blog

Místo půdy Mongolové. „A kde budeme my?” Češi se naštvali

Výstavba montoven a překladišť na západě Čech má být spojena s „dovozem“ pracovní síly ze zcela jiných civilizačních okruhů. Podle Hospodářské komory je to nezbytné, protože Češi o tuhle práci nestojí. Lidé z obcí mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi ale z příjezdu Mongolů či Filipínců rozhodně nejsou nadšeni.

Pěstovala se tu pšenice a další obilniny, kukuřice nebo pícniny. Dnes tu rostou jako houby po dešti haly, jejichž konce téměř nedohlédnete. Mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi se staví  montovny a překladiště jako o závod. Že se říkalo, že už to bude končit? Nikoliv, tady to právě začíná! A že nejsou lidi? Nevadí, dovezeme Filipínce, Mongoly a Indy. A že není kde je ubytovat?

Místní se rádi někam vystěhují a nabídnou své domky a byty za slušnou úplatu agenturám. A přitom radnice dotčených obcí ani nevědí, a dle směrnic EU ani nemohou vědět, kolik je tu cizích lidí, jakých národností a podobně. To, že Lufthansa nebude vyrábět mražené jídlo do letadel pro celou střední Evropu, není žádná radost, protože hala je stejně zaplněna. A staví se další a další.

Haly na Chebsku prostě rostou jako zběsilé. A že jsou nepěkné zkušenosti z jiných míst kraje, například z Boru u Tachova, nikomu kompetentnímu v Karlovarském kraji vrásky nedělá.

Nebojte se a těšte se – jde o byznys!

Naopak, Hospodářská komora si mne ruce a vládní podpora tuzemského byznysu je složena i z dodávky cizích pracovníků z druhé strany světa.

„Vždyť tady budou jako v Jiříkově vidění,“ konstatuje starší paní v Dolním Žandově na Chebsku. „To víte, že se bojím. Že tu budou nemoci, už teď je v republice černý kašel. Ale hlavně že bude kšeft… jenže především pro cizince.“

Na to má důchodce Jaroslav osobitý názor: „Tak před stovkami let se sem Čingischán nakonec nedostal, ale teď tu budeme mít Mongolů zástupy. Nic proti nim, ale je proboha normální takového přesouvání národů?“ Celé národy to naštěstí nebudou, ale stovky lidí ano. Ze zcela odlišného klimatického pásma, z jiné sociální oblasti a také se zcela jinými hodnotovými měřítky a náboženstvím.

„Už vidím, jak sháníme do školy učitele filipínštiny, aby jim rozuměl a učil je aspoň základům češtiny,“ říká jeden pracovník dotčeného městského úřadu, který nechce být jmenován. „Šílenství…“

Co naděláte? Zhola nic…

Starostka Martina Němečková z Plané u Mariánských Lázní je za ta léta už hodně „ostřílená“: „Ty montovny jsou samozřejmě nejen u nás, ale všude možně. Je to věc, která je už dávno zasmluvněná, je schválen územní plán, takže když se začalo něco říkat proti, tak stále je to bohužel bez reakce, protože to je v běhu už řadu let. Nedostatek lidí a personálu je celorepublikový problém. Nejsem ta, která bude říkat, co to vyřeší. V každém případě Češi nechtějí pracovat, takže v těchto případech budou muset pracovat cizinci. Někdo prostě pracovat musí,“ konstatuje suše.

To starosta Boru u Tachova Rudolf Kodalík si už servítky nebere: „Situace pokračuje, jak to bylo. Ubytoven tady sice moc není, ale oni obsazují všechno, co je k mání, tedy i byty. Zaznamenáváme citelný nedostatek bydlení v naší lokalitě. A nejde bohužel o místní. Zájem je stále o rozšiřování. I tady u nás budou žádat o rozšíření územního plánu. My máme obsazenou Novou Hospodu, ale pak tady máme ještě jednu zónu, to jsou Vysočany, a tam je v plánu stavět další a další haly.

Nevidíme konce. Pro nás už je nyní problém, a pokud by tu mělo vyrůst všechno, co je plánované, tak je to velký problém. Nebude stíhat zdravotnictví, školství a s ubytováním, jak jsem již řekl, je problém už nyní, a ne krátkodobý. Máme tady různé národnosti, které nejsou začleněny do místní populace. Ti si žijí svým životem, většina naprosto odtrženě.

Něco bydlí po ubytovnách, něco po bytech ve městě, sem se to sjíždí ze širokého okolí,“ konstatuje neutěšený stav starosta města v tachovském okrese na samém západě Čech. „Nedovedu si představit, kde by bydleli další a další, jak se uvažuje. Tedy, ono se s tím již počítá. Nám se slibuje, že ty haly budou bezobslužné sklady, ale já tomu moc nevěřím. Přece každá hala potřebuje nějaký servis a další práce s tím spojené.“

Nějaké omezení? Nebuďte naivní…

„Jede to prostě dál. Můžeme se snažit minimalizovat důsledky, výstavbu bytů, zajistit lékařskou péči, postavit nové školky, školu, ale prostě zájem o tuto lokalitu je. Odtud je dobrá dostupnost prakticky po celé Evropě, téměř na jednu jízdu kamionu. A to jim vyhovuje. Aby naložili, přivezli, uskladnili a zase odvezli o kousek dál,“ konstatuje dále starosta.

„My se nestíháme starat o to, co máme a ještě máme dále stavět? Také nejsou finance, takže budeme muset jít cestou zvyšování daně z nemovitosti pro tyto haly. Je to tedy jedna z variant. Snažíme se s těmi průmyslovými areály navázat kontakt, ale zatím je to slabé. A to, co nám uhradí, není nijak závratné, natož abychom z toho uhradili nové stavby. A agentury? O těch vlastně ani nevíme… Navíc, když je EU, tak není žádná povinnost se nahlašovat.

Ti Filipínci, o kterých se dost mluvilo, tak to padlo. To byl záměr Lufthansy, který se ale neuskutečnil – jednalo se o mražená jídla do letadel pro celou střední Evropu. Je alarmující, že nevíme, kolik národností a lidí vůbec tady máme. Hala, kterou pro projekt Lufthansy postavili, není ale prázdná, už je tam jiná činnost. Ta kostka si vždy svého nájemce najde, uvnitř se vždy přizpůsobí.“

Nezájem o nic

Obyvatele obcí mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi, respektive Dolním Žandovem, tedy čeká něco podobného. A nemohou s tím nic udělat. Jen se strachovat, aby příště vládní agentura nesehnala třeba lidojedy. To zmínil další pán, který nechtěl říci ani své křestní jméno. A o focení už vůbec neměl zájem. Ale s hněvem rozkládal rukama: „Tady všude dřív byla pole, vždyť jsou tu Sudety a rovina od Slavkovského lesa až k německé hranici. Dřívější státní statky Cheb a jednotná zemědělská družstva tady pěstovaly všechno možné,

Rostlo to tu pomalu samo, jaká je slušná půda. Nu a udělali skrývku, odvezli jí čert ví kam – asi někam na hromadu, kde bude k ničemu a za pár let ztratí schopnost plodit. A budou tu tyhle hrůzy, ve kterých se bude skladovat a montovat ledacos, třeba i to, co pro zdejší přírodu není nijak přátelské. A budou tam dělat lidi, kterým je úplně jedno, do jaké míry se to tady zasviní. Ti si seberou saky paky a odletí na druhou stranu zeměkoule, nebo půjdou dál pracovat třeba do Rumunska. A nám tady zbudou oči pro pláč…“

Může za to budoucí dálnice, jejíž části jsou už po letech hotové. Ta konečně spojí Bavorsko, Sasko a Durynsko s Karlovými Vary a ty s Prahou. Je to přesně vidět právě na Plané u Mariánských Lázních nebo Boru u Tachova. Tam je to montovnami přecpáno, protože dálnice Rozvadov-Plzeň-Praha je už hotová pěkných pár let. Takže další pozemky, ty zcela nové, se nedostávají. Proč? Prostě proto, že už nejsou. Ale nabídka se posouvá na sever západních Čech. Tam se staví, že to pamětníci nepamatují a zanedlouho místa jen stěží poznají.

