nezařazené

Chudáku, kocoure Tome, ty potvoro netolerantní:

Západ došel v cenzuře a přepisování klasiky až k absurditě a Putin straší Evropu již od 15. století …

– Krmí tě lidé? Uklízejí po tobě lidé? Pak jsi otrokář! Foto: Záběr ze seriálu (To by mne zajímalo, jak se nazývají pak ti, co takových „služeb“ využívají proto, že by neměli čas na svou „práci“, třeba takoví západní (nejen) liberální politici, vedení nadnárodních korporací a třeba ještě ten tak zvaný samozvaný „hlubinný stát“? Demokratičtí licoměrní otrokáři? Nebo třeba Osvícení otrokáři? Nebo jim ti lidé pomáhají  z dobré vůle a ochotně sami? Pozn.překl.)

Jak se klasika upravuje, aby se zalíbila moderním trendům

Ludmila PLOTNIKOVÁ

Při přepisování dějin se z knih, filmů a dokonce i z obalů výrobků stále častěji odstraňují výroky, které jsou podle moderních liberálních měřítek nekorrektní.

První oběti

Existují již klasická díla, která se USA rozhodly zcela opustit. Tak např. bylo oscarové drama “Gone with the Wind” (Jih proti Severu) odloženo řadou amerických televizních kanálů a streamovacích platforem. Společnost WarnerMedia pochopila, že nebude možné vystřihnout všechny scény, které ukazují černochy-otroky, a film z vysílání stáhla: „film je produktem své doby, který zobrazuje některé etnické a rasové předsudky, jež se bohužel v americké společnosti odehrávaly”.

Zcela přepracovány byly i ikonické etiketky, které po desetiletí zdobily nejen obaly potravin, ale i populární knihy kuchařky. Byly například odstraněny obličeje bájných příbuzných tmavé pleti strýčka Bena a tety Jemimy, jejichž vyobrazení bylo považováno za připomínku doby otrokářství. Kromě toho byl z obalu Land O`Lakes, jednoho z nejoblíbenějších másel v Novém světě, odstraněn portrét indiánky, který byl předtím v tisku bez jakýchkoli stížností původních obyvatel Ameriky od roku 1928.

Uncle Ban
Uncle Ban


Ukázalo se, že černá tvář strýčka Bena otvírá něčí rány … Foto: Shutterstock


Posmrtná cenzura

Nejčtenější a nejpřekládanější spisovatelka světa Agatha Christie sotva kdy očekávala, že bude mít tu pochybnou čest, že by byla ve jménu tolerance odredaktována její díla.

Nakladatelství HarperCollins, které vlastní práva na knihy Agathy Christieové, oznámilo, že její díla budou vydávána ve zkrácených verzích. Její knihy budou zbaveny pasáží, které by mohly “ranit city některých čtenářů”. Tak ve sbírce “Poslední případ slečny Marplové a dva příběhy” vymazala slovo “indiánský” z výrazu “jeho indiánská postava” a z románu “Karibské tajemství” vyškrtla pasáž, která vypráví o tom, jak hrdina nevidí v noci v křoví dívku tmavé pleti.


Pozor – děti!

Jeden z nejoblíbenějších kreslených seriálů na světě, Tom a Jerry, nebyl vyřazen z nabídky. Před jeho uvedením však americké televizní stanice začaly varovat: “Film může obsahovat zastaralá kulturní poselství”. Ukázalo se, že jde o občasnou přítomnost služebné tmavé pleti, která pracuje v domě, kde žijí hlavní hrdinové.


Dětská literatura na Západě obecně láme všechny rekordy neznámého ideálu tolerance. Vezměme si například příběhy britského pohádkáře Roalda Dahla. Jeho romány, povídky a pohádky už téměř půl století nevyvolávají rozruch. Prodaly se jich miliony výtisků a byly přeloženy do mnoha jazyků. Majitelé práv a nakladatelé se však teď rozhodli pojistit a provedli více než sto úprav Dahlových děl. Například Augustin Gloop v Karlíkovi a továrně na čokoládu se z “tlustého” stal “obrovským”. Paní Twitová z “Tweetů” byla “příšerná a ošklivá”, nyní je jen “příšerná”. “Divný africký jazyk” z téže knihy se stal prostě “africkým”. Z Dahlových knih byly odstraněny definice “bílý jako socha” i “šílený”.

Dokonce i britský premiér Rishi Sunak (který je shodou okolností indického původu) byl překvapen přílišnou tolerancí nakladatele.

Inspirováno hudbou

V USA se také pokoušejí o předělání baletu Louskáček ruského skladatele Petra Čajkovského. A to přesto, že v Americe je Louskáček nejen jedním z hlavních symbolů Vánoc, ale také hlavním živitelem divadel a společností, kterým přináší až polovinu ročních příjmů.

Předělávka spočívá v “odstranění rasových stereotypů z libreta a hudby i aristokratického původu tohoto baletu. Stereotypy, které našli zastánci tolerance, jsou následující: “Ve druhém dějství se na scéně objevují sólisté představující sladkosti a nápoje různých kultur (španělská čokoláda, čínský čaj atd.). Tváře tanečníků zapojených do čínského tance jsou natřeny žlutou barvou, což posiluje ponížení a urážky”.


Čistá historie

Je třeba přiznat: tolerantní “hon na čarodějnice” na Západě nepodporují všichni. Vlivná australská historička umění Denise Chapmanová odsoudila úpravu klasických děl: “Nemůžeme vymazat historii. Musíme ji znát. A umělecká díla nám v tom pomáhají.”

Její kolega profesor Isaac Jacko připomněl, že umění, a zejména literatura, má vedle zábavy a dalších funkcí i funkci vzdělávací. Je přesvědčen, že “ničení historie a literatury jakéhokoli období vymazává dobu, jaká byla”.

“Politická korektnost zašla příliš daleko,” řekl.

Mimo možnosti kapsy

Elihu Yale
Elihu Yale

Obchodník s otroky nebo otec zakladatel? Černošský chlapec málem přiměl univerzitu ke změně názvu. Foto: Umělecká galerie Yaleovy univerzity

Jedna z nejprestižnějších amerických univerzit – Yaleova univerzita – byla otevřena již v 18. století z peněz obchodníka Elijaha Yalea. Na stěnách univerzity po staletí visely reprodukce obrazů nizozemského malíře Johna Verelsta. Plátno zobrazuje filantropa obklopeného dalšími bohatými lidmi, vedle něhož stojí páže s tmavou tvářičkou. To vůbec nikoho nezajímalo, dokud Spojené státy nezačaly vymazávat z historie všechny, kdo byli tak či onak spojeni s otroctvím.

