Díky za info, to se bude hodit. 🙋‍♂️

Boomer
2. 4. 2024 19:03
Odpovědět  Standa

.. ovšem tady cituješ v prvním odstavci výhradně opis z poradny webu FrankBold, no a ve druhém ti pomohl Copilot Microsoft Bing, písmenko po písmenku od A do Z, z tvojí hlavy ani tečka, ty advokáte z Jámy… i ta opovrhovaná tzv. “blbá umělá inteligence” tě musí tahat z bryndy.

Kdo si následující odkaz prověří, ten se může přesvědčit sám:
https://frankbold.org/poradna/pravo-na-informace/pravo-na-informace/proces-ziskani-a-poskytnuti-informace/dotaz/ma-obcan-pravo-na-informace-o-trestnim

Ze svojí “študované hlavy” bys ani v posledním tažení nedal do kupy třeba základní manuál k problému zadržení při demonstraci, jaký tu například dávala k dobru tuším Albi, od autorky JUDr.Samkové..

Advokát Standa, no to jistě…;o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Standa
2. 4. 2024 20:06
Odpovědět  Boomer

Už to nepij ani ředěné, slepičáři.

Boomer
2. 4. 2024 20:17
Odpovědět  Standa

..jo, jo, akdvokát Standa, co radí skrze právní poradnu někoho jiného. Cosi jako pekař, který zákazníky posílá nakupovat rohlíky u konkurence… ;o)))))))))

Tak sladké sny na výdechu ventilace z metra…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
2. 4. 2024 20:15
Odpovědět  Boomer

Kdyby jsi mě ( nás) svými slepičárnama neotravoval svými a hospodskými keci z návsi, tak jsi si na svoje kraviny odpověd mohl najít sám!
Zbytečně zde všechny obtěžuješ! Pouze jsem přeposlal judikát , magore!

Boomer
2. 4. 2024 20:24
Odpovědět  Standa

..jaképak keci/y z návsi, Stando? A víš ty vůbec, co znamená termín “judikát”? Rozhodně to není opis odpovědi z internetové advokátní poradny.
Cákryš, ty se v tom zaplétáš víc a víc.. takže fakt raděj na kutě na výdechu ventilace z metra, jo? Doktore…

Standa
3. 4. 2024 11:12
Odpovědět  Boomer

Už jsi se vrátil z návsi a spočítal slepice?Tvoje vyjádření se čím dále více podobají hysterii! Běž k Chochlouškovi!
Poradí ti , aby jsi šel před celým hejnem slepic , jako štasný kohoutek.Budeš štastný! A nyní musím být u Městského( Spálená ul.) Napíši ti poté… fialový oslíku! A pozdravuj toho svého magora.

Boomer
3. 4. 2024 18:56
Odpovědět  Standa

..hm, vysokoškolák, právník, a použije inkluzovštinu “aby jsi”?! Pane doktore, tohle se učí žáci na prvním stupni základní školy, výhradně “abys”.. opakuji “abys” a ještě jednou “abys”.

Joó, Vokovice a VŠ SNB…

Joe Arp
1. 4. 2024 23:46
Odpovědět  Helena

Jó, Helenko nechtějte středu vesmíru krást jeho sebestřednost, to je hned oheň na střeše. Tady se jede podle zákona a pokud máte nějaké přání musíte se tu obrátit na zástupce Boha na zemi, který tu nevědomým pomáhá s objasňováním jejich nedostatečnosti. Ty drzejší ovšem odpálkuje, případně znehybní tak, že do smrti veselí nebudou! Tak pevné nervy, při setkání s polobohy.

Slovan
2. 4. 2024 07:54
Odpovědět  Joe Arp

Co můžeš čekat od Pazoura, všechno špatně nedouci. Nějakej nervní, třeba je má fialové a už začínají modrat. 🤣🤣🙄

Joe Arp
2. 4. 2024 09:49
Odpovědět  Slovan

Podle reakce podrážděné kobry a ještě na ženu, bych tipoval na osobní zainteresovanost, on ten Čoudelka má čučkaře všude! Možná taky vidí, že Helenka zná a tak se klepe o pozici šéfmozku zde, narcizmus je šviňa!

Slovan
2. 4. 2024 10:16
Odpovědět  Joe Arp

To si buď jistý že jsou fšude!! Zašel jsem občas pár dní zpět na PP a už byl u mě. Kocourek vožrala, ze sklepa, nalitej atd atd. Zkrátka co tuna napíšeš, okamžitě do složek a dle potřeby použijí. Tenhle vůl si myslí jak mi ublíží, když bude vykřikovat do světa moji identitu. To je legrační jak ti čučkaři jsou zmateni.

Boomer
2. 4. 2024 12:06
Odpovědět  Slovan

..takže znovu.. napiš kdy přesně a co jsem psal na PP, případně to zkopíruj a hoď sem, a já si to potom proberu s provozovatelem webu PP. Jinak si jen cintáš pentli…

Slovan
2. 4. 2024 12:53
Odpovědět  Boomer

….takže znovu..a naposled!! Nikoho nejmenuji!! A ty víš moc dobře jak to chodí, když kdoví s kým si to na netu po diskuzích povídám. Ale když chceš to dokázání sám si tu už mojí identitu napsal, tak si akespoň dávej bacha co píšeš. J=o a je toho více, ale to si prozatím nechám pro sebe.