„Nakonec nám vypustí i tu Jesenickou přehradu, aby měli pozemky. Ale vlastně ne, tady je pro ně potřebná voda, tak si ji snad nechají. Jestli to bude za pár let k rekreaci, to nevím. Obávám se, že nikoliv.“

Co bylo, není a nebude

V podzemí nedaleko přehrady je prý zatopená německá muniční továrna. Ta se z bezpečnostních důvodů léta nezkoumá. Díky montovnám už asi nebude. Pokud tedy něco nedej bůh nevyletí do povětří. A pak jsou tu všude písky, kde můžeme tušit cenná prehistorická naleziště. Když za Rakouska-Uherska tady našli téměř kompletní kostru největšího předchůdce slona, deinotherium, putovala hezky rychle do přírodovědného muzea do Vídně, kde je umístěna doposud.

Další, perspektivní naleziště, bylo zkoumáno v dnešní chebské části Dolnice, a to v padesátých a šedesátých letech. A pak už nic… kdo by se věnoval výzkumu a výkopům, když developeři tlačí na pilu, aby už byl byznys ujednán a montovny, silnice, parkoviště stála…

Parlamentní listy

úvodní foto: Plzeň

haly Tachov,…https://tachovsky.denik.cz/

pár fotek,..

image 5
Hrádek nad Nisou

Snimek obrazovky 2023 10 30 v 20.40.25
Snimek obrazovky 2023 10 30 v 20.40.25
Snimek obrazovky 2023 10 30 v 20.41.39
Tachov

sdílet na

100 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
JoFa
30. 10. 2023 21:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Citujem: “Výstavba montoven a překladišť na západě Čech má být spojena s „dovozem“ pracovní síly ze zcela jiných civilizačních okruhů. Podle Hospodářské komory je to nezbytné, protože Češi o tuhle práci nestojí.”
Otázka. Prečo o túto prácu nestoja?
Odpoveď: Je na hov.no platená a Česi ako aj Slováci majú vysoké náklady na bývanie a žrádlo a tak potrebujú dobre zaplatenú prácu. Práca, ktorá sa ponúka je určená práve pre takéto skupiny ľudí. Prečo si tie haly teda nepostavia v Mongolsku alebo na Filipínach haaa?
Musíte tú svoju 5 demolíciu poslať do materinej p..i a konečne si zvoliť niečo lepšie. Za chvíľu vás takto donútia robiť za menej a prežívať, aby ste vôbec nejakú prácu mali a prežili. To je to, čo musíte pri voľbách vnímať, ide o vaše prežitie.

Standa
31. 10. 2023 06:04
Odpovědět  JoFa

cit:,,V každém případě Češi nechtějí pracovat, takže v těchto případech budou muset pracovat cizinci. Někdo prostě pracovat musí,“ konstatuje suše.”
—————————————————–
Pro koho? Čí jsou ty haly? České nebo západních korporací?Tedy , kam půjdou ty peníze z montoven v ČR ? Zasviníme půdu , genetiku ,kultůru.Čechy mizí a všude se staví Megafaktory v cizích rukou.
Když jede Čech v postarším vozidle po dálnici za 2 300 Kč, tak ho předhoní ukrajinec v BMW za 3 000 000 Kč a má dálnici zadarmo.
Karghiho plán se naplnuje!
Prý ,,Češi nechtějí pracovat”.v manufakturách cizinců na českém území za otrocké platy? Dovezeme si do Čech levné pracovní síly z Mongolska atd. I , kdyby to byli křováci libují si západní fy.
Češi pak nebudou mít práci a bude se říkat…,,Jsou líní”! Hádejte, proč tam nejdou pracovat Němci!

All
31. 10. 2023 09:47
Odpovědět  Standa

Přesně tak , kdo ty haly staví,kdo je bude vlastnit,pro koho jsou, kde půjdou zisky ? Pro koho a proč ? Nebylo už dost toho vyjebavání s náma ? Tolik roků už s náma politici jen vyjebávají a nemá to konce.Říkám stále,že včechny politické strany u nás v ČR jsou zločinecké organizace,jsou to zločinci.

Gales
31. 10. 2023 11:04
Odpovědět  All

Půdu dáme Němcům a žrádlo budeme dovážet z Německa.Když jsme už tak líní si něco nasázet.

Slovan
31. 10. 2023 12:29
Odpovědět  josh-xy

Bodeď by né. Skopčáci dostávají větší dotace a vůbec jsou ve všem zvýhodňováni. Tak có?!! Všude podraz a kreténstvo nic.

zuza
31. 10. 2023 16:32
Odpovědět  Slovan

presne tak, keď nemec bude obhospodarovať 100 hektárov pôdy v Česku, tak na ňu dostane tie isté bruselské dotácie ako keby obhospodaroval 100 hektárov v Nemecku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
31. 10. 2023 12:50
Odpovědět  josh-xy

Prostě si koupí Sudety a Češi(dlouhý nos) nám vlezte na záda i s Benešovými dekrety.Jestli chcete pracovat na našich polích přilezte pokorně s prosíkem.! My Bavoráci s pérem na klobouku už na vás dohlédnem.

Ferko
31. 10. 2023 13:32
Odpovědět  Standa

Češi tam za 20 tisíc dělat nebudou, protože statisíce “pracují” v neziskovkách, další se válí na dávkách a dělají další nepřizpůsobivé.

zuza
31. 10. 2023 16:48
Odpovědět  Ferko

neviem , koľko dostávajú ľudia v montovniach a aké sú životné náklady v Česku. Ale už dlhšie si všímam jednu vec: na našej ulici sa robila obnova vozovky a chodníkov, neďaleko sa stavajú bytové domy, takže stretávam v bille a v tescu robotníkov, keď si idú kúpiť niečo na obed alebo večeru. Hovoria po slovensky alebo po maďarsky, teda nie sú to Ukrajinci alebo Srbi. A ich nákupy jedla sú 10 rožkov a nejaká paštéta alebo lacný salám. Zastavia si pri pulte s hotovými jedlami, obzerajú, ale nekúpia. Cena okolo 4 eurá za jedlo je pre nich vysoká. Niekedy vidím, že si kúpia pivo, max 2. Jeden mladý si kúpil fľašu mlieka, tak si z neho robili srandu. Občas do nášho bufetu v robote prídu robotníci zvonka, vždy si dávajú to najlacnejšie menu alebo ak je sýta polievka, tak len polievku a pečivo. Takže sa nedivím, že sa ľuďom nechce robiť ťažká fyzická práca vonku za každého počasia alebo niekde za pásom za mzdu o niečo viac ako minimálna mzda.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
31. 10. 2023 07:27
Odpovědět  JoFa

Jistě máte pravdu. Oni budou pracovat za nízké platy a tak-nějak se to promítne do platových podmínek Čechů.
Proč platit Čechy , když tu jsou ti , co pracují za minimállní mzdu.