Pro začátek byla na Yaleově univerzitě vytvořena komise, která zjišťovala totožnost zobrazených tlouštíků: kromě Elijaha Yalea se do ní dostalo několik britských boháčů. Ale kterému z nich patřil černošský chlapec, se zjistit nepodařilo. Yale však byl pro forma ocejchován a obrázky byly staženy, i když se objevily i radikální návrhy – například přejmenovat univerzitu. Ale po vyčíslení částky, kterou by přejmenování stálo, vedení Yalea návrh zamítlo. Jak se zdá, když jde o velké peníze, není prostor pro toleranci.

NA TÉMA

Kuindži už není ruský

Dalším módním trendem v západní kulturní politice je rušení všeho ruského. Nemáme na mysli zákaz vstupu ruských operních hvězd na evropská jeviště nebo výzvy k odstranění Puškina a Dostojevského z knihoven. Takových příkladů bylo za poslední rok mnoho, i když klasiků literatury se nakonec nedotkly. Existují však neméně absurdní příběhy.

Majitelé londýnské Národní galerie přejmenovali obraz Edgara Degase nazvaný Ruské tanečnice na Tanečnice v ukrajinském kroji. (https://www.1tv.ru/news/2022-04-04/425606-londonskaya_natsionalnaya_galereya_pereimenovala_kartinu_edgara_dega_russkie_tantsovschitsy_v_ukrainskie )

To jsou ty ruské – é, pardon – ukrajinské tanečnice …

Metropolitní muzeum umění v New Yorku oznámilo, že obrazy Archipa Kuindžiho a Ivana Ajvazovského již nepatří do kategorie “ruské umění” a jsou považovány za ukrajinské.

Na seznam nehmotného dědictví UNESCO byl urgentně zařazen boršč jako ukrajinské národní jídlo. Jediný účel – opepřit to Rusku, promiňte za kulinářský termín.

WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27490.3/4746563/

NO, TO ALE NENÍ VŠECHNO

Prezident Ruské federace straší Evropu již od 15. století

Vladimir Skačko

Tohle není k smíchu ani na 1. dubna. Je to totiž pravda na hranici rozumového šílenství. A masového, a proto těžko léčitelného i politickou psychiatrií.

Letos 30. března se objevila zpráva, že londýnská Národní galerie chce “do lepších časů” odstranit obraz Jana van Eycka kvůli rozšířeným stížnostem na podobnost postavy s … ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Jedná se o obraz “Portrét manželů Arnolfiniových”, který malíř namaloval v roce 1434. Třetina 15. století, tak jaký tehdy Putin, Johne!? Ale ne – Angličanům je stejně hrozně špatně …

Ale to není všechno. Van Eyck má samostatný portrét pana Giovanniho Arnolfiniho, namalovaný o rok později – tam je situace ještě hrozivější. Zdá se, že se na něm “Putin” vůbec neusmívá. Tedy vysmívá se skrz naskrz po ta staletí debilům, promiň, Bože. (Až by se chtělo říci – již tenkrát KGB a FSB opanovaly „západ“ … pozn.překl.)

No, ale tento obraz není ve Velké Británii, zdá se, že je v Německu, v Berlíně. I když i tam že – všechno není v pořádku. Je tam Olaf Scholz, kancléř mimořádně nesmělý, ministryně zahraničí “zelená” Annalena Berbocková, dáma mimořádně psychicky labilní, možná proto, že není jasné, zda je to Anna, nebo naopak Lena. Pak je tu Robert Habek, jehož pracovní náplň – náměstek kancléře a ministr pro klima – mate Gretu Thunbergovou, která nedokáže pochopit, jak lze skloubit ekonomiku a ochranu klimatu, když průmysl zabíjí životní prostředí a vede ke globálnímu oteplování nebo ochlazování (Greta je zde nerozhodná) …

No, dobrá.

Vysvětlím to pro ty, jak bych to řekl mírně, mentálně nedostatečné. Děsivě se třesoucí, psychicky labilní Britové na van Eyckově obraze, který je považován za jeden z nejzáhadnějších v uměleckém světě, údajně zobrazujícího bohatého kupce z Brugg, přístavu a centra flanderské obchodní říše, Giovanniho Arnolfiniho a jeho nevěstu Giovannu Chenami, vidí Terrana Putina, ač odborníci po celou minulost viděli „zákeřně“ něco jiného. Poprvé v dějinách malířství jsou muž a žena zobrazeni nikoli jako zákazníci, ale jako obyčejní lidé v prostředí svého domova. A novinkou je i póza budoucích manželů, kteří se spojili za ruce, nestojí odděleně, jak bylo v té době zvykem.

Odborníci se přou, zda byla Giovanna před svatbou s Giovannim těhotná, nebo to není jen ne zcela dobře složená látka na břiše, která na takové šaty podle tehdejší módy a ženichova bohatství vyžadovala až 35 metrů.

Moralisté říkají, že dívka je před svatbou těhotná, a proto budoucí manželé stojí v pokoji, a ne na ulici – na ulici nedávají najevo “hanbu”. Ale pak se i moralisté dojímají k slzám: vidíme muže a ženu ve chvíli, kdy si sexuálně nedočkavý, ale vážený kupec slibuje, že si vezme tuto ženu, pro kterou právě tento kupec zvedl ruku při slibu. Pes u jeho nohou je obzvlášť rozkošný – je to velmi drahé plemeno, předek bruselského grifonka, a symbolizuje již manželskou věrnost a oddanost.


Tak tady to máte! Na portrétu tedy není žádný Vladimír Vladimirovič. I když van Eyck je samozřejmě geniální člověk a jako všichni malíři do jisté míry vizionář. A co teprve, když se mu také nelíbili Angličané, kteří v době rozkvětu Flander ještě krčili na svém ostrově, ale už se pokoušeli o imperiální majestát budoucí Východoindické společnosti (založené teprve v roce 1600). Ale van Eyck také naháněl konkurenci strach. S předstihem, aby předčasně nezačali vrčet a vyvyšovat se …

Sám Van Eyck byl podle některých badatelů neuvěřitelným mistrem v podání a hře se světlem. Navíc muž, který výrazně ovlivnil olejomalbu. Nebyl sice průkopníkem, ale hodně ovlivnil formování tohoto směru ve výtvarném umění, a to díky tomu, že vytvořil nový typ směsi malířských barev, jejíž součástí byla tempera. Říká se, že díky ní získaly barvy na jeho portrétech mimořádnou zářivost. A perspektiva v obrazech, propracovanost kompozice spolu se světelností vytváří zvláštní plastický účinek, který mistrova díla odlišuje a vytváří jednotný celek s potřebnou mírou symboliky a svébytnosti jeho malířského způsobu.