Boomer
2. 4. 2024 19:04
Odpovědět  Slovan

..tudíž si jen cintáš pentli. Lopata, míchačka..

Slovan
2. 4. 2024 19:11
Odpovědět  Boomer

Jó to víš že si cintám, tovíš že ju. 🤣🤣🤣

Joe Arp
2. 4. 2024 20:32
Odpovědět  Slovan

Se ti divím, že se s tím volem přetahuješ.

Slovan
2. 4. 2024 20:54
Odpovědět  Joe Arp

Nééé, proč? Náhodou je sranda, já se bavím a teprve ještě budu. Všeho dočasu.

Standa
2. 4. 2024 20:33
Odpovědět  Boomer

Už jsi doma z návsi? Co takhle vzít někdy do ruky něco rozumného? Klábosnice ti evidentně nesedí! Třeba lžíci a pivo na to bych tě hádal ..a můžeš vyklidit kurník! Vyper si spodky , pomodli se a hajdy do hajan!

Standa
2. 4. 2024 20:26
Odpovědět  Boomer

Hele , ten magor to,, probere s,, provatelem webu”! Je to vosel a ještě vyhrožuje , ža bude žalovat! Trapné! Diskutovat neumí, argumentovat neumí , rozumné slovo z něj nedostaneš…pouze urážky ..je to ubožák! ,, On si to probere” Čím to probereš , slepičáři, se svým IQ dešního dne?
Pouze zde cintá! Asi nějaká vada v poruše sebevědomí a tak si to zde kompenzuje.!!!

Boomer
2. 4. 2024 21:13
Odpovědět  Standa

.. pane doktore práva obojího, věc se má asi takhle.. pokud někdo tvrdí, že jsem někde na nějakém webu něco psal, a je schopen uvést kdy a pod jakým nickem, potom provozovatel webu mi k tomu jistě rád poskytne příslušné identifikační údaje, stejně jako by je poskytnul PČR pro případné objasňování skutkové podstaty trestního oznámení. Aby bylo objasněno, kdo a co psal, pro policejní specialisty žádný problém.
Když tak čtu některé výroky ve vašem příspěvku, vaše kvílení nad urážkami, kterých jsem se podle vás jinde dopustil, mi připadá poněkud nemístné.. no, asi ty Vokovice měly nastaveny jiné parametry.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
2. 4. 2024 05:25
Odpovědět  Boomer

Píšete opět bl…hlouposti! Jak Ty to děláš? Poškozeni jsme dnes všichni! Tisková mluvčí řekne , že výsledky nelze uveřejnit …vyšetřování .., ale nikdy už později nic o vyšetření není známo! Napsal jsem , kdysi , že už si tě nevážím a dnes se už ty tvé keci nedají ani číst!

Slovan
2. 4. 2024 07:50
Odpovědět  Standa

Neblbni jsou svátky víš 💩 co tam je nyní za kádrovou rezervu. Nechval ráno před večerem, dnes a zítra může být vše jako před týdnem. 🤣

Standa
2. 4. 2024 09:47
Odpovědět  Slovan

Dnes není , jako před týdnem! Dnes je poslední den na danové přiznání…chicht!

Slovan
2. 4. 2024 10:09
Odpovědět  Standa

To už mě netrápí. Chi chi cho.

Boomer
2. 4. 2024 12:12
Odpovědět  Standa

.. ty a právník?! Nedej se vysmát, z tvého vystoupení u soudu by se stala během minuty groteska…
Drž se synkopického šramlu, na večírcích pro penzisty ti aspoň dají něco teplého na talíř…

lubkral
1. 4. 2024 18:39
Ohodnotit příspěvek :
     

V případě Assange a USA heslo, že láska a pravda zvítězí neplatí…
Nakonec ono to neplatilo nikdy, neboť křivárna a nenávist je nosným programem naší vládnoucí koalice… To jen vylitej Vašek používal toto podstrčené heslo…

Boomer
1. 4. 2024 19:10
Ohodnotit příspěvek :
     

..byl Assange v době zveřejnění informací: diplomatem, administrativně technickým pracovníkem zastupitelského úřadu, případně rodinným příslušníkem takové osoby/ občana vysílajícího státu, chráněného před správní, civilní či trestní jurisdikcí ve státě přijímacím? Pokud nebyl, má smůlu a srovnávání jeho pozice s imunitou diplomatickou je nejapná výmluva.
Stále totiž platí Vídeňská úmluva o diplomatických stycích z 18. dubna 1961.

Standa
2. 4. 2024 05:31
Odpovědět  Boomer

Assange byl cizím občanem , spadajícím pod jurisdikci cizího státu, nikoli USSA!

Boomer
2. 4. 2024 12:25
Odpovědět  Standa

..no vida.. a co dál? Co z toho plyne?
Nevztahovala se na něho ustanovení Vídeňské úmluvy, tudíž jeho vydání či nevydání odněkud někam nelze dávat do roviny s diplomatickou imunitou, což ovšem autor článku činí.
Vše okolo jeho případu už je potom jen otázkou konkrétních dvoustranných smluv o mezinárodní právní pomoci v oblasti trestní a civilní, uzavřených mezi státy, v nich Assange vyvíjel svoji činnost nebo které byly jeho činností dotčeny.
Tak čau, doktore práva obojího.

P.S.
Moc rád bych si přečetl tvoji rigorózní práci… ;o)))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$