Mike
31. 10. 2023 09:58
Odpovědět  Standa

Toto je výsledek cest naší pětidemolice na Tchajwan? Sklady a montovny? Takhle si piráti představují práci s vysokou přidanou hodnotou? Kde jsou ti vylízaní přilepovači? Proč se nepřilepili k hlíně,než tam najely buldozery? Zadržování vody v přírodě jim asi nic neříká, protože to je vyšší dívčí, na to nemají mozek. A kam šli ti zemědělci, co si prodali svoji půdu? Na pracák? Nadáváme tady na ty naše loupežníky ve vládě, ale přitom jsme stejní. Jak cizák vytáhne z kapsy lesklý groš, prodáme vlastní babičku i se sousedama.

Slovan
31. 10. 2023 10:25
Odpovědět  Mike

👍 👍 👍 👍 👍

Spam krpo
31. 10. 2023 11:44
Odpovědět  Mike

Je to smutné,ale je to tak: Mamon tady vládne!!!

Standa
31. 10. 2023 12:54
Odpovědět  Spam krpo

Holt, to je kapitalismus, který jste si tady vycinkali klíči!

Mike
31. 10. 2023 16:23
Odpovědět  Standa

Kdo moh’ tušit, že je až tak amorální a neetický.

jiří
31. 10. 2023 16:38
Odpovědět  Mike

Soudruzi nám to říkali skoro každý den a my jsme nechtěli slyšet.

Václav
31. 10. 2023 08:45
Odpovědět  JoFa

pravda, za chvíli tu budou Češi, jak palestinci v Gaze. Otroky už z nás udělali teď, teď jen pozvolna utahují šrouby. Politici mají plné huby demokracie a přitom ta tu dávno není a jestli byla, tak možná v 90 letech minulého století. A svoboda slova i za komančů v posledních letech. Dnes vám za názor dají 5.5 roku natvrdo. A to Rakušan se nechal slyšet, že lepší si odsedět pár let, než žít v totalitě. Mluvil o Rusku, ale nevím, co je horší. Tady ta totalita je také.

Petr
31. 10. 2023 10:53
Odpovědět  JoFa

Přesně napsáno, kdo zaplatí ubytování a jídlo místním.!!!!!! Problém je ve státě korporace neplatí daně???!!! Pak další otázka na sociální zabezpečení důchody téhle lidí dál zatíží systém! Ty lidé odjedou a peníze tu neutrati nebude DPH atd. Zbydou tu jen ovce co oholí a zbidaci místní. Nikdo z naší petidemilice nepřemýšlí jen dojít a vydojit lidí a zaměstnance.

amater
31. 10. 2023 13:43
Odpovědět  JoFa

Čapkov citát z roku 1934
Keď Zelený had skolonizuje Európu…
„Chtěl bych vidět Zeleného Hada, kterak, stočen v křesle, se usmívá do telefonu a vyřizuje své obchodní záležitosti. Cože, bursa v Amsterodamu je slabá? Well, zrušíme plantáže na Ostrovech Závětrných. Zelený Had se hněvá, škubaje ocasem ve světových mořích.
A šel jsem se podívat do statistik, abych začichal, z čeho se ta tropická omáčka vaří. Máte tu, pokud mluvíme o Antillách, všechny myslitelné variace: počínajíc Kubou, kde je jen třetina colorados a dvě třetiny bílých (což porušuje klasickou tradici otrokářských zemí; správný poměr je dva barevní na jednoho bílého), a končíc republikou Haiti, kde v tropickém zoufalství agonisuje hrstka bělochů mezi řvoucími a řehtajícími negry. Přidejte do toho pro zvýšení chuti syrské lichváře, Číňany a dělníky importované z Indie, Jávy nebo tichomořských ostrovů. Jaká skvělá myšlenka! importovaný kuli se dá lépe ovládat než domácí pracovní síla; počkejte, až Zelený Had zkolonisuje Evropu, budou se dělníci převážet ze země do země; budou líp poslouchat a nebudou se starat o nic než o práci a soulož.“

EvaK
31. 10. 2023 21:32
Odpovědět  JoFa

Je to lež, cizinci jsou dotovaní, nevím kým a proč. Poláci, kteří s námi pracovali, měli dotovanou dopravu, pokud zaspali, odmítali dojet autem i když by stihli dojet na směnu. Protože autobus jim odjížděl ve 4:45 ráno a autem by to dali i kdyby vyjeli 5:10. I kdyby vyjeli v 6 a měli o hodinu pozdější nástup, mohli zůstat o hodinu později. Dost často jim chyběly hodiny koncem měsíce, pondělí a pátek někteří zaspávali pravidelně a trvalo opravdu dlouho, než je vyrazili. S námi Moraváky nebo Čechy se zaměstnavatel tak nemazlil.
Před koronou byl velký počet zaměstnanců ze Srbska, Bulharska nebo Rumunska a ti měli zase placené ubytování.

janle57
30. 10. 2023 22:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Za otrocké minimální mzdy,které zahr.majitelé montoven a robotáren nabízejí českým lidem
se není co divit,že o takovou práci nemá český pracant zatím zájem,vzhledem k tomu,že je celosvětová ekonomická krize nesmí se tzv.”rabočij klas ” přeplácet,protože to by potom nebyl
pro nás Helmuty a další přátele z EU ten správný vývar,od toho jsou tady Mongolové,Filipínci
a další negramotné síly,které z otrockého penízku budou živit celou rodinu někde v jurtě,
kde se topí velbloudím trusem,to je ten správný demokratický internacionalismus,proto
je jak hlásá rybí oko Rakušan,signalista Fiala a další praví vlastenci, je potřeba vydat
alespoň 100 000 pracovních víz,aby byli soudruzi v Bruselu a jejich ekonomičtí koně
spokojeni !!!

Duudu Wo
31. 10. 2023 04:57
Odpovědět  janle57

👍

Aragonit
30. 10. 2023 22:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Slovensku už dnes večer je armáda na zelenej hranici s Maďarskom a konečne vďaka našej voľbe zastavujeme prílev utečencov už na našej južnej hranici. Podobnú zmenu treba dosiahnúť v budúcich volbách aj v Čechách. Pospájajte všetky vaše národné sily do jednotného šíku a ukážte to tým Fialenkom vo volbách inak prídete aj o Sudety nielen o pracovné miesta a následne budete mať štát plný cudzincov a vláda vás nahradí dovezenou lacnou pracovnou silou
https://aragonit11.blogspot.com/2023/10/zasadni-video-ktore-muze-doslova-zmenit.html

Pavel
31. 10. 2023 10:41
Odpovědět  Aragonit

Vy máte Fica a Smer, my jen to “holé v ruce” a debilů v politice na rozdávání! Kdyby tu kandidoval osel pod US vlajkou,tak u nás dělá premiéra nebo prezidenta.Těm současným chybí jen ty uši!

