Krize

Farmáři zaútočili na francouzského senátora mrtvolami zvířat

Zemi zachvátily protesty proti vládní zemědělské politice

Protestující farmáři poničili dům francouzského senátora Francoise Patriata, u vchodu do rezidence v Cote-d’Or vysypali hnůj, zvířecí kůže a dvě mrtvá divoká prasata, informovala v úterý místní média.

Pachatelé také zanechali několik vzkazů poblíž bydliště, přičemž jeden z nich uváděl „nezapomeňte na své kořeny“ a další požadoval, aby Patriat „předal zprávu Macronovi“. Podle zpráv se zúčastnilo asi 20 demonstrantů. Snímky zveřejněné na internetu ukazovaly poškození domova politika.

© Facebook / Patricia Schillinger


Zemědělští pracovníci jsou nespokojeni s nedostatkem vládní podpory, protože bojují s klesajícími příjmy, vysokými výrobními náklady a daněmi a také s konkurencí levného dovozu.

© Facebook / Patricia Schillinger

Patriat, který odsoudil úterní incident jako „násilnou, odpornou a špinavou degradaci“ svého domova, podal oficiální stížnost úřadům.

„Farmáři ke mně domů přicházeli už dlouho. Nikdy jsem si nestěžoval, souhlasil jsem s dialogem s nimi. Strávil jsem spoustu času ve svém profesním životě jednáním se zemědělským světem, situaci považuji za dost nespravedlivou,“ řekl agentuře AFP. Státní zástupce v Dijonu zahájil vyšetřování incidentu.

Několik kolegů Patriat vyjádřilo podporu senátorovi na sociálních sítích. Předseda francouzského Senátu Gerard Larcher napsal na X (dříve Twitter), že Patriat „byl vždy pozorný k otázkám zemědělství“ a označil incident za „nepřijatelný“. Macron protest také komentoval a v telefonátu s Patriatem jej označil za „skandální“.

sdílet na

27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris.
14. 3. 2024 01:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Odporne! Frantici jsou porad a neustale sama revoluce,protesty a demonstrace. Perou se na ulici s policajty a delaji bordel a zatim niceho nedosahli.

Standa
14. 3. 2024 08:52
Odpovědět  Jaris.

Hlavně , že my držíme hubu. To se vám zřejmě líbí! Co dosáhli Čeští zemědělci na demonstracích. ?? Výsměch a křivé informace v médiích. A pokuty. Výsměchy od Výborného.A chválil se také, jak s nimi jednal.Zemědělci jdou do prd….České zamědělství také.Např. byli jsme soběstační ve vepřovém a dnes jsme na 30%. Prasečáky se zavírají jsou nerentabilní( levné dotované dovozy , energie , krmení
Dokud do toho nepůjdeme , jako Francouzi , tak se to moc nezmění.Vy sedte doma! I nyní 23.3 , kdy budou na Václaváku statisíce lidí.
Tato vláda prý pomáhá, hlavně Ukrajině a snaží se dosáhnout Ukrajinské úrovně v Česku.

Francin
15. 3. 2024 05:36
Odpovědět  Standa

Neodborník s křiváckým úšklebkem Výborný jen plní úkoly na likvidaci zemědělství a nedostatku potravin. Jak tohle nemůže někdo nevidět. K čemu se to propůjčil, vždyť má doma také děti, stejně jako mnoho ostatních ministrů. Jurečka jich má prý doma pět a přesto páchá skutky, které mají své dlouhodobě důsledky.

Janaz
15. 3. 2024 07:29
Odpovědět  Standa

Jaris je “veľká bojovníčka” od protinožcov, ale len papuľou a výhradne len proti židom alebo tým, ktorých označí za židov.

Kolemjdoucí
14. 3. 2024 18:13
Odpovědět  Jaris.

Ty jsi ovšem “výhra” … S tebou a podobnými se jeden ocitne na zkratce do pekel, bytový mysliteli … Popřípadě menší provokačka, že…

Jaris.
15. 3. 2024 03:53
Odpovědět  Kolemjdoucí

Zadna provokace. Jen mi vysvetlete laskave, ceho frantove ve svych protestech a demonstracich za posledni leta dosahli. Rada se poucim.

Janaz
15. 3. 2024 07:34
Odpovědět  Jaris.

Blbka, takže všetky tie práva pre pracujúcich a pod. sa dosiahli v okamihu, keď ich prvý nespokojný vyslovil, že? Ale prečo ma neprekvapuje, že nejaký kvakaj z Austrálie, či z akej prdele sveta si, ide kritizovať Francuzov. Vy tam držíte huby ako najatí, za celeho covid teroru ste si najviac nechali srat na hlavy.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 08:19
Ohodnotit příspěvek :
     

A ty zvířata tam naházeli ty dementi proč?!!!!!!

Standa
14. 3. 2024 08:59
Odpovědět  Pravdomluvny

Myslím, že dementi jsou ti , co osuzují demonstrany jednou za hnůj,kůže zvířat, jednou za pokřik, prostě za protestování a nedržení huby!! Možná, že půjdete na demontraci než nebudete mít ,co jíst! Do té doby budete nadšeně hltat spravodajství ČT 1.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 09:20
Odpovědět  Standa

Hnůj beru,pověsit zvíře NE …..TO RADĚJI VEĚSET MUHA@@@@MRDY!!!!!