Jan van Eyck namaloval svůj slavný a pro Brity děsivý obraz v roce narození svého prvního dítěte. Sám v té době dozrál k vážnému vztahu, když si koupil dům v Bruggách a oženil se s jistou Markétou, ženou, která byla podstatně mladší než on. Její portrét patří rovněž mezi mistrova díla a její podoba nikoho neděsí.

S tím nebudu polemizovat. Ale ať je to jak chce, situace naznačuje, že v jejich politice “likvidace Ruska” jeden z jejích iniciátorů už ne tiše, ale velmi hlasitě jezdí šustě zadkem po břidlici a hlavou po střeše. Koneckonců, podobnosti mezi Van Eyckovým Giovannim Arnolfinim a Putinem si prý „náhodou“ všiml údajný ukrajinský pracovník, z něhož se vyklubal bdělý vlastenec “Něnky” (ze slova Nezaležnaja a i možná ironická narážka na chůvu – njanja – няня) i v Mlhavém Albionu. Zanedlouho se muzeu začaly sbírat hrozby znesvěcení obrazu. Ve jménu vítězství “nad Putinem”.

Snímek obrazovky 2023 05 01 v 9.53.26

A to bude teprve veselo, pokud bude obraz odstraněn a hrozba Britům přitom přijde z druhé strany. Ostatně deník Telegraph s odvoláním na odborníka na střelné zbraně Paula Jamese tvrdí, že Spojené království ohrožuje šíření neregistrovaných zbraní z Ukrajiny, což rozhodně přispěje k rozšíření organizovaného zločinu na ostrově.

Dříve byl takovým zdrojem ohrožení občanskou válkou zmítaný Balkán a nyní Ukrajina. “Hrozba z Ukrajiny je stejně velká, ne-li větší, vzhledem k množství zbraní, které se tam dovážejí a které jsou případně neregistrované. Takže si myslím, že je to skutečná hrozba,” řekl údajně James novinářům.

A Spojené království dokonce posílá na Ukrajinu tanky Challenger. To by bylo pořádně „švihlé“, ne? Kdyby taková „výměna“ přišla i na ostrov. Ale stejně by mě zajímalo: bude to zase Putinova vina?

Glosa:

A co dodat k obavám Angličanů? Využiji slov satirika Michaila Zadarnova z jeho vystoupení:

Co jsou to vlastně Angličané? Kdysi dávno žili na Britských ostrovech Britové. Když Caesar porazil Kelty – a Keltové jsou velmi bojovný národ – vydal se dobýt Britské ostrovy. Zotročili Brity. Ženy znásilňovali, muže zabíjeli. V genech došlo k první mutaci, vloudil se strach. Pak přišli Anglosasové, germánské kmeny z Jutského poloostrova, kde je dnes Dánsko. Znásilňovali ženy, zabíjeli muže. Pak přišli Skandinávci a proces se opakoval. Pak Normané vyvraždili dvě třetiny mužské populace a znásilnili ženy. Angličané jsou čtyřikrát znásilněné Britky. Strach mají v genech.

https://ukraina.ru/20230401/1044920224.html

Přeložil Peter 008

sdílet na

102 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
1. 5. 2023 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

A ta písnička jak černej muž pod bičem otrokáře žil,se taky už nesmí zpívat.

J.Sladin
1. 5. 2023 10:54
Odpovědět  Gales

Ne, jelikož je to nyní opačně.BLM

Pijack
1. 5. 2023 11:17
Odpovědět  Gales

Dnes se bude zpívat “Bílej muž pod bičem pokrokáře žil” 🙂

1. 5. 2023 12:35
Odpovědět  Gales

No a? To mně žíly netrhá. Místo toho si teď bujaře halekám hymnu mileniálů:

https://www.youtube.com/watch?v=Jq3CJ_eYMyc

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
1. 5. 2023 14:56

Á, moje oblíbená! 😀 Jenže v těchto časech – a po tomto článečku – mně napadá pouze https://www.youtube.com/watch?v=JAAe_9ZecXc

1. 5. 2023 15:29
Odpovědět  Markýza

Když jsem začal, abych měl rejdováky na legální podnikání, s tím pašunkem rákosníků do Raichu a kafe a deštníků (nevěřila byste, jakej byly skládací deštníky vynikající paš) z Vídně k nám, tak jsem Ručičky poprvé zaslech v rádiu. A hned si je zapamatoval a začal si je zpívat a prohlašovat je za svou osobní hymnu, že přitom moje tehdejší konzervativní exdružka nádherně prskala.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
2. 5. 2023 07:07
Odpovědět  Markýza
Standa
2. 5. 2023 06:53
Odpovědět  Gales

Zakážeme ,, Chaloupku strýčka Toma”. V Německu zakázali některé knihy Máje.Prý se tam píše hanlivě o indiánech.Mám rád ,, ruskou zmrzlinu” smetanová mezi dvěmi oplatky- přelepky- ukrajinská !!!, ruské vejce -přejmenováno.Labutí jezero bez baletu. Fašisté z Ukr. oslavováni a dotováni . Válečný zločinec z Jugoslávie na Hradě a v Kievě ,kde jim slíbil naše peníze.Už nesnáším modrou a žlutou barvu.Třeba na Národním muzeu.

Jiří
2. 5. 2023 13:47
Odpovědět  Standa

Souhlasím a proto řvu ,NASRAT !

Zmatený
2. 5. 2023 15:21
Odpovědět  Gales

A kdo si přečte “Chaloupku strýce Toma” je dezolát a půjde na rok za katr! :o)

Teuton
1. 5. 2023 11:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Dějiny dovedou být cynické. V rce 1968 se sem k nám nahrnulo půl milionu Ukrošvábů a dvacet let jsme se museli dívat na jejich zdegenerované ksichty. A teď, teď jich je tady ještě víc…! Museli jsme toho nahoře něčím naštvat, že sem k nám Ukrošváby stále periodicky posílá, říkám si.

2. 5. 2023 04:01
Odpovědět  Teuton

A kdes je viděl těch 20 let?

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 10:31
Odpovědět  primak

Tedy u nás byli přímo v kasárnách, které byly u nás ve městě. Za celých 10 roků, co jsem v tomto městě již žil a žiji dodnes jsem je potkal dvakrát. Vždy šli dva vojáci a jeden lampasák a to na nákup. Ti absolutně nechodili ven, takže je nutné se na to dívat objektivně. Na kotelně naproti kasárnám, kde oni pro naše lidi topili na uhelné kotelně jsme dělali automatiku. Bavil jsem se s nimi a byli to neuvěřitelně skromní a příjemní kluci, kteří za jakoukoliv drobnost, cigárko apod byli vděční. My jsme se neptali odkud jsou, jen vím, že jeden tesknil za Moskvou. Toť mé setkání s těmito kluky.