Jozef
31. 10. 2023 12:31
Odpovědět  Pavel

Všetko, aj voľby, je o morálnych hodnotách voličov (zvyčajne ich tvorí národ). Zvolia si takú vládu, ktorá zodpovedá ich “priemernej morálke”. Tí, čo schvaľujú vraždenie si volia fašistov, tí čo schvaľujú ľahký život na úkor iných si volia zlodejov, tí, čo nemajú úctu sami k sebe si volia zradcov, a pod. Ale nemusíš byť nejak zvlášť v rozpakoch, ani na Slovensku to nie je nejako moc ružové, stále veľa ľudí má ako volebnú preferenciu len strach alebo nenávisť.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
31. 10. 2023 13:23
Odpovědět  Jozef

Výborne si to napísal

Slovan
31. 10. 2023 14:09
Odpovědět  Jozef

Nikdy to pro všechny nebude ideální, strach a nenávist je ,ezi lidmi od nepaměti, tak klídek.

Jozef
31. 10. 2023 15:18
Odpovědět  Slovan

Strach a nenávisť sú presne to, čo v nás globálne elity podporujú, aby nás mohli cez ne ovládať ako bača ovečky. O čom si myslíte, že je tento manéver s Mongolmi, Filipíncami, Ukrajincami, …? Myslíte si, že bude “klídek”, keď strčíte hlavu do piesku, a nebudete si všímať, čo sa okolo vás deje? Nebude, useknú vám ju.
Tí, čo volia strachom, si zvolia kohokoľvek, kto im sľúbi záchranu, a tí, čo volia nenávisťou si zvolia tiež kohokoľvek, kto je v opozite s objektom nenávisti. Upíšu sa bezhlavo diablovi, ktorý im sľúbi ukončiť ich zvierací pud, a to obvykle pomocou obety ich samých.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
31. 10. 2023 15:53
Odpovědět  Jozef

To je samozřejmé. Ale tam kde národ postrádá vlastenectví a důstojnost s tím nic moc neuděláte. Takto byli vychovaní. Toto zde již nejsou naše generace narozené v padesátých a šedesátých letech. Jsou to pouze otroci současného kapitálu v této koloniální zemi. Ale jim to nevadí a to je to nejhorší. Ti už budou pouze sloužit. Takový byl plán globalistů a je tady. Vždyť tato země nám již nepatří. To, že má ještě hymnu a vlajku nic neznamená, vlastní ji totiž nadnárodní kapitál a nadnárodní banky. Brzy se přihlásí o úroky a to budou v prvé řadě právě ty pole, louky a lesy a pak to pojede dál.

Jozef
31. 10. 2023 16:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavel, tak ho (to vlastenectvo a dôstojnosť) treba znovu vybudovať. Nehovorme, že neostali žiadne základy. Pri svojej práci, aj koníčkoch sa stretávam s mladými. Pokiaľ sa na to my nevykašleme, je kde stále pokračovať. Hádam by som mohol povedať (a to nezvyknem trpieť sebestrednosťou. 🙂 ), že by som si aj ja mohol z niektorých zobrať príklad.
Problém doby, podľa mňa totiž, nie je ani tak v mladých, ale práve v starších. Namiesto toho, aby mladšiu generáciu (deti, vnúčatá) podporovali v niečom zmysluplnom a užitočnom svojim príkladom, radšej sa zašijú pred televízor alebo do putiky, a potom nariekajú, aký je svet na prd. A mladí sa neznalosťou a nudou potácajú od jedneho prúseru k druhému.
Spomeňte si na dobu socializmu, rôzne krúžky, spolky, kurzy,… Všetko buď zdarma, alebo za symbolické sumy. Pre všetkých bez rozdielu. Dnes to nahradili depresie, sebevraždy, feťáctvo, … . Každá radosť trvá chvíľku, a hneď ju treba nahradiť niečím novým. Žiadna trpezlivosť, žiadna spolupatričnosť, len sebectvo. Vivat kapitalizmus, “pravda”, “láska”, darmokracia!
Vzdelanie je cesta naspäť k Človeku, tam treba začať. My starší môžeme svoje vedomosti odovzdať.

Pavel z Moravy
31. 10. 2023 18:19
Odpovědět  Jozef

Já si myslím, že jejich výchova je dnes řízena hlavně ve školách a potom je zde nezanedbatelný vliv ulice, tedy party. Myslím, že rodina má dnes mnohem menší vliv na výchovu než tomu bylo kdysi a nezapomeňte, že rodiče dnešních náctiletých ve věku 40 let jsou již generace která prošla převýchovou v tom bezzudném kapitalismu, takže ti už ani těm dětem toho mnoho nepředají. A staří nemocní lidé, kterých je v této naší populaci většina již nemají moc sílu vychovávat a nahrazovat výchovu rodičů. To nejde, stáří se svými zdravotními problémy je dost obtížné pro samotné staré lidi. Nás také prarodiče přece nevychovávali, řekli nám třeba co zažili, jak se v životě chovali, ale přímo výchova, ta přece patří rodičům. Stáří by měla být samozřejmě moudrost, která by měla být předávána, ale pochybuji o tom, že by vás dnešní omladina brala. Tím nechci říci, že to nemá smysl, ale myslím, že je již pozdě. Vím, bude se tvrdit, že není a není. Tak kdo má tu sílu a chuť ať to zkouší. Ale bez podpory školy a rodičů na zázraky, že dědouškové a babičky s tím mohou něco udělat nevěřím.

Jozef
31. 10. 2023 18:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ja s vami aj súhlasím, aj nesúhlasím. Súhlasím s tým, že situácia nevyzerá vábne. Nesúhlasím, že (zdá sa mi) všetko vidíte čierne, a hlavne spôsobom: tí druhí to kazia, my nič nezmôžeme. Mne sa to naopak javí, že je to na nás, aby sme sa z tej bryndy dostali. Ak to neurobíme my, kto to za nás spravi? Náš nepriateľ?
Inak, ja som nehovoril o tých, čo už nemajú fyzické alebo psychické sily. Ja tu predsa dosť mladších ročníkov (rodičov), a poznám aj starších 70 a viac, čo majú stále paru. Dieťa predsa od narodenia vzhliada k rodičom, tak kde a kedy sa stratí to puto? Rodina má najväčší vplyv (ak sa ho nevzdá) na dieťa, až potom je to škola. Ale učitelia sú tiež rodičia, ani oni nechcú aby ich deti smerovali do záhuby. Ja si stále myslím, že je to len a len o morálke (v tomto prípade rodičov), ktorá sa začala pľundrovať už niekedy v 60-70 rokoch.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
petr
31. 10. 2023 19:37
Odpovědět  Jozef

Jožko, nevím kde žiješ. Mladí jsou úplně přeformátovaní školou, prostředím Mám tři děti 36,34,23 let a o politice se s nimi nedá a ani nemůže bavit. Veškerá jejich argumentace je, to nechci slyšet, o tom se nebav a nebo to je fejk.