Standa
14. 3. 2024 09:35
Odpovědět  Pravdomluvny

Byl jsem s odbory MHD -( byl jsem pozván) 19.2 před MZ a Výborný si dělal s lidí prču a sliboval. Poté na Malostranském nám.To zvíře /a byla už mrtvá(chcíplá hlady) a nepoužitelná na potravu pro lidí.Co s nimi?Kafilérka ? To zde i v Česku vytváří vláda s celého státu!!! Zemřela kvůli politice EU…..a Francie v EU.Věšet lidi-živé- Vám připadá humánější? I 22.02. jsme byli….. 23. Na Václaváku. NEZAPOMENTE!
Za ten hnůj odvedli traktoristu policisté! Smí se v Česku protestovat? Nebo kultivovaně držet hu…ústa?

Pravdomluvny
14. 3. 2024 10:51
Odpovědět  Standa

Halda hnoje,obsah lejnosrků …..to schvaluju a přeju pětidemoliční vlastizradě i u baráku 😎
Zvířata ne.

Standa
14. 3. 2024 10:06
Odpovědět  Standa

K demonstracím. Vyhozený doc. Šefčík se nachomýtl k nesprávné? akci( demonstraci).Honěn , vyhozen….., kdyby se promenoval v latexu , pavími péry v zadku a vrtěl přirozením byl by vážen a ctěn.
M. Macek

Joe Arp
14. 3. 2024 09:08
Odpovědět  Pravdomluvny

Vidím tam dvě, asi zastřelený divoký prasata, který by skončili pravděpodobně v kafilérce. Smrdí teď politikovi na vratech, jsou i po smrti užitečný, nemám s tím problém, ty jo mistře gilotiny? Cinty pana senátora, jak soucítí s zemědělci a že by raději petici mi připomínají naše blby.

Slovan
14. 3. 2024 09:36
Odpovědět  Joe Arp

….a nevisí tam ještě náhodou šílený Max? 🤣🤣

Joe Arp
14. 3. 2024 09:51
Odpovědět  Slovan

Ten prej to tam rozvěsil, podle některých mluvícíchpravdu. Čau tý bejků!!!

Pravdomluvny
14. 3. 2024 10:54
Odpovědět  Slovan

To není tvoje preputium…..????🤔🤓

Slovan
14. 3. 2024 18:49
Odpovědět  Pravdomluvny

No totók!! Copak jsem nějakej česnekář? Ty už z ní máš od mala bubínek, có? 🤣🤣🤣🤣
P.S. Nedejbože beranici. 🤣🤣

Pravdomluvny
15. 3. 2024 07:58
Odpovědět  Slovan

Tu beranovi nosí tvoje manželka,ale teď už ji to nevyčítej 🤓🤓🤓🤓

Slovan
15. 3. 2024 08:06
Odpovědět  Pravdomluvny

Máš špatný info, ta má z bobra. Chytrolíne, když tomu nerozumíš, tak se neser. Ty leštiči ebonitové tyče, co tyče, tyčinky. 🤣🤣🤣😥😥😥🤦‍♂️

Standa
14. 3. 2024 09:52
Odpovědět  Joe Arp

,,Soucítit ” je krásné! A nic s tím nedělat a jít na opulentní oběd a večer na ,,ples v opeře”.
Jak se cítí lidé , když válečná zločinec z Jugoslávie,elitní člen StB ( 3 správa -vojenská kontrašpionáž) s konspiračním bytem -takto ten na Pražském Hradě, co miluje Mášíny a O.Breitovou se projíždí s limuzínou a doprovodem Prahou a lidé házejí vajíčka a on prohlásí cit: ,, Lidé se mají ještě dobře , když házejí vejce za 7-10 Kč” Kde ten člověk žije ? V NATO , na Ukr?
Je naprosto odtržen od reality!

Joe Arp
14. 3. 2024 11:32
Odpovědět  Standa

Tak to jsem nezaznamenal, povídej, kdy a kde si někdo statečný hodil vejcem na Hadrfousa.

Pravdomluvny
14. 3. 2024 12:06
Odpovědět  Joe Arp

To by vejce musel dodat Banderonacistán,to by byla kanonáda.

Joe Arp
15. 3. 2024 12:49
Odpovědět  Pravdomluvny

UA jajca? To by byl ovšem útok chemickou zbraní, hromadného ničení a na to jsou paragrafíííí!

Helena
14. 3. 2024 08:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak už chápete, proč Makron chce stůj co stůj rozdmýchat už slavnostně ukončenou válku vítězstvím ukradiny na Ruskem – znovu na ukradině? Bojí se rozzuřené lůzy a za vzor si vzal Izraelský scénář
-byl dokonalý: rozzuřené izraelské bouřící se židovovce vrhnout do války s Palestinci, nasadit jim kvéry do židopracek a ejhle žádné protesty, žádné demonstrace, židolůza chcípá ve válce s Palestinci. To je panečku recept !!

Pravdomluvny
14. 3. 2024 09:22
Odpovědět  Helena

Ti rozzuření Židé by muha@@@@mrdy srovnali pod zem dávno, bohužel nemohou 😢

Gales
14. 3. 2024 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Takhle je třeba jednat i s našimi posranci.Na to oni slyší.