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 10:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Lidé je mohli vidět pouze přes plot jak cvičili a trénovali tak jako my na opičí dráze.

Bety
2. 5. 2023 15:03
Odpovědět  Pavel z Moravy

K tomu bych měla jeden rozhovor s Němcem – asi tak ve dvaadevadesátém.
Oni tam mají amíky fakt na věčné časy. Ptala jsem se, jak s nimi vycházejí a v zásadě mi řekl toto: Koukají se na nás spatra, dost si dovolují a nic jim nesmíme říct. Není to s nimi lehké, ale musíme to vydržet, protože nás chrání před komunismem. Jelikož to byl pan továrník, prachy na prvním místě, byl jeho postoj pochopitelný.

Pavel K
2. 5. 2023 16:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, byli tak vychovaní, tedy vlastně vycepovaní. Já je taky viděl dvakrát, když okolo mě jezdili v 68 v tancích a podruhé, když mě sodruzi vyslali na třítýdenní cvičení. Že prý jsem to v základu flákal a proto se muším stůj co stůj to doučit, aby ze mne byl ten správný soudruh. Tak mě jako čerstvého ženáče vyslali do Kostelce nad Orlicí. To takhle jedno odpoledne jdeme ve vycházkové ůůůnýfórmě na “vycházku” (jak jinak pohyb je zdravý) na jedné křižovatce za kasárnama ruský regulovčík. Ten když nás viděl (jeden kluk měl vousy) a asi dvě frčky, tak by se nejraději zahrabal do země. Ten chudák srazil podpatky, jako šla zrovna delegace. Nám jen spadly brady, navíc jsme se nezmohli. Je to už demdesát pět let 😊 a do nyní ho vidím chudáka, jak tam mušel stát. A to jestli byl rus nebo ukr, tak já jsem Belmondo. To byl mongolec jako vyšitej. Ještě jednou chudák. Jestli někdo viděl československého regulovčíka jak nudou se povaluje u křižovatky, popřípadě tam má tranzistor, tak tento chlapec tam stál v pozoru, jen občas přehodil nohu. Přísahám viděl jsem to na vlastní oči, protože jsem na něj díval z hospody, po pár pivech mě ale zmizel už byla tma. 😊😊🙋‍♂️

Pavel K
2. 5. 2023 16:40
Odpovědět  Pavel K

P.S. A měl na rameni pušku.

Markýza
2. 5. 2023 17:45
Odpovědět  primak

Já ve vlaku 😀 každou chvíli. Měli takové spešl držáky na koberce, které tu ve velkém v Praze kupovali. To se nesl důstojník a za ním klusal vojáček, prohýbající se pod obrovským kobercem.
A taky jsme je dost často pletli, odpovídajíce na otázku “jesť na Lyssi?” (jako jestli ten vlak jede do Lysé) “kdepák, ten jede do…….(doplň dle potřeby)” A taky se s nimi v Milovicích čile kšeftovalo, což ale já už nevím podrobnosti, protože to jsem nedělala.

Pijack
1. 5. 2023 11:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Tuším, že Anglosasové obdivují náš středověk tzv. dobu temna. A jdou tak daleko, že si dobu temna chtějí vyzkoušet na vlastní kůži. Já bych jim v tom nebránil, jen ať si takové doby užijí. Blbcům patří blbost a blbci. Nedá se s tím nic dělat. Nejde to. A je to tak dobře. Země, které dobu temna zavádět nehodlají, si kulturní dědictví atlantického – evropského prostoru uchovají. Budou se vzdělávat, bavit, čerpat z historie a srovnávat. Budiž takové osvěžení a povznesení ducha pochváleno. Vydělají na tom. Hňupové ze západu nikoliv, oni si svou budoucnost zaslouží. Tím bych se vůbec, ale vůbec netrápil 🙂

Markýza
1. 5. 2023 14:58
Odpovědět  Pijack

Středověk měli taky, já myslím, že jim do portfolia chybí zkušenosti se socikem, k čemuž tedy zákonitě směřují. Pro mě a za mě – ale nás ať do toho laskavě netahají, kurwa!

Albi
1. 5. 2023 17:03
Odpovědět  Markýza

Jestli směřují do socíku bez banánů zato s dostatkem plynu a benzínu za asi 2.50/litr – českými bramborami a cibulí, která vydrží celou zimu neshnít (v poslední době to zvládne nejpozději do týdne), a podobné “hrůzy” – tak to bych brala. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
1. 5. 2023 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Mt. Zajímavý seriál na Prima ZOOM – Utajené příběhy českých dějin.

1. 5. 2023 13:34
Odpovědět  jiří

No, já použil svůj soukromý test, který používám když si potřebuji ověřit objektivitu historiků a najel jsem si v oněch utajených dějinách na nesvatého “sv.” Václava – NIKDY nebyl jako svatý kanonizován Vatikánem – a dospěl jsem k názoru, že možná zajímavý, ale pokud je manipulativní v tomto díle…
Raději si místo toho vyslechnu toto:
https://www.youtube.com/watch?v=45nrZ-CO4Os

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
1. 5. 2023 13:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Petře, díky za článek. Ale šílenou a zdegenerovanou západní společnost je nutno vidět jako útvar nedospělých a rozmazlených fracků se kterými je zbytečné se zabývat. Proti takové společnosti není lék, ta se musí absolutně sama zničit a na jejích troskách pak může vyrůst něco lidsky důstojnějšího. Takový je asi plán, který je někde ve vesmíru pro tuto zhlouplou lidskou rasu naprogramován. Věřím, že toto je teprve začátek degenerace této západní společnosti, je to pouze předkrm, hlavní chod se teprve připravuje.

Pavel z Moravy
1. 5. 2023 13:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Slůvko degenerace přestává být adekvátní stavu ve kterém se tento západ nachází. Znáte něco ostřejšího a přiléhavějšího?
.

1. 5. 2023 14:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ostřejšího nevím, přiléhavějšího ano – nihilizace.