Jozef
31. 10. 2023 22:11
Odpovědět  petr

Už túto tému nechcem nejako moc rozpitvávať. Ale aspoň na toto odpoviem.
Momentálne žijem na Slovensku, striedavo vo väčšom meste a na vidieku. Ale aj tam, aj tam sú rôzni ľudia, sú medzi nimi progresívni idioti, ale aj racionálni, a to vo všetkých vekových kategóriách. Osobne sa priamo o politike bavím len s úzkym okruhom ľudí, alebo len vtedy, keď to má zmysel. (Nesnažím sa ísť hlavou proti múru.) S ostatnými o práci, koníčkoch, všedných blbostiach dňa, a tak. Skoro vždy som so všetkými nejako vyšiel. Veľa z nich mi pomohlo (aj mimo práce, nielen s drobnosťami), a naopak som im pomohol ja, zdarma. Takže v každom z nich/nás je niečo, čo sa dá využiť pre spoločné dobro. Sú to v podstate normálni ľudia, i keď niektorí pomýlení. Takto to vidím ja, no nie vždy si to priamo uvedomujem (tiež nie som ideálny). Samozrejme, je to zjednodušene povedané.
Ale keď čítam vaše “katastrofické” pohľady na ľudí a život, tak sa pýtam, kde preboha žijete vy, v nejakej spoločenskej miestnosti Aspen inštitútu? Nemôžete mať predsa všetci v rodine a okolo seba iba O. Kolárov, P. Novotných alebo iných “kryštalických” pošukov. Eto nevozmožno. 🙂

JoFa
31. 10. 2023 23:06
Odpovědět  Jozef

Jožo,všetky tvoje komentáre čo si sem hore napísal, hovoria zo života a praxe, absolútne s tebou súhlasím aj ja sa tu o to snažím čo si tu popisoval, som rád, že je nás viac a pribudli tu noví diskutujúci s myslením a solidaritou s Čechmi. Tiež nemám pocit, že sme už za vodou a veľa sa môže za ďalšie 4 roky zmeniť, ale sme ako národy spolu previazané nielen slovanstvom, ale aj dlhou spoločnou históriou, tak verím ako ty, že to dotiahnu do zdárneho konca a potrebnej zmeny. Potešil si ma svojim uvažovaním a skvelými argumentmi.

JoFa
31. 10. 2023 23:22
Odpovědět  JoFa

Nechcú stále zatiaľ prijať, čo som už sem písal, že sa musia lepšie organizovať navštevovať, husiti musia chodiť medzi ľudí a diskutovať o témach a problémoch, treba precestovať celé česko a mobilizovať ľudí, problémy zo západu konfrotovať s východom čiech a spojiť všetky regióny, ale musí sa to urobiť priamo človek človeku /vypočuť, vysvetliť, hľadať a nájsť riešenie/. Píšem to preto, lebo Husiti nemali internet a zbytočne neriešili chujoviny, ale boli odkázaní diskutovať z očí do očí, cítili emócie jeden druhého a to za klávesnicou nikdy nezažijete. Začnite sa organizovať Husiti a precestujte celú svoju krajinu, potom budete jednotní aj myslou aj konaním.

Pavel z Moravy
1. 11. 2023 08:51
Odpovědět  JoFa

Nu, což, možná máte oba dva pravdu, netvrdím, že se nemá bojovat, to určitě ne. Můj syn, inženýr, který pracuje s dalšími 6 kolegy v kanceláři mi říká, že se nedá o situaci v zemi bavit ani s jedním z nich a jsou to vysokoškoláci ve věku 40 – 50 roků. Vše stoupenci škůdců, kterým nesmírně fandí. Zrovna včera mi syn říkal, že z jejich mluvy vyrozuměl, že jim by snad bylo jedno i kdyby jsme se přifařili třeba ke germánům. Ti lidé postrádají vlastenectví a důstojnost. A moc dobře znám svého syna, takže vím, že se s nimi určitě pokoušel mluvit. A jak mi říká, je to absolutně zbytečné. Už nyní tam nemá oporu ani v jednom člověku, snad 1 či 2 dělníci jsou mých názorů. Takže pane Jozefe a JoFa, víte, bojovat za takové a ještě se vystavovat problémům konkrétně v mém věku by sice možná bylo chvályhodné, ale asi trochu naivní. Víte, já jako člen Klubu českého pohraničí jsme s kolegy ještě před několika roky pořádali na středních školách přednášky o 2. světové válce, Benešových dekretech a dokonce nám jeden čas přednášel i člověk, který se jako 15 letý dostal do koncentráku a byl tam až do osvobození, tedy 4 roky. Nebylo to na všech středních školách stejné, ale někde projevovali studenti

Pavel z Moravy
1. 11. 2023 09:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

dokonce neúctu k tomuto člověku a my jsme měli dost značné problémy s určitými řediteli škol, abychom vůbec mohli tyto přednášky konat. Nakonec, když zemřel náš předseda, tak přednášky skončily a to byly prosím přednášky kvalifikované, neboť přednášel zkušený historik a to bezpartijní, takže se nemohlo říci, že by byl nějak ovlivněn. A to bylo prosím 10 až 15 roků nazad. A jak to vypadá asi teď si určitě dokážete představit. Takže ono je moc pěkné stále bojovat, ale jak jsem již řekl, v určitém věku toho máte dost. A na závěr, já si tedy nepamatuji, že by staří dědouškové a bábrlata ve věku 60, 70, 80 bojovali kdysi za omladinu a jejich blahobyt. Tito 40 letí jsou snad již dospělí lidé a ti musí mít předně zájem o budoucnost svoji a svých dětí. A nejhorší asi je, že mnoho z nich, neříkám všichni si v tomto marasmu libují. Takže nemůžete jim vnucovat něco co oni sami nechtějí. Musí si prostě svoje omyly prožít. Ale, že je tento stav kure.vsky smutný, tak to tedy je.

Jozef
1. 11. 2023 11:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Viete, mne neprináleží, aby som niekoho poučoval, tobôž nie Vás a vám podobných. Vo svojom živote ste toho spravil a dokázal, že by vám mnohí (vrátane mňa) mohli závidieť. Za to máte prirodzene (nie len) moju úctu. Preto, prosím, nechápte moje príspevky ani ako poučovanie, tobôž kritiku.
Teraz poviem len za seba, ako to vidím ja. Ten boj, ako ste to sám nazval, to u mňa neznamená hneď sa púšťať do mítingov, debát, vysvetľovania, presviedčania, … To kludne môže byť aj rovný postoj k životu, ochota pomôcť, vážiť si pravdu, vzdať úctu tým, komu patrí. Proste ísť príkladom. Častokrát človek, ktorý nič nehovorí o politike, ale vedie a podporuje deti a mládež napr. v rôznej tvorivej činnosti a záľubách urobí pre správne nasmerovanie novej generácie viac ako školený “politruk”. Nemusí byť hneď vedúcim krúžku, stačí keď podporí vlastné deti, vnúčatá.
Ako píše príslovie: “Bojuj tam, kde stojíš.”

Jozef
1. 11. 2023 12:01
Odpovědět  Jozef

Myslím ale, že tu na fóre nie je moc priestor detailne toto všetko rozoberať a osobne sa nerád dostávam na takýto tenký ľad. Vy (a verím, že aj iní tu na fóre) ste kus “svojho boja” už spravili. Výsledky sú. Ja, aj iní sme sa dozvedali pravdu (napriek jej zahmlievaniu, či zamlčovaniu zo strany médií a častokrát aj školných osnov) o spoločnom štáte, socializme, WWI, WWII, …. vďaka vám a vám podobným ľuďom. Preto stále nerozumiem tomu prezentovanému pesimizmu, ktorý som sa ja naopak snažil vyvrátiť, pretože ako vraví klasik “Situácia je zlá, nie však beznádejná”.