Markýza
1. 5. 2023 14:59

Až anihilace 😎

1. 5. 2023 15:17
Odpovědět  Markýza

Jenže to už bychom byli ve fyzice. Já to vidím tak, že degenerace je pozvolný proces úpadku, kdežto nihilizace cílený, řízený proces.
Což je přesně to, co se anglosionistcký “pan Globální” pokouší přes své poskoky (Sereš, Šwáb, Gates, a další) a neziskovky zavést a do čeho mu východní “pan Kooperace” hází vidle.
P.S. Ne pro vás, ale pro ostatní, aby nemuseli hledat co tím myslím:

Pojem degenerace:zeslabení, úpadek schopnosti – vývojový ústup, zvrhnutí se od normálního, progresívního vývoje.
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/degenerace

Pojem nihilizmus:
neuznávání, popírání všech hodnot mravních, společenských ap., negativní postoj k všeobecně přijímaným hodnotám mravním, společenským, kulturním ap.
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/nihilizmus-nihilismus

1. 5. 2023 15:18

Pojem kooperace:
spolupráce, součinnost, spolupůsobení lidí, kteří jsou zainteresováni na efektivním výsledném produktu svých společných aktivit.
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kooperace

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
1. 5. 2023 15:36

Ale nebyli. Bychom ve fyzice. Dá se to pojmout i ve smyslu psychologickém – až po mentální pole. Když může kreace, může i anihilace!

1. 5. 2023 20:32
Odpovědět  Markýza

🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
All
1. 5. 2023 16:43
Odpovědět  Markýza

Markýzo vystihla jste to ,anihilace-sebezničení, to je to,co tyhle potvory provádí a to jen proto,že jsou Zpozdilí ve vývoji, Zpozdilci, navíc posedlí a kvůli Hvězdné nemoci spitomělí sebezničením,anihilací. Anihiláků máme plno ve vládě i sněmovně.

Pavel K
2. 5. 2023 08:27
Odpovědět  All

To je tak nádherný, jak se tu odborně na úrovni diskutuje, používají se cizí slova (aspoň pro mě) ale já hloupý vesničan bych radši uvítal co s tím uděláme, aby nás to ne anihilacovalo.😥

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 10:43
Odpovědět  Pavel K

Kamaráde, ty mně vždycky tak rozesměješ. Dávám ti za 1.

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 10:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale Milan nám to pěkně vysvětlil. Kluk se snaží a ty na něho takhle? Ha, ha. To by si zasloužilo aspoň po kalíšku nebo po dvou.

Pavel K
2. 5. 2023 13:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale Pavle jak na něj takhle? Já to nemyslím zle, jen v mém věku nechápu tu nerovnováhu, že oplýváme tolika vědomostmi (já né) ale poradit si neumíme. Ba naopak mě to mrzí až se tím trápím. Pak musím pít, abych zahnal depresi. Včera na mě babička byla zlá a nadávala mi že zase jsem byl na rumu. Mám tam ten Honey. Já říkám ne ne nééé, když jsem tě viděla. Vidíš jak jsem důležitej, jak sleduje každý můj krok. 😆😆😆🤦‍♂️🙋‍♂️

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 17:10
Odpovědět  Pavel K

Tak má tě ráda a chrání tvoje zdraví. To by každý neudělal.

Pavel K
2. 5. 2023 17:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale na takovouhle cezůru jí s.r. Bílý tesák.

2. 5. 2023 13:25
Odpovědět  Pavel K

Proto jsem k tomu dal výklad pojmů, abys ty nemoh remcat a já vypadal důežitě. Co s tím uděláme? Howno kamaráde, úplný howno. Tenhle vlak nám ujel o poslední parlamentní volby. A prezidentský to jenom podtrhly. Teď už můžem jenom remcat a čekat jak to dopadne.

Pavel K
2. 5. 2023 16:48

Milane souhlasím opět, jseš starší a momentálně i silnější. Né, je to tak ale kdybys věděl jak mě to ssss….e..ree. Ten materiál okolo mě je šílenej a mě to dává velice zabrat to pobrat. Nic víc. 😥🙋‍♂️

Pavel K
2. 5. 2023 16:53
Odpovědět  Pavel K

Ještě, někde jsem zaznamenal, že Gosudar a spol budou reagovat na tu troufalost od PP. A že prý s ním souhlasí většina Čechů. To je drzost jak od veverky rezavý. 💩💩

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 17:15
Odpovědět  Pavel K

Tak to říká manželka, že ti naši grázlové si snad myslí, že jsme jejich služebnictvo nebo otroci, kteří se jim musí klanět. Dle mne kdo chce, ať jim třeba prd.el líže, ale jestli si myslí, že se z těchto škůdců pose.reme, to jsou na velkém omylu. Byli jiní, kteří si to mysleli a jak dopadli.

Markýza
2. 5. 2023 17:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jak jsem uvedla vedle: denně si opakujme: VLÁDA A PARLAMENT JSOU NAŠI ZAMĚSTNANCI! Pořád je tu nějaká tendence sklouzávat k feudálním manýrům.

Markýza
2. 5. 2023 17:47
Odpovědět  Pavel K

Vysrati se na systém a žíti si po svém, co to jde, jinak to nejde. Systém čelně neporazíte, ten lze rozložit pouze tichým a vytrvalým vyhryzáváním zevnitř.

Pavel K
3. 5. 2023 08:41
Odpovědět  Markýza

Někdo to umí, ale já bohužel ne. To máte jako když spadnete do septiku plný houwen a myslet si že plavu v azurově čistém ….třeba móři. To já nedovedu, já vnímám své okolí.

Markýza
3. 5. 2023 15:01
Odpovědět  Pavel K

Tak nevnímejte – vytvářejte 🙂

Michal
1. 5. 2023 14:53
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano – Posadnutost – had začíná žrát sám seba….

Michal
1. 5. 2023 15:01
Odpovědět  Michal

Karmagedon 666 …

All
1. 5. 2023 15:39
Odpovědět  Michal

Z medicínského pohledu Imbecilita západu ( těžší stádium debility je imbecilita),z pohledu náboženství posedlost satanem,z pohledu vědce zánik anihilací. Takže ,,Západ” sám sebe anihiluje posedlostí a imbecilismem kreténů.

Michal
1. 5. 2023 16:03
Odpovědět  All

Ano asi tak – osobně som ateista ale věřím v určité Univerzální ( Kosmické vedomie ) – a ak 90% lidi na tejto planetě tieto krajiny nenávidí tak sa to jednoduchou stane aj vo fyzickou světe , myslím že toto sa práve děje …

Michal
1. 5. 2023 16:19
Odpovědět  Michal

Je evidentně že demokracie sa změnila na demoNOcraciu . Vsetko dobre Ali , drž sa….

Markýza
2. 5. 2023 17:50
Odpovědět  Michal

No, trefička…………………….

All
1. 5. 2023 16:30
Odpovědět  Michal

Taktak,vesmír má pro tyhle totaldestruktory dokonce i ,,Černé díry” ,velkké i malé,podle potřeby.V naší sluneč.soustavě je těch ,,Anihiláků” ( anihilačních kreténů či anihilačních imbecilů) málo,jinak by tu černá díra dávno byla.Ale přesto ,,Anihiláci” nám tu řádí jak černý mor,ssají nás,trápí a ubližují.Proti Anihilákům bojuje pouze rusko.

All
1. 5. 2023 16:34
Odpovědět  All

ANIHILAK je poslední stadium ,,Hvězdné nemoci”,kterých se Země musí zbavit,musí a bezpodmínečně.

Michal
1. 5. 2023 18:39
Odpovědět  All

K tomu univerzálnemu vedomiu – poslednou 8 čakrou v joge je bindu – daj si to do německo – českého překladača a zažijes sok ( příjemný ) – odporucam každému tu na pokeci !!!!!!!!! – bindu

Michal
1. 5. 2023 19:12
Odpovědět  Michal

Tak pochopíš svoju nesmrtelnost – a každý kto si to slovo přeloží – a pochopí že bude opět s tými ktorych stratil ( a je jedno či to bolí ludia alebo domácí miláček ( psík , macka )

Pavel K
2. 5. 2023 08:52
Odpovědět  Michal

Michale můžeš mi to trochu rozvést. Přišel jsem o blízkého příbuzného. Teď za pár dní to bude dva roky a nemohu to pořád rozchodit a dávám si vinnu, co jsem mohl udělat jinak. Díky.

Standa
2. 5. 2023 09:09
Odpovědět  Pavel K

Pavle ..Všichni přijdem o příbuzné! I , když oni někdy, a to jistě,i oni i o nás. Mě už vymřelo celé fotbalové mužstvo.Volejbalisté už lezou po čtyřech.Vnuka jsem dal na karate , at pokračuje v tradici.Hvězdu už neudělám. Kamarád umřel vedle mě v Rudém moři při potápění ( dvojnásobný svědek).
Co jsme mohli udělat jinak?

Pavel K
2. 5. 2023 13:26
Odpovědět  Standa

To chápu a vím že v tom nejsem sám. Tento byl mlád 34 let. To je špatně až nespravedlivé.

Linq
3. 5. 2023 02:29
Odpovědět  Standa

Nebylo to nahodou v Dahabu, kdyz jsem tam delal potapecskeho instruktora, kdy jeden potapec dostal v hloubce infarkt a neprezil? No aspon umrel pri svem oblibenem konicku…

Michal
2. 5. 2023 10:45
Odpovědět  Pavel K

Ano Pavle velmi rád – Zober si kusok papiera a nakreslí si nan ležatou osmičku – to je v matematike symbol nekonečna a věčnosti. Začni v středě a chod doprava v směru hodinových ručiček ( budoucnost ) – Pak chod dál a zistis že půjdeš do minulosti ( proti směru hodinových ručiček ) – teda mrvy vstanou z hrobu. To je vzkriesenie – Preto budeš navždy s tými ktorych miluješ ( lidmi , domácími milacikmi…) Ti ktory nemiluju nikoho iba seba tam budu sami až se nakonec zblázní – to je biblické peklo.

Pavel K
2. 5. 2023 13:26
Odpovědět  Michal

Děkuji. 🍀

Markýza
3. 5. 2023 15:06
Odpovědět  Michal

Dala jsem si. Česko – německy i německo-česky – furt jen bindu.
Jinak to ovšem snaskrtsky znamená kapka….tak nevím, jak se má kapka k univerálnímu Velkému duchu? Leda že kapka ke kapce……..

Pavel K
2. 5. 2023 08:47
Odpovědět  All

Ano víme diagnózu, ale neumíme ji léčit však to píšu. Ale také napíšu, že to umíme léčit, ale bojíme se o hlavu. Ale napřed bychom se něli vymanit z pokrytectví. To bych viděl jako prvořadé. S taktikou když Jarda říká, proč mám jít JÁ ať jde Véna to nikdy nedopadne dobře. Takže tak to vidím já. Jestli si někdo myslí, že to půjde jinak, musím se smát. Grázl vám nikdy pokoj nedá a bude dělat vše proto, aby vám- nám co nejvíce uškodil. Pokud tuto si spousta lidí neuvědomí, tak můžete být sebechytřejší, ale ten nevypočítatelnej a lstivej, zákeřnej GRÁZL vás vždy dostane. 🍀❤🙋‍♂️

Standa
2. 5. 2023 09:11
Odpovědět  Pavel K

Asi musíme být větší Grázlové než oni!

Pavel K
2. 5. 2023 13:29
Odpovědět  Standa

Ty se můžeš jen tak proměnit ve swyni? Neříkám že jsem ledacos nepodělal, ale svoji ležérností, né úmyslem a cíleně. No a když to šlo tak jsem to uvedl na správnou míru. Když to šlo.

Markýza
3. 5. 2023 15:08
Odpovědět  Pavel K

Těžká volba. Moje dcera tomu říká “volba mezi tím, jestli mám být svině, nebo kráva” ………….Blbý.

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 11:06
Odpovědět  Pavel K

Máš naprostou pravdu, dobrák se to vždy snaží vyřešit po dobrém, rozumně. Vidíme to na příkladu Putina. Grázl bude stále grázl a kopne do tebe pokaždé, když bude mít možnost. Ale stát se grázlem vůbec není snadné, protože to v člověku není. Většinou zakročí, až když situace není únosná. Znovu viz Putin. Grázlové se ale nikdy na druhé neohlíží a mohou li, vždy tě zničí. Člověk na ně musí být připraven i když se to lépe říká než potom uskutečňuje. Ale škůdců zemských a grázlů tu máme dostatek, ale on se většinou každý kdo se přetvařuje nakonec odhalí. Ti, kteří ještě nedávno stále řvali o tom, že jsou zde okupační vojska jiné země, ti stejní tady najednou zvou vojska úplně jiné země. Nádherně se dacani a pokrytci odhalili. Mladým to nevadí, jejich duševní stav, absence vlastenectví a důstojnosti, jakož i zombifikace nahrává těmto pokrytcům. Věřím, že nás staré již nikdy, neoblafnou. Proto pozor na všechny, kteří nám chtějí dát dobro a v zákulisí kují pikle.

Pavel K
2. 5. 2023 13:31
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano tak to vidím i já. 👍👍👍🙋‍♂️

Pavel K
2. 5. 2023 16:55
Odpovědět  Michal

Jakože něco že myšlenky se zhmotňují?