Slovan
1. 11. 2023 08:51
Odpovědět  petr

👍 👍 👍 👍
Mám to doma starší ale myšlení stejné.

Slovan
31. 10. 2023 17:18
Odpovědět  Jozef

Ano já vím že pokud tu bude běhat tahle “pakáž” takže klídek nikdy nebude, tomu rozumím. Ten můj klídek byl myšlen na Ficovo další vládnutí. Dejte jim šanci, horší to snad už ani být nemůže.

Jozef
31. 10. 2023 18:49
Odpovědět  Slovan

Zrejme ste ma nesprávne pochopil (najskôr moja vina). Ja si osobne myslím, že Ficova vláda je momentálne to najlepšie, čo sme mohli dostať. Bol som ale presvedčený, že SMER bude mať oveľa lepšie skóre. A o tom som v podstate písal. No aj tak som vďačný aspoň za tento výsledok, dá sa na ňom stavať. Nič sa však pre nás (jeho voličov) týmto nekončí. Ak ho aktívne prestaneme podporovať, ťažko pre nás (štát, ľudí) niečo spraví.

Slovan
1. 11. 2023 08:56
Odpovědět  Jozef

Tak to s vámi naprosto souhlasím, také jsem čekal větší výsledek SMERU, ale nesmíte zapomínat na manipulační obřezané pazuchy.

31. 10. 2023 00:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať žije korupce! Nebo je snad stále někdo natolik bl-bý, že naskakuje na kydy o líných Češích?! Kolikpak shrábli “územní plánovači”, kolik shrábla swině Němečková, kolik si napakují agentury – a za kolik budou makat Asiati? Kolik na ně zbyde?

anonym
31. 10. 2023 01:33

Stejna bachorka ve vsech zemich, kde globalisti tlacili masy uplne jinych lidi, kteri pak casto ziji na podporach. Je to lez, ze mistni tu praci delat nechteji. LEZ!

Spam krpo
31. 10. 2023 11:57
Odpovědět  anonym

Je třeba se taky kouknout na platy všech politiků a úředníků – VŠECH !!!
Jsou úplně odtržení od reálného života a nevědí,co jsou to mnohdy přímo existenční starosti, i s těmi almužnami za odvedenou práci v kapse.

1. 11. 2023 15:52
Odpovědět  Spam krpo

A to hodně kouknout 😀

31. 10. 2023 13:19
Odpovědět  anonym

O tom žádná, že je to lež. A není to nic nového, táhne se to už od devadesátek, kdy tatík korupce, Klaus Transformátor, tuto svým výrokem, že neexistují špinavé peníze ale jen peníze, posvětil.
Osobně jsem se s ní v mnoha obměnách opakovaně setkával – poprvé, když pomocí korupce zlikvidovali, za tři zahraniční auta – jedno pro personálního náměstka, jedno pro říďu, a třetí pro vedoucího provozu se symbolickým jménem Sluníčko, špičkový podnik se světovým renomé (svého času největší v monarchii) Agrozet Roudnice (byl tam natočen film Marečku, podejte mi pero), kde jsem dělal jeřábníka. Krátký přehled zde: https://ross.estranky.cz/

Slovan
31. 10. 2023 14:20

Jeřábnice, noční, to se nám to jeřábovalo. 🤣🤣🤣🤣

31. 10. 2023 20:08
Odpovědět  Slovan

Jo. Na starým embéčku z první republiky, kde nefungovaly ani brzdy a muselo se kontrovat. Za pajcku na hodinu, s příslibem stovky, zatímco agenturní cizozemci brali kilo. Ale díky jim jsem se dopátral co a jak a o těch třech meďácích. A rok nato, co jsem tam v poslední den zkušební doby s velkým rámusem skončil, šel podnik do konkurzu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
31. 10. 2023 09:57

Milane, a co s tím, když většinové stádo nechápe co s ním dělají.

Slovan
31. 10. 2023 10:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

V klidu dožívat a pokud možno dívat se na druhou stranu. Jinak hrozí jebnutí ze situace.

31. 10. 2023 13:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

Teď už vůbec, ale vůbec nic. Měj se.

petr
31. 10. 2023 19:41
Odpovědět  Pavel z Moravy

Když se to mladým líbí a fandí tomu, my staří s tím nic nepoděláme. Asi se bude opakovat třistaletá poroba Čech.

Slovan
31. 10. 2023 10:44

👍 👍 👍 👍 👍

31. 10. 2023 13:25
Odpovědět  Slovan

🙂

Jaris
31. 10. 2023 02:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen tak mimo a prece to s clankem tak trochu souvisi. EU pet let jednala s Australii o dovozu potravin a mineralu. Nakonec z toho vcera seslo kvuli nesmyslnym pozadavkum EU byrokratu. Takze zadny obchod. Australie ze sebe nebude delat poskoka pozadavkum a arogantnim manyrum zkorumpovane EU. Bravo!

Standa
31. 10. 2023 06:09
Odpovědět  Jaris

Ale pětikolka v područí cizích rukou a blbosti bude hýkat blahem a křepčit radostí, že toho poskoka dělat může.

Jaris
31. 10. 2023 06:45
Odpovědět  Standa

Jenze podle me jsou ti mamlasove fialove petikolky presvedceni, ze poskoky nikomu nedelaji, a to ma jeste zidak Fiala z tech peti urcite nejvyssi IQ 😀 Tohle otrubami nadite jelito neumi ani anglicky, ackoliv by tento jazyk mel ovladat kazdy, kdo je ve vyssi politice.
Ze je neschopny naucit se alespon par frazi v anglictine je ostuda nejvyssiho radu. Ze se ten blb alespon trochu nestydi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
31. 10. 2023 07:14
Odpovědět  Jaris

Zobecněme to! Je NESCHOPNÝ!

pedro
31. 10. 2023 12:00
Odpovědět  Standa

Je dosazený, pro křivý charakter, podřízenost, blbost a zbabělost.

skeptik
31. 10. 2023 08:26
Odpovědět  Jaris

To se musí fakt vyplatit vozit to až z Austrálie. A co uhlíková stopa? Ta najednou nevadí?
Kdyby těm klimaalarmistům fakt záleželo na ochraně životního prostředí, tak by nejprve se snažili co nejvíc omezit nákladní dopravu tím, že by zařízly globalizaci a jednotlivé státy by se vrátily k soběstačnosti v tom, co si můžou vyrobit a vypěstovat sami.

Jaris
31. 10. 2023 11:38
Odpovědět  skeptik

To mate tezke. EU je hrozne vybirava a nos ma nahoru. Rusko je e-e-eee, na ukrajinskou psenici a dalsi produkty plive, zkapalneny plyn vozi radeji z USA, s plynem to take neni zadna slava a s dodavkami ropy uz vubec ne. Nakonec i Afrika se k EU obratila zady. Tak jsem moc zvedava, odkud bude EU dovazet suroviny, mineraly, ropu, plyn, obili a dalsi komodity, kdyz si hraji na takove grandiozni furianty.