Michal
3. 5. 2023 09:07
Odpovědět  Pavel K

Ano , ale důležité je myslet srdcem ( Malý Princ ) Mozek je velký prevít – posílám ti hádanku

Markýza
3. 5. 2023 15:11
Odpovědět  Michal

Důležité je hlavně být v těžišti. Jako když jedete na kole – přesně ten moment, kdy jste v rovnováze.
Musí vám to být v zásadě jedno, jestli se zhmotní, nebo ne 🙂

Michal
3. 5. 2023 09:12
Odpovědět  Pavel K

ABSOLUTNI PRAVDA JE ZE NEEXISTUJE ZADNA ABSOLUTNI PRAVDA

Michal
3. 5. 2023 09:20
Odpovědět  Pavel K

( zároveň existuje i neexistuje – had sežral sám sebe )

Pavel K
3. 5. 2023 11:50
Odpovědět  Michal

Vřele moc děkuji ale asi na tohle mozkově nestačím, já jsem mockrát chyběl ve škole. 😥😋😊🍀🙋‍♂️

Markýza
3. 5. 2023 15:16
Odpovědět  Michal

A tato myšlenka taky zároveň existuje – i neexistuje 😎

zuzana
1. 5. 2023 15:01
Ohodnotit příspěvek :
     

mRNA vakcíny se používají na zvířatech v amerických potravinách

https://aktax.cz/mrna-vakciny-se-pouzivaji-na-zviratech-v-americkych-potravinach/

anonym
1. 5. 2023 20:21
Odpovědět  zuzana

Ale toz. Budte trochu kriticka. A nesirte poplasne lzi. V clanku se mluvi o tom, co by mohlo byt.

zuzana
1. 5. 2023 16:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravda o „ruských úderech na civilisty“ na Ukrajině

https://aktax.cz/pravda-o-ruskych-uderech-na-civilisty-na-ukrajine/

Karel
1. 5. 2023 16:33
Ohodnotit příspěvek :
     

I němetí nacisté chápali význam umění a obdivovali ho. Jen současní kulturní revolucionáři a islamističtí fundamebtalisté ničí kulturu a kulturní památky.

Rusticana
1. 5. 2023 16:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ne týrání hmyzu!
Hledám kolegy, kolegyně a dalších 58 genderů k založení Neziskovky za práva a pokojný život hmyzu. Zn. bez těch 58 genderů budou dál zabíjet cvrčky, potemníky a další bezobratlé na mouku a maso. Plat 85.000 brutto.

JKkklkkkkk
1. 5. 2023 19:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Prejmenuji i Stroganova a Paojarskeho?
Ani nevite, ze ND uvedlo Labuti jezero P.I. Cajkovskeho. Az na muziku to byl ponury pastvil bez baletu ale s krepcenim uchylu a buzerantu. Tohle subvencujeme. Kecaji i do umeni a dramaturgie divadel.
Vsechno ruske jde na zapade do klatby. Zapadni degenerati jsou presvedceni, ze Rusko takhle uondaji!

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 11:15
Odpovědět  JKkklkkkkk

Nechodím do divadel, do kin, nesleduji telku. Prostě jsem se vzdal všech jak říkáte paskvilů tohoto zdegenerovaného světa. Přenecháváme to se ženou těm kdo si v tom libují. Procházka do lesa, pěkná knížka, kterých vlastním dost, deskové a karetní hry, které jdou hrát ve dvou, pěkná muzika, LP a CD mám také dost a můj běžný život bez všech těch zvratků této zdebilizované společnosti se ještě nějak dá zvládnout. Čekáme na příchod normality i když já jako realista v to již moc nevěřím.

JKkklkkkkk
2. 5. 2023 13:08
Odpovědět  Pavel z Moravy

OK, to je take moje. Nediskutuji s blbci, nepresvedcuji nikoho. Nectu zapadni noviny, nesleduji zpravy nikde, ktere vyrabeji zapadni degenerati. Usetrim si zlobeni a spatnou naladu. Jsem uz tak daleko, ze nesleduji ani Pjakina, ani relace VK na svobodnem vysilaci. Oba stale vytvari dystopicky obraz situace a Ruska, ze kterych mam depku. Panarin jeste jde, i kdyz je v zajeti ruske historie. Upozornuje nas na spojitosti, ktere nevedi ani historici.

JKkklkkkkk
1. 5. 2023 19:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Milos Forman natocil v USA film Ragtime. Nastavil USakum zrcadlo jejich absurdit. Pochopitelne film propadnul.
Film pojednava o osudech uspesneho cerneho hudebnika, ktery ma tu smulu, ze je cerny. Ukazka apartheidu na afrikanskem muzikantu, ktery umi a dokazal se vysvihnout i majetkove. Ma dokonce i auto, ktere mu bili delnici zavidi a delaji mu proto ty nejhorsi veci. Kdyz si jde stezovat, policie i pravnici mu rozmlouvaji jeho umysl je zalovat za poskozeni veci, protoze s tmavou pleti ho vsude zamitnou.Nebude mit sanci se sveho prava dovolat.
Dnes mame bily apartheid.
Po par letech mame v USA BLM a uprednostnovani obcanu tmave pleti. Forman je po smrti a nikdo nebude tento trend pranyrovat. Byl by to ostatne v USA zase novy propadak.

Administrátor
P.A.Semi
1. 5. 2023 22:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to překroucené na jedné straně, a překroucené i na té druhé…

Prý “zastánci tolerance” – vždyť je to přesně naopak, jsou netolerantní, ti tzv. “liberálové” jsou ve skutečnosti zastánci netolerantní tyranie dekadence…

Což si vzpomínám, když mému známému hystericky spílal černošský míšenec (což je podstatné, protože byl zamindrákovaný na “menšiny”) dělající obsluhu v čajovně poté, co se host posmíval nějakým transgender monstrům, že totiž obsluha naprosto nebude tolerovat žádnou “netoleranci”… Nějak mu při jeho inteligenci nedošlo, jaký je to oxymoron…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
3. 5. 2023 15:15
Odpovědět  P.A.Semi

To mi vybavilo jednu hádku mezi mnou a mým mužem – dej mu pámbu nebe. Já ho osočovala, že by mohl být trochu tolerantnější, on se rozčílil, že je tolerantní ažaž a že už o tom kurwa nebude diskutovat!!! 😀 😀

sergej
2. 5. 2023 06:01
Vlado71
2. 5. 2023 14:31
Odpovědět  sergej

A sakra, ja som ani netusil, ze to ma nieco spolocne s Watsonom … ja si to pamatam takto – Adéla ještě nevečeřela (1977) Detektiv Nick Carter (Michal Dočolomanský): “Jak primitivní!” Von Kratzmar (Miloš Kopecký): “Ale jak účinné!”

Pijack
2. 5. 2023 08:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravda, láska a válka vyhrají nad lží, nenávistí a mírem  🙂

JKkklkkkkk
2. 5. 2023 09:25
Odpovědět  Pijack

Na svateho Dyndy, mily pane!

JKkklkkkkk
2. 5. 2023 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli ten nosatec ze stredovekeho obrazu ma byt podobny Putinovi? Ktery genius sem vnasi takove kraviny? Najdete stovky obrazu, kde je urcita podoba, ale k cemu to je?
Dulezitejsi jsou informace od Prigozina a Kadyrova na Telegramu.
Prigozin a jeho Wagnerovci v Soledaru se zmocnili ohromnych podzemnich skladu ukrosske armady a tvrdi, ze zbranemi je schopen vyzbrojit milionovou armadu.
Kadyrov zase vidi potrebu vytvorit mezinarodni armadu, ktera by bojovala proti ujarmovani slabych zemi vyvozem ‘demokracie’ ze zapadu a vselijakych hrdlorezu, ktere zapad financuje jako sve proxy jednotky a ktere tam bojuji za jeho zajmy.
V Sudanu je obcanska valka, kde se zapad snazi zmocnit se ohromneho surovinoveho bohatstvi. Jednotky Wagnera nemohou byt vsude a tak ma Kadyrovuv navrh urcite sve oduvodneni v mezinarodnim kontextu.
Zapoleni degeneratu na zapade s Ruskem a Cinou se prenasi do roviny proxy armad zapadu, ktere bojuji za jeho zajmy. V Syrii se jeste ucastnily armady NATO a USA na zniceni zeme. Cina i Rusko jsou tak nuceni zridit tem snaham protivahu. Jinak to nepujde. V Sudanu chteji Rusove vybudovat zakladnu a najednou je tam obcanska valka. Jaka to nahodicka!
Protoze Ukrajina valku nemuze vyhrat, zacina diverzni valka, kterou Ukrosi prenaseji na ruske uzemi. Vzhledem k jeho velikosti a nechranenym objektum muze byt tato valka alespon na zacatku uspesna.
Rusove nesmeji vahat dukladne vycistit nackovske banderovske hnizdo na cele Ukrajine. Odstrihnout diverzanty a hrdlorezy od podpory zapadem, ktery ma zajem na prodluzovani valky a oslabovani Ruska.

Pavel z Moravy
2. 5. 2023 11:20
Odpovědět  JKkklkkkkk

Přesně.

JKkklkkkkk
2. 5. 2023 09:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Tyka se vsech, a nejedna se o Putinovu podobu na stredovekem obraze.
Jak vite, zkrachovala banka SVB v USA, First… banka je take v insolvenci, ve Svycarsku krachla 2, nejvetsi banka zeme Credit Suisse a byla prevzata jednickou UBS.
Zatimco drive byl konkurs bank spojeny se ztratou penez zakazniku, dnes uz ne. Svycarsko i USA se snazi prusvihu zamezit tim, ze garantuji pujcky bankam bez jakekoliv zajisteni realnymi hodnotami. Kdyz uz tedy penize se mohou tisknout a jsou nicim nepodlozene, prenaseji tuto praxi i do bankovni sfery.
Dusledkem je, ze dosavadni zisky bank sly zcasti na bohate akcionare, zatimco ztraty zaplati ted stat, tj. danovy poplatnik. Zisky se tedy privatizuji, ztraty socializuji.
Obcane zatim mlci a cuni jako vejr. Banky i stat se snazi udelat sitaci mnimalne prehlednou.
Ve Svycarsku to znamena, ze malinky statecek ruci za ohromnou banku, kam pumpuje penize danovych platcu a neni schopen toto riziko nejakym zpusobem pro zemi omezit, eliminovat! Tento zrudny vyvoj znamena, ze uvede Svycarsko mozna do nove zavislosti na veritelich v USA!

zuzana
2. 5. 2023 12:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Velký reset: Světové ekonomické fórum prohlásilo, že urychlí implementaci globalistické Agendy 2030

https://aktax.cz/velky-reset-svetove-ekonomicke-forum-prohlasilo-ze-urychli-implementaci-globalisticke-agendy-2030/

sergej
2. 5. 2023 12:53
Odpovědět  zuzana
sergej
2. 5. 2023 13:21
Odpovědět  zuzana

sergej
 2. 5. 2023 12:53

 Odpovědět  zuzana
Co dodat, no.
https://www.topcz.net/chytra-mesta-nocni-mura-podobe-geofencingu/
29.4.2023 v 7:52
Visýláňý pro školi. https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f642.svg
https://www.facebook.com/100078302220527/videos/141205198808867/
https://www.youtube.com/watch?v=URhKaEnFJAA

JKkklkkkkk
2. 5. 2023 13:46
Odpovědět  zuzana

WEF samo nemuze nic urychlit.Je to diskusni forum bez jakychkoliv pravomoci. Kvuli hrozbe atentatu na Schwaba a jeho kumpany ve vedeni, mel sam Schwab strach se letosniho zahajeni Fora zucastnit. Zadny z opravdu dulezitych osobnosti svetove politiky se Fora tentokrat nezucastnil. To svedci o vyznamu toho debatniho klubu ve svete! Naopak na Petrohradske ekonomicke forum se sletnou tisice lidi ze zapadu. Tam jde o suroviny, BRICS, SOS a dalsi vyvoj skupiny, kterou vedou jako protivahu k G7 Rusko a Cina.
WEF ma ovsem sve lidi vsude ve vladach a v organizacich WHO, OSN, MMF, atd. ktere podporuji agendu Great Resetu.

sergej
2. 5. 2023 14:48
Odpovědět  JKkklkkkkk

Nato a unie je totéž jinými matlali. A tam mají své koně.

Standa
2. 5. 2023 14:52
Ohodnotit příspěvek :
     

,,cit:,, „Řekněme, že se něco stane s elektrárnou, vodní nebo jadernou elektrárnou, a bude to ohrožovat obyvatelstvo. To by vyžadovalo okamžitou pozornost vlády, soustředění zdrojů, včetně vojáků,“ nastínil Reznikov. To by podle něj poskytlo Moskvě vhodnou příležitost, jak veřejnosti vysvětlit utlumení aktivit na Ukrajině.” říká Ukrajina. Není to vyhrožování?
Smrt Ukrajině!