Putinovec
31. 10. 2023 14:04
Odpovědět  Jaris

Takhle to přeci není . Je zde rozehraná hra , která má západ jako takový , odstavit od řízení . Proto se dělají idiotská rozhodnutí a opatření . Není to chyba , ale dlouhodobě řízený záměr .
A nemylte se , postihne to celý západ , tedy i Austrálii , kde je s předstihem budovaný echt koncentrák .
Protože bude bez parazitování málo zdrojů , tak bude zaveden likvidační program pro obyvatele . Oni žádného otroka zbytečně živit nebudou .
Přečtěte si tuto knihu . https://1url.cz/8ualY
Takový svět je plánován pro celé AUKUS .

EvaK
31. 10. 2023 22:38
Odpovědět  Jaris

My například pšenici vyvážíme, protože máme málo dobytka, který ji potřebuje ke krmení. Tak na co nám je pšenice z Ukrajiny, když měla být pro Afriku.
Tak co měli v Africe? Stačí po 3 roky dovézt pšenici a srazit výkupní ceny a zlikvidujete domácí producenty.

José
31. 10. 2023 06:47
Ohodnotit příspěvek :
     

To je problém systémový. ČR dá investiční pobídku třeba takové firmě jako je Bosch, která má obrat vyšší než státní rozpočet, firma postaví montovnu v regionu s nízkou nezaměstnaností. Vyšší a střední management u nás sežene, ale nemá kdo pracovat. Obrátí se tedy na pracovní agentury. A teď to začne. Nejdříve to bylo Slováci, pak Poláci či Ukrajinci, jenže je jich stále málo. Agentury sem tedy dovezou stovky Mongolů, Moldavců, Filipínců na nahlásí jim trvalé bydliště na ubytovnu. Jakmile má trvalý pobyt, může pracovat.
Agenturní zaměstnávání je kapitolou samo o sobě. Naštěstí už agenturní zaměstnanci musí dostávat stejnou mzdu jako kmenoví, ale pokud dojde např. k omezení výroby, jdou pryč jako první. Toto riziko je odměněno – agentura dostane na zaměstnance podstatně více, než činí náklady na zaměstnance kmenového, např. náklady na kmenového zaměstnance činí 250 Kč/hod., agentura dostane 350 Kč, to záleží na smlouvě.
Příklad: Agentura má 500 zaměstnanců, pracujících 160 hodin měsíčně, fakturuje následující:
500x160x350 = 28,000.000 Kč, mzdové náklady činí 500x160x250 = 20,000.000
Rozdíl pro agenturu je 8,000.000 Kč, z toho se platí ubytovny, vlastní platy, atd.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
José
31. 10. 2023 07:11
Odpovědět  José

To jsou poměrně rychle vydělané peníze a všichni to dobře vědí. Určitě jste slyšeli o tom, že podnikateli vykradli auto a sebrali tašku se 4 mil. Kč. Ano, to majitel agentury vez zálohy v hotovosti, to si můžeme být jisti. Oni také říkají, když něco chceš, musíš něco dát a čarovat s tím umí. Personální ředitelé a další personalisté se mají velice dobře, mnozí možná lépe než sami ředitelé společnosti, tučné obálky dostává každý, někteří i několikrát do roka. Slyšel jsem, že některé agentury dokonce umí při případné kontrole dostat takového kontrolora, který jim jde na ruku! Peníze dokáží hodně a tito lidé si toho jsou vědomi.

Slovan
31. 10. 2023 07:37
Odpovědět  José

Nevím čemu se pořád divíme, takhle to tuna funguje od 89 roku. Maže se a jede. občas někdo vystoupí a jede se dál. Nejhorší je že všichni víme co se tu děje a zmůžeme se jen na kritiku na soc. sítích. Smutné, proto velmi fandím Slovákům a snad nás nakazí.

David
31. 10. 2023 19:18
Odpovědět  José

Ano, pracovní agentury jsou drbani, v tom s vámi souhlasím, mám s nimi zkušenosti, právě z té druhé strany.

Slovan
31. 10. 2023 08:03
Ohodnotit příspěvek :
     

No to je přesně ten článek který jsem včera viděl na PL. Je šílené jak jsme nechali zničit republiku. Za toto budeme jednou trpět a spravedlivě potrestáni. Úrodná pole a na nich kolbenky, haly či montovny. Zapomněl jsem sklady. Toto je už nevratná změna, která se bude těžce obnovovat.

Pavel z Moravy
31. 10. 2023 09:51
Odpovědět  Slovan

Kamaráde, děti a děti našich dětí to zřejmě tak chtějí, jinak by se postavili proti likvidaci vlasti. Ale oni nevědí co je vlast a důstojnost. Oni znají pouze prachy. Takto to zde muselo skončit a to jsou teprve začátky. Duševně vyprázdněná omladina na víc nemá, samozřejmě jsou i zde výjimky, ale je jich minimum. To je důsledek, příčina je jinde. Kolonialisté si prostě tvoří nové kolonie a Češi se svým přeběhlictvím a zaprodanectvím jsou k tomu nejvhodnějším nástrojem. Mláďátka nepochopila, pochopí. Ale bude již pozdě. A tyto plány pro tuto zemi a oblast byly vytvořeny již před desítkami roků. Současní škůdci pouze vše dokončují a začišťují.

Slovan
31. 10. 2023 10:47
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle to přece víme, pojď už a vypustíme to z mysli a budeme se snažit myslet na něco pozitivnějšího. Bereš? 😊🙋‍♂️

Pavel z Moravy
31. 10. 2023 11:49
Odpovědět  Slovan

Jo kamaráde, kdybychom žili vedle sebe, dali bychom si partičku karet, něco popili a snědli, pronesli nějakou prču a bylo by nám fajn. Třeba bychom si zahráli i bowling, já bych se pokochal pohledem na tvé vrabčáky jak říkáš a bylo by nám i přes všechnu tuhle srágorovinu fajn. Život a jeho radosti potřebují hlavně kamarády se kterými se cítíš dobře ať si starý jak chceš. Moji, ti skuteční kámoši jsou už v pánu, takže už roky ani na pivko nechodím. S kým bych tam měl pokecat, slyším co žvatlají a to mi stačí. Tak se měj a užívej stáří. Jo, beru.

Slovan
31. 10. 2023 12:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

Sotva jsem ti to výše dopsal tak jsem šel na mail a kamarád co jsem s ním byl na operaci mi poslal hezké povídání ke stáří. Kdybys měl nějaký mail který můžeš mi zveřejnit pověš mi ho tu a já tě to přepošlu. Jaká to náhoda, je to tam napsáno ve velmi podobném stylu jak jsem ti to napsal já. Čau.

Joe Arp
31. 10. 2023 15:48
Odpovědět  Slovan

Nazdar kucí, můžu si přisrat na hromadu? Nedlouho tomu co jakási Gréta řvala na jakémsi sletu parazitů, že jí ukradli dětství. Myslím, že to nedala přesně: Gréty nám UKRADLI STÁŘÍ!

Slovan
31. 10. 2023 18:29
Odpovědět  Joe Arp

👍 😊 🙋‍♂️

Standa
31. 10. 2023 12:29
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ne všechna !
https://fb.watch/…2C/

Slovan
31. 10. 2023 12:38
Odpovědět  Standa

Hezký, ale kolik jich je po celé zemi?

Standa
31. 10. 2023 14:22
Odpovědět  Slovan

Víte, to je věc naší výchovy.

připravený
31. 10. 2023 09:10
Ohodnotit příspěvek :
     

“… Češi nechtějí pracovat …”
Co to je zase za lež? Správně je: “Češi nechtějí pracovat zadarmo.”
Ty Lízo jedna.

31. 10. 2023 11:24
Odpovědět  připravený

Ještě na tak špinavé práci…která zničí jejich vlastní zem…pro nesmysl…jako jsou autíčka na baterky…totální hovadina…
Zamořit si uzemí,zničit vodní zdroje…a ještě trpět rakovinou z těch sajrajtů z Lithia…to může jen Fialový imbecil..

Pavel z Moravy
31. 10. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Toto nemusím ani dočíst. O tomto mi vyprávěl již syn před 20 roky, když s touto informací přišel jeho kolega z práce, který byl v USA na pracovní cestě. Přesně o tomto. Montovny a překladiště. Včera jsem již psal, že toto již není naše vlast, udržovaná je pouze pro formu. Dávno je ve vlastnictví jiných. Až skončí vám sen o zlatém teleti, krajinou cizí půjdete o žebrácké holi. Nikdo tomu nechtěl věřit. Hle a je to za rohem. Tady bude ještě smutku kopec, ale škůdcům země z toho teče, neb kape je slabé slovo.

pedro
31. 10. 2023 12:09
Odpovědět  Pavel z Moravy

Štěpán to v ČKD 1989 řekl jasně “BUDETE OTROCI VE VLASTNÍ ZEMI” a všichni ho vypískali. No, uvidíme, jak si budeme pískat dál.

Machy
31. 10. 2023 15:57
Odpovědět  pedro

Vypískali ho a řvali: nejsme malé děti. Ta řvoucí hovádka vůbec netušila že jsou naivnější než ta malá hloupoučká děcka!

Pavel z Moravy
31. 10. 2023 16:40
Odpovědět  pedro

Toto je všechno dlouhodobý plán globalistů na likvidaci naší vlasti a celé Evropy. Putinovec to tady v příspěvcích vysvětluje opravdu přehledně a dokonale.

Jozef
31. 10. 2023 10:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Ako tu už niektorí aj naznačili, nejedná sa o nič viac, ani menej, ako vytváranie podmienok pre genocídu českého národa. Čechom odmietajú riadne zaplatiť, zoberú im krajinu, arogantne ich vymenia a štátni zás/tupci to nielen tolerujú, ale ešte aj schvaľujú. No a Hospodárske noviny a Hospodárska komisia sa toho radostne zúčastňujú.
Tí, čo sú za takéto konanie (aj v SR) zodpovední si najskôr myslia, že im z vďaky za túto špinavú zradu západní kurátori na ružiach ustelú. Veď, určite aj ustelú, ale to lože ich zaručene ubodá riadne do krvi. Zradu Západ miluje, ale aj on zradcov nenávidí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
31. 10. 2023 10:35
Odpovědět  Jozef

Jo, pak může dojít i na ty co tomu holdují a těží.

31. 10. 2023 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Češi už se měli naštvat dávno! A pořádně! Hned jak tu krysu Havla vystrčil Landsmačaft společně s Pentagramem na podium…
V ten den se měli Češi zvednout, a všechno to napíchnout na vidle…
Nikdy nevěř nikomu,koho ti cpou…
S holemi a sudlicemi, vidlemi i kosami. Hnali je a zpívali si! Ach to byla nálada. Nakonec jim naložili pěkných par ran na záda 😀

pedro
31. 10. 2023 12:11
Odpovědět  Veny232

Je tu ještě jeho rozkuřovač vondra, vysmátej vlastizrádce jak lečo.

skeptik
31. 10. 2023 13:32
Odpovědět  Veny232

Ti Češi, kteří si dobrovolně zvolili mafiánský kapitalismus reprezentovaný Klausem a ODS?? A “uvědoměle” a “zodpovědně” Klause volili tři volební období. Po Klausovi volili “uvědoměle” a “zodpovědně” pokračovatele ve škoděni Topolánka a Nečase.
A protože to těm “chytrým” “vzdělaným” “inteligentním” voličům očividně nestačilo, tak to korunovali vlastizrádcem Fialou.

Gales
31. 10. 2023 11:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Na rádě strášá – https://www.youtube.com/watch?v=i6KWUnkYVus

Gales
31. 10. 2023 11:06
Odpovědět  Gales

Když jsem napsal Hrádě,tak mně to nepustilo.

All
31. 10. 2023 11:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Zlo řádí i v české zemi. My budeme velmi litovat,že jsme zavčas neodstranili fialovou vládu. Stejně tak bude Libanon,Sýrie a Irán litovat,pokud včas nezahájí preventivní ůder proti sionIzraeli. Stačí vědět jen o větě z Talmudu – Sanhedrin 59a : ,,Zavraždit gojíma je jako zabít divoké zvíře”. Celý kol.západ jde do riti,protože dluhy převyšují ekonomický růst.Ničení rodin,ůchyláctví,zloděna,podvody a lhaní je vládní prioritou. Existuje jeden jediný stát na Zemi,který tohle řeší.Pak je tu i druhá možnost,cykly planetárních změn,kdy matka Země smete všechny a i my se konečně zbavíme všech pyjalů.

ladik
31. 10. 2023 18:28
Odpovědět  All

Kapitalismus není jen systém, který popřel lidství. Je to také systém, který popřel přírodu. Podmínkou zachování Země je likvidace tohoto systému. Humanizace přírody a naturalizace člověka.

31. 10. 2023 11:45
Ohodnotit příspěvek :
     

novinkycz/diskuze/krimi-kauza-feri-zacaly-zaverecne-reci-40448978 Markétka mu může nosit Indulonu… 🙂 Bude tam za hvězdičku,sexu si užije konečně do sytosti 😀
Ale je to jen kapka v moři ,když člověk vidí net a darknet…je toho hnusu všude plno…

Plebej
31. 10. 2023 14:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Je neuvěřitelné, že nějaký darebák může dopustit, aby byly nesmyslnou (novo)zástavbou zničeny tisíce hektarů, které dříve sloužily jako zemědělský půdní fond. Nevratně zničeny ve jménu cizího boha byznysu a peněz.
A pak se budou tito zmetci (a jejich média) podivovat nad tím, proč je v takto devastované krajině natrvalo poškozen srážkový oběh vody a proč se v létě můžeme zbláznit “globálním oteplováním”.
To, jak se výstavbou těch pixlí obehnaných betonem či asfaltem ve zdejší krajině poškozuje její přirozený ráz, je zločinem!, a to nejen proti krajině, ale i lidem, kteří v ní po tisíciletí žili.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
31. 10. 2023 17:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Půda je česká, fabriky Helmutovy korporace, ta dotáhne třeba “mašukulumby”, těm ČEŠI z daní postaví baráky, zajistí zdravotní péči a školy… Ředitel faktory Adolf dá dělníkům 300 Tojro a prdí na to, sračky a toxický odpad se vyveze do lesa….. DRANK NACH OSTEN !!! to by bylo aby jsme ty slovany nezotročili a nevychcípali za naše IV. říšské korporáty…